Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני לבנות ליין דרייבר למונו שלי, ידע באלקטרוניקה שלי הוא דל מאוד, כך שהבניה תתבצע ע"י חבר שמבין בזה טוב מאוד.

האם יש למישהו סכימה כזאת מדוייקת?

תודה מראש.

נ.ב. שליו הבמה שלך :)

פורסם
לא יותר פשוט לרכוש אחד ?

תומר

לא מצאתי מקום אחד בארץ עם מחיר שפוי על רכיב כזה די פשוט לדעתי.

יש לכם אולי מקומות מומלצים? דגמים מומלצים? קישורים אולי?

תודה.

פורסם

אני יודע שיש בארץ ליין דרייבר דיי פשוט של ROCKFORD FOSGATE , לא סגור על המחיר אבל אם אתה מאיזור הצפון אני אוכל להפנות אותך למקום שאמור להחזיק אותו .

בנוסף אני יודע שאמור להיות בארץ גם ליין דרייבר של פיניקס גולד (כמו שלי) אבל קשה למצוא אותו - אני ניסיתי הרבה ונקלתי בשוקת שבורה (אז קניתי יד שנייה חדש מרופא).

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

תנסה את האתר www.bcae1.com - זה רשי תיבות של basic car audio electronix

אני בטוח שתמצא שם משהו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלום לכולם.

ברצוני לבנות ליין דרייבר למונו שלי, ידע באלקטרוניקה שלי הוא דל מאוד, כך שהבניה תתבצע ע"י חבר שמבין בזה טוב מאוד.

האם יש למישהו סכימה כזאת מדוייקת?

תודה מראש.

נ.ב. שליו הבמה שלך :)

נ.ב לאן הוא נעלם מישהו יודע? חח לא ראיתי אותו במפגש ולא בתמונות של מפגשים אחרים, ובכלל שום תגובה ממנו בפורום וגם עופר נעלם.

הם בונים איזה משהו מחתרתי או מה?

פורסם

מתוך הידע שלי באלקטרוניקה : אתה אמור לחפש מגבר מסויים שיעמוד בטווח תדרים מ 0 עד איזור ה 20 קילו הרץ . כשההגבר הוא משתנה , לדעתי מגבר שרת הכי פשוט של 741 יהיה מעולה לתפקיד .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מגבר שרת יעמוד בכל השינויים, גם המהירים ? למגבר יש זמן השהיה לדרים מסויימים, השאלה אם זה יפריע פה,

אתה לא מגביר סתם איזשהו מתח או מתח משתנה אפילו, יש לך סינוס מאוד מהיר, עם המון שינויים.

אני לא יודע אם מגבר שרת יעמוד בזה בהצלחה, אחרת הליין דרייבר זה משהו בגודל ציפורן.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מזה זה בעצם שינויים מהירים ?? תדר מאוד גבוה , שזה תחום ההענות של המגבר , לי בצבא יוצא לעובד עם תדרים שהם בתחום הג'יגה ושם יש "סינוסים מהירים":lol:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/3354

שים לב לאתר הזה של מקסים ,להם יש ג'וקים מאוד חכמים ,תחפש אצלהם , לדעתי ה MAX4410 יעשה את העבודה .

ולמי שמבין קצת באלק' ישים לך בסכמה שבאתר שזה מבוסס על מגברי שרת ולא על שום דבר אחר , מערך ה charge pump , נמצא שם בשביל להעלות את המתח וליצור גם היפוך שלו מה שברכב יש מצב טוב מאוד שנצטרך .

בוריס , אם אתה מתעסק ב SMT בצבא אתה יכול לעשות את זה בגודל של אתי אצבעות בידיוק .

אם אתה צריך עוד עזרה , אשמח לעזור .

וד"א את ה LINE DRIVER תמקם כמה שיותר קרוב ל HU .

פורסם

אם אתה בעניין לבנות "ליין דרייבר" לרכב ישנם 2 אפשרויות.

אחד איכותי, שמופעל על ידי ספק כוח שמעלה מ12V למתח של כ30V כדי ליצור מתח של 15V+\- כדי שתהייה אדמה.

והספק יהיה החלק המסובך פה בעניין, לבנות ספק PWM עם מתנד וללפף שנאי שעובד בתדרים גבוהים לא בשביל אנשים ללא נסיון טוב בעניין.

דרך שניה, זה לבנות ספק "מקומבן" עם אדמה מדומה, למה אני מדבר עם אדמה כול הזמן, משום שגל השמע הוא גל AC,

זאת אומרת קצה תחתון (-) אמצע (0- אדמה) וקצה עליון (+) שהגל כול הזמן מתחלף בינהם, ומה שמבסס את האות זה האדמה.

ובמערכת החשמל של הרכב יש רק אדמה וקצה עליון -> 0 ו + לכן צריך להשלים את הקצה התחתון (-) על ידי ספק, כך שליין דריבר יפעל.

אז בסרטוט הבא הפשוט ביותר שמצאתי, יש את תהליך בניית הספק, והליין דרייבר.

p32_fig1.gif

כמה דגשים:

R3= מומלץ שיהיה סליל נגד רעשים, בנוסף לנגד ה10 אום. אפשר למצוא סליל כזה מוכן בקופסאות מתח שמתחברות לרדיו דיסקים ישנים (הם קופסאות שיש בפנים שנאי קטן שהוא מקטין את הרעשים) ד"א הערך של הנגד יהיה לא פחות מ5W ולא צריך יותר מ10W. שאר הנגדים כשמינית W.

R105\R205 =

4.7K כדי לקבל הגבר 10dB

22K כדי לקבל הגבר 21dB

TL071 יכול להתחלף ברכיבים הבאים : 4558\ LM358 \ LM158 \ NE5532 \ וכו..

מקורות:

http://sound.westhost.com

עלות כוללת לא צריכה לעבור את ה30-40 שקלים.

תמיר

פורסם

נשמע לי העיניין הזה מסובך עם המון מקום לטעויות ( לאחד שאף פעם לא עבד עם מטריצה או שהכין PCB ) , כדי ליצור מתח שלילי עדיף להשתמש ברכיב שמשתמש בטכנולוגית charge pump וכך נקבל מתח הפוך בקוטביות אך שווה בערכו המוחלט למתח המקור , כך נקבל פלוס 12 ומינוס 12 .

בלין דריברים מסויימים הקטע של הספק מוכלל כבר בתוך הג'וק עצמו !!!!

לדעתי כדאי לחפש רכיב שהוא ליין דריבר מבסיסו ( של חברות כגון maxim, analog devices ) ופשוט לחבר אותו , זה הרבה יותר פשוט וקל , ואם יש בעיה להשיג את הרכיב בארץ אתה יכול לבקש הקצאה לבדיקות והם ישלחו לך את הרכיב עד הבית בדואר חינם - אין כסף .

• תוכן חדש...