Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

לפני 3 חודשים בדיוק, נסעתי לי ברחובות עירי.

עמדתי בנתיב הפונה ימינה לפני צומת.

הרכב שמלפניי החליט שבמקום לפנות הוא חונה על המדרכה. הוא עלה למדרכה במקום בו נמצא עמבר החציה (כדי להקל על העלייה) וחנה על המדרכה.

כאשר הוא פינה את הנתיב התחלתי בנסיעתי לתוך הצומת על מנת לפנות ימינה.

כאשר המשכתי, החליט נהג הרכב לנסוע אחורנית.

הוא עשה זאת באיטיות. אני שמתי לב למהלך וצפרתי לו מספר פעמים. אך זה לא הועיל. הוא נכנס לי בדלת, עיקם אותה והוריד ממנה את הצבע. מן הצד שלו נשבר הטמבון האחורי ופנס.

יש לי את כל ה"תהליך" ברישום במחשב.

לפי מוסכים מורשים, הנזק שלו התסכם ב400 ש"ח ושלי ב1200 ש"ח.

החלטנו לתבוע אותו.

אך סחבת ואיד דיוקים מצד חברת הביטוח שלנו גרמו לנו לוותר על התענוג. לא היה ממש אכפת לנו שהדלת נשברה. בכל אופן, התקשרנו אל האדון הנכבד, בבקשה לכיסוי הנזק.

לדבריו: "הייתה פה אשמה של 2 הצדדים... הוא נסע אחורנית אבל אתה לא הסתכלת. עדיף שכל אחד יכסה את נזקו ונפרד כידידים" כדבריו.

זה הכעיס אותי. אך משום שלא היה לי זמן. השארתי את הדברים על כנם.

היום, לאחר 3 חודשים מגיע כתב תביעה. יש לציין שכלל חברי המשפחה התפוצצו מצחוק לשמע המצב.

האדון הנ"ל החליט לתבוע אותי על כך שהתנגשתי בו.

התקשרתי אל אותו אדון. דיברתי איתו. שאלתי אותו: "זוכר שהיה ככה וככה... ואתה סנעת אחורה ונכנסת בי?" תשובותיו היו "כן, כן, אדבר איתך מחר".

בעצם הוא הודה שהוא זה שנסע אחורה. כמו כן, חוש הבלש שלי התעורר והקלטתי את כל המאורע (התבססתי על כך שאני צד בשיחה ובעניין ולכן מותר לי להקליט את עצמי) 8).

עכשיו,

במידה והנוכל הזה ימשוך את עניין התביעה זמן רב אני אנזק מ2 סיבות:

1) הרכב בו האדם התנגש צריך לעבור חידוש ביטוח בקרוב. העדר תביעות מהן נהנו הוריי במשך 20 שנה יתבטל בשל "תהליכי תביעה". ההנחה של העדר התביעות תאבד. האם יהיה אפשר לדרוש אותה מאותו אדון במסגרת ההגנה?

2) הזמנו רכב חדש שאמור להגיע בעוד כחודש. כמו בסעיף 1, גם אותו אנו אמורים לבטח. רק שבמקרה שלו יהיה מדובר ב3k הפרש.

מה שאני מנסה לומר פה.

זה:

איך לעזאזל החוצפן הזה מעיז לתבוע אותי?

כיצד עלינו לנהוג?

כל הראיות מצביעות על אשמתו (הודאתו בהקלטה, מקומות הפגיעה בכלי הרכב) אך התהליכים בהם הוא פתח יכולים לפגוע בהעדר התביעות. כיצד עלינו לנהוג?

בנוסף,

פתאום כן מתחשק לי לתקן את הדלת הזאת. אני אתקן ואצבע אותה עד שתבריק גם אם זה יעלה לי 50,000 ש"ח :twisted:.

יום טוב.

פורסם

לאנשים אין חוצפה!

רק שאלה אחת

ברגע הפגיעה אתה עמדת במקום? או נסעת באיטיות?

אם עמדת במקום אז אין סיבה שתוציא לירה אחת מהכיס שלך

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

נסעתי באיטיות משום שהיה מדובר בפנייה חופשית ימינה והייתי צריך לבדוק שאין הולכי רגל.

צפרתי לו מספר פעמים. אבל זה לא משנה שהייתי בתנועה. משום שאם הוא לא היה מתנגש לי בדלת האחורית הוא היה מתנגש בדלת הקדמית או בכנף. הרכב 4 מטר אחרי הכל...

