Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיעוט, כן כן, מיעוט.

שם אני נמצא (שם, בין המילה מיעוט למילת המיעוט השנייה).

אמריקה של היום זו לא אמריקה של פעם, שרירים של היום הם לא השרירים של פעם, הנעה(הנאה) אחורית אמריקאית קלאסית עברה קדימה כבר מזמן, אחיזת כביש ויציבות בסיבובים לא הייתה מעולם כך שאין בכלל מה לבכות בנושא הזה...

פעם, כשלמישהו היה אוטו אמריקאי בישראל וגם באירופה, זה היה...וואו.....אמריקאי....מילים כמו שברולט ופונטיאק גרמו זיקפה לחלק ורטט קטן של ריגוש לאחרים....מילים כמ אולדמוביל וביואיק הזיזו בעיקר לזקנים בני 65 אבל כבודם במקומם מונח..

מכוניות שרירים זה הקטע שלי, מכוניות עתירות כוחות סוס ומומנט, מפלצות של קו ישר. אני אוהב נהיגה ספורטיבית, אוהב לקחת סיבובים ולגהץ פניות, אוהב החלקות וסחיפות, היו לי מכוניות אירופאיות, למדתי את העניין, נהגתי במקומות וברכבים בחו"ל שרבים יוכלו רק לחלום עליהם אבל...תמיד אהבתי את כוחן של האמריקאיות...לא יעזור כלום, רק בנטלי מצליחה להשתוות למומנט של אמריקאית ישנה עם מנוע מטורף.

אני מניח שרובכם יודעים על מה אני נוהג, שברולט קמארו Z/28 שנת 1980 שנמצאת בתהליכי הקשחה ובניה שישנו אותה לחלוטין מהתפיסה אמריקאית והיא תוכל לנסוע לא רק בקו ישר אלא גם בסיבובים, בכל מהירות וכמו אם לא יותר הרבה מכוניות אירופאיות ויפניות אלו או אחרות, אבל ....זה דור אחר, סוג אחר של מכוניות...כבר לא מייצרים מכוניות עם כזה אופי, כזה יופי והכי חשוב, כזה כוח שמגיע כסטנדרט.......

כל תעשיית הרכב האמריקאית מאז משבר הדלק בסוף שנות ה-70 החלה לייצר צעצועים שלידם אפילו סובארו ג'אסטי נחשבת שוס. מכוניות שאמנם היו גדולות, רחבות וכו', אך לא שוות כלום, לא חזקות, לא יציבות, לא בטוחות והכי חשוב, אמינות בגרוש.

כיום רוב האמריקאים מעדיפים מכוניות יפניות, למה? לא מחיר, מחר זהה לאמריקאיות ואף יותר יקר לפעמים. אמינות! כמעט כל אמריקאי שתשאלו, פטריוט ככל שיהיה יאמר בעודו מרכין ראש שזה נכון, האמריקאיות פשוט לא אמינות. 20 ומשהו שנה שהאמריקאים מייצרים מכוניות שתוחלת החיים שלהם היא 7-8 שנים ולאחר מכן המכוניות פשוט מגיעות לרמת תחזוקה שלא מצדיקה את קיומן אז הם חשבו, בצדק, למה לי? אני אקנה איזה יפנית טובה, אשים דגל ארה"ב תלוי במראה הפנימית והופה הופה אמריקה אירופה.

אז מה עושה תעשיית הרכב האמריקאית כיום? מייצרת מכוניות יפניות/קוריאניות. (דגש על הנקודה בסוף המילה).

נתחיל מקאדילק, תדמיינו רגע קאדילק בראש, מה עולה לכם? מכונית ענקית, עם אין סוף ניקלים, פנים רכב שיכול להכיל חצי מהעובדים הזרים בישראל, הכל עור, הכל חשמלי, הכל מרווח וגדול ולא לשכוח, מנוע V8 אימתני שמזיז את הרכב עם כל לחיצה על דוושת הדלק...

מה קורה כיום?

