Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המגבר פיליפס

חיברתי את המערכת (הכל עובד). אך אנני יודע מה תפקידי הכפתורים השונים ומה צריך להיות מצבם(איך לכוון).

IMG_0001.jpg

IMG_0006.jpg

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

ממש לא נכון לחבר מגבר חשמלית - עוד לפני שהבנת איך כל כפתור צריך להיות. :idea:

בכל מקרה, ע"מ שנוכל לדייק במצבים, עליך לפרט איזה מגבר זה, ומהם הרכיבים שמחוברים אליו.

פורסם

יש לי מגבר PHILIPS dap 600 mk2

מוציא 4*75RMS הצרכנים הם 2 אחוריים 2 קדמיים(קומפוננט).

הרמקולים האחורים הם של PIONEER TS-A6910

הספק 80 RMS כל אחד.

HU של פנסוניק 5301 .

במה קדמית מורל פלוס 5.25 קומפוננט.

יש בבית גם סאב + מגבר שלא יחובר בשלב זה.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

ואיך מכוונים את ה LPF ו HPF?

זה סוויצ או זה או זה?

הייכן הכיוון?

הסוויצ השמאלי , אני מניח שצריך להיות על סטריאו.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

רוצה להבין מה הכפתורים השונים ואיך העסק עובד.

אני יקח את הסיכון .

תודה בכל אופן

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מדהים אותי שמישהו שלא יודע מה הכפתורים אומרים , או יותר גרוע איך לחווט מגבר פשוט משתמש במושגים כמו "במה קדמית".

לא ברור לי בכלל.

פורסם

CORWIN, לי לא ברור בכלל למה אתה חושב שתגובתך עוזרת לי.

לחווט אני יודע זה די פשוט במקרה שלי. מה שלא יודעים שואלים.

ואם לא, מקסימום שרפתי את המגבר אם הרדיו דיסק אם הרכב.....שלי ולא מסכן אף אחד!

כמה תגובות ביניים הקבל לפני אחת רצינית.

כמו שאמרתי מקודם.."אני יקח את הסיכון"

ואם יש שומרני טוב שיוחל בטובו לשפוך אור על הנושא ולא מילים רייקניות , הודה.

מי ישמע אני מתעסק במערכת קריטית ברכב שמסכנת אותי ואת הסובבים אותי על הכביש...

זהו, שלא.

eli_i אם אני ינקוט בגישה שלך , הפורם הזה עבורי מיותר.

אז מאחר שאני נהנה באופן יוצא דופן לעשות דברים לבד , כמוני הרבה כאן.

לא עובר יום מבלי להיכנס אליו. לקרוא לשתף ולתרום שאפשר.

נושא השכר לימוד האפשרי ידוע ונלקח בחשבון.

אני מתנצל מראש על התגובה החמה(לפחות עבורי). מקווה שדברי הובנו כהלכה.

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אני אסביר בדיוק למה.

עולם הסאונד לבית ולרכב קרוב לליבי.

מטריף אותי בתור אחד שיש לו ידע והלך ללמוד מאנשי מקצוע דברים כאלו (ואני מדבר על לימודים ברמה גבוהה לא על לימודי הנדסאי אלקטרוניקה) שאנשים שלא מבינים מושגי בסיס ויסוד מדברים פה כאילו אני לא יודע מה .

נותנים עצות חסרות שחר על סמך נסיון שלא ברור מהו. אני יכול לספר כמה מתקינים וותיקים פגשתי שאין להם מושג ירוק בכלום.

אני יכול לספר כמה אנשים עם מערכות בעשרות אלפי שקלים פגשתי שהכל אצלם לא נכון אבל הם נותנים עצות לכל אחד ברחוב כי הם חושבים שהם יודעים משהו כי הם הוציאו הרבה כסף.

אנשים שהשמיעה שלהם דפוקה כי הם שמעו כל חייהם בווליום מוטרפים שאומרים למישהו שהמערכת שלו נשמעת טוב או רע. אנשים שלא ישנו לילה שלם והולכים לכוון מערכת .

זה למה .

לא הייתה כוונה אישית אלייך אלא יותר כללית .

אני מתנצל עם דברי הוצאו מהקשרם.

בעייתי היא שאני קורא פה ומרגיש שזו תרבות ישראלית ממוצעת מתלהמת שהולכת אחרי העדר (לדוגמא המגבר של JBL מהדיוטי פרי). כמו האנשים שהלכו אחרי אמיר פרץ כי הוא ידע לצעוק טוב מעל הבמות .

צריך להבין שההמלצות פה והעצות הן מטעם אישי אך צריך להבין שיש גם כסף מאחורי זה. וכסף שאנשים עבדו קשה בשבילו או החיילים שפה חסכו או ביקשו מההורים. לשלוח פה אנשים לקנות לדוגמא דוטק עם MT-22 ישר, בלי להבין שיש סטים באותה רמה בלי ככ הרבה כסף סתם כי זה האוטומט של כולם פה. להמליץ על רכיבים שאחרי זה מסתבכים איתם בהתקנות. יבוא מחו"ל ללא התחשבות בתקלות ואחריות.

