Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות דובר כאן על אחזקה של רכב יפאני, עלויות תיקונים וכמה זה בסך הכל "עולה לנו" לתקופה ארוכה.

קיבצתי כאן אינפורמציה הנמתחת על תקופה של שנתיים בדיוק - והיא אינה משקפת את האחזקה של רכב יפאני מכלל האוכלוסיה, אלא אחזקת רכב ברמה גבוה יותר וטובה יותר משמעותית מרכבים אחרים.

בכלי הרכב המדובר (שלי) הוחלפו שלל דברים הנובעים מבלאי ופסיכוזה אישית ואני סבור כי מרבית האוכלוסיה לא היתה טורחת להחליף את הנ"ל (דוגמאות: חוטי הצתה, 4 בולמי זעזועים, שימוש בשמן סינטטי מלא, ריענון נוזל בלמים, שימוש בשמן גיר ידני יקר מאוד וכד').

שורה תחתונה, אם משווים את עלויות הטיפולים של הרכב שלי מול רכב סטנדרטי אחר - עדיין אצלי מדובר בהוצאות גדולות יותר משמעותית.

דוגמא למה שכתבתי: האימפרזה השניה שיש לנו בבית נמצאת אצלנו 5 שנים.

פרט לטיימינג פעם אחת, ברקסים פעם אחת, מצבר אחד, צמיגים פעם אחת,2 ציריות (גומיות שנקרעו) וטיפולים שוטפים - לא בוצעה שום השקעה מעבר לכך.

סה"כ עלויות לכל מה שנקבתי מעלה אינו עולה על סכום של 4500~ שח (כולל הטיפולים השוטפים) למשך תקופה של 5 שנים (600 שח צמיגים, 500 מצבר, 1000 ציריות, 1000 ברקסים + טיימינג, 300~ שח טיפול לגיר האוטומטי - וכל היתר טיפולים שוטפים בלבד).

סה"כ עלות בלאי חודשית לרכב הספציפי הזה: כ 75-80 שח.

על תקופה של שנתיים בדיוק הושקעו ברכב (עלות אישית) כ 5025 שח (כ- 210 שח לחודש) - או: 7910 בעלויות מוסך רגיל (כ- 330 שח לחודש).

עלויות אחזקה אלו מכסות את כל התקלות, בלאי והטיפולים השוטפים שהרכב עבר, שזה למעשה "יישור קו" עצבני במלוא מובן המילה (משמע: טיימינג, כיוון פרונט, פילטרים, נוזלים, צמיגים, וכד').

בתקופה זו הרכב עבר בדיוק 36,000 ק"מ (18K לשנה).

בסקירה זו השומטו 3 דברים שאינם רלוונטיים:

1. שמן גיר שהיה בהתחלה היה של "פזגיר 4" - עלותו 100 ש"ח והוא הוחלף ב"מוטול" חצי סינטטי.

2. שימון יתר שלי גרם לסתימה של חיישן המהירות. האחריות במקרה זה מוטלת עליי בלבד ואינה קשורה לתיכנון הרכב או אמינותו. ניקוי שלו מהשמן/גריז שהתזתי עליו פתר את הבעיה.

3. 2 נורות ירוקות קטנות בלחצן ה AC והסירקולציה שהוחלפו על ידי. אינו דורש פירוק מאסיבי, אינו מזיק ואינו מפריע (פרט לפרפקציוניסטים).

בנוסף למה שנאמר, לא לשכוח שמדובר במכוניות בנות 9-10 שנים. אין לי ספק שמדובר במכוניות ששורדות בצורה מעולה את תלאות השנים ואילו למתחרות, לפחות בתחום זה, יש עוד הרבה חרא לאכול.

תהנו ;-)

1.gif

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל כבוד!!!!!!!

יש הבדל ענק בין רכב נהיגה (ספורטיבי) לבין רכב להגעה מנקודה A ל B

לדוגמא:

כשאני נוהג ברכבי אני נהנה מכל שניה-הסאונד האחיזה החזות...ואני כמו 90 אחוז מחברי פורום זה לא דופקים חשבון כל כך לכדאיות ,אחרת הינו עוברים כבר מזמן ליפאנית.

אז עם כל הכבוד לסובארו (חוץ מדגמי הטורבו) כשאגיע לגיל 60 אולי ארכוש לי אחת .

פורסם

איציק. הסקירה שלך לא מעניינת. שום דבר מיוחד או רציני לא התקלקל לך באוטו, בקושי עלה לך כסף להחזיק אותו, ממש בושה. (אם אני אגיע לכאלו הוצאות אחרי שנה אני אהיה שמח, בינתיים אני מתקרב מאוד...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איציק - ציין בבקשה פירוט עלויות טיפולים במוסך רגיל של האימפרזה האוטומטית (לא מחירים של מוסך "יאצק")

אני משער שעלות טיפול בגיר האוטומטי למשל - היתה "קצת" שונה אם זה היה נעשה במוסך ולא בעבודה עצמית שלך...

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם
איציק - ציין בבקשה פירוט עלויות טיפולים במוסך רגיל של האימפרזה האוטומטית (לא מחירים של מוסך "יאצק")

אני משער שעלות טיפול בגיר האוטומטי למשל - היתה "קצת" שונה אם זה היה נעשה במוסך ולא בעבודה עצמית שלך...

נמרוד

המחיר ננקב בעלות מוסך (לא מורשה יבואן). עלות החומרים היא על השמן בלבד, את הפילטר מנקים כי הוא רב שימושי.

בנוגע לכל השאר (ברקסים, טיימינג, ציריות, מצבר) - הכל מחירי מוסך.

איציק.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סובארו כמו של איציק זה בור ללא תחתית.

טיפול גדול יכול להגיע אפילו לעשרות שקלים. סיוט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בטח הרכב במצב מלוקק ביותר...

שאלה לי אליך איציק:

גם אצלי באימפרזה נורת הAC שרופה. איזו נורה זו (לד?) ואיך מגיעים אליה?

מפרקים את הקונסולה (מתחילים מהברגים שנמצאים בין המושבים?)?

פורסם

בשעתו התיעצתי עם בעל מוסך גדול ביחס לקניית XM

הבחור אמר "אם אתה רוצה לחסוך באחזקה קנה סוברו"

כפי שמנחשים אין לי סוברו...

:evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...