הקדילאק CTS לדוגמא :

landing_hero.jpg

התמונה אומרת הכל, רכב קטן, קומפקטי אפילו במונחים אמריקאים שאם נסכם בקצרה את מטרתו, העלאת קאדילק בחזרה למסלול זאת ניתן לעשות רק על ידי ייצור רכב שאנשים יקנו. לא עוד מפלצות ענק ואובר פאר, רכב שיוכל לחדור גם לשוק האירופאי ויהווה מתחרה שווה. אם הם הצליחו או לא? עוד נראה, מה שכן, שיווקים ועסקית השיקול ככל הנראה נכון.

שברולט, מה עשו?

אני מתבייש! אבל אין ברירה :

1140.jpg

מה זה לעזאזל ?!?!?! ....טוב....רגע...הולך להביא כוס מים...להרגע....

טוב, חזרנו, שברולט. כן כן, גם שברולט, מתוך התאמה לשוק הבינלאומי ולצרכי הציבור, משווקות (לא מייצרות, משווקות) מכוניות קטנות, קומפקטיות, פרקטיות שאמורות להיות קצת יותר אמינות, קצת יותר נמכרות, קצת יותר מתחרות. אמנם יצרנים במדינות אלו או אחרות עם עיניים מלוכסנות עושים את העבודה בשבילם, אבל למה להכנס לפרטים...שברולט רוצים למכור, רוצים להתקיים, להשאר על מפת הרכב העולמים, וגם כאן, לצערי, השיקולים השיווקיים והעסקיים, נכונים.

בינתיים, פורד וקרייזלר לא התפרעו בצורה דראסטית מבחינת ייצור כלי רכב "המוניים" הרבה יותר ממה שיש להם כיום, למרות רכב ה"המלך הוא עירום" - ה Crossfire, למה המלך הוא עירום? כי זאת מרצדס עם גוף של קרייזלר! אבל גם כאן....משתמשים בדיימלר בכדי להחיות את המורשת האמריקאית...

לסיכום, אין ברירה, כשרוצים עבודה, עובדים בהכל : מנקים חדרי מדרגות, מנקים רחובות, עובדים בשמירה, מייצרים מכוניות אמריקאיות, מכינים קפה ועוד....

עוד תבוא הישועה, כך אני מקווה, ואמריקה (לפחות המכוניות, לא ממש אכפת לי מהיתר...) תחזור להיות כפי שהייתה, או לפחות תייצר פה ושם מכוניות אמריקאיות אמיתיות....ויש כאלה, שלא תבינו לא נכון, אבל הן היום מיעוט...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ואפשר לראות זאת לפי מכוניות התצוגה הענקיות שהוצגו בזמן האחרון. לדעתי המוסטנג החדשה (בהנחה ותצא בדיוק כמו בתצוגה) מרהיבה!

ה CTS לא כזו קטנה... אם כי רחוקה מלהיות הבהמה של פעם (לדעתי זה לחיוב, אבל זה כבר טעם אישי).

לשברולט יש עדיין את הקורבט, יש גרסאות מאוד חזקות של מוסטנג (V8 4.6), וויפר ומה א. הרכבים הרגילים יותר עברו למנועים שפויים יותר. אני חושב שזה גם קשור לתפיסה בארה"ב שהשתנתה קצת. הרכב הכי נמכר שם הוא עדיין פורד (טנדר), אבל מוכרים המון יפניות, גם רגילות יחסית כגון הונדה, טויטה וכו', וגם יקרות כגון לקסוס, אקורה, ואינפינטי.

אגב אם מזכירים מומנט תעיף מבט על ה V10 דיזל של VW :wink: הדבר הזה חזק! בנטלי חזקים יותר מהאמריקאיות (וגם עולפי פי כמה וכמה) יש להם רכבים עם מומנט של 80+... (או לפחות היו, זכורה לי כתבה בנושא).

לגבי דוגמא של שברולט קטנה זה עניין של מותג. בחלק מהמדינות הרכב הזה נמכר בתור דייהו, בחלק בתור שברולט. בארץ מן הסתם בחרו בשברולט. לא חסרות דוגמאות אחרות של רכבים יפניים שנמכרים כאמרקאיים.

האמת שלא נהגתי אף פעם על חיה אמריקאית כזו אבל אני נוטה לחשוב שהיא לא הסגנון שלי, גם בדיון על המנועים בחרתי למנוע טורבו על פני מנוע V8 ענק סטייל אמריקה. איש איש וטעמו!