שוב MUSH אל תקח את זה אישית זה לא היה מכוון. זה היה כללי יותר ולצערי נפלת לקו האש.

:beerchug:

פורסם
מדהים אותי שמישהו שלא יודע מה הכפתורים אומרים , או יותר גרוע איך לחווט מגבר פשוט משתמש במושגים כמו "במה קדמית".

לא ברור לי בכלל.

אותי מדהים איך כמה אנשים שהכרתי במהלך חיי שהיו וחלקם עדיין הינם חברי להקות שעושים הופעות במועדנים נוסך הבארבי - בכלל לא יודעים לשפוט במה וההבנה שלהם בסאונד היא מאוד קטנה ואם כל זה הם מוזיקאים טובים מאוד.

לא כל בן אדם שיש לו אוזן מוזיקלית יהיה בעל חוש טכני כלשהו - מה הקשר?

תשים את זובין מהטה ברכב - הוא יגיד לך בדיוק מה הבעיה בבמה שלך

תבקש ממנו לנתק את כבל הרימוט הוא יסתכל עליך עם מבט של פרה שחטפה בעיטה בעתינים.

לפותח הת'רד

אני גם טיפוס שעושה הכל כולל הכל לבד - אני מאוד נהנה מזה ואני סובל מצמאון אין סופי לידע ולמעש.

אבל - זה שאתה אומר שלהתקין מגבר זה לא מסוכן - טעות חמורה! אתה מתעסק כאן עם חוטי חשמל שיכולים להנמס כתוצאה של קצר ולגרום לתוצאות נוראיות - אתה יודע, אש ודלק לא מתערבבים יפה.

לגבי הכפתורים הHPF והLPF הם כפתורים שבוחרים את אופן פעולת הקרוס אובר של המגבר

הHPF הוא פילטר גבוה (להפעלת רמקולים, סט קומפוננט וכו')

והLPF הוא פילטר נמוך (להפעלת סאב וופר בעיקר)

אתה יכול לבחור או זה או זה - נדירים הם המגברים שבהם ניתן לעשות "חסימת תחום" או בנד-פאס בשפה מקצועית.

שני הכפתורים האחרים הם כיוון רגישות של האות הנכנס למגבר - גיין במילים אחרות (מבחינתך כרגע, ווליום).

מציע לך בחום רב - לחפש כאן היטב בפורום ת'רדים שנוגעים ב"התקנת מגבר" או "חיבור מגבר" או "חיווט מגבר"

ולקרוא את הדברים הקריטיים מבחינת בטיחות בהתקנת מגבר כמו - לא לחבר את הפיוז הראשי של כבל הכוח עד אחרי שכל החוטים מחוברים מבודדים ובדקת שאין מקומות שהם עלולים להתחכך עם מתכת ולהחתך. התקנה של המגבר על פלטה מעץ, קידוח בקיר אש וכו' וכו'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

corwin אני עכשיו מבין אותך טוב יותר.

החומר הנלמד כתוצאה מפורמים מסוג זה, משול בהרבה מן המקרים לגבינה שווצרית.

מלא חורים ולא בהכרח סדר הנכון. ושגוי בחלק מן המיקרים.

אף אחד לא עושה זאת ממקום שלילי וכולנו רוצים לשתף ולעזור. גם אם המידע אינו נכון.

בשביל זה אתה והמיקצוענים האחרים חשובים לנו(לאלו שמעונינים לדעת יותר).

החיוניות שלכם לפורמים האלו רבה וחשובה מאין כמוהה.

אני מבין שהדבר יכול לקומם את אותם אנשים שהשקיעו ולמדו ברצינות.

חשוב להדגיש שאף אחד לא מזלזל בידע שלך ושל אחרים שהשקיעו מזמנם וכספם ובחרו להתעמק ברמה המקצועית שעליה הגעתם.

הפורמים האלו, כיום בעידן האינטרנט . זה אחד הכלים ללמוד.

איך אתה אמרת לי "אל תיקח זאת אישית".

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

האם ערכי ה HPF ו LPF ניתנים לשינוי?

כי זה סוויצ. או HPF או LPF או כבוי.

או שאלו ערכים קבועים שאינם ניתנים לשינוי?

מהו הסוויצ שכתוב עליו 0630 philips?

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

זה נראה כמו מגבר ישן מאוד - לחלק מהמגברים בעיקר בסדרות נמוכות של כל מיני יצרנים הקרוס אובר הוא LPF או HPF פסיבי - כלומר נקודת חיתוך גבוהה

לרוב זה 80 או 120 הרץ אבל ראיתי גם כמה שונים.

הכפתור של ה0630 אני באמת לא מצליח לפענח מה הוא עושה שם - אולי יש למגבר הזה תמיכה במוצר אחר של פיליפס שיכול היה להתחבר אליו? לא יודע...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...