Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין השניים - אסטרה, אם אתה לא גר בישראל. גולף אם אתה גר בישראל.

מנסיון שלי עם אופל אסטרה מדובר באוטו עם שוק על הפנים. חוסר בבעלי מקצוע שיודעים לטפל במכוניות הנ"ל ובנוסף לכל עלות החלקים המטורפת כאילו שמדובר במרצדס בנץ.

אכן מדובר ברכב טוב אך לצערי בארץ לא כדאי להתעסק איתו אלא אם כן אתה מקורב של UMI.

פורסם
עמוס איש החרדל,

באירופה בכלל ובגרמניה בפרט מתחוללת מלחמת ענקים (ב.מ.וו. מול מרצדס) ומלחמת בינוניים (VW מול אופל).

באופן מסורתי אופל מצליחים לזנב ב VW ולהלחיץ אותם אולם עד היום לא הצליחו ממש לאיים על ההגמוניה של VW.

פעם ראשונה מזה 30 שנה אופל נותנת קנוק-אווט לגולף וגורמת ל VW להודיע שהם מקדימים את מועד החלפת הגולף ב 3 שנים בשל ירידה דרסטית במכירות.

בכל מבחן דרכים אפשרי בכל מגזין רכב מכובד, כולם חגגו את הרגע שגולף מקבלת בראש ובזכות זה, הגולף VI תהיה מכונית טובה בהרבה.

אבל אם לא ידעת אז אין בעיה לשאול, הנה למדת.

TIGRA 16V - צודק בעיקרון, אבל 2500 ש"ח לסט חוטי הצטה של אומגה? מה נהיה?

לא ממש צריך להסחף:

1. הגולף מוחלפת משיקולי עלות ולא בשל עליונות האסטרה, או ירידה דרסטית במכירות.

2. יש דעות לכאן ולכאן בדבר עדיפותה של זו על האחרת ולהפך. הגולף לטעמי למשל, נוחה משמעותית מהאסטרה ויש כאלו שתכונה כזו חשובה להם יותר מהיגוי חד ועצבני. יש עוד תכונות בהן נבדלות שתי אלו ולכן הצעתי נסיעת מבחן, במיוחד בהתחשב בנהג/ת המיועד.

פורסם

אגב, לא ברורה לי הטענה שהגולף מוחלפת "מהר".

הדגם הקודם נמכר בישראל מ- 98 עד 2003 וקצת לתוך 2004 (שנות דגם) אם אינני טועה.

הנוכחי מ- 2004 עד לפחות סוף שנה הבאה (כלומר מה שהיה ללא שינוי השנתונים של משרד התחבורה, 2009).

אז היכן ה- ביג דיל?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא יצא לי לנהוג או לנסוע בגולף IV, אבל באסטרה 1.8 אוטומטית יצא לי גם לנסוע לא מעט וגם לנהוג (יש לחבר טוב שלי).

יתרונות:

• עיצוב - נכון שזה עניין סובייקטיבי, אבל עדיין לא נתקלתי באדם שאמר שהרכב הזה לא יפה.
  • ביצועים - המנוע בהחלט מספק עבור הרכב הזה (ואני לא בדיוק רחמן).
  • אבזור - אינני יודע מהי רמת האבזור בגולף, אבל באסטרה יש הגה מצופה עור, רדיו דיסק MP3 מקורי עם שליטה מההגה, בקרת שיוט, אפשרות לכיבוי אוטומטי של האורות לאחר עזיבת הרכב (טוב למקרה שחנית במקום חשוך) ושלט רחוק מקורי לפתיחת ונעילת הדלתות (בגולף דור קודם זאת היתה אופציה בתשלום או רק בדגמים ברמת גימור היי-ליין). בנוסף, ניתן להזמין היום, ככל שידוע לי, אסטרה עם גג שמש פנורמי.
  • הגה - אע"פ שהוא מתוגבר חשמלית, הוא בהחלט מספק את הסחורה ואין לי כל טענות אליו.

