Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף SQ או SPL?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest תמיר .א.
פורסם

אין דבר כזה מושג סאב או רמקולים שהם SQ או SPL

זה רק הנפצה,

כול אלמנט אפשר לייעל אותו למטרה שלך, כמובן שיש כאילו שיעשו את זה יותר טוב, או פחות טוב.

יברמה עקרונית:

להגיע להשיג SQ צריך להגיע להענות שטוחה, או כמה שיותר שטוחה. בדיקה מתבצעת במכשיר Real Time analyzer

כדי להשיג SPL - שעוצמת הבאס ברכב תהייה כמה שיותר גבוהה. בדיקה זו מתבצעת במכשיר מד דציבלים.

אפשר להשיג את כול אחד מהמצבים הללו, הכול עניין של כסף, מטרה, מחשבה, תכנון.

תמיר

פורסם
אין דבר כזה מושג סאב או רמקולים שהם SQ או SPL

זה רק הנפצה.

כול אלמנט אפשר לייעל אותו למטרה שלך, כמובן שיש כאילו שיעשו את זה יותר טוב, או פחות טוב.

זה בדיוק הנקודה שבא מגדירים אם רכיב הוא SQ או SPL - כמובן שלא מדובר פה במשהו חד משמעי , אבל לכל רכיב יש פוטנציאל מסוים שלפיו אפשר לקטלג את סגנון הרמקול.

כמו לדוגמא ש L7 הוא סאב SPL וגנסיס אודיופיל לדוגמא הוא סאב SQ , הרי אין רכיב מושלם שמצטיין בהכל ויש התפשרויות כאלו ואחרות, סאב שבתכנון שלו ניתנה חשיבות לעוצמה שהוא מסוגל להפיק אפשר לקטלג SPL וסאב שבתכנון שלו ניתן דגש לדיוק ומוזיקליות אפשר לקטלג SQ. אף אחד לא אומר שסאב SQ לא יכול לנגן חזק או סאב SPL לא יכול לנגן מדויק , אבל כן אפשר לדעת במה מצטיין הדרייבר ולפי זה לקטלג אותו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
זה בדיוק הנקודה שבא מגדירים אם רכיב הוא SQ או SPL - כמובן שלא מדובר פה במשהו חד משמעי , אבל לכל רכיב יש פוטנציאל מסוים שלפיו אפשר לקטלג את סגנון הרמקול.

כמו לדוגמא ש L7 הוא סאב SPL וגנסיס אודיופיל לדוגמא הוא סאב SQ , הרי אין רכיב מושלם שמצטיין בהכל ויש התפשרויות כאלו ואחרות, סאב שבתכנון שלו ניתנה חשיבות לעוצמה שהוא מסוגל להפיק אפשר לקטלג SPL וסאב שבתכנון שלו ניתן דגש לדיוק ומוזיקליות אפשר לקטלג SQ. אף אחד לא אומר שסאב SQ לא יכול לנגן חזק או סאב SPL לא יכול לנגן מדויק , אבל כן אפשר לדעת במה מצטיין הדרייבר ולפי זה לקטלג אותו.

אני חושב שאתה טיפה טועה,לא מניסיוני הענק או משהו-אבל אני חושב שכל זה תלוי בצורת ההתקנה והתיבה בדיוק.

אני חושב שגם מקיקר L7 אפשר להוציא דיי הרבה SQ,תלוי איך.

אם ניתן לו את המידה המומלצת לתיבה אטומה ע"י היצרן אני חושב שנקבל תוצאה מעולה.

מי אמר שאנחנו צריכים לתת לו 750 RMS?ניתן לו 600 ונראה איך הוא נשמע.

כנ"ל לגבי הג'נסיס שדיברת עליו,נשים אותו בתיבה פתוחה לפי מידות היצרן ושיעשה הרבה עבודה"שחורה"כמו שאומרים ונראה מה הוא יפיק.

פורסם

שלומי ,

אני חושב שהייתי די ברור שהסברתי , שאתה יכול לקחת כל דרייבר ולמקסם את הפרמטרים עבור SQ או SPL. מעבר לזה יש רכיבים שפוטנציאל SQ שלהם או SPL שלהם גדול יותר מאחרים. אם אתה רוצה להגיע לתוצאה מסויימת תכוון הקנייה של סוג הדרייבר שלך לסגנון שאתה רוצה להפיק.

לקנות אודיופיל ולשים אותו בתיבה פתוחה זה פשוט דבר מטופש. אין לי שום דרך אחרת לתאר את זה. שאתה קונה דיפנדר אתה מעריך אותו על יכולת השטח שלו , שאתה קונה אימפרזה אתה מעריך אותה בהתאם ליכולת הספורטיביות שלה. זה אומר שדיפנדר לא יכול לנסוע בכביש ? ברור שיכול , אבל הרבה פחות טוב מרכב שיועד לזה ברמה התכנונית. האימפרזה לא יכולה לנסוע בשטח - ברור שיכולה , הרבה פחות טוב מרכב שיועד לזה. אלו דוגמאות יותר חד משמעיות מאשר דרייברים אבל זה אותו רעיון בדיוק..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
שלומי ,

אני חושב שהייתי די ברור שהסברתי , שאתה יכול לקחת כל דרייבר ולמקסם את הפרמטרים עבור SQ או SPL. מעבר לזה יש רכיבים שפוטנציאל SQ שלהם או SPL שלהם גדול יותר מאחרים. אם אתה רוצה להגיע לתוצאה מסויימת תכוון הקנייה של סוג הדרייבר שלך לסגנון שאתה רוצה להפיק.

