Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפוח עלים?!

אתה תוציא לעצמך את כל הכפתורים מהמקלדת עם הדבר הזה!!!

אין לך מושג כמה הוא חזק...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוליה , בעקבות ההודעה שלך ויתרתי על מפוח העלים , לא בא לי לראות כרטיסי מסך ולוחות אם מתעופפים להם באויר . :shock:

יוסי , הרעיון שלך מקורי והגיוני . אני אבדוק את האופציה הזו לפני מייבש השיער . עם זאת , אני לא בטוח לגבי האפקטיביות וכדאיות העניין , זרם האוויר הוא מיידי וחזק , אך לא "תמידי" כמו מייבש שיער . מנגד , אני עלול להווכח כי דעתי שגויה .

בכל אופן גם האופציה הזו תבדק בנוסף לקומפרסור ( שכרגע אין לי מאיפה להשיג , מה גם שאני צריך אותו כל כמה זמן , ולא חד פעמית ) .

פורסם

חפש לך גנן שעובד באיזור הבית שלך ויש לו מפוח עלים על בנזין, קח לו אותו ל5 דקות, תניע ותעיף איתו את כל האבק בבית, הכי טוב אני אומר.

או שתשתמש באפשרויות שכולם משתמשים בהם, פרק את הצלעות, שטוף אותן טוב טוב, ותעשה עם מייבש שיער שעליו מורכב ראש שיוצר לחץ כלשהו, האוויר ייצא בצורה מדוייקת יותר.

פורסם

ארז , מפוח העלים נשמע לי כמו פתרון לחמץ לקראת פסח .

קצת קיצוני הייתי אומר . בדר"כ אני מנקה , היכן שאני מצליח בעזרת קיסמים שונים ומטליות , אך ברוב המקרים נותרת כמות לא מבוטלת של אבק בתוך המארז ( מאיפה לעזאזל נכנס כ"כ הרבה אבק לשם ? ) .

פירוק הצלעות לא ממש בא בחשבון , למרוח משחה חדשה כל כמה חודשים זה ממש לא הכי אחי .

בנוגע להערה על ה"ראש" למייבש . האם הוא יכול להועיל כנגד חשמל סטאטי במידה ואכן נוצר ?

פורסם

אין חשמל סטטי!!

חוץ מזה, משחה!? אני מפרק את הצלעות כל חודשיים לניקוי ומחזיר אותם בדיוק כמו שהם, המעבד עובד בטמפ' מצויינת והכל תקין, אל תלך שולל אחרי פריקים שטוענים שצריך מזגן בתוך המחשב.

פורסם

טוב , אין אז אין . :)

מילא פריקים , אבל היצרן בוודאי לא אדיוט , שהוא מספק את צלעות הקירור עם משחה מוכנה מראש . אני מניח שההשפעה משתנה בין המעבדים השונים - אם המעבד שלך לא ידוע כמתחמם באופן קיצוני , אזי יתכן וההשפעה נמוכה יותר ופחות קיצונית , להבדיל מ - AMD XP או פרסקוטים למיניהם .

פורסם

אני מוכן בשביל להוכיח לך, אם תפרק את הצלעות ותרכיב אותן שוב, ויהרס לך המעבד, לקנות לך חדש.

פורסם

ארז , אני בספק אם הוא יהרס כשלעצמו , אבל זה הוכח , לא מעט פעמים , שנוזל קירור איכותי מפחית מטמפ' הפעולה של המעבד . התוצאה תהיה ככל הנראה טמפ' עבודה גבוהה יותר . כל מה שהוא עושה זה להעביר בעזרת החומר הטרמי , את הקירור באופן אפקטיבי ויעיל יותר .

בכל אופן פירוק הצלעות לא נראה לי אקטואלי בכל פעם מחדש , מה גם שיש חלקים נוספים במחשב שמתכסים באבק מלבד צלעות הקירור , כך שאני מחפש פתרון כולל , ולא רק למעבד .

פורסם

שמע, אם שואב האבק לא עזר לך, אני מאוד בספק שמייבש שיער באמת ייתן תוצאה טובה יותר.

בכל הנוגע לצלעות קירור של המעבד - אין צורך לפרק את כל העסק, אפשר פשוט לעבור על כל החריצים עם מברג שעונים/סכין דקה וחדה. ואת השאריות שלא יצאו, להעיף ב"פווו" עצבני לאזור (רק תסגור את העיניים כשאתה עושה את זה, אחרת תהיה עיוור כמוני לכמה שניות מכל האבק).

