Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עד לפני שבוע נהגתי באיביזה 5 הילוכים 1.6L עם 100 כ"ס. מכונית צעירה בלי הרבה אחיזת כביש, נטולת כח היסטרי אך עדיין ידנית וכייפית מאוד לנהיגה.

היום אני נוהג במזדה 3 שנת 2004 מנוע 2000 עם 150 כ"ס. 4 הילוכים - אוטומטית. המזדה מכונית מדהימה, אחיזת כביש יוצאת מין הכלל, התנהגות מעולה, נוחות נסיעה טובה וגם נראית אחלה... אך ההרגשת הכייפיות נעלמה :( המהלכים ארוכים, התיבה האוטומטית גורמת לתחושה של חוסר שליטה ברכב, פשוט עושה רושם שה- 150 כ"ס לא מורגשים פה. רק נהיגה במצב של טיפטרוניקס מצליחה לעלות חיוך שהייתי כה רגיל עליו מהאיביזה הקטנה שלי. אז מה עושים?

האם יש איזה מצב להחליף את התיבה האוטומטית לידנית? האם יש דבר כזה בכלל? האם אפשר להחליף את התיבה האוטומטית 4 הילוכים לתיבה אוטומטית 5 הילוכים כמו זה שמותקנת במאזדה 6?

השאלות הללו הן בעיקר לידע האישי. ואני מעריך שכל מעבר בין תיבה לתיבה (אם הוא אפשרי בכלל) יעלה 15K לפחות.

אם יש פה אנשים הנוהגים במאזדה 3 או פוקוס שעשו שיפור /שינוי במכונית אשמח אם תגיבו...

תודה,

אלעד

פורסם

החלפה של תיבת הילוכים אכן תעלה לך סכום דומה למה שציינתה אך אם אני לא טועה תבטל לך כליל את האחריות על הרכב....

בקשר לשיפורים אחרים אנא בצע חיפוש בפורום, אני בטו שתמצא את מבוקשך...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כבר אין לו אחריות על הרכב...

אני מאמין שאפשר למכור את התיבה האוטו' וכך למזער את העלות של הסבה לידני

בארץ לא תמצא גירים ידניים למנוע הזה, אז תתחיל לחפש בחו"ל

אתה צריך משאבת קלאצ', גלגל תנופה, את הקלאצ' עצמו, גיר ידני, ידית הילוכים + כל המוטות לתיבה, וגם כנראה מחשב חדש

פורסם

קניתי אותה לפני שבוע, אין עליה כבר אחריות יצרן.

מה התהליך של החלפת תיבת הילוכים? זה מומלץ? יש בעיות של אמינות?

אין לי בעייה להפטר מ- 10K בתנאי שהכל עובד ודופק כמו שצריך.

איפה אני מברר דברים כאלו? יש מצב שבמוסך רשמי של מאזדה יעשו את זה?

הקיצור לפי כל התגובות שלכם זה באלגן לא קטן...

פורסם

לא במוסך של מזדה, גם אם כן, יעלה המון (לפחות 20-25 שעות עבודה = 4-5 רק על עבודה).

זה אפשרי.

תנסה להשיג את תוכנת החלקים של מזדה/פורד (נקרא EPC בדר"כ), בשביל לוודא מה צריך לשם השינוי.

לא סיפור מאוד גדול.

הרבה עבודה.

ציריות, משאבות, גלגל תנופה, קלאץ', צנרת הידראולית, דוושות, גיר, שנגות/כבלים, ידית הילוכים.

עם המחשב, סביר להניח שלא תהיה בעיה, פשוט לנתק את המחשב גיר (אולי תהיה קריאת תקלה במחשב רכב, לא קריטי).

אפשר לנתק אח"כ את הרדיאטור של הגיר + הצנרת שלו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

מה בדבר החלפת תיבה אוטומטית 4 הילוכים ל- 5 הילוכים. כמו שמוכרים אותה בארה"ב.

