Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבי וסבתי גרים בחו"ל וגם בארץ. הם מגיעים ארצה מדי כמה חודשים ושוכרים רכב. תמיד באותה חברת השכרה.

גם כשהגיעו לפני כחודשיים הם שכרו מכונית לזמן שהותם פה. הם נסעו בה זמן מה ואז, בטיול לצפון, היא שבקה חיים. עשן לבן מאחור, לא מניע, לא זז. יש לציין שחברת ההשכרה דאגה להם לתחליף תוך פחות משעה, אבל לאחר בדיקה במוסך התברר כי הלך המנוע. הם האשימו כמובן את סבי היקר, אדם בן למעלה מ-80, בתקלה. 2000 דולר אנחנו רוצים ממך, הם אמרו. סבי לא הסכים לשלם.

טוב, הוחלף הרכב, וכעת, לפני הנסיעה חזרה לארה"ב, סבי רצה להחזיר את הרכב הנוכחי. בהגיע האיש שאמור לאסוף את הרכב, הוא גילה שתי שריטות בינוניות בצידי הרכב. הפעם הוא רצה 500 דולר. שוב סבי לא הסכים לשלם. לא היה לו הכוח להתווכח איתם, והוא ממילא נוסע, אז אבי יטפל בעניין. אבל אני הייתי המום. איך חברת השכרה מרשה לעצמה את החוצפה לנסות ולסדר אדם קשיש? גם בלי לראות את השריטות, הרי ברור ש-500 דולר זה סכום מופרך לכזה מין דבר. הם פשוט עובדים בשיטת "מצליח" - אם הוא ישלם, מה טוב. אם לא - לא נורא. את הזכות לנסות לדפוק אותו הם שומרים לעצמם ללא רגשות אשמה.

יותר מזה - התברר כי הם ניסו להוריד לו את הכסף מכרטיס האשראי. בלא להגיד לו מילה על זה. למזלו, חברת האשראי שלו קלטה את הפעולה החריגה וביטלה את ההרשאה שלהם.

וזאת עוד חברת השכרה שהוא עובד איתה כ-10 שנים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודע איך זה בארץ אבל בחו"ל יש פשוט השתתפות עצמית במקרה של פגיעה, משהו שמקביל למה שקורה עם רכב פרטי בשעת תאונה עצמית. האם בארץ זה שונה?

ולגבי החברת השכרה.... :mm_nah: ממש לא לעניין.

באיזה רכב הלך המנוע? מאוד מוזר שניסו להאשים אותו בעניין, רוב הרכבים הללו גם לא מצויידים בספרי רכב ככה שגם מי שרוצה כבר לבדוק מה אומרת נורה כל שהיא לא יוכל לגלות זאת (אולי על ידי טלפון לחברת ההשכרה למרות שגם הם לא מבריקים במיוחד).

לגבי השריטות הדרישה מוגזמת בעליל, משהו פה לא הגיוני לא יכול להיות שכל דבר שקורה לרכב יהיה על חשבון השוכר לגמרי. ואם הרכב היה עושה תאונה? לא ברור. :?

מה שכן חשוב מאוד לעשות סיבוב לבד לפני שלוקחים את הרכב מההשכרה ולחפש כ-ל דבר לא תקין. החל מזה שאין מאפרה, מצית, סמל, טאסה על כ-ל דבר כזה יחייבו אותכם אח"כ. וכמובן דפיקות ושפשופים ברכב עצמו. פעם קודמת שעברתי ממש בדקדקנות על המונדיאו מושכרת שנתנה לנו במקום הקסארה, גרמתי לנציג חברת ההשכרה לסמן כל כך הרבה סימונים, שכאשר החזרתי את הרכב והיה נציג אחר הוא התחיל לבדוק את הרכב אז אמרתי לו להתסכל בטופס עם הסימונים, הוא הסתכל ואמר לי מיד - סע. לפי דבריו לפי הטופס הזה גם אם הייתי מחזיר את הרכב מרוסק לא היה להם מה לעשות. היה משעשע.

פורסם

ת'אמת, לא יודע אותו. אבל אני אבדוק את העניין... לצערי, עם אחרי עשר שנים בחברה הזאת עדיין הם לא יכלו לבטוח בה, אי אפשר לדעת במי עוד לבטוח...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה נוהל סטנדרטי בחברות השכרה. אני עוד לא יצאתי מהשכרה בחו"ל בלי לשלם איזה $50 על איזה שטות.

חשוב לא פחות מלבדוק את האוטו זה לקרוא את האותיות הקטנות ולשאול את כל השאלות לפני שמשכירים. לא להסתפק בתשובה כמו 'זה כולל את כל הביטוחים'. תשאלו איזה ביטוחים, מה ההשתתפות העצמית בתאונה, מה ההשתתפות בגניבה, מה המחיר לליטר דלק כשמחזירים לא מלא, ועוד ועוד.

