Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

ברשותי אופל אסטרה מודל 2000 עם 112K קילומטרים. (מנוע 1.6 יד 1 אוט' :?)

לדעתי, ולפי הספר, הגיע הזמן להחליף בולמים ברכב, לפחות קדמיים.

עד כמה שידוע לי, לרוב המוסכניקים (בהם אני מזלזל ולא סומך בשיט) ימליצו נגד החלפה של כל חלק שעדיין עובד, מה שתואם גם את המנטליות הישראלית -> שיעבוד (בצורה הכי מינימאלית שאפשר) ובזול.

אחרי 100 אלף קילומטר, ניכר כי הבולמים פשוט לא עושים את עבודתם כהלכה ויש להחליפם.

מספר שאלות לי אליכם ->

- האם מומלץ להחליף את כל ארבעת הבולמים, או שזה בסדר להתחיל עם הקדמיים, ואחרי 10-20K קילומטר נניח להחליף את האחוריים? (טעמים כלכליים ומשלוח גבוה מחו"ל)

- כשמחליפים בולמים, מחליפים רק את הבולמים עצמם, או גם את הקפיצים? האם מחליפים קפיצים רק כאשר רוצים להנמיך את הרכב? האם יש עייפות לקפיצים עצמם? ז"א, אם החלפתי בולמים ב100K נניח, אצטרך להחליף את הקפיצים מתישהו גם?

- מה הוא יחס השחיקה בין בולמים קדמיים לאחוריים? האם האחוריים מתבלים משמעותית פחות? (בהנחה שכל הבולמים תקינים אך עייפים)

כרגע על הכוונת בולמים של חברה בריטית העונה לשם GMAX. לא ברור טיבם, אך המחיר יחסית אטרקטיבי ומדובר בבולמים חדשים שבטוח יעשו את העבודה טוב יותר מהקיימים.

חשוב לציין שאיני מעוניין בשיפור ביצועים/הנמכה/פוזה וכיו"ב ולא מעוניין להקריב את נוחות הנסיעה הנוכחית.

כל הבולמים האיכותיים שמצאתי היו של חברות אליטה כגון KONI/EIBACH וכו'. בולמים אלה היו יותר לצרכים ספורטיביים וכו', ומחירם לא בא בחשבון.

אגב,

בחברה רוצים 1700 ש"ח על רביעית בולמים תחליפיים מחברה (לטענתם) שעונה לשם LEAP/LEEP, משהו כזה. חברה ספרדית.

3000 ש"ח צפונה על בולמים מקוריים (רביעיה)

הרעיון הכללי הוא להזמין מאיביי ולהרכיב לבד (יש כלים + ספר היינס של הרכב המדובר)

אשמח להמלצות לבולמים אחרים כמובן, או למחירים אטרקטיביים בישראל, אם יש.

מצורף לינק לבולמים שעל הכוונת.

תודה על עזרתם ויום טוב,

מידד.

קישור לבולמים קדמיים (יחידה אחת)-

http://cgi.ebay.com/GMAX-FRONT-SHOCK-ABSORBER-SHOCKER-VAUXHALL-ASTRA-G-MK4_W0QQitemZ300117497679QQihZ020QQcategoryZ40192QQcmdZViewItem

קישור לבולמים אחוריים (יחידה אחת) -

http://cgi.ebay.com/GMAX-REAR-SHOCK-ABSORBER-SHOCKER-VAUXHALL-ASTRA-G-MK4_W0QQitemZ300117496997QQihZ020QQcategoryZ40192QQcmdZViewItem

פורסם

על אסטרה אין לי ניסיון , אבל בקורסה הקודמת התקנו בולמים של LIP (החברה התחליפית) ולא הייתי כ"כ מרוצה יחסית לציפיות.

שווה לברר אם מונרו מביאים בולמים תחליפיים לרכב הנ"ל (לדוגמא, אני בטוח שיש עוד חברות).

רצוי להחליף את כל ה4 ביחד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפי בירור שעשיתי אצל חנות לחלפים בזמנו כשחיפשתי בשבילי, "מונרו" מייצרים תחליפי כמעט לכל סוג רכב כך שאני מסכים עם ליביו, כמובן שאתה יכול לנסות חברות אחרות כמו KYB או "גבריאל" וכו'. בהחלפת בולמים עדיף להחליף את כל הארבעה כולל קפיצים ותושבות כדי לקבל אפקט מקסימלי ובכדח לא לשחוק רכיב אחד על חשבון השני.

כעיקרון, תלוי מה ההפרש בזמן ההחלפה בין הקדמי לאחורי, כי כמו שטענתי מקודם, מחליפים את כל האלמנטים ואם תתעכב בהחלפה של הסרן האחורי, התקול, תהיה שחיקה מוגברת בציר התקין.

לגבי החלפה בעצמך, אם אין לך מכווץ קפיצים בבית , לדעתי אתה מסתכן.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תוכן חדש...