ברגע שהוא התנגש בי התחלתי לצפור עם הפרצוף מרוב עצבנות. :evil:

פורסם

תוציא דו"ח שמאי על הנזק שלך ותגיש כתב הגנה ותביעה שכנגד.

בתביעה שכנגד תכניס את עלות התיקון לפי הערכת השמאי (או הצעות מחיר מ2-3 פחחים במקום דוח השמאי ולא לשכוח לצרף תמונות של הנזק כי בעזרתן ניתן להראות י נכנס במי ואיך), עלות רכב שכור לתקופת התיקון, אובדן ימי עבודה והוצאות משפט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לחברי הפורום שלום רב,

לפני 3 חודשים בדיוק, נסעתי לי ברחובות עירי.

עמדתי בנתיב הפונה ימינה לפני צומת.

הרכב שמלפניי החליט שבמקום לפנות הוא חונה על המדרכה. הוא עלה למדרכה במקום בו נמצא עמבר החציה (כדי להקל על העלייה) וחנה על המדרכה.

כאשר הוא פינה את הנתיב התחלתי בנסיעתי לתוך הצומת על מנת לפנות ימינה.

כאשר המשכתי, החליט נהג הרכב לנסוע אחורנית.

הוא עשה זאת באיטיות. אני שמתי לב למהלך וצפרתי לו מספר פעמים. אך זה לא הועיל. הוא נכנס לי בדלת, עיקם אותה והוריד ממנה את הצבע. מן הצד שלו נשבר הטמבון האחורי ופנס.

יש לי את כל ה"תהליך" ברישום במחשב.

לפי מוסכים מורשים, הנזק שלו התסכם ב400 ש"ח ושלי ב1200 ש"ח.

החלטנו לתבוע אותו.

אך סחבת ואיד דיוקים מצד חברת הביטוח שלנו גרמו לנו לוותר על התענוג. לא היה ממש אכפת לנו שהדלת נשברה. בכל אופן, התקשרנו אל האדון הנכבד, בבקשה לכיסוי הנזק.

לדבריו: "הייתה פה אשמה של 2 הצדדים... הוא נסע אחורנית אבל אתה לא הסתכלת. עדיף שכל אחד יכסה את נזקו ונפרד כידידים" כדבריו.

זה הכעיס אותי. אך משום שלא היה לי זמן. השארתי את הדברים על כנם.

היום, לאחר 3 חודשים מגיע כתב תביעה. יש לציין שכלל חברי המשפחה התפוצצו מצחוק לשמע המצב.

האדון הנ"ל החליט לתבוע אותי על כך שהתנגשתי בו.

התקשרתי אל אותו אדון. דיברתי איתו. שאלתי אותו: "זוכר שהיה ככה וככה... ואתה סנעת אחורה ונכנסת בי?" תשובותיו היו "כן, כן, אדבר איתך מחר".

בעצם הוא הודה שהוא זה שנסע אחורה. כמו כן, חוש הבלש שלי התעורר והקלטתי את כל המאורע (התבססתי על כך שאני צד בשיחה ובעניין ולכן מותר לי להקליט את עצמי) 8). אבא שלי אומר שסוכן הביטוח אמר לו שאסור לבן אדם פרטי להקליט שיחות ללא הסכמה של כל המעורבים בשיחה, כלומר אסור להשתמש בהקלטה אח"כ בבית משפט. אבל אומרים שזה חוק יבש, לכן אני לא בטוח אם כדאי יהיה להשתמש בהקלטה באם יהיה צורך.

עכשיו,

במידה והנוכל הזה ימשוך את עניין התביעה זמן רב אני אנזק מ2 סיבות:

1) הרכב בו האדם התנגש צריך לעבור חידוש ביטוח בקרוב. העדר תביעות מהן נהנו הוריי במשך 20 שנה יתבטל בשל "תהליכי תביעה". ההנחה של העדר התביעות תאבד. האם יהיה אפשר לדרוש אותה מאותו אדון במסגרת ההגנה? שאלה מעולה, נחכה לתשובה ממי שמבין

הממ.... קצת מזכיר את התאונה שהייתה לי לפני כשבוע...