פורסם

BUICK? כל פעם שאני רואה אחת ברכוב אני אומר לעצמי שיט איזה אוטו ענק...

מה קורה איתם תחת מי הם עובדים? יש להם חדשות או שגם הם זומרים לכיוון אירופה?

ומה לעשות פעם היו בונים מכוניות כדי שישתו כמה שיותר דלק לאחר המשבר היו חייבם לעשות משהו כי אמריקאים פטריוטים ולכן הם יםעלו לטובת ארצם ויפסיקו לקנות מכוניות בזבזניות...כשאין ביקוש אין יצור

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

עד סוף שנות ה70 המכוניות האמריקאיות היו אמינות בטירוף!!

פשוט לא מתקלקלות נוסעות מאות אלפי מיילים ועם כל הפינוקים החשמליים

אך אכן רוב המכריע של האמריקאיות היום הם בושה למושג:"רכב אמריקאי אמיתי" :cry:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
ואפשר לראות זאת לפי מכוניות התצוגה הענקיות שהוצגו בזמן האחרון. לדעתי המוסטנג החדשה (בהנחה ותצא בדיוק כמו בתצוגה) מרהיבה!

וגם מעלה את הרף ביצועים (העלוב להחריד שיש למוסטנג)

ה CTS לא כזו קטנה... אם כי רחוקה מלהיות הבהמה של פעם (לדעתי זה לחיוב, אבל זה כבר טעם אישי).

אוטו לא משהו , תוחזר הSTS עם מנוע הנורטסטאר

לשברולט יש עדיין את הקורבט,

וכל הזמן היא רק משתפרת !

יש גרסאות מאוד חזקות של מוסטנג (V8 4.6), וויפר ומה א.

המוסטנג הזאת לא מוציאה אפילו 300 כ"ס שזה עלוב להחריד לכזה מנוע, הוייפר החדשה ביצועיסטית על רמה אבל העיצוב פשוט נהרס!!!

הרכבים הרגילים יותר עברו למנועים שפויים יותר.

בד"כ זה יהיה או V6 או אקוטק (לפחות אצל GM)

לגבי דוגמא של שברולט קטנה זה עניין של מותג. בחלק מהמדינות הרכב הזה נמכר בתור דייהו, בחלק בתור שברולט. בארץ מן הסתם בחרו בשברולט. לא חסרות דוגמאות אחרות של רכבים יפניים שנמכרים כאמרקאיים.

זה סוג של תרגיל שיווקי בשביל לקדם את דייהו בארץ , הדביקו לה סמלים של שברולט בשביל שיקנה לה "סטטוס" כלשהו! עדיין זאת בושה שכזה רכב קוריאני עלוב אמור לנשוא את הסמל של שברולט.פעם שברולט היה Made In USA היום זה כבר לא , וזאת בושה לדעתי! אבל עדיין שברולט ופונטיאק בראש מעייני !

עד סוף שנות ה70 המכוניות האמריקאיות היו אמינות בטירוף!!

פשוט לא מתקלקלות נוסעות מאות אלפי מיילים ועם כל הפינוקים החשמליים

אך אכן רוב המכריע של האמריקאיות היום הם בושה למושג:"רכב אמריקאי אמיתי" :cry:

נכון , אבל ליתר דיוק המכניקה נותרה אמינה כמו שהייתה !!!

אבל היום הבעיות הם טמונות בחשמל ובעיקר באלטרנטורים (שהולכים בקצב מהיר מאוד,עקב עומס) הפתרון לבעיה היה להחליף לאלטרנטור יותר חזק. אני מכיר כמה דוגמאות לכך.

ודווקא האמריקאיות שאני נתקל בהם אמינות לפחות כמו טויוטה (ואני לא מגזים , רק טיפולים תקופתיים)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

ליאור, אני מנסה להבין - אתה רוצה שאמריקה תחזור ליצור מכוניות "כמו פעם"?? אתה כותב בהודעה שאולי עוד יבוא היום והם יחזרו לייצר מכוניות אמריקאיות אמיתיות. ואני לא הבנתי מהי בשבילך מכונית אמריקאית אמיתית? מפלצת באורך חמישה מטרים פלוס, עם מנוע עצום, בזבזני, מיושן וחלש ביחס לנפח, עם מרווח פנים מגוחך ומכסה מנוע ובגאז' עצומים, עם מתלי עלים, ללא אחיזה ויכולת דינמית?