לקנות אודיופיל ולשים אותו בתיבה פתוחה זה פשוט דבר מטופש. אין לי שום דרך אחרת לתאר את זה. שאתה קונה דיפנדר אתה מעריך אותו על יכולת השטח שלו , שאתה קונה אימפרזה אתה מעריך אותה בהתאם ליכולת הספורטיביות שלה. זה אומר שדיפנדר לא יכול לנסוע בכביש ? ברור שיכול , אבל הרבה פחות טוב מרכב שיועד לזה ברמה התכנונית. האימפרזה לא יכולה לנסוע בשטח - ברור שיכולה , הרבה פחות טוב מרכב שיועד לזה. אלו דוגמאות יותר חד משמעיות מאשר דרייברים אבל זה אותו רעיון בדיוק..

פה בא הקטע,

שמעת את הסאב בתיבה פתוחה?

בד"כ סאבים של SQ(לרוב טהור וכד')נבנים עם תיבה אטומה במיוחד לה(לררוב מכל גולשי הפורום)אז אני לא יודע אם שמעת דבר כזה בתיבה פתוחה,ואולי זה נשמע מאוד חזק בתיבה פתוחה?

ונשמע ממש חזק וטוב בתיבה פתוחה?

יום טוב.

פורסם

אני לא מבין אתה רוצה להתחיל באולי ולשחק בנדמה לי ?

לתיבה יש משמעות ולסוג התיבה ולפרמטרים השונים בתיבה יש משמעות , כל אחד משפיע אחרת ובסוף כמובן יש קשר בין הדברים.

תעשה חיפוש בפורום ובאינטרנט ותקרא על עניין תכנון תיבות ותראה את ההשפעה של תיבה סגורה ופתוחה , אתה תגלה שאין ארוחות חינם - אם בגדול תיבה פתוחה חזקה יותר ואטומה מדוייקת יותר , אין שום סיבה שפתאום תיבה פתוחה תהיה חזקה כמו פתוחה ומדוייקת כמו אטומה.

שמעת את הסאב בתיבה פתוחה?

אז אני לא יודע אם שמעת דבר כזה בתיבה פתוחה, ואולי זה נשמע מאוד חזק בתיבה פתוחה?

ונשמע ממש חזק וטוב בתיבה פתוחה?

חבל שאתה מנסה להיכנס לקטנות ולחפש דוגמאות ספציפיות בשביל לחזק את התאוריות שלך.

אבל , במקרה , כן יצא לי לשמוע את הסאב הספציפי הזה גם בתיבה פתוחה.

שקיבלתי אותו השתמשתי בתיבה הישנה שהייתה לי שכן הייתה פתוחה . אפשר לראות בתמונה את איטום הפורט החאפרי לתפארת 8)

מן הסתם הוא נשמע פחות טוב. זה לא הייעוד שלו.

23.jpg

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לי יש סאב שנחשב לסאב SQ / SPL. ה12W7 של JL AUDIO.

הוא היה אצלי בתיבה אטומה. ועכשיו הוא בתיבה פתוחה. וכל מי ששמע אותו עובד אצלי בבית על מגבר אמיתי. שמחזיק אותו כמו שצריך. לא מאמין.

יש המוןן פרמטרים מסביב שהם לא פחות חשובים מהאלמנט עצמו.

אופי התיבה ואופי ההגברה. החלל שהאלמנט מנגן בו ועוד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

שקיבלתי אותו השתמשתי בתיבה הישנה שהייתה לי שכן הייתה פתוחה .

אפשר לראות בתמונה את איטום הפורט החאפרי לתפארת 8)

.

נו ברור שהתיבה שהבאת היא לא SQ ולא בגלל שהיא פתוחה עם פורט חאפרי

אלא לה תג של פיוניר:lol:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אלא לה תג של פיוניר:lol:

וזה רק קצה הקרחון ..

עוד לא ראית את המגבר המשובח שהגביר את הסאב באותו הסט אפ ..

חדי העיין אפילו ישימו לב לקרוס הייבריד שזרוק בהמשך ..

:-D

24.jpg

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר,למרות הכל(גם שטעיתי פה ושם)אני מודה לך מאוד על כל ההסברים.

אני חושב שאם זה היה עם אחד משאר חברי הפורום פה זה היה בא בהעלבות וכד'.

רק רציתי לשאול שאלה-

כששמעת את הסאב הזה עם תיבה פתוחה,האם שמעת דיוק כלשהו מהסאב?

תודה:)

פורסם

בודאי ששמעתי דיוק כלשהו. לא מדובר פה בשחור ולבן ויש לכל סוג תיבה יתרונות וחסרונות.

תיבה פתוחה לא אומר שפתאום הסאב מנגן בלי קשר לכלום. תיבה אטומה בעיקרון היא האופציה הטובה ביותר על מנת לקבל הענות תדרים שטוחה מהסאב וזה אחד הפרמטרים העיקריים עבור SQ או התיחסות לאיכות ודיוק. אם הנושא מעניין אותך תעשה חיפוש ותקרא לגבי תכנון תיבות , יש תוכנות שמעבדות את הנתונים ועושות את החישובים , תקח נתונים של סאבים שונים , תכניס נתונים לתיבות שונות ותראה מה ההשפעות.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...