Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוקת שמן יבשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש לשאול את המבינים:

לפי הפרסומים, ישנם דגמים ספורטיביים של מכוניות המוצעים עם מנוע בעל "עוקת שמן יבשה".

מה זה ???

פורסם

לחבר

על ידי שימוש במנוע בעל עוקה יבשה ,ניתן למקם את המנוע נמוך יותר עקב אי הימצאותו של אגן השמן ,וכך נשיג מרכז כובד נמוך יותר

יגאל

פורסם

כדי לחדד את הנאמר ע"י האושפיז, בד"כ הבעיה מופיעה בסיבובים שבהם המכונית מגיעה למקסימום האחיזה הצידית שלה לאורך זמן ממושך ונקודת השאיבה של השמן באגן נמצאת בצד שאליו הפניה הולכת, לדוגמא נקודת שאיבה בצד ימין של האגן בפניה ארוכה ימינה, השמן מתרכז בצד השמאלי ולא מגיע בכמות הדרושה לנקודת השאיבה כדי לשמור על שימון הולם של המנוע (כמו שקורה ב-S2000).

יש אגב מכוניות שפותרות את הבעיה בצורה של תוספת של נקודת שאיבה נוספת בצד השני של העוקה (הרטובה) כמו ב-M3 E36 EVO, להבדיל מ-M3 E36 סטנדרטית.

ראוי גם לציין שמערכת עוקה יבשה היא לא ציוד מקובל בעולם הרכב ומופיעה רק ברכבים סופר ספורטיביים כשהיא ציוד מקורי.

המערכת הרבה יותר נפוצה במכוניות מירוץ שבהן שיקולי העלות שונים מאוד מאילו של יצרן רכב והעובדה שהחלפת שמן מהווה כאב תחת קצת יותר גדול פחות משמעותית.

מוטי

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, בעצם שואל, אגן השמן לא בעל כיסוי חלקי בחלקו העליון על מנת למנוע תופעה של עליית השמן מעבר לגדותיו?

פורסם
הרבה יותר נפוץ באופנועים וטרקטורונים בהם השיפועים של הדרך ו "ווילי" גורמים לאותם תופעות.

דווקא במכונית הדרישה תגיע באופן שייקשה על זרימת השמן יותר מאשר באופנוע למשל, ההטיה שהרוכב נותן לאופנוע עצמו מבטלת לפחות באופן חלקי (החלק הארי) את הנטיה של השמן עצמו להדבק לצד אחד של האגן וגם במצב של ווילי השמן עדיין נמצא במרכז האגן.

במכונית, לעומת זאת, המנוע תמיד שומר על הזוית שלו ולכן השמן יזרום מצד לצד באגן.

ואם בטרקטורונים עסקינן, הרי שגם כשזה מגיע לווילי התנאים נשמרים דומים לאילו של אופנוע במצב ווילי ובסיבובים כמות האחיזה הצידית של טרקטורון אפילו לא קרובה לזו של מכונית על אספלט.

תגדיר הרבה יותר נפוץ, כשאני חושב על אופנועים סופר ספורטיביים עולים לי בראש ההיאבוסה, R1 ופיירבלייד כשלוש דוגמאות, בשלושתם העוקה רטובה.

אני לא מכיר הרבה טרקטורונים אבל סקרן לראות סטטיסטיקה של כמות הטרקטורונים שמשתמשים במערכות עוקה יבשה באחוזים לעומת אלו שמשתמשים במערכת עוקה רטובה נורמלית.

מוטי

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, בעצם שואל, אגן השמן לא בעל כיסוי חלקי בחלקו העליון על מנת למנוע תופעה של עליית השמן מעבר לגדותיו?

הבעייה בד"כ אינה עליית מפלס השמן, בהנחה שאתה לא נוטה לנסוע עם הרכב על שני גלגלים - יש מספיק מקום.

הבעייה דווקא בחוסר שימון עקב הזווית.

מה שנהוג לעשות, הוא מחיצה בתוך אגן השמן, שתמנע מהשמן לעוף בלי הפרעה מכיוון לכיוון.(OIL SUMP BAFFLE).

שים לב לדלתית שמאפשרת מעבר שמן רק מכיוון המשאבה החוצה , ולא ההיפך, כדי למנוע מצב בו המשאבה תישאר ללא שמן.

index.php?act=Attach&type=post&id=422

עוד רעיונות, כמו גם תיאור של הסבה לעוקה יבשה (מנוע MI16 של פז'ו, במקרה הזה) :

http://www.mi16.nl/mods_sump.htm

ותיאור מדוייק של הבעייה, כפי שהוסבר לך בשרשור, הפעם באנגלית:

When driving a car, equipped with this sump, through long and/or fast corners you may notice that at some point the oil pressure will start to drop. This is due to the cornering forces (lateral G's) making the oil sling to one side of the engine, away from the oil pump, resulting in air being sucked in aswell as oil. This causes a drop in oil pressure and may ultimately result in bearing damage when ignored.

פורסם

התכוונתי ל"ווילי" במצבים קיצוניים של ממש "עמידת נר" שנפוץ יותר בטרקטורונים, ולא נשכח גם "סטופי" .

כל מנועי סוזוקי 400 בכל האופנועים והטרקטורונים שבהם נמצאים הם עוקה יבשה ( מיכל אחסון מפלסטיק )

גםCRF וTRX הם עוקה יבשה.

כל הספורטסמנים עוקה יבשה - אופנועי ים כל מה שאני מכיר עוקה יבשה.

פולריס פרדטור גם.

DS על כל דגמיו גם עוקה יבשה.

בקיצור רוב הטרקטורונים היום עוקה יבשה לגבי אופנועי שטח אני די בטוח שגם ברובם.

• תוכן חדש...