Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בשוונג של שאלות.. אולי בסוף מישהו גם יעזור לי :)

הרכב ידני, מנוע 1.0 קרבורטור. חיישן חום נמצא מתחת לקרב' בצד שמאל (חיפשתי אותו איזה 10 דקות). גם אם המנוע בוער ועוד שניה נשרף, מד חום על הדשבורד לא עולה מעבר לשליש. החלפתי את החיישן - לא עזר, התנהגות נשארה.

עוד לא מדדתי עם מד חום חיצוני, ואני לא יודע לתרגם את התנגדות החיישן למעלות (אשמח, אם מישהו יעזור לי גם עם זה).

יש לי השערה, למה זה קורה, אבל הייתי רוצה לשמוע דעות מומחים.

תודה.

פורסם

בדוק על ידי פרוק הקונקטור והצמדתו לראש המנוע, או לכל גוף מאורק אחר ברכב, כשמתג ההצתה פתוח, אם המחוג יעלה עד הסוף, השעון תקין, אם לא חפש את הבעייה במקום אחר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אה, סליחה, את זה באמת שכחתי :) בדקתי את עליית השעון עם חיבור הקונקטור לגוף, עולה למקסימום. השעון אכן תקין, ובגלל זה יש לי הרגשה שחיבור שעון חיצוני ו\או מדידת התנגדות החיישן לא ישנו את המדידה.

טוב, אני אזרוק את ההשערה שלי בכל זאת, במיוחד כי מדובר במומחה קרבורטורים - האם יש נטיה למעברי מים איפשהו באזור הקרבורטור בג'אסטי להיסתם? ההשערה שלי אומרת שאין זרימה של מים באזור של החיישן, אלא מים עומדים, עם סתימה לפני האזור הזה - ולכן החום אינו אמיתי.

האם אכן יש נטיה כזאת, או שאני לא בכיוון? הרכב הוא של בת-דודה שלי, עבר שיפוץ ראש, החלפת מנוע וכמעט שיפוץ ראש נוסף בחודש האחרון, בגלל איבוד מים וחוסר אפשרות של זיהוי חימום יתר. הרכב חי ככה כל ה-10 שנים שהוא היה במשפחה, ואף אחד לא טרח לסדר את זה, תשובת המוסך - "לא ניתן לסדר את זה", רק שאף אחד לפניה לא עשה עליו נסיעות של יותר מ-10 דקות, והיא כן.

נא עזרו לי למנוע את חימום היתר הבא..

פורסם

אכן כן , קימת אפשרות של בוצה חלודה ומשקעים, אשר מונעת מהיוניט קריאה נכונה, אך זה נדיר, ובעקבות המידע שהוספת שהראש עבר שיפוץ לאחרונה, תיתכן אפשרות שמעברי מים בסעפת היניקה, באזור היוניט לא נוקו בעת שיפוץ הראש, מה שלא מחייב ששהדבר יגרום לחמום המנוע, אלא אם הדבר גורם למעבר לקוי של מי קירור לראש המנוע באזור שבו אטם הראש נשרף, בגלל מעבר מים סתום.

שווה בדיקה.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה, צביקה.

חימום היתר היה פעמיים בגלל צינורות מים ישנים שדלפו (הוחלפו כולם), ופעם אחת בגלל פריצה בבית משאבת מים.

פסח מתקרב, ואני מקווה להתפנות לזה. בכל זאת, בינתיים יש עוד שבוע ללימודים, ובטרנטה שלי יש בעיות חמורות יותר..

האם יש אפשרות של בוצה ומשקעים עמידים כל-כך שיעמדו בניקוי? האם במקרה כזה יש מקום אחר במע' המים (בית טרמוסטט?) שבו ניתן לקדוח ולהבריז חיישן חום, או שלא יהיה צורך בזה?

פורסם

שטיפת מערכת הקירור, יכולה לעזור, והבוצה תעמוד בלחץ של שטיפה בעזרת צינור מים ושטיפה בלחץ.

יש לבצע תחילה בדיקה פשוטה יותר, יש לפרק את יוניט החום בזהירות ממקומו, ולפתוח מכסה רדיאטור, המים אמורים לזרום מפתח היוניט בצורה חופשית, במידה ולא יש להחדיר כלי דק ולנסות לנקות את הסתימה, כדי לגרום לזרימת מי קירור בצורה חופשית.

חזור לעדכן.

בהצלחה

צביקה

פורסם

צביקה, תודה. כשפירקתי יוניט חום והחלפתי בחדש, לא פתחתי את הפקק, והמים זרמו החוצה ממש לאט. אני אנסה להבריג אותו החוצה עם פקק פתוח ולראות אם יש הבדל, ואחזור עם עדכון במהלך השבוע.

שוב תודה!

פורסם

אתה חייב לפתוח את הפקק, בעת פירוק יוניט החום, אחרת המים בוודאי לא ינזלו.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...