מעבר לזה - אם אתה כל כך פוחד מחשמל סטאטי, אתה לא חייב לעשות את הניקוי בזמן שהמחשב דלוק! תכבה, תעיף אבק, תן 10-20 דקות שהסיכויים לחשמל יעלמו לחלוטין ואז תדליק את המחשב.

בכל מקרה - לפי דעתי, אתה לא תעיף יותר אבק מאשר ששואב אבק רגיל ישאב. לכן האופציות הן:

שואב אבק,

מברשת יחסית גסה (להעיף לכלוך בין ההלחמות), מקסימום תגנוב לאמא/אחות/חברה איזה מברשת לסומק או שתקנה אחת בכלבו ב-2 שקל.

או אוויר דחוס ברמה גבוהה (בלון אוויר/קיטור/מדחס אוויר).

או שאתה יודע מה? תלך לתחנת דלק הקרובה עם סיכה לניפוח כדורים - תדחף אותה בפיה של המשאבה, ותתחיל להתפרע! אני חושב שזו הדרך הכי זולה והכי יעילה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

באמת שאני לא מבין איך הצלחתם לסבך את העניינים כל כך, יש לי מחשב משנת 89 (לא אותו אחד כמובן...), ומעולם לא יצא לי להתעמק עד כדי כך בסוגיית הנקיון, פותחים פאנל צדדי מעיפים את האבק, אני אישית כן מוריד את הצלעות, שוטף אותן טוב מחזיר הכל למקום וזהו, לא חושב על זה יותר, סיבכתם את זה כל כך, מדהים!

פורסם

לי יש מחשבים משנת 88 (הראשון היה אפל 2C) ומעולם לא טרחתי לפתוח מחשב כדי לנקות אותו.

אם פתחתי מחשב למטרות הוספת או הסרת חומרה, לפעמים הייתי שואב ממנו אבק כדי לא להתעטש בזמן שאני עובד עליו.

מעבר לזה? שידאג להגיינה של עצמו, המזדיין הקטן.

אם אכפת לכם מלכלוך במקומות נסתרים שהוא אולי בעל השפעה מצטברת לעוד 20 שנה - לכו תעשו על עצמכם חוקן ועזבו את המחשב בשקט.

פורסם

אישפוז , אתה חייב להסכים שמאז שנת 88' המחשבים השתנו ולו במעט . מהירויות העיבוד התחזקו באופן קיצוני , והמעבדים פולטים לא מעט חום .

הטמפ' היא בעייה שרודפת לא מעט אנשים . מסיבה זו אני מעדיף לבזבז מזמני 20 דק' מדי מס' חודשים כדי להאריך את חיי המחשב ולתת לי שקט . אני לא מעוניין להתעסק עם בעיות טמפ' בכל פעם שאני מעוניין להשתמש במחשב .

פורסם

בעיית הטמפ היא בעיה פסיכולוגית בלבד, למחשב שלך לא יקרה כלום, ואתה לא מאריך לו שום חיים, ברצינות חבר'ה, צאו מזה.

המחשב שלך לא יעבוד אפילו במעלה אחת יותר גבוה, הכל אצלכם בראש, ברצינות.

אני מוכן להוכיח לך את זה.

יש מאוורר עם וויסות מהירות, אם צריך הוא יסתובב 100 סל"ד יותר כדי שהטמפ תשאר זהה, אבל הוא לא, אל תדאג, טמפ עבודה גבוהה יותר? אין דבר כזה.

פורסם

זה לא נכון מה שאתה אומר!

מחשב מתחמם מאוד, ואם אתה מפעיל משחק תלת מימדי חזק, הוא גם גורם להתחממות הרבה יותר גבוהה!

מעבר לזה, אם מצטברת שכבה עבה מדי של לכלוך על צלעות הקירור של המעבד, אתה בסופו של דבר אולי לא תשרוף או "תקצר" את חיי המעבד, אבל אתה בהחלט תאיט את קצב הפעילות שלו. מי שמשתמש הרבה במחשב, יודע שבקיץ המחשב עובד טיפה יותר לאט ונתקע קצת יותר. בגלל זה אצלי למשל המכסה הצדדי פתוח תמיד.

תאמין לי שאנשים לא ממציאים ומשקיעים מליארדי דולרים בפיתוח מערכות קירור. והסיפור הוא בדיוק אותו סיפור כמו במכוניות - מערכת קירור יעילה יותר - ביצועים טובים יותר. נקודה.

מנסיון אישי - כשהמחשב חם מדי הוא עובד לאט.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...