כלומר לקחת תיבה של מאזדה 6 ולהתקין אותה במזדה 3. יחסי ההעברה שם מעולים.

אפשרי?

פורסם

אני יודע שזה "קצת" בניגוד לרוח הפורום הזה, אבל אני מאמין שידעת האוטו אוטומטי לפני הקניה.

למה קנית אוטומטי אם כל כך רצית ידני?

פורסם

כי התייאשתי מחיפוש אחרי מכונית ידנית שמורה.

פשוט קשה למצוא, חפשתי קרוב ל- 4 חודשים, והתייאשתי בדיוק נפלה הזדמנות על המאזדה הזו. זו קנייה מחבר נכה של אבא שלי.

המכונית שמורה בצורה מדהימה, נסע 40,000 בשלוש שנים. בלי אף דפיקה / מכה, טיפולים בזמן, פינק אותה במערכת מעולה.

בעל מכון הבדיקה, אמר לי שהמכונית מושלמת. יצא רק X אחד על זה שהמצבר חלש והוא החליף לי אותו בהסכם הסופי.

איפה אפשר להשיג מכונית ידנית במצב כזה? אין דבר כזה!

אז מה אפשר לעשות... נשברתי... קניתי.... ועכשיו אני מאוהב בה. הבעייה שהיא אוטומטית עם תיבה ישנה של 4 הילוכים!!

פורסם

הסבות כאלה הן קלות וזולות (כמובן באופן יחסי) במידה ואפשר למצוא בפירוקיות רכבים כאלה ידניים סטנדרטים ו"לבצור" מהם את כל החלקים הדרושים.

מאחר ובמקרה הזה אין כאלה ידניות לא על הכביש ולא בפירוקיות, אז ההסבה הולכת להיות הרבה יותר קשה ויקרה אבל לא בילתי אפשרית.

חפש אחת כזאת בפירוקיה בחו"ל, פרט את כל החלקים הדרושים לך מהאוטו וחכה לתשובה.

עפ"י הצעת המחיר תוכל להעריך עלות.

טיפ קטן: תאמין או לא, רכבים אלא נפוצים למדי ב...גרמניה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מיכוון שאתה לא הולך לעשות את ההסבה לבד, אני מקווה שיש לך מכונאי טוב שמסכים לקבל את העבודה ושאתה סומך עליו שיבצע אותה כמו שצריך.

אם כבר עבודה רצינית אז תסב לידני, זה כאב ראש אבל החיוך שיהיה לך אח"כ לא נמדד בכסף.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

משום מה כל המזדה 3 שראיתי בגרמניה היו אוטומטיות :shock: ממש לא ברור כי אצלם אפילו מרצדס S לא ברור מאליו שהיא אוטומטית.

פורסם

ביררתי אפשרות להסבה לאוטומטית 5 הילוכים טיפטרוניקס. (אפשרי בהחלט)

התיבה הזו טובה בהרבה מהתייבת ה- 4 הילוכים הישנה. ומותקנת ברוב המאזדות 3 בארה"ב.

עכשיו איך אני משיג כזו תיבה ואיפה אני עושה את ההסבה ? יש הצעות/המלצות?

פורסם

את התיבה אני מאמין שתשיג ממאזדה 6 מושבתת

תחפש בפירוקיות או במכוני גירים.

(או אצל היבואן)

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

ישנן כמה התאמות שבעצם שום מכונאי בארץ לא עשה ככה שאתה תהיה הרכב הראשון, לא לשבור תראש יותר מדי אנשים שעשו הסבות בין גיר אוטומטי לידני ידעו לעשות את זה, זה לא הנדסת טילים.

אוטומטית תפסול מוסכים מורשים של מאזדה, מעבר למחיר המגוחך שהם ידרשו ממך הם גם לא עשו את זה מעולם ככה שאין להם שום יתרון על מכונאי זול שעשה הסבה כזו ברכבים מסוג אחר.

אבי.

• תוכן חדש...