פורסם

לפי ההקלטה , מותר לך להקליט כל עוד יש הסכמה של 50 אחוז מהנמצאים. זאת אומרת אם יש 2 אנשים? אתה מסכים? מותר לך להקליט, כנראה הסוכן התבלבל אבל ככה החוק מותר להקליט בין 2 אנשים כשמספיק שרק 1 מסכים.

הרי איך כשאתה מבקש לעושת מנוי מקליטים אותך? אז זה כעיקרון "נגד החוק" נכון? אז זהו שלא.

פורסם

מניסיון, אתה אמור לקבל החזר על עליית הפרמיה מחברת הביטוח של הפוגע.

למה אתה לא נותן לסוכן הביטוח שלך להתעסק בזה ? בשביל מה אתה עשית אצלו את הביטוח ?

Veni Vidi Vici

פורסם

סוכן הביטוח שלנו פשוט מגוחך.

הוא תמיד אומר: "תתקשרו אתם לX, Y, Z" ולא עושה כלום בעצמו.

אני כבר אמרתי לאבי: "למה אתה עושה ככה? תמצא סוכן רציני!"

אני כבר שנים מנסה לשכנע ולהטיף. אבל התעייפתי כבר, אני נותן לזה לזרום...

בינתיים התקשר אותו אדון והציע פשרה:

"אני מוכן למשוך את התביעה של הביטוח שנעשתה ללא ידיעתי, ונתחלק בנזק שלך חצי-חצי, על הנזק שלי אני אשלם".

נראה כי האדון נקלע למצב לא נעים בו חברת הביטוח שלו תבעה אותי ללא ידיעתו ורצונו.

מה שהעלה בכלל את כל הסיפור הזה מהאוב. משום שכמו שאמרתי, שכחנו מהעניין בכלל.

אני אלך על דרישת כל ה1200 ש"ח או שאני אגיד תביעת נגד. ועם כל הסיפור והעלויות מסביב יעלה לו המון כסף והוא ייכנע.

פורסם

עשיתי את הבגרות באזרחות לפני שבועיים :lol:

אז יש סיכוי שאשתי תבדוק לך את הבחינה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מתלבט מה לעשות...:x

אמרתי לאדון שאני רוצה את כל ה1200+ מע"מ.

הוא אמר שהוא יחשוב על זה,

חזר אלי ואמר: "אני לא מסכים, העו"ד שלי אמר שיש בך מעט מן האשמה על אף שאני האחראי הראשי. משום שמתי שראית אותי נוסע אחורה אתה התחלת גם ליסוע וכך נגרמה המכה שנראית כמו מריחה על כל הדלת והכנף האחורית".

עכשיו יש 2 דברים שמדאיגים אותי:

1) אני מת לתבוע את האדם הזה. הבנתי שאני צריך להגיש תביעה ב"תביעות קטנות". כיצד הדבר נעשה? אני מכפר סבא, האם בבית המשפט המקומי יש תביעות קטנות?

2) הבן אדם נשמע בטוח בעצמו. הוא אומר שאם אני לא מסכים לחצי-חצי אז שאני אתבע אותו ואין לו בעיה עם זה. האם יש לו איזשהו טיעון שאיתו הוא יוכל לזכות?

אני הייתי שמח לגמור את זה 600-600.

אבל אני מסתכל על זה כהוצאת 600 ש"ח על משהו שלא גרמתי לא כלל וכלל.

כמו כן, אנחנו עומדים למכור את הרכב וכל אדם שיבוא לקנות את הרכב ירצה בטח להוריד 2-3k על הדלת הזאתי...

בתודה,

מיצו'

פורסם

הי,

מציע לך להתפשר איתו, אם תלך לבהמ"ש יש סיכוי שתצא בלי כלום או שתצא בנזק.

במקומך הייתי מקבל את הצעתו לחצי חצי, אבל שהוא ישלם בנוסף את המע"מ כלומר 600+ מע"מ על 1200= 785 ש"ח+-

פשרה תמיד יותר טובה ממשפט במצבים בהם הדעות חלוקות כגון דא.

על תביעה אתה מבזבז זמן, כסף (אגרה, עבודה) והמון השקעה במשהו שאולי יכול לפעול נגדך.

קודם כבר הסכמתה לא לקבל כלום, עדיף חצי נזק+מע"מ מאשר כלום...

ובקשר להאזנות הסתר- זה לא סתר אם אחד הצדדים יודע ואין קשר ל50%...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...