חסרונות:

• באופן לא ברור, משום מה החליטו לא לצייד את הרכב במד חום מנוע אלא רק בנורית חיווי :screwy:
    יש אנשים שאפילו לא היו שמים לב לזה, אבל מבחינתי מדובר בהתקמצנות מקוממת.
  • הקמצנות בסעיף לעיל ממשיכה גם בתא הנוסעים: אפילו ברכב הענתיקה שלי הנוסעים במושב האחורי זכו לתאורה משלהם. באסטרה יש מנורה יחידה רק בקדמת תא הנוסעים.
  • אני מאמין שהגולף תשמור על ערכה בצורה טובה יותר מהאסטרה. זה לא בגלל שהאסטרה כזאת רעה, זה רק שהשוק פה מתנהג מוזר.

לא התייחסתי לעלויות טיפולים כי אין לי מושג בזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מסכים מאוד עם מה שאמר TIGRA16V "נכון ש- UMI הוא לא היבואן הכי טוב שיש אבל אל תשכח שאתה נוהג ברכב יותר ממה שאתה מבקר ב-UMI ולכן, בשביל להנות ברוב המכריע של הזמן, האסטרה היא הבחירה הנכונה...".

חשוב יותר שיהיה רכב עם מנוע חזק יותר ואבזור טוב יותר, מה גם שהוא יותר יפה לדעתי. סה"כ מקבלים 3 שנות אחריות. אחרי זה אפשר גם לא לטפל אצל היבואן.

דרך אגב לכל תומכי הגולף, דבר ידוע שבדגם הפסט יש בעיה בגיר האוטומטי (והתיקון עולה מלא כסף), כך שניתן גם להטיל ספק באמינות של פולקסווגן. אני כבר מכיר שני אנשים שהיו צריכים לתקן גיר בפסט בעלות של יותר מ 10,000 ש"ח.

פורסם
עמוס איש החרדל,

באירופה בכלל ובגרמניה בפרט מתחוללת מלחמת ענקים (ב.מ.וו. מול מרצדס) ומלחמת בינוניים (VW מול אופל).

באופן מסורתי אופל מצליחים לזנב ב VW ולהלחיץ אותם אולם עד היום לא הצליחו ממש לאיים על ההגמוניה של VW.

פעם ראשונה מזה 30 שנה אופל נותנת קנוק-אווט לגולף וגורמת ל VW להודיע שהם מקדימים את מועד החלפת הגולף ב 3 שנים בשל ירידה דרסטית במכירות.

בכל מבחן דרכים אפשרי בכל מגזין רכב מכובד, כולם חגגו את הרגע שגולף מקבלת בראש ובזכות זה, הגולף VI תהיה מכונית טובה בהרבה.

אבל אם לא ידעת אז אין בעיה לשאול, הנה למדת.

כל זה נחמד, ולפי זה ניתן להסיק שכל מכונית שמוכרת יותר ממכונית אחרת טובה ממנה. אז שיקנה קורולה וזהו לא?

איכשהו שכחת להסביר פה למה האסטרה מכונית טובה יותר. איכות תא הנוסעים לא קרובה לזו של הגולף, נוחות הנסיעה גם פחות טובה, ועוד לא ראיתי מישהו שמציג אותה כמהנה יותר לנהיגה מהגולף. הבחור שאל איזו מכונית עדיפה, אתה ענית שהאסטרה עברה את הגולף המכירות באירופה ושמהגזינים המכובדים שמחים מזה. יופי. מה זה קשור? הגולף עדיין עדיפה אם לוקחים בחשבון את כל הפרמטרים. ובכל זאת, רק נסיעת מבחן.

בכל אופן, אני במחיר הזה הייתי הולך על הפוקוס 2.0. איכותית ונוחה כמעט כמו הגולף ויותר מהנה לנהיגה. ובטוחה יותר בהפרש משמעותי משתיהן.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
מסכים מאוד עם מה שאמר TIGRA16V "נכון ש- UMI הוא לא היבואן הכי טוב שיש אבל אל תשכח שאתה נוהג ברכב יותר ממה שאתה מבקר ב-UMI ולכן, בשביל להנות ברוב המכריע של הזמן, האסטרה היא הבחירה הנכונה...".

חשוב יותר שיהיה רכב עם מנוע חזק יותר ואבזור טוב יותר, מה גם שהוא יותר יפה לדעתי. סה"כ מקבלים 3 שנות אחריות. אחרי זה אפשר גם לא לטפל אצל היבואן.

