Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להסב את רכבי לרכב הממנוע בגז וניתקלתי במערכות הנמכרות בארץ תוצרת איטליה ותוצרת הולנד מישהו מכיר מערכות לגז תוצרת גרמניה או היכן ניתן להשיג אחת כזאת ?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

שלום רב,

לי יש מערכת אותה התקינו במוסך המרכזי של סוברו.

באופן אישי אני ממליץ לך יותר להתמקד מי המתקין מאשר מהי המערכת, כולן באופן עקרוני "רב נקודתיות", אישור משרד התחבורה, בדיקה ע"י הטכניון וכו - אלו הדברים הטריוויאליים.

הבעיה הינה שאם יש בעיה האם ידעו להתמודד עם מחשב הרכב שלך.

בהצלחה

פורסם
שלום לכולם

אני מעוניין להסב את רכבי לרכב הממנוע בגז וניתקלתי במערכות הנמכרות בארץ תוצרת איטליה ותוצרת הולנד מישהו מכיר מערכות לגז תוצרת גרמניה או היכן ניתן להשיג אחת כזאת ?

תודה מראש לעוזרים.

אצלי ברכב מותקנת תוצרת איטליה,ואני מזמין אותך להתרשם.

אני לא חושב שתוצרת גרמניה צריך להיות יותר איכותי מהולנד או איטליה.

אתה מדבר על בלון גז לא מערכת גז.

פורסם

בתור אחד שמתקין ערכות גפ"מ לפרנסתו אני לא מצליח להבין למה מערכת גרמנית?

ראשית אני לא מכיר מערכות כאלו בשוק הישראלי וגם למיטב ידעתי התחום אינו מפותח בגרמניה כמו למשל בתורכיה או ברזיל.

מה שכן אני יכול להמליץ לך הוא ללכת על ערכה איטלקית וזאת מהסיבה שישנם יותר תחנות תדלוק שמתאימות לפית התדלוק שלהן מה שבקרוב גם יהפוך לתקן.

השוק מוצף היום ביבואנים ומתקיני ערכות הסבה ישנם לפחות 12 חברות שונות על פלח שוק קטן מאוד,רוב המערכות משתמשות ברכיבים דומים ועובדות על אותו עקרון ולכן הבחירה קשה.

פורסם

אני בדקתי הסבה לגז,

המסקנה שהגעתי שכל החברות די דומות אבל...

מה שחשוב זה האם המערכת מותקנת לרכב שאותו אתה רוצה להתקין.

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

ואני אומר שלאחר בדיקות מקיפות ושרשורים רבים, התקנת מערכת הגז ברכב כיום, ע"פ התנאים ששוררים בשוק, זהו בזבוז מוחלט של כסף וזמן.

ולכן לא חשוב איזו מערכת אתה מתקין, רק וודא שהחברה המתקינה אמינה ובעלת ניסיון וותק.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

the italians were the 1st to develop lpg fuelling , before WW2 and even though they had more oil sources then germany (lybia , ethiopia ,sudan) have allways been more energy saving vehicles' conscious .they can learn nothing from anyone in that field.,

פורסם
ואני אומר שלאחר בדיקות מקיפות ושרשורים רבים, התקנת מערכת הגז ברכב כיום, ע"פ התנאים ששוררים בשוק, זהו בזבוז מוחלט של כסף וזמן.

ולכן לא חשוב איזו מערכת אתה מתקין, רק וודא שהחברה המתקינה אמינה ובעלת ניסיון וותק.

אלעד.

ואני אומר שלדעתי תגובתך מיותרת,הבדיקות המקיפות שערכת שוות לת*ת.

למה?

כי אם לפני 3-4 שנים היית מתקין מערכת גפ"מ במקום לערוך "בדיקות מקיפות למיניהן" היית יכול להנות היום ממחיר מוזל ולכסות את השקעתך.

פורסם

אלעד.

אפשר לדעת למה התכוונת "התנאים השוררים בשוק" ?

פורסם

כן, דיברתי בעיקר על אי הוודאות הקיימת לגבי העלאת המס שעלולה להגיע עם סיום התחייבות הממשלה שלא להעלות את המס על גז, עניין שיכול להוביל להשוואת מחירים עם הבנזין די מהר.

בנוסף יש את עלות התקנת המערכת שנעה באיזור 8.5-9K ש"ח ואת העובדה שהגז בכלל לא חוסך ביחס הצריכה של המנוע אלא להיפך, 'מבזבז' יותר בכ 10% מבנזין.

אם היית מוסיף את מערכת הגז לפני שנה אולי היית יכול להחזיר לעצמך את ההשקעה אבל כיום סביר להניח שלא תצליח לעשות כן. העניין האחרון הוא שאם תרצה למכור את הרכב, כיום אנשים לא ממש ששים לשלם סכום נוסף בעבור מערכת הגז ולכן לא תוכל לקבל בעבורה תוספת תשלום. (טוב, לא לצעוק, אולי תשלום חלקי).

בריאות לכולם!

פורסם
כן, דיברתי בעיקר על אי הוודאות הקיימת לגבי העלאת המס שעלולה להגיע עם סיום התחייבות הממשלה שלא להעלות את המס על גז, עניין שיכול להוביל להשוואת מחירים עם הבנזין די מהר.

בנוסף יש את עלות התקנת המערכת שנעה באיזור 8.5-9K ש"ח ואת העובדה שהגז בכלל לא חוסך ביחס הצריכה של המנוע אלא להיפך, 'מבזבז' יותר בכ 10% מבנזין.

אם היית מוסיף את מערכת הגז לפני שנה אולי היית יכול להחזיר לעצמך את ההשקעה אבל כיום סביר להניח שלא תצליח לעשות כן. העניין האחרון הוא שאם תרצה למכור את הרכב, כיום אנשים לא ממש ששים לשלם סכום נוסף בעבור מערכת הגז ולכן לא תוכל לקבל בעבורה תוספת תשלום. (טוב, לא לצעוק, אולי תשלום חלקי).

באיטליה , מולדת ההסבה לגז. בשנים שמאז המעבר ליורו יש נפילה דרסטית בגז , עליה (עד 90% ברכבים פרטיים מסוימים !) בדיזלים .

פורסם

הסבה לגז, כדאי??

אכן שורר אי סדר בתחום המיסוי לגז וברור כי יוטל מס.

אבל מהלכי המיסוי החדשים צפויים לקחת מעט זמן ועדיין יהיה כדאי.

אכן יש רכבים שממש לא מומלץ להתקין להם גז מכיוון שהם בזבזנים בגז.

ולכן יש לבדוק התאמה של המערכת, ניתן לבדוק האם החברה כבר התקינה רכב זהה במאגר משרד התחבורה ולהתקשר לבעל הרכב.

מיותר לציין שגז בישול מתאים כמו גז תחבורה ולכן...

גם אם יעלו את המיסוי מעט אילתור, ועדיין נסתדר

בהצלחה

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

לא ההיתי ממליץ "לאלתר" במערכות גז..

ומקסימום המדינה תראה שאנשים הצליחו למלות גז מהבית או ממכלים היא פשוט תגרום להעלת גז כללי בלי קשר לשימוש שלו.. רק במדינתינו

• תוכן חדש...