Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר חודש שאני וחבר שלי מחפשים לעשות טיול לחו"ל קצת יותר מושקע לפני הגיוס(היינו כבר בטורקיה 11 חברים לפני שכולם התגייסו, אבל זה לא הספיק לנו) אני והוא מתגייסים ממש באמצע נובמבר.

בהתחלה אנחנו מאוד רצינו את ארה"ב הוצאנו ויזה והכל והלכנו לסוכנות נסיעות לארגן טיול, מלונות, טיסות וכו' וכו'.

היה לנו אפשרות לקחת טיול מאורגן- אבל על טיול של כמה אלפי דולרים שהמטרה שלו זה להנות לפני גיוס אני לא יסע עם 6 משפחות והילדים שעושים בידיוק טיול בר מצווה לארה"ב.

בלי אוטו מאוד קשה להסתדר בשאר המדינות(חוץ מניו-יורק), ולהשכיר רכב בארה"ב זה רק מעל גיל 21.

אז התבאסנו מאוד וירדנו מחלום ארה"ב(למרות ששתינו כבר היינו שם).

אז סגרנו היום טיסות לתאילנד(טיסה ישירה הלוך חזור: 727$).

בינתיים בתכנון זה להגיע לבנקוק, לבקר יומיים, ליסוע לצפון לארבעה ימים לטיול ג'יפים ואז לקחת כמה טיסות פנימיות לאיים בדרום לפוקט ושאר המקומות היפים שמה. בסוף לחזור לבנגקוק ולהתחיל לבזבז כסף על מתנות(אם אפשר לקרוא לזה לבזבז..).

אנחנו נוסעים ל15 ימים. 20.10-4.11

מה שאני רוצה לשאול זה מהם המקומות שאסור לפספס בתאילנד והאם למישהו יש רעיונות נוספים לטיולים בתוך תאילנד שכדאי לעבור עליהם.

שאלה נוספת היא אם יש חנויות שאתם מכירים שאפשר לקנות מוצרי חשמל מקוריים ולא מזוייפים(שמעתי שגם את זה מזייפים שמה), עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שאיתמר נתן חנות שאפשר לקנות בה רכיבי אודיו לרכב מקוריים במחירים טובים אז אולי אתם מכירים עוד חנויות כאלה שמוכרות סחורה טובה.

תודה מראש, ניב.

פורסם

אוקי

רק שאתם נותחתים ללכת לעשות מסאג לשחרר את כל השרירים מהטיסה(יש גם בעירום לחרמנים מביניכים:) )

קודם כל בשביל לקנות מתנות חובה לבקר בMBK CENTER

זה קניון ענק אבל ענק 7 קומות שיש בו ה-כ-ל

בערב ללכת לשוק ערב בשם פטפונג שוק עם הרבה דברים בעיקר ביגוד הנעלה ושאר אביזרים(שעונים,כובעים, מצתים משקפיים וכ'...)

אפשר להכיר המון בחורות,אוסטרליות פיניות,דניות שוודיות וכל שאר היפיפיהות וללכת לשתות ביחד בפאבים לצידי השוק ולשחק סנוקר יש הרבה אנשים שהתפקיד שלהם זה לשכנע אותך לבוא למועדון חשפנות שהם עובדים בו ומבטיחים לך שתיה חינם וכל שאר הזימה אם אתה לא מעוניין תגידו להם שאתם מתחת לגיל 18 והם יעזבו אותכם מיד הם מפחדים מהמשטרה שם.

חובה לבקר בשוק הצף

זה נהר שיש בו פול אבל פול סירות קנו מונעות ויש בו בצידי הנהר בקתות שאנשים גרים בו ומנסים למכור לכם את מרכולתיהם

עוד המלצה לכל מי שבתאילנד ללכת למופע נחשים אני הייתי בcobra show

מה שהמקומים עושים עם הנחשים לא יאומן

אפשר גם לבקר בארמון המלך אני די השתעממתי שם למי שאוהב ארמונות ושאר הנכסים שיש למשפחת המלוכה:)

אם יש לך כלשהו בעיה איך להגיע וכ' תמיד תוכלו לקפוץ לקוואסן רחוב התרמילאים ושם נמצא בית חבד אנשים מגניבים בטירוף שיעזרו לכם להסתדר מבחינת נסיעות לינה אוכל מקלחות וכ'..