ואם אתה מתכוון למכוניות כמו הקמארו והקורבט הישנות (ואפילו החדשות :twisted: ) אז במצבן המקורי הן בדיוק ככה. המכוניות האמריקאיות מעולם לא היו מתוכננות כמו שצריך, הן פשוט לא היו צריכות להיות... העם האמריקאי קנה אותן בכמויות גם בלי זה...

כיום, בגדול, לכל אמריקאית גדולה יש אירופאית או יפנית ברמת מחיר דומה, שהיא גם עדיפה בכמעט כל מובן. האירופאים והיפנים גם יודעים לייצר יותר כוח ותאוצה מהאמריקאיות עם הרבה פחות מאמץ. אז בשביל מה לעזאזל צריך מנוע 4.6 ליטר, או 5.7, כשיש לך מנועי 3.2 או 3.5 שמייצרים יותר כוח? (שלא לדבר על מנוע 2.0 ו-2.5...)

ובסופו של דבר עשר מכוניות השנה של CAR AND DRIVER הן כולן אירופאיות ויפניות, חוץ מהקורבט, שגם היא שם רק בגלל שהיא מכונית על ל"עניים" ויתרונה היחיד בהכי הרבה כוח בשביל הכסף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יכול להבין אותך בתור אחד שחובב את העוצמה הזו של הרכבים הישנים האמריקאים.

לשכן שלי למשל יש אולדמוביל משנות ה80, השרייד שלי מגיעה לחצי מהאורך שלו.

אני חושב שהזמן פשוט השתנה וכמו כל דבר בעולם היום הצרכן הרגיל רוצה משהו יותר קטן ונוח.

תראה את המחשבים או הטלפונים הסלולריים, כל דגם חדש יותר קטן מהקודם. הצפיפות בעולם גודלת ומתישהו כנראה גם יגיע משבר רציני של נפט ולא יהיה דלק..

לכן אנשים מעדיפים מכוניות קטנות יותר, בשביל אלו שחובבים את "הקלאסיקה"האמריקאית תמיד יהיו רכבים יד שנייה, התקופה פשוט מכריחה את החברות האמריקאיות לחשוב יותר על הצרכן העכשוי, כי סך הכל הם חייבים להרויח.

אני חושב שכולם פה מבינים את החיבה שלך לעוצמה הזו של הרכבים הענקיים, זוללי הדלק העצומים האלו אבל הצרכן הממוצע בדרך כלל עכשיו ירצה אוטו שיהיה נוח יותר להסתובב איתו, אמין ויחסית זול והיצרנים פשוט חייבים לתת לצרכן את מה שהוא רוצה.

פורסם

ברורים לחלוטין הצידוקים של כולכם. באמת.

וברור לי שאי אפשר להמשיך לייצר מכוניות שלא תואמות את ימינו, רק ש....חבל :) ..זה הכל... נעלם עוד משהו מהעולם... נקווה שהקורבט, וייפר וחברותיהן ימשיכו לשמור על המורשת הספורטיבית וכן שייוצרו פה ושם מכוניות משפחתיות עם קצת יותר "אמריקאיות" בהן....

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ברורים לחלוטין הצידוקים של כולכם. באמת.

וברור לי שאי אפשר להמשיך לייצר מכוניות שלא תואמות את ימינו, רק ש....חבל :) ..זה הכל... נעלם עוד משהו מהעולם... נקווה שהקורבט, וייפר וחברותיהן ימשיכו לשמור על המורשת הספורטיבית וכן שייוצרו פה ושם מכוניות משפחתיות עם קצת יותר "אמריקאיות" בהן....

ליאור.

לא על כל דבר שנעלם מהעולם צריך לבכות... במקרה הזה לדעתי פשוט אין על מה. המכוניות היום מצליחות להיות יותר מרווחות, יותר חזקות, יותר מפוארות, והרבה יותר מתנהגות מכל אותן מפלצות תהילה אמריקאיות. אז למה לבכות?

