Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא אכפת לנו אפילו זה לטובה כי אנחנו מתכוונים לעזוב בקרוב הרחוק וזה רק יזרז אם ככה.....

 

זה נכון שעובד חברה שהורעו תנאיו יכול להתפטר ומבחינת החוק ייראה כמפוטר לצרכי פיצויים וכו', אבל זו לא אופציה פתוחה לעתיד. אם אביך יקבל את התנאים החדשים ויעבוד זמן מה (כמה, צריך לשאול עו"ד) בתנאים הללו הוא כבר לא יוכל להחזיר את הגלגל לאחור.

 

אבל אני מציע לא לקשור את העגלה לפני הסוסים ולא לטפס על סולמות לפני ששומעים מההנהלה החדשה מה מתוכנן ולמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בדיוק, כי אם היה צריך לשלם לכל העובדים פיצויים על פיטורין כל פעם, שום חברה לא הייתה נמכרת, כי לא היה שווה.

 

זה לא עובד ככה.

חברות גדולות ומסודרות מפרישות כספים לקרן פיצויים על בסיס קבוע. כלומר, מבחינת נזילות הכסף שם. בכל מקרה, התחייבויות לעובדים זה משהו שקל לכמת כספית ולהכניס כשיקול במחיר הרכישה, כמו שמשקללים חובות והתחייבויות אחרים במחיר הרכישה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה מבלבל בין מכירת החברה לבין מכירת הפעילות.

 

חברה היא ישות משפטית עצמאית והחלפת בעלות לא משנה כלום בהתחייבויות שלה. היא ממשיכה עם אותו עוסק מורשה ועם אותם ההתחייבויות.

 

אם רק הפעילות נמכרת אז באמת הכל מתאפס כי אתה עובר לעבוד בחברה שקנתה את הפעילות.

 

אני לא מבלבל שום דבר.

 

אתה מוזמן לקרוא את חוק פיצויי פיטורים ואת הפסיקה בנושא.

פורסם
אני לא מבלבל שום דבר.

 

אתה מוזמן לקרוא את חוק פיצויי פיטורים ואת הפסיקה בנושא.

 

אז בחברה שנסחרת בבורסה כל פעולה של החלפת בעלות על מניות גורמת לפיטורי כל העובדים?

 

אשמח לקישור שמאשש את טענתך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא מבלבל שום דבר.

 

אתה מוזמן לקרוא את חוק פיצויי פיטורים ואת הפסיקה בנושא.

 

אתה מבלבל. כמי שעסק במכירת פעילות והעביר עובדים לחברה אחרת, לא חייבים לשלם פיצויים. ניתן להעביר את העובדים, עם כל זכויותיהם, לחברה החדשה. נכון, לעובדים יש זכות להתנגד ולהתפטר, לקחת הפיצויים, ללכת הביתה ולא להיות חלק מהמהלך.

 

לגבי החלפת בעלות, כל זמן שהבעלים החדש לא משנה את תנאי העסקת העובדים, אין לזה השלכה עליהם ועל יחסי העובד-מעביד ביניהם ובין היישות המעסיקה (החברה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שוב - אני לא מבלבל כלום. במקרה אני עו"ד ועוסק לא מעט בדיני עבודה כבר 11 שנים.

 

זה בדיוק מה שאמרתי. שיש לו זכות לקבל פיצויי פיטורים.

 

אין מצב שהזכויות ימחקו בגלל המעבר לחברה החדשה.

 

וזה בדיוק מה ששאל הבחור.

×
×
  • תוכן חדש...