חברות השכרה הן נחשות לא קטנות והן ינצלו כל הזדמנות כדי למכור לך ביטוחים ואפציות שלא צריך, וכשתיפול על משהו שלא ביטחת הן יכניסו לך את כל האלמנט. למשל בהרץ יש את האופציה המטופשת לקנות מיכל דלק מראש במחיר מוזל לליטר (בערך 5-10 אחוז הנחה). במצב כזה הם אומרים 'כל שעליך לעשות הוא להחזיר מיכל ריק'. בטח. אני עוד לא ראיתי מישהו שיצא מזה מורווח.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
10 שנים כלקוח לא שווים כלום בשביל העובד המחוצ'קן שמקבל את הרכב.

צודק (ואיך ידעת שהוא מחוצ'קן?), אבל כשהמחשב מראה לו Premium Member או #1 Gold או משהו כזה אז זה צריך להגיד לו משהו. מי שמשכיר באותו מקום 10 שנים, עדיף שיארגן לעצמו חברות במועדון של המקום.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

בגלל זה אני תמיד מקפיד לרכוש את הביטוח המירבי- שווה את השקט הנפשי.

אני לא מכיר את המצב בארץ אבל בחו"ל תמיד הייתה לי האפשרות לרכוש ביטוח נוסף שמבטל את כל ההשתתפויות העצמיות לכל סוג פגיעה או גניבה.

פורסם
סבי וסבתי גרים בחו"ל וגם בארץ. הם מגיעים ארצה מדי כמה חודשים ושוכרים רכב. תמיד באותה חברת השכרה.

גם כשהגיעו לפני כחודשיים הם שכרו מכונית לזמן שהותם פה. הם נסעו בה זמן מה ואז, בטיול לצפון, היא שבקה חיים. עשן לבן מאחור, לא מניע, לא זז. יש לציין שחברת ההשכרה דאגה להם לתחליף תוך פחות משעה, אבל לאחר בדיקה במוסך התברר כי הלך המנוע. הם האשימו כמובן את סבי היקר, אדם בן למעלה מ-80, בתקלה. 2000 דולר אנחנו רוצים ממך, הם אמרו. סבי לא הסכים לשלם.

טוב, הוחלף הרכב, וכעת, לפני הנסיעה חזרה לארה"ב, סבי רצה להחזיר את הרכב הנוכחי. בהגיע האיש שאמור לאסוף את הרכב, הוא גילה שתי שריטות בינוניות בצידי הרכב. הפעם הוא רצה 500 דולר. שוב סבי לא הסכים לשלם. לא היה לו הכוח להתווכח איתם, והוא ממילא נוסע, אז אבי יטפל בעניין. אבל אני הייתי המום. איך חברת השכרה מרשה לעצמה את החוצפה לנסות ולסדר אדם קשיש? גם בלי לראות את השריטות, הרי ברור ש-500 דולר זה סכום מופרך לכזה מין דבר. הם פשוט עובדים בשיטת "מצליח" - אם הוא ישלם, מה טוב. אם לא - לא נורא. את הזכות לנסות לדפוק אותו הם שומרים לעצמם ללא רגשות אשמה.

יותר מזה - התברר כי הם ניסו להוריד לו את הכסף מכרטיס האשראי. בלא להגיד לו מילה על זה. למזלו, חברת האשראי שלו קלטה את הפעולה החריגה וביטלה את ההרשאה שלהם.

וזאת עוד חברת השכרה שהוא עובד איתה כ-10 שנים...

רוני

על שירות כזו מגיעה מילה רעה , ולפיכך אתה צריך לפרסם את שמה

של חברה ההשכרה שהתנהגה ככה ללקוחות שלה ולא סתם לקוחות

אלא לקוח של 10 שנים , המקרה לא הולך ברגל...

פורסם

שנה שעברה הזמנו רכב לחול דרך איזשהי חברת השכרה ישראלית שמקושרת ל europecar (אם לא טועה)

בקיצור הייתה פוליסת ביטוח מלאה

אבא שלי עשה תאונה (לא עצר בעצור :roll: ) ולא שילמנו כלום...

אבללל... השירות שלהם גם היה דפוק, בטלפון אמרו לנו שנלך לתקן את האוטו לבד~!!! :mad:

כמובן שגם הם לא ידעו שיש לנו פוליסת ביטוח מלאה אז ניסו לגרום לנו לשלם השתתפות עצמית אבל בסוף חברת הביטוח הישאלית סידרה תעניין.

אבא שלי אמר שרק הורידו איזה 50 דולר על משהו... יכול להיות דלק כי הם גם רשמו שהחזרנו תרכב עם מיכל לא מלא (למרות שתידלקנו בתחנה האחרונה לפני השדה תעופה)

אחרי זה קיבלנו רכב חלופי... אבל הפעם ידני כי לא היה להם אוטומט (בטח אפשר היה לדרוש רכב ידני עם קלאס יותר גבוה כי המחיר ששילמנו עבור האוטומטי כמעט כפול מהידני)

Scooby WRX

• תוכן חדש...