Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר כי התקלה הבאה מופיע ברכב מסוג אאודי 80 שנת 86 אוטומט. בעקבות תיקון שאני מנסה לעשות בעזרתו האדיבה של צביקה, שמתי לב כי הקולר שמן גיר מנותק, למה? אין לי מושג, כך קניתי את האוטו ורק עכשיו אני שמתי לב לדבר הזה (בתחילה חשבתי שהצינורות הולכים לרדיאטור חימום).

בכל אופן, האם יכול לקרות נזק פיזי לגיר בעקבות כך?.

כמו כן, בעבר (לפני שנתיים בערך), פתחתי שירשור על כך שיש מכה מהגיר בעת העברה ממצב P למצב D ומכה חלשה יותר במעבר הילוך ראשון לשני, ואמרו שזו תושבת, הענין נבדק וזה לא, כמו כן אחרי נסיעה של שעה וחצי, בעת עצירה ותחילת נסיעה מחדש, לגיר לוקח כמה שניות להגיב. האם תקלות אלו יכולות לנבוע מהסיבה של ביטול קולר גיר?

האם תיקונו+ החלפת פילטר שמן גיר+ שמן גיר חדש+ נוזל דיפרנציאל חדש (מקריאה של שירשורים אחרים הבנתי שאחרי שיש בעיה בקולר ומחליפים אותו כדאי לרענן את כל הנוזלים באיזור גיר, דיפרנציאל), יפתרו לי את הבעיה?

פורסם

אני לא יודע למה ניתקו את הקולר גיר ברכב שלך. אם הכל מקורי והקולר אמור להיות מחובר בהחלט ייתכן שנגרם נזק לגיר. אתה מתאר לעצמך שגיר מתחמם ולא מקבל קירור כראוי ינזק.

לגבי החלפת שמן, כמו שנדון בעבר זה עלול להרוג את הגיר לגמרי. לכן במקרה שלך המלצתי היא להגיע לספי, מומחה הגירים האוטומטים ולקבל חוות דעת, המלצה לפעולה אוליי גם הצעת מחיר.

פורסם

הנוגע לכך שהחלפת שמן גיר עלולה להרוג לי את הגיר, אני יכול להגיד בוודאות כי זה לא יקרה.

לפני 9 חודשים החלפתי את השמן תוך לקיחת סיכון (נאמר לי דבר דומה, " אם הגיר ימות כתוצאה מהחלפת השמן, אז הוא היה מת בכל מקרה ובכך שהחלפת את השמן רק הקדמת את דבר"), והאמת, המכה ניהייתה טיפה יותר חלשה, ועכשיו בחורף היא מורגשת עוד פחות.

אבל עדיין, האם יכול היה להגרם נזק פיזי לגיר (אני לא מכיר כל כך את השפעת החום על רכיבי הגיר- להבדיל מהמנוע) עצמו.

פורסם
אני לא יודע למה ניתקו את הקולר גיר ברכב שלך. אם הכל מקורי והקולר אמור להיות מחובר בהחלט ייתכן שנגרם נזק לגיר. אתה מתאר לעצמך שגיר מתחמם ולא מקבל קירור כראוי ינזק.

אחרת לא היו שמים את הקולר. תאמין לי שאיפה שרק אפשר יצרני הרכב חוסכים.

פורסם

והיכן היה יכול להגרם נזק לגיר? גלגלי שיניים, ממיר מומנט, מערכות אלקטרוניות של הפיקוד (אם קיים), אטמים, מה בדיוק?

כמו כן, האם יש פה מישהו שמכיר כיצד אמורה לפעול הובלת המים בין הקולר גיר, והקרבורטור ברכב זה.

לפי נק' יציאה של המים הסקתי כי מסלול זרימת המים הוא כדלקמן: מצינור נחושת לכיוון הקולר גיר, קולר גיר, יחידת מתכת של צו'ק, יחידת פלסטיק של צ'וק, ואז לפתח של מים בסעפת היניקה. האם זהוא המסלול הנכון?

ועוד דבר, עלות של קולר גיר + עבודה ורענון נוזלים ופילטרים, כמה הדבר יוצא בערך (בהנחה שלא נגרם נזק פיזי לגיר)?

פורסם

אני חושב שהרכב במקור הגיע ללא קולר שמן, בכדי שאוכל לבדוק עבורך אנא ציין את קוד המנוע של הרכב כפי שמצויין ברישיון הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
אחרת לא היו שמים את הקולר. תאמין לי שאיפה שרק אפשר יצרני הרכב חוסכים.

