Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מעניינת ללא תשובה ברורה. איגוד IIHS האמריקאי הוא היחיד מאיגודי הבטיחות (לפחות אלו שאני מכיר) שעורך מבחני ריסוק לרכבים בפגיעה מאחור. הבדיקה נעשית במהירות של 20 קמ"ש שללא ספק היא מאוד איטית (לצורך המחשה פגיעה קדמית הוא עושה ב64 קמ"ש-ממש כמו NCAP).

הרכב היחיד שבדקו אותו גם בגרסאת סאדן וגם בגרסת האצ'בק היא הפולקסוואגן ג'טה והרביט (גולף), עפ"י הבדיקה שלהם, שני כלי הרכב זוכים לציון דומה, ללא הבדל ממשי בתוצאות של שני כלי הרכב.

לגבי השטות של האימפלה, אני אישית לא רוצה להיות בתוך רכב שאפילו בפגיעה מאחור במהירות נמוכה של 20 קמ"ש מקבל את הציון "עלוב"-ממש כך הם הגדירו אותו (POOR):-

http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?chevrolet

אני אעדיף להיות ברכב קצר יותר אבל מוגן יותר, אגב, ממתי אורך של רכב הוא ערובה לבטיחות גבוהה יותר? אשמח אם תפנה אותי לגורם במבחני הריסוק שטוען כך (בשיא הרצינות). אם אין לך אתר להפנות אותי, אשמח אם תראה לי את איגוד הבטיחות הפרטי שלך שעל פיו קבעת את קביעתך הנחרצת!

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לגבי השטות של האימפלה, אני אישית לא רוצה להיות בתוך רכב שאפילו בפגיעה מאחור במהירות נמוכה של 20 קמ"ש מקבל את הציון "עלוב"-ממש כך הם הגדירו אותו
אני בטוח שלא היית רוצה להיות באותה הגולף 2005, שתעמוד בדרכה של האימפלה שלי, שיוצרה משתי טון ממיטב הפלדה של דיטרויט, בשנת 1979, בפגיעה חזיתית, או מאחורה, או המצד,בכל מהירות שתבחר...

אחרי זה נראה מי יקבל את הציון "עלוב", כאשר יגרדו את השאריות של הגולף שלך מהפגוש שלי...

מכון המחקר שלי נקרא "מזדה 323 שנכנסת מאחורה בקדילק דה-וויל 78, ודוחפת אותה על פז'ו 205"

ונחש באיזה רכב הייתי? נכון! בקדילאק. תאונה שעברתי כאשר נסעתי עם דוד שלי בקדילאק, שלימים עברה לבעלותי, ונמכרה מחוסר ממון להחזיק אותה, גרמה לי להיתאהב עוד יותר באמירקאיות ישנות.

ה-323 נכנסה בקאדי מאחורה כאשר עמדנו ברמזור מאחורי הפז'ו, עוצמת הפגיעה דחפה את הקדילאק על הפז'ו. התא מנוע של המזדה התקצר בחצי, התא מטען של ה 205 נכנס עד הגלגלים, וכנראה גם היא טוטל, הקאדילאק? תושבות פנס אחוריות שהתעקמו, וקצת כאב ראש יומיים, ובזה נגמר הסיפור. הקאדילק הייתה היחידה שעזבה את זירת התאונה בכוחות עצמה.

עכשיו תעשה את המחקרים שלך כמה שבא לך, אני עומד מאחורי שלי!

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מיקרה שראיתי:

יונדאי מסוג מסוים יצאה מפתח חניון תת קרקעי לכיוון הכביש הראשי, באותו הרגע עברה מיני מינור שאיבדה שליטה נכנסה בפונטיאק בונוביל וגרמה לX5 להיכנס בפונטיאק גם כן.

התוצאה, מיני מרוסקת לחלוטין ופרונט מרוסק של הX5.

והפונטיאק- נפגעה קלות מאחורה לאחר הספיגה המאסיבית, ואפילו השלדה לא נפגעה.

פורסם
אני בטוח שלא היית רוצה להיות באותה הגולף 2005, שתעמוד בדרכה של האימפלה שלי, שיוצרה משתי טון ממיטב הפלדה של דיטרויט, בשנת 1979, בפגיעה חזיתית, או מאחורה, או המצד,בכל מהירות שתבחר...

אחרי זה נראה מי יקבל את הציון "עלוב", כאשר יגרדו את השאריות של הגולף שלך מהפגוש שלי...

מכון המחקר שלי נקרא "מזדה 323 שנכנסת מאחורה בקדילק דה-וויל 78, ודוחפת אותה על פז'ו 205"

ונחש באיזה רכב הייתי? נכון! בקדילאק. תאונה שעברתי כאשר נסעתי עם דוד שלי בקדילאק, שלימים עברה לבעלותי, ונמכרה מחוסר ממון להחזיק אותה, גרמה לי להיתאהב עוד יותר באמירקאיות ישנות.