דרך אגב, יש עכשיו 50 שנה לקורבט, למיטב ידיעתי... אני יודע שב"אוטו" הקרוב תהיה כתבה גדולה על זה, שווה לכל חובבי האמריקאיות (רק אם אתם לא חוששים לקרוא מה יכתבו אנשי "אוטו" על אהובתכם... :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דרך אגב, יש עכשיו 50 שנה לקורבט, למיטב ידיעתי... אני יודע שב"אוטו" הקרוב תהיה כתבה גדולה על זה, שווה לכל חובבי האמריקאיות (רק אם אתם לא חוששים לקרוא מה יכתבו אנשי "אוטו" על אהובתכם... :wink: )

אגב יצאה גם מהדורת 50 מיוחדת לקורבט ....

אחחחחחחחחחח קורבט

אהבת חיי 8)

ולא אנחנו לא חוששים לקרוא מה אנשי אוטו יכתבו !!!

אני מחכה בקוצר רוח לגיליון הזה :!:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

עוד תבוא הישועה, כך אני מקווה, ואמריקה (לפחות המכוניות, לא ממש אכפת לי מהיתר...) תחזור להיות כפי שהייתה, או לפחות תייצר פה ושם מכוניות אמריקאיות אמיתיות....ויש כאלה, שלא תבינו לא נכון, אבל הן היום מיעוט...

ליאור.

מצטער ליאור, אבל זה לא יקרה....

העידן עבר וחלף, ולא ישוב לעולם.

המצב הגאו פוליטי, החברתי, הכלכלי והלא-יודע-מה-עוד דאגו לזה שמכוניות השרירים הם נחלת העבר בלבד (ונחלת כמה מכוניות תצוגה רטרו שספק אם יגיעו לייצור סדרתי....)

אני גם חולם להחזיק פעם מכונית שרירים אמריקאית אמיתית. איזה דודג' צ'ארג'ר או פונטיאק GTO מסוף שנות ה 60. אולי לחטוא בתחילת שנות ה 70.

אין אף יצירה מוטורית אמריקאית אחרת שעושה לי את זה, חוץ ממכוניות השרירים האלה.

אמנם לא הגבתי כאן אף פעם בקשר לרכב שלך, אבל קראתי הכל, והפרוייקט שלך בהחלט מרשים ביותר. אני רק לא השתכנעתי מהצבע....

תהנה ממנו!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

וממש הרחיב לי את הלב אתמול ב - 4 לפנות בוקר כשנסעה לידי קורבט ירוקה קבריולט

(מודל 2000 בערך...), והרגשתי לידו עם הפיירבירד V6 כמו שברולט אופרה 1400...

עידו

שסוף סוף החליף לצמיגים חדשים!!! :lol:

"בעולם יש 2 סוגים של בחורות: אלילות, ושטיח לניקוי רגליים...." (וינסנט ואן-גוך)

פורסם
וממש הרחיב לי את הלב אתמול ב - 4 לפנות בוקר כשנסעה לידי קורבט ירוקה קבריולט

(מודל 2000 בערך...), והרגשתי לידו עם הפיירבירד V6 כמו שברולט אופרה 1400...

עידו

שסוף סוף החליף לצמיגים חדשים!!! :lol:

זה כי יש לך V6 :mmangel:

אמרתי לך לקנות את הפורמולה :mm_tongu:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אין מה לעשות ואין מה לשנות-מי שאוהב אמריקאיות ישנות יש לו אופי !

לפי דעתי האמריקאיות הם רכבים הכי עוצמתיים והכי מפוארים שהיו אי פעם

לדוגמא-שנת 72 עם מזגן ,אוטומטי,הגה כח,ולפעמים גם המון אביזרים חשמליים

אז אני מעדיף לנסוע היום על אמריקאית הכי רחבה וגדולה ושיתפוצצו הקנאים שאומרים

שזה רכב מכוער וגדול וזולל דלק

הלוואי שיכולתי לעמוד באחזקה של רכב אמריקאי,אבל אני לא יכול כרגע

שאוכל יום אחד,אקנה קדילק משנות ה80 ואעשה אותה מודל 2010

אז בקיצור מה שאני אומר,כל מי שחובב אמריקאיות למיניהם,אפשר להקים אתר עם

תמונות של רכבים ולשמר את מועדון רכבים אמריקאים בארץ,ולא מדובר על אספנות דווקא.

כל טוב

אבי

• תוכן חדש...