עוד טיפ הכי חשוב תמיד תתוכח גם בקניון גם בשוק ובמיוחד בנסיעות בטוקטוקים ובמוניות

למשל נהג טוקטוק זורק לכם מחיר של 350 באט שזה 40 שקל תוריד אותו בחצי לפחות

עוד דבר כדאי אני הייתי בפאטיה (בירת הזנות העולמית)

זה כמו ת"א היא יושבת על רצועת חוף מלא פאבים מלא חנויות ים יפה ספורט ימי מלא לידי בויז שירדפו אחריהים ויצבטו לכם בתחת ובביצים:)וישכנעו אותכם לבוא לשבת איתם בפאב

יצעקו לכם מרחוק לידי בויז ותשמע תמיד את המשפט

הלוווווווווו נייייס בויז קאם טו באר

בסה"כ זה חוייה כולכם תצחקו אחד על השני אל תנסו לריב איתם או לקלל אותם קחו את זה בהומור עוד דבר שאני יצאתי מהמלון היה בטיילת היה מפגש של מערכות ואיזה מערכות ותאורה כאילו אתם בהאומן 17

בקשר לאיים אני הייתי בקו צאנג שזה אי מבודד בדרום הרוב הולכים לצפון קוסומי קופיפי אבל זה בגלל שהיה צונמאי לא הייתי שם

ים פלטה בלילה יורד גשם מבול ובבוקר שמש זה נקרא מונסונים

באיים אין קניות רק ביגוד ומסאגזים פאבים והשכרת אופנועים ככה שכל הקניות רצוי לעשות בבנגקוק

בקיצור תכירו בנות תיירות כמוכם,תשתו הרבה,תאכלו הרבה תנסו מאכלי ים ושאר האוכל המקומי מקדולנדס ופיצה אפשר לאכול גם בבית מה יש ובקשר לקניות יש הרבה דברים זולים כמו חולצות וגינסים ונעליים וכ' שתגיעו לארץ אז תגידו למה לא קניתי בתאילנד אז כדי לרכוש שם דברים שיקרים פה

בקשר לכל האלקטרוניקה אין אחראיות לכל הארצות רק בתאילנד אז תחפשו דברים עם אחראיות בילאומית.מומלץ לקנות מחנות רצינית ולא דוכן,מסאגים תעשו אין אף אחד בארץ שיקח ממם בארץ 30 שקל על מאסג של שעה בארץ יקחו 500 שקל

ועוד טיפ תשמרו תמיד על הדברים שלכם אל תפרסו כסף על השולחן או ללכת או תיק פתוח וכ'..

אם יש לך עוד שאלות חופשי

פורסם

וואי פשוט תודה רבה....

שיחקת אותה!

מה אתה ממליץ לי כמה זמן ליהיות בבנגקוק כמה זמן באיים מסביב והאם ליסוע לטיול ג'יפים בצפון?

כי לפי מה שאמרתי לי ב15 ימים אני לא כל כך יספיק את הכל...

ועוד משהו, מה עם להשאיר כסף בחדר? יש שם פריצות לחדרים כמו בארץ(או שרק אנחנו מיוחדים?)

פורסם

בבנגקוק תאכלס רוב האנשים באים לימים ספורים 2-3 ונוסעים כולם לאיים או שישר נוסעים לאיים ובסוף חוזרים לבנגקוק לכמה ימים

יש אנשים שלא אוהבים את בנגקוק בגלל שהיה מסריחה וצפופה

טיול גיפים בצפון?אני לא הייתי בטיול גיפים אני עשיתי טיולים ביערות הגשם בתוך האיים יש לצין שהלחות גבוהה מין הסתם בתוך היער ותהיו כולכם מים אבל תמיד נמצא הנחל\נהר שאפשר להשתכשך בו.עוד דבר ששכחתי לרשום תעשו טיול פילים זה חויה ואין את זה בארץ ואפשר להצטלם שאתם המובילים שלו.ולהשוויץ בבית אני יכול לשלוט על פיל:)

ועוד כמה דברים ששכתי לרשום יש את מיני סיאם בפאטייה אם תגיעו לשם בכלל זה כמו מיני ישראל אבל רק של כל מיני מדינות

באיים תשאלו על מסיבות לפעמים יש מסיבות בחופים כמה ימים אני לא מדבר על הפול מון שהיה בספמטמבר

בקשר לכסף גניבות יש בכל מקום תבקשו חדר עם כספת או להפקיד כסף בקבלה של המלונות

לא נעים להתקע בלי כסף בארץ זרה

הבאתי לך עוד 2 אתרים

אחד בית חבד בתאילנד

http://www.chabadthailand.co.il/

http://www.lametayel.com/information/country.asp?countryid=154

בקשר לכסף זה לקחתי האתר למטייל

כמה עצות שעשויות למנוע מקרים מסוג זה:

1. הכי חשוב- לא להשאיר שום גבר יקר ערך בתיק הגדול שהולך לתא המטען.