ה-323 נכנסה בקאדי מאחורה כאשר עמדנו ברמזור מאחורי הפז'ו, עוצמת הפגיעה דחפה את הקדילאק על הפז'ו. התא מנוע של המזדה התקצר בחצי, התא מטען של ה 205 נכנס עד הגלגלים, וכנראה גם היא טוטל, הקאדילאק? תושבות פנס אחוריות שהתעקמו, וקצת כאב ראש יומיים, ובזה נגמר הסיפור. הקאדילק הייתה היחידה שעזבה את זירת התאונה בכוחות עצמה.

סליחה על הבוטות אבל אתה נשמע כמו ילד קטן שמתלהב מהמונסטר טראק שלו ,ולא נראה לי גם שקנית אותה בשביל הבטיחות שבה...

קבל את זה כעובדה רכבים חדשים כדוגמת המגאן מיוצרות במטרה אחת , לשמור על תא הנוסעים שלם

בלי קשר למצב הרכב אח"כ

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

פיזיקה על רגל אחת:

משהו (נגיד שזה 323) נעצר ע"י משהו אחר (נגיד קאדי ו-205)

ל-323 יש המון אנרגית תנועה (גם בנסיעה ב-30 קמ"ש)

לפי חוק שימור האנרגיה, אנרגיה לא נעלמת אלא משנה צורה

זה אומר שכל ג'אול (יחידת מידה) של אנרגיה שהרכב לא ספג, נספג ע"י גופים שנמצאים בתוך האוטו (במקרה שלנו זה אתה ודוד שלך).

או במילים אחרות - זה אתה או האוטו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ועם כל זה. בזמן התנגשות בין שתי רכבים בעלי בטיחות פסיבית דומה (אפילו אם לרכב הקטן והקל יותר יש כמה כריות יותר או כמה חיזוקים יותר)ובתנאי שהיושבים ברכב חגורים הרבה יותר טוב להמצא ברכב הגדול והכבד יותר.

באוא ניקח ונקצין את הדוגמא ,בוא נגיד שיש התנגשות חזיתית בין ריו משנות 60 לבין רנו מגאן אם 8 כריות ו5 כוכבי בטיחות לאיזה נהג נראה לכם יש יותר סיכוי לשרוד?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

באוא ניקח ונקצין את הדוגמא ,בוא נגיד שיש התנגשות חזיתית בין ריו משנות 60 לבין רנו מגאן אם 8 כריות ו5 כוכבי בטיחות לאיזה נהג נראה לכם יש יותר סיכוי לשרוד?

הייתי עושה דוגמא אחרת, מעט יותר הגיונית (רק בגלל כמות המכוניות במשקל של האימפלה על הכביש אל מול משאיות על הכביש [שתפקיד הגובה של הרכב וגודל גלגליו משחק תפקיד מאוד גדול, גם ביחס לג'יפים]) - מגאן מול SUV/רכב אחר ששוקל בסביבות 2 טון ומצד שני, האימפלה, שתכנס באותו הרכב.

עדיף להיות במגאן, שתספוג חלק נכבד מהמכה ולא באימפלה, שאולי תשאר שלמה, אך תעצר כמעט בבת אחת (התנגשות חזיתית ברכב בעל משקל דומה יבטל את היתרון של ע"פ כלי רכב קטנים) אך אני בספק אם הנוסעים ישארו שלמים (ניחוש - חגורת הבטיחות תהרוג אותם, מכיוון שהם ימתחו עליה במהירות של 100 קמ"ש).

פורסם
אני בטוח שלא היית רוצה להיות באותה הגולף 2005, שתעמוד בדרכה של האימפלה שלי, שיוצרה משתי טון ממיטב הפלדה של דיטרויט, בשנת 1979, בפגיעה חזיתית, או מאחורה, או המצד,בכל מהירות שתבחר...דבר אחד בטוח , על איזורי ספיגה וקריסה לא שמעו באימפלה של שנת 79 , אבל בגולף 2005 כן

ומכון המחקר שלי הוא פיזו 505 שנכנסה בה מאזדה 323 חדישה , ומה שקרה זה שה505 נסעה למוסך ה323 נאלצה להמתין לגרר , כי כל המנוע התקפל לה . אז מה ?

הנקודה היא שכמעט כול היפניות לא כל כך מתאימות להיות קנדידטים למכונית סופגת אבל הגרמניות כן , אז אם היית נכנס בגרמנית , ולגרמנית היה נגרם נזק חמור לא הייתי רוצה להיות באימפלה . כי לכולם (ואננ מכיר את הגולף ) יש אזורי ספיגה וצורה מיוחדת של בניה שום דבר לא יקרה לתא הנוסעים .

האימפלה שלך היא בסה"כ מסה טיפשית

ולדוגמא ראה את התאונה שקרתה בין הM5 למזדה , המזדה התרסקה לחלוטין ,המנוע של ה M5 קרס אבל לתא הנוסעים לא נגרם שום נזק

אז בין אימפלה ובין גולף היתי מעדיף להיות בגולף

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

V8 וחצי - תפסיק לעשות מעצמך צחוק כי כל מי שבשירשור הזה כמעט נחנק מצחוק מהשטויות שאתה מדבר.

