Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

חלפתי אתמול על יד דוכן העיתונים וראיתי כותרת בעמוד הראשי על כך שבדיקה שנעשתה בארה"ב מעלה כי הסיכויים למות בתאונת דרכים גבוהים פי 50 במכונית קטנה מאשר בג'יפ מגודל. מכיוון שמיהרתי לא הספקתי לרכוש עיתון ולקרוא ואני סקרן לדעת מה תוכן הכתבה. מישהו קרא ומוכן לחלוק איתנו את תוכנה?. תודה.

פורסם

זה ידוע כבר מזמן ממחקרים בארה"ב, כאשר המכוניות המסוכנות ביותר הן אלו עם גג נפתח.

עם זאת יש מחקרים שמצביעים שהסיכוי להתהפך גדול יותר ברכבי שטח. עכשיו לך תשקלל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^מאד קשה להפוך האמר.

חוצמזה, אתה תשקלל...:wink:

(מה?! רק לי זה נשמע כמו קללה?...:wink:)

בנימה רצינית יותר: מה חשבתם? מסה של רכב שטח בתנועה ומסה של נניח גטס בתנועה.אותה מהירות.חלילה התנגשות חזיתית.הגטס תיעצר בתוך הרכב שטח, אבל המומנטום יגרום לרכב שטח להמשיך עוד קצת לתוך המושבים האחוריים של הגטס.חוקי תנע ותאוצה 1 על 1.

למי שיש כסף (בעל הרכב שטח מן הסתם)יישאר בחיים. הישרדות החזקים בגירסה המודרנית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ומי ערב לכך שבעל ההאמר לא יתנגש,נניח,ברכב שטח אחר?

לפי התאורייה הזו נ.נ הוא אחד הרכבים הבטוחים בעולם,וגם טנדר וויליס 4X4 משנות ה 50' זוכה לדירוג גבוה.

על דבר אחד אין ויכוח-רמת הבטיחות האקטיבית של חלק ניכר מה SUV נמוכה למדי עקב מרכז כובד גבוה,צמיגי שטח,הגה סבבת ארוך ומשקל עצמי גבוה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וכמו שכבר הוכח פעם בפיפט גיר, רכב השטח הופך להיות מאד קטלני כאשר הוא מתנגש במשהו בטיחותי בעל משקל דומה - כלומר מיניואן!

אם אתה אמא שצריכה להסיע את הילדים לגן קני מיניואן של רנו!

יותר בבטוח מכל לנד קרוזר לדעתי!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בטיחות לא נמדדת במסה לבטיחות יש שני פרמטרים אחד אקטיבית והשני פסיבית , אז אם לתת דוגמא ידועה , מרצדס מונית E270 , הדגם הקודם היה עם בגז' גדול ולכן הנטיה שלו להחלקות זנב הייתה גדולה מהדגם העכשווי , שהוא קצר יותר ועקב כך חלוקת המשקל שלו יותר מאוזנת . בנוסף לכך בכול המרצדסים והבמוו הם בונים את כול מכלולי המנוע כך שבזמן תאונה חזיתית המנוע לא יכנס לתא הנוסעים אלא ירד למטה , כך שהתא לא יפגע , ולדוגמא ראו מה קרה לבמוו M5 בתאונה חזיתית שבה היא גמרא את היפנית לחלוטין.

אז לא בטוח שSUV הוא יותר טוב ממכוניות כאלו יתכן ובגלל מרכז הכובד שלו הוא יותר גרוע

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
ומי ערב לכך שבעל ההאמר לא יתנגש,נניח,ברכב שטח אחר?

לפי התאורייה הזו נ.נ הוא אחד הרכבים הבטוחים בעולם,וגם טנדר וויליס 4X4 משנות ה 50' זוכה לדירוג גבוה.

לא דובר על התנגשות בין 2 רכבי כבישטח. דובר על התנגשות בין רכב כבישטח לרכב מישפחתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

במיקרה של מדינתנו אומנם יש רוב לרכבים הגדולים אך לא מספיק ועדיין התאונות הן בין המוכניות הקטנות לממוצאות כלומר הקומפקטיות כנגד המשפחתיות או המנהלים לערך ..

וכן עוד יש סיכוי לשרוד לחלקם..

ידוע לי על תאונה בין טויוטה יאריס ( שאגב הרכב מאוד בטוח) לבין ניסאן אלמרה משנות ה- 95+ שבא נהג היאריס נפצע קל ובאלמרה היה הרוג, תאונה חזיתית.

יש גם מקרים כאלו..

הדוגמא של ה-M5 לאומת הלאנסר זה שונה, זו תאונה בין רכב מהשנתונים האחרונים מאובזר בשיא אמצעי הבטיחות, ובנוי בצורה שתספוג מכות די חזקות ותשאיר את המרכב של הרכב שלם..

כנגד סופר לאנסר חסרת כל אמצעי בטיחות, ואולי כרית אוויר במקרה הטוב.

ולכן התוצאות

יצא לי לקרוא השבוע כתבה שבה תוקפים בחריפות את הרכבים הללו, M5 ושלל דומותיה , הן מכונות מפלצות,משהו שהגיע מהגיהנום כביכול ושצריך להוריד אותן בדחיפות מהכביש ולכלוא אותם..

קיצור אני לא אבלבל לכם את המוח הנה הכתבה ..

http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000141434

לדעתי פשוט שטויות מה שהוא רושם, אם כך,, צריך להוריד את כל המכוניותכמעט מכבישי הארץ ונשאר רק עם משפחתומטיות ... ועוד כמה ג'יפונים קטנים .. :/ ..

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

תשמע זה שהכתבה שם מטומטמת זה בטוח , כי למעשה גם עם מזדה ומיצובישי ניתן לנסוע ב180 וצפונה אם רוצים , רק שעם כול הכבוד אם אתה נוסע במרצדס/במןן במהירויות האלו הבטיחות האקטיבית שלך הרבה יותר טובה מאשר יפנומטית , אז בטוח שעדיף M5 מאשר מכוניות אחרות ולכן ההגיון של הכתבה פשוט מעוות לחלוטין . למעשה זה פשוט אוקסימורון (פרדוקס שהולך נגד עצמו)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
בטיחות לא נמדדת במסה לבטיחות יש שני פרמטרים אחד אקטיבית והשני פסיבית
מכיוון שמדובר על סטטיסטיקה של רכבים שעברו תאונה אני מניח שהנושא של בטיחות אקטיבית לא היה במחקר הזה.

ומה ייקרה אם כולם ייסעו ברכבים כבדים?

שאלה טובה!

נכון לעכשיו רכבים כבדים אינם הרב, אבל לך תדע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...