2. רצוי לסגור את התיק בכיסוי גשם ולנעול אותו במנעול מהארץ.

* הגנבים נוטים לא לחתוך שום דבר כדי שלא תגלה את דבר הגניבה עם הירידה מהאוטובוס.

* אין להם הכירות עם מנעולים טובים מהארץ וסביר שהם יתקשו לפרוץ אותם.

3. פרט לנעילה של כיסוי הגשם, יש לנעול גם את התאים החשובים.

4. על התיק שעולה איתכם לאוטובוס להיות נעול גם הוא וצמוד אליכם בזמן הנסיעה (אני הייתי נוהג לחבק אותו ולהרדם..)

רצוי גם לקשור אותו למשענת או להשחיל את הרגל בין הכתפיות.

גנבים יש בכל מקום ובהחלט לא נעים למצוא את עצמכם בלי כסף ודרכונים בארץ זרה

במלונות רצוי לדרוש חדרים עם כספת או לפחות להפקיד אותם בכספות בלובי

אם יש לך עוד שאלות בקשה

לאיזה איים אתם מתכוונים להגיע??

ו

פורסם

1)אל תעמיס עליך מזוודה,אני עשיתי את הטעות החמורה הזאת.קח איתך מעט(!)בגדים,מה שיהיה לך חסר תרכוש שם בגרושים,קח בעיקר מכנסיים קצרים וטי-שרטים,נעליים פתוחות,אל תעיז לקחת ג'ינסים,הלחות שם מטורפת ואתה לא תלבש את הדברים האלו גם ככה.

2)לא יותר מיומיים לבנגקוק.

3)תבדוק שעות טיסה פנימיות,לקראת אמצע היום המחיר כפול,אם תקח טיסה מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה מצפה לך הנחה משמעותית.

4)נהגי המוניות שלוקחים אותך לבנקוק יאמרו לך מחיר נסיעה,אבל יבקשו ממך עוד כסף לתשלום בכביש האגרה לעיר(בקופות בכניסה לכביש) למרות שקבעת איתם מראש מחיר.

5)קח איתך חומר נגד יתושים.

6)קח בחשבון שבאיים רוב השכרות הקטנועים הם ללא ביטוח,סע בזהירות.

7)אף אחד לא נוסע עם קסדות,רק תיירים מקבלים דוחות.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

כמה המלצות

שמורת הטבע קאו יאי (KAO YAI) - יעד שהרבה ישראלים לא מכירים, נמצאת בסהכ כ 4 שעות נסיעה מבנגקוק. השמורה השלישית בגודלה בתאילנד ואחת המפורסמות בעולם בכל הנוגע לחיות בר. מומלץ מאוד מאוד להיתאכסן ב GREENLEAF GUESTHOUSE - המקום הכי נקי והכי זול - ללא ספק. כמו-כן לקחת רק את הטור שלהם - המדריך מעולה ויש להם גם טלסקופ (מאוד חשוב כדי לראות את החיות כמו שצריך). מדובר ביום שלם בפארק, חלק על גבי טנדר מאחורה וחלק הליכה בגונגל (4 שעות ). אחד הימים היותר כייפים שלי בתאילנד - ראינו המון המון חיות (קופים, ציפורים, פילים, דוב שחור, תנין, סנאים ועוד....) והכל ללא גדרות - פשוט בטבע, כמו כן הזדמנות מצויינת להכיר תיירים. צריך להגיע לעיירה PAK CHONG ואחכ ל GREENLEAF - מומלץ מאוד להזמין מראש מקום ללינה וככה גם יקחו אותך מ PAK CHONG (אם לא תזמין 90% שלא יהיה מקום)

בנגקוק - אפשר להיות בעיר הזאת הרבה יותר מיומיים, היא חיה וטוססת (עד אחת בלילה, שם לפי החוק נסגרים כל מקומות הבילוי - אז פשוט מתחילים לבלות יותר מוקדם). כמה המלצות:

שייט בתעלות הקטנות של בנגקוק - חובה, חובה, חובה ! מגלים פתאום בנגקוק אחרת - רחוקה מכל הפקקים והפיח - בנגקוק שלווה, רגועה - שעה של רגיעה. אנחנו לקחנו סיור מ PHRA ATIT PIER (PHRA ATIT - המזח הכי קרוב ל קאו סאן - פשוט לשאול איפה זה, כל המקומיים ידעו בלי בעיה, וכשמגיעים לשם לבקש סיור בתעלות - CLONGS)