בא נעשה מבחן אבסולוטי (בדומה למבחני ריסוק), אתה באימפלה, אני במגאן ונתנגש חזיתית ב 50 קמ"ש, לי תהיה את עוגמת הנפש של טוטל-לוסט לאוטו, לך תהיה את החוויה המרנינה של בית לווינשטיין (במקרה הטוב) ושיורשיך החוקיים יקבלו אימפלה יפה וחדשה ללא קילופים בצבע.

כל תאוריה אחרת היא תאוריה לא נכונה, מוטעית ומסוכנת למי שמאמין בה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
V8 וחצי - תפסיק לעשות מעצמך צחוק כי כל מי שבשירשור הזה כמעט נחנק מצחוק מהשטויות שאתה מדבר.

בא נעשה מבחן אבסולוטי (בדומה למבחני ריסוק), אתה באימפלה, אני במגאן ונתנגש חזיתית ב 50 קמ"ש, לי תהיה את עוגמת הנפש של טוטל-לוסט לאוטו, לך תהיה את החוויה המרנינה של בית לווינשטיין (במקרה הטוב) ושיורשיך החוקיים יקבלו אימפלה יפה וחדשה ללא קילופים בצבע.

כל תאוריה אחרת היא תאוריה לא נכונה, מוטעית ומסוכנת למי שמאמין בה!

עד כמה קשה לכם לתת לבן אדם להאמין במה שהוא מאמין?

הוא החליט שזה נכון מבחינתו,והוא מוכן לקחת את הסיכון.

זכותו המלאה,bagira הבנתי את הכוונה שלך אבל האם המשפט הבא אומר לך משו ? " הוא לא עיוור,הוא רק לא רוצה להסתכל".

פורסם

נו מספיק כבר, יפני צרפתי. כולם מאותו פח. הבדלים הם קורות, והגנה אקטיבית.

מה שקשור לפגיע מאחורה, אז זה בכלל לא משנה אם זה סדאן, או הצבאק.99% מקרי מוות מהפגיע מאחור זה שבירת צווער.

כך שתוספת של מטר לא יציל אותך. מה שיציל אותך זה כיסה מכוון נכון ומשענת ראש.

Omnia mea mecum porto

פורסם

לקחתי את המגאן בתור דוגמא כי זה רכב בטיחותי, לא הייתה שום כוונה להגיד צרפתים יותר טובים מיפנים או אמריקאים זה חרה, ממש לא.

אבל אם מישהוא חושב שהאימפלה שלו שנת 79 יותר בטוחה ממגאן (או כל רכב מודרני בטיחותי אחר) בגלל המשקל שלה או אורך החרטום שלה, אז שומא עלינו להאיר את עיניו ולהסביר לו שזה ממש לא נכון.

אין כאן שום עניין ב "אמונה/דעה שלו", זה לא נכון בערכים אבסולוטיים!

לעניין ה"ריו" של צה"ל, ידוע כאחד הרכבים המסוכנים ביותר בצה"ל (אולי שני לגפס"ר ?) ואני מרחם על כל מי שעבר תאונה איתו.לדעתי כלי הרכב שהרג הכי הרבה חיילים בצה"ל בתאונות דרכים.

פורסם

אני שמח שאתם נהנים, התגובות שלי מכוונות לאנשים שעושים הכללות בלי לבדוק את העובדות שלהם קודם, ואני עדיין בדעה שרכבים בריטיים זה חרא, שצרפתיות אמינות ובטוחות רק כאשר הן במגרש גרוטאות, שפורד זה אחד הרכבים הכי אמינים שיש (כן, בטח... לא בבית ספרי) ושגדול יותר, עבה יותר וארוך יותר זה ערובה לאיכות...

אם הייתי רוצה אמין- הייתי קונה יפנית.

אם הייתי רוצה בטיחותי- הייתי קונה צרפתיה.

אם הייתי רוצה איכותי הייתי- הייתי קונה מרצדס.

אבל העובדות שונות לגמרי

יפניות בחיים לא יכללו אצלי ברשימת הרכבים בבעלותי

את הצרפיה מכרתי כי היא התקמטה לי בכל נגיעה קטנה

ומרצדס? אני עדיין מחפש SEL 300 משנות ה-80.

מה שכן, האימפלה נשארת!

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אני שמח שאתם נהנים, התגובות שלי מכוונות לאנשים שעושים הכללות בלי לבדוק את העובדות שלהם קודם, ואני עדיין בדעה שרכבים בריטיים זה חרא, שצרפתיות אמינות ובטוחות רק כאשר הן במגרש גרוטאות, שפורד זה אחד הרכבים הכי אמינים שיש (כן, בטח... לא בבית ספרי) ושגדול יותר, עבה יותר וארוך יותר זה ערובה לאיכות...

!

או שיש פה איזה סרקזם סמוי שאני לא מבין או שאתה סותר את עצמך באותו משפט.

אתה נגד אנשים שעושים הכללות ואתה חושב שבריטי זה חרה,צרפתיות זה זבל ושפורד לא אמין?

מזל שאתה לא עושה הכללות!

יניב

• תוכן חדש...