Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה:

קניתי סילביה לא מזמן ואני בתהליך של שיפורים עכשיו.

בגלל שבארץ הכל עולה כמעט כפול מבארה"ב והרבה דברים אין פה, אני מביא את הכל מחו"ל.

יש לי חבר בארה"ב שקונה לי את הכל שם ושולח לי את זה לארץ.

במשלוח הראשון מדובר בסט צלחות ברקסים ובמערכת פליטה.

העלות בלי משלוח היא בסביבות ה1100$.

חבר שלי ינסה להכניס הכל בארגז אחד ולשלוח לי בתור "מתנה".

עכשיו לשאלות:

מנסיונכם, מה הסיכויים שזה יעצור במכס, ולהיפך?

איזה סכום כדאי לרשום בהערכת השווי של החלקים?

כמה אחוזים אני צריך לשלם מהמחיר בהנחה שזה עוצר במכס?

אני יכול לטעון שהחלקים משומשים? זה יעזור לי?

עד כמה הם באמת "חופרים" בקטלוגים כדי לגלות את הסכום המדוייק? ואיך הם יודעים שלא קניתי בחצי?

יש פה אנשים עם ניסיון בקטע הזה?

אשמח לקבל טיפים והצעות.

nissan silvia s14

פורסם

המכס יתפוס את זה כמעט ב 100%. מכס יהיה 50%. כלומר תכלס עדיין הרווחת.

אתה חושב שהמכס פרייארים, שיתנו לכל אחד להגיד "מתנה"? :)

אם תגיד שהחלקים משומשים, במיוחד הברקסים, תצטרך בדיקה במעבדה של הטכניון ואלוהים יודע איך יוצאים מזה.

הם לא חופרים בקטלוגים, פשוט מעלים במחשב והמחיר לפניהם. למשל - טורבו אצלם זה 800$, לכן אם קנית טורבו ב 2000$ ואין קבלה או שהמחיר המוכרז נראה להם חשוד, הם יגבו מכס לפי הקטלוג. במקרה הזה הרווחת. למוכס יש גם שיקול דעת ואם זה לא מופיע בקטלוג שלהם, מותר לו להעריך את הסחורה בעצמו ובד"כ הוא יכנס לאינטרנט על מנת לרחרח.

בזמן האחרון נתקלתי באנשים שהיו צריכים לשלם קנס כי לא היתה קבלה בחבילה. נראה שהמכס מתלבש על יבוא אישי של חלקי רכב.

אגב , ה 50% מכס מורכב ממע"מ ומכס על פי קטרגורית המוצר המיובא. בחלק מהמקרים יגבה רק מע"מ או מכס מופחת, אבל לא בחלקי רכב. מחיר המשלוח נחשב לחלק מהערך, כלומר אתה משלם מע"מ ומכס גם על המשלוח.

האם אתה מתכוון לרכוש עוד חלקים בארצות הברית וליבאם לארץ בתדירות גבוהה (נגיד, אחת לחודש או יותר)?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האם אתה מתכוון לרכוש עוד חלקים בארצות הברית וליבאם לארץ בתדירות גבוהה (נגיד, אחת לחודש או יותר)?

כן, המשלוח הזה זאת רק ההתחלה. יש לי עוד הרבה מה לייבא. למה?

nissan silvia s14

פורסם

כי שמעתי על כמה בעלי סילביות שעשו זאת. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם אני לא טועה יבוא של חלפים משומשים אסור............

מתנה? הצחקת אותם.

ממיני הרבה מאוד פעמים ביקשו להציג מסמכים שמראים מה היה המחיר של עסקה.

צריך לחשוב טוב טוב מה להציג להם.

עד היום הם קיבלו כל מה שהגשתי.

כמה וכמה פעמים התקשרו אליי לשאול שאלות הבהרה - הם לא גילו שם בקיאות ואחרי לחץ מתון (מצד שלהם) הסתפקו בכל זאת בהסברים שלי.

בהצלחה שמור על העצבים :)

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

זה מאוד מוזר, אני שמעתי על הרבה ששילמו הרבה מאוד כדי להביא דברים לארץ(גם חלקי מכוניות) ואני אישית, קניתי גיטרה + מגבר בחו"ל ופשוט עליתי עם זה למטוס ולא שילמתי מכס ולא כלום...

פורסם

איך הם מעריכים חלקים כמו חלקי ניקל וכרום (ידיות, מראות וכו' לרכבי אספנות), סמלים וחלקי קישוט חיצוניים למיניהם ?

כמו כן, מה קורה אם במכס בכניסה חזרה לארץ אני לא מצהיר על כלום ומוצאים לי סעפת במזוודה ?

איך הם מתמודדים עם דברים כאלה ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לדעתי עם פיצ'פקעס הם לא יתעסקו בכלל.

סעפת עלולה למשוך יותר עניין בגלל הגודל ופיקאנטיות.

הייתי מצטייד בחשבונית "מתאימה" או יותר פשוט - בכתובת של אתר אינטרנט שם יש סעפת שנראית דומה אבל במחיר "שפוי" שלא יעצבן את המוכסים.

פורסם

בדר"כ הם מסרבים לשחרר טובין ללא חשבונית מתאימה, אם אין חשבונית - תביא מחיר שראית באיזה אתר באינטרנט.

על זה תשלם 45.9% אם מדובר במוצר שמיוצר ומיובא ממדינה שאין עמה הסכם סחר, אם יש הסכם כזה משלמים 37.7%.

משכנתא זה קל

פורסם

אל תשלח הכל יחד !

בחבילה ארוזה היטב, יש סיכוי טוב שצלחות הבלמים יעברו בלי לעורר חשד

כך גם אם תחליט לשלוח קאליפרים או רפידות - המשקל פחות קריטי - מה שקריטי הוא גודל החבילה.

מערכת פליטה - עקב הגודל והמשקל - סיכוי סביר שתיפתח ושיישאלו שאלות.

אלי שלחו זוג הגאים - הגיע ארגז ששוקל משהו כמו 10 קילו, בגודל קצת יותר גדול מארגז שמיניה של קוקה-קולה, והחבילה עברה בשלום, מהתייעצות עם אחראית השילוח במקום בו אני עובד - זה בערך גבול הגודל של החבילת שעוברות חלק יחסית. מעבר לזה כבר צריך להתחיל להמציא תעודות...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

המוכסים לא פראיירים בכלל, ואפילו נכנסים לEBAY לראות בכמה נסגרה מכירה.

כמובן שאם חבר שלך "מוכר" לך בEBAY את החלקים לפני שהוא שולח אליך זה יכול להיות קייס לא רע, בטח אם הוא מצרף למסמכים בחבילה את פרטי העיסקה והמחיר נראה בגבולות הסביר. קח בחשבון שמדובר גם בנסיון לרמות את המכס (אבל בואו לא ניתמם, זה הנושא של השרשור) ונראה לי שגם בעבירה מסויימת על חוקי EBAY (שזה כבר פחות מוסרי לדעתי).

פורסם

אני לא חושב שזה נקראה "לרמות".

בסה"כ ידוע שבדואר לא בודקים כל חבילה - ז"א יש פרצה בגלל שיטת העבודה שלהם.

אם בסה"כ משתדלים להתאים את החבילה לפרצה - אז אין כאן שום דבר לא חוקי.

הצגת מסמכים כוזבים וכו' - זה כבר סיפור אחר ובמקרה קיצוני יכולה אפילו להביא לפתיחת תיק פלילי.

• תוכן חדש...