Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לשאלה של גלעד.

העניין הוא כזה, חיישן ה-ABS נמצא בנאבה, מה שמרמז על חוסר חשיבות של גודל הגלגל. לעומת זאת באופן מעשי חבר בעל שברולט S10 (מקבילה ל-GMC סונומה) שנת 96 הגדיל את מידת הצמיגים באופן משמעותי וכשהאחיזה נמוכה (למשל כשהכביש מכוסה קרח\שלג) כשעומדים ברמזור הגלגלים האחוריים מסתבסבים וזאת כאשר הרכב ב-D והרגל לוחצת על הברקס.

אשמח להסבר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למה אתה עונה דבר שאינו נכון?רוצה להטעות אותי או סתם בא לך להקליד?

שים עצמך במקומי ותבין שזה לא לעניין.

ולא אני לא חושב שבכוונה מתוך רצון להרע ענית ככה,טעית, חשבת שאתה יודע.

אבל אם אתה לא בטוח במאה אחוז- הרי אין פה עניין של דעה של 'ככה אני חושב'-עדיף שלא תענה אתה מתעה וחבל.

לא נכתב בכעס.:)

ALPINA-a creator of superbly rounded performance road cars.comfort and performance like no other car.Great grip, poise and stability yet very compliant

פורסם

לפיבזן

אנסה להסביר בקצרה ובאופן פשוט, מודול הabs דוגם את ארבעת חיישני הגלגלים (או שלושה תלוי בסוג הרכב) ללא הפסקה ומשוה את אותות החיישנים בינם ובין עצמם כל זאת תוך קבלת נתון מחיישן הספידומטר ולחצן אור הבלם

כאשר ישנו הפרש בקבלת האותו העולה על 10 אחוז ולחיצה על דושת הבלם המערכת משתלטת על תהליך הבלימה עי בניית לחץ בעזרת משאבה חשמלית ושסתום סולונואיד הפורק את הלחץ בקצב הנקבע על ידי היצרן

כאשר מחליפים גלגל לקוטר גדול או קטן הפרש אות המוצא בין חיישן הספידומטר ובין שאר החיישנים גדל והמודול נכנס למצב של תקלה מכיון שדוושת הברק אינה לחוצה

לגרשון

הגדלת קוטר הגלגל האחורי בסונומה גורמת להגדלת המומנט המופעל על הכביש בידי קוטר הגלגל ,וכל זאת בנוסף למשקל הקל שבאחורי הרכב ומנוע בעל מומנט נכבד והרי לך סבסוב בעמידה

עליך או להוריד את סלד הסרק או להוסיף משקל על הסרן

יגאל

פורסם

תודה על ההסבר, יגאל.

מה זה אומר מצב של תקלה?

אצלי ברכב קוטר הצמיגים קטן יותר כך שהספידומדר מזייף 3.3% כלפי מעלה, השאלה היא מה אני אמור לחוות מבחינת ה ABSכתוצאה מהשינוי?

גלעד

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מבחינת הרגשת הנהג אין הרבה הבדל ,המערכת תהיה "רגישה"יותר בכניסה לפעולה אך לא יותר מכך

כאשר שינוי בגלגל או ביחסי העברה הגורם לנורת הabs להאיר באופן קבוע , המחשב מקבל זאת כתקלה

יגאל

פורסם

אנשים, מישהו מוכן להתייחס לשאלה המקורית?

ALPINA-a creator of superbly rounded performance road cars.comfort and performance like no other car.Great grip, poise and stability yet very compliant

פורסם

איזה רכב מגיע עם מידות שונות לאותו הדגם?

בכל מקרה ניחוש שלי שהרכבים פשוט מגיעים עם גרסת תוכנה שונה או שטוענים להם גרסת תוכנה אחרת. לא נראה לי שזה משהו שאפשר לכוון בחיבור מחשב אבל אם אתה רוצה תשובה מוסמכת תתקשר ליבואן הרכב ותברר.

פורסם

הרי כל סדרה מגיעה בכמה רמות איבזור וגלגלים במידות שונות.

ברור שאני יכול להתקשר ליבואן או למוסך. על כל שאלה המוצגת פה בפורום ניתן לקבל תשובה במוסך...אני חושב שהרעיון של הפורום הוא לברר בעיות באופן פומבי, כך שכולם ירוויחו.

חשבתי לקבל תשובה פה.

פורסם
על כל שאלה המוצגת פה בפורום ניתן לקבל תשובה במוסך...אני חושב שהרעיון של הפורום הוא לברר בעיות באופן פומבי, כך שכולם ירוויחו.

חשבתי לקבל תשובה פה.

חלקו הראשון של המשפט עד ה-"..." מוטעה לחלוטין, החלק השני נכון.

פורסם

לחבר שלום

אנסה להסביר בקצרה

בכל רכב היצא משערי המפעל מוטמעת מפה יעודית במחשב הגיר,הabs הesp asr עבור מפרט צמיגים מסוג מסוים כולל שינוים שהיצרן מתיר עד 10 אחוז שינוי

כל מודול ניהולי כזה המכיל בתוכו כמה מפות או הניתן לקודדו, יהיה יקר יותר ליצרן ,כלומר, חשוב על תכנה בעלת קוד פתוח ותכנה בעלת קוד סגור,רוב היצרנים אינם מאפשרים עידכוני תכנה בעבור שינויי קוטר גלגל הרכב והמשמעויות הנובעות מכך

ישנו דיון מעניין בנושא בפורום הכללי על מערכת הasr וגלגלי האפטרמרקט ,כרגע המצב הוא ,בטנדרים האמריקאיים ישנם עידכוני תוכנה או (צ'יפ בשפת החבר'ה)או מחשב בעל קוד פתוח אשר משאיר את ערך קוטר הגלגל נתון לשינוי

היצרן אינו מאשר שימוש בקוטר גלגל העולה על 10 אחוז

יגאל

• תוכן חדש...