Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חבר שלי נסע באחד הכבישים פה באיזור, כביש מואר חד סטרי עם 2 נתיבים לכל כיוון בשעת לילה מאוחרת כשהוא לבד ברכב במהירות של בין 160 ל 170.

אני יודע שהוא נהג טוב מאוד, כמו כן יש לו הרבה נסיון ובין השאר עבר קורס נהיגה מתקדמת - והוא כמוני, חובב מהירויות כשהדבר לא מסכן אחרים.

בשלב מסויים של הנסיעה הגיח רכב מאחוריו, הפעיל צ'אקאלאקה והחל להבהב - החבר עצר בצד.

מהניידת ירד שוטר מתנ"א בתפקיד, שהחל לצעוק עליו כי הוא נוסע כמו משוגע, והוא הולך לקחת לו את הרשיון ולהחרים לו את הרכב.

מה שקרה עכשיו הוא בגדר נס - לאחר שהחבר הסביר לשוטר כי היה לבד ברכב, לבד בכביש שתנאי הדרך בו מאפשרים מהירות כזאת ואינו יחזור על כך עוד פעם (X40, לקח לו המון זמן לשכנע את השוטר) השוטר וויתר לו ושלח אותו לדרכו.

עכשיו - השאלה שלי היא כזו,

לשלול את הרשיון בגין מהירות השוטר לא יכול, גם להחרים את הרכב הוא לא מכיוון שדבר ראשון מדידה שכזו (השוטר נוסע מאחוריך בערך באותה מהירות) לא קבילה בבית משפט ודבר שני מהירות לא נכללת ברשימת העבירות שמובילות להחרמה.

אמנם, באחד השלבים של הוויכוח\שכנוע השוטר אמר לחבר שהוא יאשים אותו בנהיגה בקלות ראש - האם השוטר יכול להאשים אותו בעבירה שכזו במידה והחבר נסע לגמרי כחוק, חוץ מעניין המהירות שאותו אין לשוטר איך להוכיח? והאם אישום כזה יתפוס בבית משפט בהנחה שהנהג שמר על כל שאר החוקים וטען כי נסע 90 כחוק?

תודה רבה לכל אלו שישתתפו בדיון, מאוד מעניין אותי העניין.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

1. החבר שלך אידיוט

2. החבר שלך בר מזל בצורה מטורפת

3. השוטר שעצר את חבר שלך אידיוט

מהסיבה הפשוטה, שברגע שחבר שלך טען שהוא נסע מהר בכביש ריק לגמריי, תוך כדי סיכון עצמי בלבד, זה מספיק. זו הודאה באשמה :) , יותר מזה, מספיק שחבר שלך הסכים עם השוטר שהוא נסע מהר ...השוטר יכול פשוט לתת לו זימון למשפט

בנוסף לשאלתך, כן, השוטר יכול לתת לו נהיגה בקלות ראש (זה מה שהם עושים בד"כ) והחבר שלך לא יוכל לעשות דבר בנידון.

פורסם

נהיגה בקלות ראש או ברשלנות הם סעיפים שעדות כללית של השוטר מספיקה כדי לקבל עליהם דו"ח, אבל שוטרים לא ממהרים להשתמש בהם מפני שעורכי דין טובים יכולים להפיל עדות כזו.

אגב, נהיגה בקלות ראש או ברשלנות יכולה להיחשבגם אם היא נעשית במהירות נמוכה מהמהירות המותרת.

מצד שני, חבר שלך יכול להירגע קצת. רוב הסיכויים שאם השוטר לא רשם לו דו"ח במקום - הדו"ח כבר לא יירשם.

פורסם

אני מודע לזה שהיה לו מזל ענקי, ואישית אם אקלע למצב כזה בעצמי אתנהג אחרת - אותו חבר לא ממש מכיר את הליכי המשפט.

בקשר למה שאמרת, לא נראה לי שזה כזה פשוט.

תקנות התעבורה אומרות -

לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

שזוהי בעצם הגדרת העבירה של נהיגה בקלות ראש, שכן כדי להאשים מישהו בה הוא צריך - לא להתחשב בתנאי הדרך שבה הוא נוסע, לא להתחשב בשאר הנוסעים בכביש, לבלום בצורה שמסכנת את שאר הנוסעים בכביש, לנהוג בצורה שלא הולמת את מצבם של אמצעי הבלימה ברכבו, להתעלם באופן בוטה מתמרורים \ הוראות שוטר, לא להתחשב בתנועת שאר המכוניות \ עצמים שנמצאים על הכביש או ליידו.

על כך, במידה ושוטר יתפוס אותי למשל בסיטואציה כזו וינסה להאשים אותי בסעיף זה, אטען בפני השוטר שנסעתי בכביש תוך שמירה על מהירות חוקית של 90 קמ"ש, שמירה על נסיעה בנתיב הימני ולא עברתי עבירה כלשהיא.

כדי לנמק אחרת, יצטרך לציין השוטר שעצר אותי לאחר שהבחין כי נסעתי במהירות של 170 קמ"ש למשל.

מכיוון שצורת מדידה זו לא קבילה, בצירוף עורך דין למשוואה אפשר לצאת מזה לדעתי. או שמא אני טועה? (שוב, בהנחה שהשוטר אדם מן השורה ולא שוטר רקוב ושקרן כמו חלק מהשוטרים שנתקלתי בהם עד היום.)

DOESN'T WORK HARD

פורסם
1. החבר שלך אידיוט

למה אידיוט?

