Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי הרב במהלך נסיעה באיילון אמש במהירות של כ120 קמ"ש בערך.

התחלתי ללחוץ על הגז ולא קיבלתי תגובה המהירות רק האטה...

עצרתי בצד ופתחתי את מכסה המנוע מיד!

ממכסה המנוע יצא עשן(או שאולי אדים) בצבע לבן מאוד דליל!

לא יצא עשן מהאזוז.

והמנוע לא התחמם (זה קרה לאחר 7 דק' נסיעה בערך)

שמתי לב שהחל שובל של מים לנזול מתחת למכונית.

פתחתי את מכסה המים ולא היה שם מים כלל (ומילאתי מים לפני שבוע בערך!)

ניסיתי למלא מים והמים נזלו לאט לאט.

ניסתי למלא מים תוך כדי שהמכונית מותנעת (אגב היא עשתה בעיות בהתנעה סוג של השתעלות)

ויצא גייזר של מים! שלא הפסיק עד שהתרוקנו כל המים,כל המנוע נרטב משום מה. (חשוב לציין שהשפריצים של המים לא יצאו מהרדיאטור עצמו כי הוא היה סגור,הם יצאו מאיזשהו צינור נסתר (לא מחור קטן בצינור!).

לאחר שיחה עם "מכונאי" הוא אמר לי שהלך הראש מנוע והדרך היחידה שאני יוכל לסוע עוד מס' ק"מ ל"חוף מבטחים"

הוא למלאות את הרדיאטור עד הסוף במים ומהר להתניע,להגיע ל80 קמ"ש,להעביר לניוטרל והעביר את הסוויץ' למצב של "חצי"

עשיתי כעצתו,סך הכל הייתה השעה 12 בלילה ולא היו לי הרבה אופציות.

והרכב חונה כרגע ממתין שגרר יאסוף אותו למוסך.

האם לדעתכם המלומדת זהו סימן שהלך הראש מנוע?

(אגב,הראש מנוע הזה הובא מפירוקיה לפני כשנה,לאחר שהראש מנוע הקודם גמר את חייו ולא ניתן היה לעבור חריטה בעקבות מס' סדקים)

נ.ב מדובר בפורד פיאסטה דינאמיק, מודל 98 ידני 1.3 (המנוע הישן והמוכר עם מערכת הזרקה)

בתודה מראש.

עריכה :

לא היו דפיקות,לאחר המלצת המכונאי הרכב נסע מצוין רק עשה המון המון בעיות בהתנעה סירב להתניע.

בהאצה בדרך לחנייה בטוחה האוטו הגיב באופן רגיל לגמרי,לא היו דפיקות ורעשים מוזרים מהמנוע.

לאחר חצי שעה ניסיתי שוב להתניעו אך ללא הצלחה כלל!!

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

פתח מכסה מילוי שמן ותראה מה הממצאים.

אם אתה רואה אמולסיה של שמן ומים, בצורת קצף לבן, אז הלך הראש או האטם.

דווח בכל מקרה.

פורסם

לשאלתך אין ערבוב של שמן ומים. ו\או קצף...

יש לי פיאסטה 88...

פורסם

זה שמד הטמפ' לא הראה לך שהמנוע התחמם זה לא אומר שלא "בישלת" אותו, לעיתים כאשר אין מים במערכת כמו במקרה שלך , היוניט לא עובד כי אין לו טמפ' לבדוק כי אין נוזל קירור. אני אומר זאת בגלל מקרה דומה שהיה לי באיביזה.

לגבי הראש מנוע, לדעתי אכן "הלך" הראש מנוע או יותר נכון התעוות בגלל שינוי טמפ' קיצוני.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לאו דווקא שהלך ראש מנוע אם אין לך מים בשמן מנוע זה כבר סימן טוב

אני יודע זאת מנסיון קרה לי בדיוק אותו דבר ובסוף זה נגמר בהחלפת גומייה

נ.ב מאוד מסוכן לפתוח את המכסה של המים הבריאות שלך הרבה יותר חשובה פעם הבאה תחכה שהמנוע יתקרר

פורסם

מלא מים, התנע את הרכב ובדוק האם בפני המים יש בעבוע אגרסיבי.

אטם ראש יכול ללכת לעולם שכולו טוב גם ללא ערבוב מים ושמן.

עצם העובדה שהגעת תוך כדי נסיעה לשלב שהאוטו מכבה את עצמו, לא מעודדת.

שאלה חשובה, האם כשמילית מים (והמערכת הייתה ריקה וחמה) והתחילה תופעת ה "גייזר", האם המנוע היה מונע או כבוי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב היה מונע.

לאחר בדיקת המוסך מסתבר שאכן הלך הראש מנוע, וכמוהו גם המשאבת מים.

הערכת מחיר לתיקון במוסך ספציפי זה (שאני מאוד סומך עליו אגב)

הוא הערכה של בין 2500 ל2800 שקל כולל עבודה ומע"מ.

סביר?

יש לי פיאסטה 88...

פורסם

אם באמת נפגע ראש מנוע (לא ברור איך המוסך בדק),עלות התיקון אינה יקרה כלל,היא סבירה ביותר אם לא תעבור את ה-3000 ש"ח

ראש מנוע,עלותו תלויה בסוג הרכב אבל ברכבים פשוטים יחסית עלותו לא עוברת את ה- 2000-2200 זה כולל עבודות חוץ (שיפוץ ראש,ניקוי מעברי שמן,מילוי,חריטה ויישור) ולא ברור איך המוסך נתן הצעת מחיר עד שלא פירקו ראש.

משאבת מים כדאי להחליף וגם כמובן חגורת טיימינג כי כאשר ראש מנוע בחוץ זו כבר אותה עבודה על הדרך ואתה משלם רק על החלקים הנוספים

(ישנה אפשרות שיורידו ראש ויתברר שהוא פסול ואין מה לעשות איתו ואז אתה בבעיה- או שתצטרך לקנות ראש מנוע אחר משופץ או שתיאלץ להחליף מנוע אם מצבו הכללי כשפירקו את הראש אינו טוב.

.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פעם הבאה - כדי לשמור על הבריאות שלך:

לא פותחים מערכת מים כשהכל עדיין חם.

תחשוב שהמיים שיצאו - יכלו לפגוע בך חס וחלילה והם כמעט בטמפ' רתיחה.

כמו כן , לא מומלץ להוסיף מים כשהאוטו חם.

חבל שבכלל הנעת אותו אח"כ - היית צריך להשתמש בביטוח גרירה - ולא לעשות נזק נוסף לאוטו (ובטח לא לסוע עם סוויץ' כבוי, שבו גם אם לא היה ננעל לך ההגה , אבל אין לך הגה כח ואין לך תגבור בלמים).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היום ב 3000 ש"ח ניתן להביא מנוע מיבוא, זאת אופציה עדיפה מלהתחיל להתעסק עם ראש מנוע. תמיד יכולות לצוץ עוד בעיות כאשר פותחים ראש ונראה לי עדיף כבר להביא מנוע. לפחות מנסיון אישי עם 2 רכבים שהיו לי.

פורסם

3000 ש"ח זה המנוע עצמו, איפה פו"ה? קלאצ חדש על הדרך? ועוד שלל תוספות שתמיד מתווספות להחלפת מנוע.

בראש הוא מסיים את הכל בפחות מ 3000.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...