Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וויכוחים רבים נדונו כאן בנושא אומנות הצילום.

וויכוחים האם הדיגיטליות פוגעת באומנות הצילום או תורמת לה ? האם העובדה שכל אחד, גם מי שאין לא מושג קלוש בצילום, יכול לקנות היום מצלמה ולצלם אלפי תמונות בלי סוף פוגמת בהגדרתו של הצילום כאומנות - כי היום כבר כל אחד יכול ולא צריך כשרון מיוחד לכך.

פתחתי את השרשור הזה בעקבות כתבה שראיתי ב YNET על תערוכות צילום.

אני לא יודע מה איתכם, אבל תיסתכלו בתמונות שם - אתם רוצים להגיד לי שהתמונות שם יפות ? מיוחדות ? מעוררות מחשבה ?

זאת אומנות ?

לדעתי ממש לא

תסתכלו בעמוד לוח השנה של פליקר ותגידו לי אם זה פחות "אומנות" מהתמונות ב YNET.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ויכוח עתיק, מקדמת דנא. :-)

הוויכוח תמיד היה, גם כשהצילום היה פחות נגיש מעכשיו.

רגע מקביל בהיסטוריה למהפכה הדיגיטלית היה בתחילת המאה ה-20

עם מצלמה מסוימת של קודאק (לא זוכר איזו),

שנמכרה תמורת דולר בודד או סנטים ספורים, כולל פיתוח - באותו רגע

התחום הפך להיות נגיש לכולם (לפחות בארצות העשירות),

והצילום "ירד ברמת הנחשבות שלו".

על תערוכות צילום ותערוכות אמנות בכלל, יש ביקורת ובהחלט אפשר להעביר ביקורת,

אבל זה כבר נוגע לכל תחום האמנות, לאו דווקא צילום. כל מה שהפליץ (סליחה על הביטוי)

פיקאסו הוא בהכרח אמנות גבוהה? לא.

העובדה שהצילום הפך להיות יותר נגיש מאי פעם, לא כל כך משנה.

מבחן הזמן הוא המבחן המוצלח היחיד שיקבע אם אמנות היא טובה או לא.

דוגמה: הצילומים של דורותיאה לאנג הם אמנות, נקודה - עברו 70 שנים

ואלה עדיין יצירות מהממות.

http://www.dorothea-lange.org/VirtualExhibitn.htm

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם כל מי שאין לו שום מושג מופלץ בציור יכול לקנות ניירות וצבעי גואש. זה אפילו הרבה יותר זול ממצלמה.

אז מה, זה אומר שציור הוא לא אומנות?

פורסם

וויכוחים האם הדיגיטליות פוגעת באומנות הצילום או תורמת לה ? האם העובדה שכל אחד, גם מי שאין לא מושג קלוש בצילום, יכול לקנות היום מצלמה ולצלם אלפי תמונות בלי סוף פוגמת בהגדרתו של הצילום כאומנות - כי היום כבר כל אחד יכול ולא צריך כשרון מיוחד לכך.

.

קודם כל תצליח להגדיר "אומנות", אח"כ נתקדם...

בעיני אומנות, במקרה הטהור או הקיצון שלה, היא יצירת דבר לשם הדבר מתוך צורך פנימי של היוצר. לאומנות טהורה אין תכלית מלבד להיות נצפית, כאשר כמות "האומנות" בדבר כלשהו איננה דוגמטית אלא עניין של רצף. אפילו אני יכול להתווכח עם ההגדרה הזו, אבל היא נוחה להמשך אז אשאר איתה.

צילום הוא בסה"כ אמצעי טכני שמשמש לכל מיני מטרות, מזכרות ביתיות, עיתונות, אומנות ועוד. זה לא אומר שצילום עיתונאי אין לו גם ערך אומנותי, אבל זו לא תכליתו הטהורה.

עכשיו, עצם זה שהאמצעי הטכני נגיש להמונים, כמו גם הפצת תוצריו, לא הופכת כל יצירה בו לאומנות. זה רק הופך את יצירת האומנות לנגישה.

עד כאן, יש?

וכאן אתה נכנס לדיון המאוד כבד האם על מנת ליצור אומנות שתיחשב בעלת ערך צריך להבין או שכל הדיוט יכול ליצור?

לדעתי, מה שקל ליצור אותו אין לו ערך. כמו שנכתב כבר, "אם כולם אמנים- אף אחד לא אמן."

האם זה שהטכנולוגיה נגישה מוזיל את ערכה של האומנות הנוצרת בעזרת הטכנולוגיה הנ"ל?

אם אתה שואל אותי, ההפך הוא הנכון.

כמה שיותר עוסקים בתחום, כך רבה ההערכה אליו וההבנה אותו.

האם עצם זה שאנשים כולם יודעים לקרוא ולכתוב הוזיל את ערכה של אומנות הכתיבה והספרות?

האם זה שכל ילד מצייר הוזיל את ערכה של אומנות הציור?

אני חושב שהתשובות ברורות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאומנות אין ממש ערך, ערכה של אומנות נמדד בעיניי המתבונן עצמו.

זו גם אחת הסיבות שסחר באומנות משמש הרבה פעמים להלבנת כספים...:twisted:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני חושב שההגדרה לאומנות היא אינדיוידואלית ואינטואיטיבית.

בעיניי, מוסיקה וגם צילום, וגם נהיגה מתקדמת (למרות שבנהיגה אין שום יצירה) הם אומנויות.

אביעד

http://www.lovepostcards.net/288100 ;))))))))))))))))

מנהלים! הפרסום הזה מעצבן!! ^^^

פורסם

זה ממש לא פוגם בהגדרת צילום כאומנות. מישהו שאין לו מושג בצילום שמנסה לבטא את עצמו בעזרת מצלמה דיגיטלית (או פילם חדשה שהכל בה אוטומטי, זה לא משנה) הוא "אמן" בדיוק כמו מישהו שיש לו מושג בצילום, שמשתמש בכל האפשרויות השונות של המצלמה כדי להשיג את התוצאה שהוא רוצה. ההבדל היחיד הוא שככל שיש לך יותר מושג בטכניקות השונות של צילום, כך מספר האפשרויות שלך לבטא את עצמך בעזרת המצלמה גדל. מישהו שמשתמש במצלמה כדי לבטא את עצמו ואין לו מושג בצילום הוא גם אמן, אם כי אמן בעל אפשרויות ביטוי עצמי מוגבלות. או משהו כזה.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

• תוכן חדש...