PANTIP PLAZA - חמש קומות של מחשבים, מצלמות דיגיטליות וכל מה שמסביב ובינהם. מקום נהדר למי שרוצה לקנות קצת טכנולוגיה - המחירים בתאילנד מאוד זולים (CANON POWERSHOT A530 - בארץ 1400 שח - בתאילנד - 800 שח. אני קניתי לאפטופ)

SIAM NIRAMIT - מופע מטורף ! 150 משתתפים בחגיגה של צבעים, אפקטים ומוזיקה. יקר אבל שווה (הגענו עד תאילנד לא ?)

TONY ROMAS - תקשיב, תעשה לעצמך טובה ותאכל שם. פשוט תאכל שם - מדהים !!!! (לקחת את הצלעות הרגילות, בתפריט של הצלעות ראשון למעלה משמאל - זה כנראה מה שאוכלים בגן עדן).

מקום טוב לישון - Rambuttri Village Inn - נקי, מיקום מעולה, חדרים כמו מלון זול אבל יותר זול ממלון (70 שקל ללילה לחדר עם טלוויזיה, מזגן ומים חמים - מעט יותר יקר ממקומות דומים ליד, אבל ברמה הרבה יותר גבוה)

מלון ORIENTAL - להיות עשיר ללילה אחד - לשבת על גדות הנהר ולהשתכשך במבוגרים המליינים שבאים לשם (לא לדאוג, אפשר להזמין רק כוס כפה - שגם היא לא זולה :) ) כמו-כן בתוך המלון (בדרך שמובילה למסעדה על גדות הנהר) יש את אחד מהברי גאז הכי טובים בבנגקוק - ה BAMBOO BAR - מומלץ לבדוק באיזה שעות יש הופעה חיה - להגיע, להזמין וויסקי טוב - ולהרגיש כמו בסרט. חייבים לבוא עם מכנס ארוך כדי להיכנס למלון.

סרטים - סרט ב 14 שקל בקולנועים נהדרים זאת עוד אחת מהאטרקציות הזולות של בנגקוק - הנה אתר מעולה לבדוק איזה סרט, מתי ואיפה.

SIAM OCEAN WORLD - האקווריום הכי גדול במזרח (עולה 50 שקל להיכנס, ושווה כל שקל) כמו כן נמצא בקומת הקרקע של ה SIAM PARAGON, אחד הקניונים החדשים של בנגקוק והיותר מפוארים, לא להחמיץ בקומה 2 או 3 את החנויות של פרארי, למבורגיני, פורשה ועוד... כדאי ! :) בקומה האחרונה יש גם קולנוע IMAX, בזול כמובן.

בקשר למוניות - כשנוחתים, לקחת את המוניות רק מהקומה השניה של השדה תעופה, שם הם לא יכולים לעמוד הרבה זמן ולכן הם לא מתווכחים על איתך עם להפעיל מונה או לא. ובאופן כללי- תמיד תמיד תמיד, רק לעלות למונית שהנהג מסכים להפעיל מטר (מונה), גם אם לוקח 4 מוניות עד שמישהו מסכים - זה תמיד ה-ר-ב-ה יותר זול ממה שהם מציעים בלי מטר. אין דבר כזה בלי - הם מנסים לפעמים כל מני תרוצים - "יש הרבה פקקים, כבר מאוחר אחרי 12 בלילה", הכל שטויות - תמיד ONLY METER !!.

תהנו !!

מצטער על שגיאות כתיב.

ושוב אני חוזר, תפספס הכל, אבל על תפספס את הצלעות של TONY ROMAS :)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עוד דבר,חובה לבקר בגני החיות שם יש חיות ציפורים וזולחים שבחיים לא ראיתם ובחיים לא תראו משהו מדהים.

יש גם הרבה מופעי פילים שהקהל משתתף בהם כמו שפיל שם עליך רגל,מרים אותך עם החדק וכל מיני שטויות ואפשר להצטלם עם חיות כמו פנתרים שחורים נחשים בגודל אוטו.

פורסם

לפי המלצות שקיבלתי מאנשים פה ועוד הרבה אנשים נסיעה לצפון ל5 ימים זה מיותר בפרק זמן שאנחנו נוסעים.

אז כנראה שנוותר על טיולי הג'יפים בצפון ונתמקד יותר על האיים בדרום...

תודה לכל העונים כאן.

יש לאנשים מקומות ממוקדים איפה כדאי לקנות מכשירי חשמל כמו מצלמות?