כשהייתי בן 17.5, היתה לי חברה בת 16, באחת הפעמים שבאתי אליה לקיבוץ, נסענו לבית הקברות, שם היתה חניית עפר, רחוקה מכל נפש חיה, בשעה שלא היה אף אחד בבית קברות, ולימדתי אותה לנצל את העובדה שלרכב יש הנעה אחורית ואנחנו על עפר, (רשמתי את זה בעדינות, אתם תקראו לזה איך שאתם רוצים) היא גם נהגה בעבר דיי הרבה על ספארי.

פתאם, בעודה יושבת בכסא הנהג, מגיע שוטר לביקור בבית הקברות, בלי קשר לחלוטין, רואה אותה באמצע זריקת זנב אימתנית, וכמובן מחליט לעצור אותנו.

"יש לך רישיונות?" "לא..." ולקצר את הסיפור, הסברתי לו בצורה יפה במשך רבע שעה את מה שחבר של פותח השרשור הסביר לשוטר ההוא, לא שיקרתי וסיפרתי רק את האמת, ואכן הוא הפסיק מייד לאחר שרשם את התאריך על הדוח, אם אני לא טועה הוא גם אמר זימון לבית משפט וכל שאר הדברים בנוהל.

למה קשקשתי את כל זה? כי ב90 אחוז מהפעמים האמת תוציא אתכם לחופשי.

פורסם

לא הייתי כל כך בטוח בזה במצב של היום, כשכולם כולל השוטרים עברו שטיפת מוח שלפיה כל נהג חדש הוא רוצח בפוטנציה ומי שנוסע מעל 100 קמ"ש בלי קשר להיכן הוא נמצא צריך להגיע לכיסא החשמלי.

יש מקרים שבהם לספר את האמת יעזור לך, אמנם במצב החוקתי של המדינה כיום - הרשיון שלי חשוב לי מדי ולא ארצה לקחת את הסיכון של עשרת האחוזים הנותרים שבמידה ונפלתי אליהם הלך לי הרשיון ללא שום ספק - ואעדיף לטעון כי אני חף מפשע ולהילחם על זה אחרכך בבית משפט (כמובן אם זה אפשרי, מן הסתם שלא אעבור באדום ואטען שלא עשיתי דבר רע, אמנם מהירות כשהיא בסדר זה עניין לגמרי אחר).

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מה הקשר...

השוטר הזה לא יכול להוכיח שהוא נסע במהירות גבוהה ללא הוכחה מאמצאי אלקטרוני כלשהו.

לכן ברגע שחבר שלך הודה באשמה השוטר היה יכול לחייך חיוך רחב רחב ולשלול לו את הרישיון בגלל שהוא הודה באשמה.

בערך כמו שקרתה תאונה ואתה לא אשם ואמרת שאתה אשם..

עמית

פורסם

נכון, וזו הייתה טעות שלו. אמנם, לא שאלתי על כך שהוא בחר להודות באשמה, אלא על אפשרות השוטר להאשים אותו בנהיגה בקלות ראש למרות שאת המהירות אין לו איך להוכיח, והחבר נסע בימין והיה לבד בכביש כך שלא סיכן אף אחד אחר בשום דרך וכמו כן לא "צפצף על הוראות ותנאי הדרך" (שוב, במידה והחבר לא היה מודה באשמה והיה בוחר ללכת על כך לבית משפט)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

נהיגה בקלות ראש צריך להוכיח , ולכן זה סעיף שאותו מוסיפים ל"עבות" את התביעה במקרה שמשהו קרה , אם הוא היה פוגע במשהו והיה אפילו שריטה על המכונית היה לשוטר קייס . אבל לא נראה לי אישית שהשוטר יסתכן בלי שיש לו משהו שיתמוך בזה .

מאידך אם תתפרע בין נתיבים הוא ישים את זה ואת הנהיגה בקלות ראש , אבל זה לא המקרה כאן

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

השוטר מטומטם וגם החבר שלך..

שלילת רשיון ל-3 שנים, החרמת רכב לכמה חודשים על נהיגה פרועה וכל הסעיפים בלה בלה בלה + יכל לקחת אותו לתחנה לבדיקת אלכוהול. והזמנה לבית משפט בלי שום קייסים והוכחות.

מלה של ילד נגד מילה של שוטר (אין פה וויכוח אפילו).

החבר שלך יצא בנס מהסטואציה הזאת *

פורסם

לדעתך זה ככה, תאמין לי שבמקרה כזה, שבו אין מדידה חד משמעית של אמצעי כלשהו והענישה צריכה להסתמך על עדות השוטר בלבד, במצב שהוא חיפף \ הגזים בפרטים כמו שאתה מתאר, יש סיכוי טוב שעורך דין יוכל להפיל את העדות שלו.

הבעייה פה, שחשוב מאוד איך אתה מתנהג ומה אתה אומר כשהשוטר עוצר אותך ומדבר איתך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אל תנסה להיות קפדן ודייקן, כי השופט שתעמוד לפניו לדין אינו כזה.

די בכך שהשוטר יגיד שנסעת בקלות ראש, ואתה זה שתצטרך להפוך את העולם כדי להוכיח שלא.

כמו שנאמר...: "ולך תוכיח שאין לך אחות"

dirty old man

need love too

פורסם

לגבי הודאה במהירות - גם אם הנהג הודה, ההודאה הסתמכה על הספידומטר שמזייף. איך אפשר לומר שההודאה תקפה?

ולפי מה שהבנתי מהשרשור - מספיק שהשוטר יראה אותך נוסע מהר יחסית לתנועה הצפופה ללא מדידה (לדוג') - ואכלת אותה, ויקטור.... ;-)

• תוכן חדש...