דרך אגב לכל תומכי הגולף, דבר ידוע שבדגם הפסט יש בעיה בגיר האוטומטי (והתיקון עולה מלא כסף), כך שניתן גם להטיל ספק באמינות של פולקסווגן. אני כבר מכיר שני אנשים שהיו צריכים לתקן גיר בפסט בעלות של יותר מ 10,000 ש"ח.

מדוע אתה חושב שבאסטרה הגיר חסין ?, מדוע אתה חושב שאם ילך באסטרה גיר ההוצאה תהיה זולה יותר מגיר של VW ? כתוצאה משוק המוניות הישראלי שבו שולטים הVAGים ביד רמה, מחירים של שיפוץ גירים של VAG ירדו בצורה רצינית ביותר, היום ניתן לשפץ גיר של VAG שיפוץ מלא ב5 אלף שקל, מחיר של קלאטץ' וחצי........

אם הפחד שלך בקניה של רכב זה אמינות הגיר אז אל תפחד ותלך על אותו רכב בלב שלם, אם השיקולים הם אחרים - אז זה סיפור אחר לגמרי.....

בכל מקרה הפאסאט שלי התמודדה יפה עם 195 כ"ס וחיים לא הכי קלים בכלל (ג'ימיקאנות, "פתיחות" וכו') והגיר לא עשה רושם של עומד להתאבד.....לפחות לא ב50 אלף קילומטר שהיא היתה אצלי (נמכרה ב130 אלף קילומטר סך הכל..)

פורסם

הפוקוס 2.0 היא באמת אופציה לא רעה בכלל וכמעט שרכשנו אותה. הבעיה שלי ספציפית היתה עימה זה שלא הצלחתי לשבת זקוף מאחורה. אם השיקול הזה לא מהווה בעיה הייתי מאוד ממליץ לעשות גם בה נסיעת מבחן, מה גם שהסוכנות של פורד בת"א (אם השואל הוא מת"א) צמודה לסוכנות פליקס של VW, כך שניתן לתאם נסיעות צמודות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ובתוך הכתבה נתון מדהים :" בשנה האחרונה UMI מכרו יותר רכבים מתוצרת האמר מאשר מתוצרת אופל!".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ובתוך הכתבה נתון מדהים :" בשנה האחרונה UMI מכרו יותר רכבים מתוצרת האמר מאשר מתוצרת אופל!".

זה נתון עצוב לבעלי האופל (אם מדובר בנתון מכירות ישראלי..).

אופל בישראל זה לקנות חתול בשק! לוי יצחק לא ממש נחמד והשוק גם לא ממש שש לשלם לפי לוי...

נ.ב: אייל (BAR72) תלמד - סניף מרכז (רח' הלחי 1 בני ברק ליד קניון איילון) :wink:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ממש בושה היבואן הזה... :x

פורסם

הבשורה הטובה היא שהוא קיבל איזה דיל על אסטרות 1.8 ויתחיל בקרוב מסע פרסום נרחב ושיווק אינטנסיבי של האסטרה. במקביל יחל שיווק הקורסה החדשה ובתחילת 2008 יתחיל בארץ שיווק הווקטרה החדשה.

יכול להיות שמשהוא מתעורר שם.

האמת, אני ממש מתפלא על חברה כמו UMI, לא בקטע של אופל ממש אלא בקטע של עסקים נטו, יש לך זכיון ליבוא רכב מסוים, אתה יכול להגדיל את הרווחים שלך בצורה ניכרת ואתה לא עושה כלום?

זה "נ" גדול בניהול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבשורה הטובה היא שהוא קיבל איזה דיל על אסטרות 1.8 ויתחיל בקרוב מסע פרסום נרחב ושיווק אינטנסיבי של האסטרה. במקביל יחל שיווק הקורסה החדשה ובתחילת 2008 יתחיל בארץ שיווק הווקטרה החדשה.

יכול להיות שמשהוא מתעורר שם.

האמת, אני ממש מתפלא על חברה כמו UMI, לא בקטע של אופל ממש אלא בקטע של עסקים נטו, יש לך זכיון ליבוא רכב מסוים, אתה יכול להגדיל את הרווחים שלך בצורה ניכרת ואתה לא עושה כלום?

זה "נ" גדול בניהול.

זה לא מספיק, צריכים ליבא דגמים אטרקטיבייםף ZAFIRA, GT, ASTRA TWIN TOP, TIGRA וכמובן דגמי ה- OPC

• תוכן חדש...