ואכן אביב ידידי כרגיל צודק , ואני נהנה לחזור על כך שוב ושוב, בעקבות פנייתו המתמשכת של יורי בעניין הצוק האוטומטי , בקרבורטור ברכבו, ביקשתיו לשלוח לי תמונות של הקרבורטור מבט על ומהצד, ונדהמתי לגלות שכל צנרת המים חמים המובילה

לצוק האוטומטי, הוסרה ולא קיימת כלל, כמובן שביקשתיו לגאוג לקניית הצנרת והרכבתה, משום שהוא תכנן להגיע אלי מטברייה הרחוקה, והייתי מעוניין שהרכב יגיע בצורה מושלמת, ללא רכיבים חיוניים חשובים, שאבזבז זמן יקר על הרכבתם.

היום קיבלתי בפרטי מידע חדש שצנרת המים שמחוברת לקולר גיר, ומשם כנראה מתמשכת לצוק האוטומטי בקרבורטור, הוסרה גם כן, מה שיכול להסביר את המכות בעת שילוב להלוך, ואת נושא החלפה מאוחרת של ההלוכים, בדגלל ביטול קולר הגיר.

לכן המלצתי ליורי להעלות את בעייתו בפורום הטכני, וכך הרבה יוכלו להנות מפתרון בעייתו, כולל יורי בעצמו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דגם המנוע הוא RN, אך זהו מנוע שאינו מקורי.

המנוע המקורי אם אנני טועה (וזאת לפי ספרות טכנית של הרכב שמצאתי באינטרנט), הוא מדגם DT.

אני אבדוק זאת מחר, כולל קוד הגיר.

פורסם

לאחר בדיקה לקוד מנוע DT משודך גיר 3 מהירויות, קוד KAL או KAQ מדגם 089E.

לפי מקורות שלי לגיר במקור אין קולר לתיבת ההילוכים.

איזה כייף לי :)

פורסם

כעת אני יכול לאמת נתונים אלו, לפי תגית נייר בתא המטען קוד תיבת ההילוכים הוא KAL.

אז לפי דבריך לגיר זה לא אמור ליהיות קולר גיר. למרות שהוא לא אמור ליהיות שם, הוא אכן שם (אלא אם החליפו לי גיר).

חבל לי שאני גר כל כך רחוק מכל בעלי המקצוע שרשומים באתר ומומלצים, מחר ניסע למכון גירים באזור, נראה מה הוא יגיד לי, אוליי זה לא קולר בכלל, אוליי זה לא הגיר המקורי. הכל יכול ליהיות ברכב הזה (אם רק הייתי יודע מה לבדוק לפני שאני קונה רכב).

בכל אופן תודה על העזרה, ואם למישהו יש רעיונות איל לתקל את הבעיה, מוזמן הציע אותו.

פורסם

האם במכון גירים יוכלו להגיד לי את דגם הגיר?

זאת אומרת, האם דגם הגיר רשום במקום כלשהו על הגיר, או שדגם הגיר מצויין רק באותה מדבקה בתא המטען שגם מציינת את דגם המנוע, מס' שלדה צבע חיצוני\פנימי, רמת גימור וכו'?

פורסם

שלום.

בקיצור נימרץ!!!

א] אם אתה לא יודע מתי הוחלף שמן גיר על תחליף כי ילך הגיר ובעבר הסברתי למה!

ב] אם יש קולר מאוד מאוד מומלץ לחבר אותו כי יש לו חשיבות עליונה המצחיק שבהרבה מכוניות אנחנו מוספים קולר לגיר כדאי למנוע בעיות ומצד שני מכונאים מפגרים מבטלים אותם.

לך חבר את הקולר!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• ספונסר פורום
פורסם

הגירים האלה של האודי 3 הילוכים מצויידים בקולר והקולר הוא חובה ,עוד מההתחלה כשהרכבים האלה

היו חדשים היו להם בעיות בקולרים של הגיר ולכן לא פעם ביטלו אותם .

חדש כזה אין אפשרות למצוא ומשומש זה מסוכן ,כי עלול לעבור לך נוזל קרור לגיר ולגמור אותו .

על כן מה שאני ימליץ לך זה להתקין קולר חיצוני(שמן לאויר)וזה מצויין לרכב הזה.

אני דרך אגב נוסע על קרוול שנת 84 עם אותו גיר אוטו 3 הילוכים משודך למנוע של אימפרזה טורבו

עם קולר חיצוני כפי שהמלצתי לך והוא מחזיק את כל המומנט של המנוע.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...