פורסם

שוב

PANTIP PLAZA - חמש קומות של מחשבים, מצלמות דיגיטליות וכל מה שמסביב ובינהם. מקום נהדר למי שרוצה לקנות קצת טכנולוגיה - המחירים בתאילנד מאוד זולים (CANON POWERSHOT A530 - בארץ 1400 שח - בתאילנד - 800 שח. אני קניתי לפטופ)

המקום הכי מומלץ.

פורסם

מה המיקום של החנות?

כתובת?

או שנהגי המוניות ידעו לבד על מה אני מדבר....

עוד שאלה קטנה-בקניונים יש מקום להתווכח איתם או שזה כמו בארץ שמחירים בקניונים הם מחירים קבועים וייצוגיים של רשתות.

פורסם

נהגי מוניות\טוקטוקים יודעים בדיוק אם זה אין בעיה

יותר כיף ויותר זול כמובן לנסוע בטוקטוק מבחינת מקום כמה שאתם מצליחים להכנס הנהג לוקח

בכל מקום תתמקחו בשוק בקניון וכמובן בנסיעות מונית וטוקטוקים

במוצרי אוכל ונסיעות אוטובוסים וטיסות פנימיות לא מתמקחים בד"כ כי המחירים קבועים

פורסם

לדעתכם, מה הזמן האידיאלי ליהיות בתאילנד?

יש עדיפות אם הטיול מתבצע לפני\אחרי גיוס?

יש מצב בכלל ליסוע לשם עם חברה? או רק עם חבר\ים?

פורסם

בנסיעות במונית לא מתמקחים - להפך, נהוג אפילו לעגל את הסכום למעלה.

בטוקטוק כמובן שמתמקחים, ובגדול !

אפשר לנסוע עם חברה, אני הייתי שם חודשיים עם חברה ואנחנו עדיין חברים :)

זה לא משנה לאן אתה נוסע, זה תלוי בכם - נכון שתאילנד מפורסמת בתרבות המין שלה, אבל האמת - המועדון חשפנות שהייתי בו בפארג הרבה יותר טוב בכמה וכמה רמות מכל המקומות והמופעים שקשורים במין שראינו בתאילנד - כן, אפשר ללכת עם חברה ל PING PONG SHOW, אני מבטיח שימאס לשניכם אחרי חצי שעה מהמופע הזה, זה לא חשפנות אמיתית, זה פשוט אדיוטי.

פורסם

בקשר למוניות - כשנוחתים, לקחת את המוניות רק מהקומה השניה של השדה תעופה, שם הם לא יכולים לעמוד הרבה זמן ולכן הם לא מתווכחים על איתך עם להפעיל מונה או לא. ובאופן כללי- תמיד תמיד תמיד, רק לעלות למונית שהנהג מסכים להפעיל מטר (מונה), גם אם לוקח 4 מוניות עד שמישהו מסכים - זה תמיד ה-ר-ב-ה יותר זול ממה שהם מציעים בלי מטר. אין דבר כזה בלי - הם מנסים לפעמים כל מני תרוצים - "יש הרבה פקקים, כבר מאוחר אחרי 12 בלילה", הכל שטויות - תמיד ONLY METER !!.

תהנו !!

מצטער על שגיאות כתיב.

ושוב אני חוזר, תפספס הכל, אבל על תפספס את הצלעות של TONY ROMAS :)

השדה תעופה הוחלף לפני חודש באחד הרבה יותר גדול, וגם יותר רחוק מהמרכז.

לגבי הטיול בצפון - הטיול ממש כיף וממש מדהים, אבל אם אתם נוסעים ל15 יום אז אין לכם זמן אליו.

לגבי נסיעות באוטובוסים- בגלל שאין לכם הרבה זמן, אני לא הייתי נוסע באוטובוסים במקומכם.

אלא הולך על טיסות- גם לא מבזבז זמן, וגם פחות סיכוי לגניבות.

את הטיסות כדאי להזמין מראש,מהאינטרנט. זה יוצא הרבה הרבה יותר זול.

פורסם

בנסיעות במונית לא מתמקחים - להפך, נהוג אפילו לעגל את הסכום למעלה.

בטוקטוק כמובן שמתמקחים, ובגדול !

זה לא בדיוק נכון , נהגי המוניות שמחכות באיזור הקוואסן ממש לא רוצים להפעיל מונה

ותמיד רוצים לסכם על מחיר מסויים בדרך כלל גבוה בהרבה ממחיר המונה לאותו מקום .

לא לשכוח לעמוד על הדרישה להפעיל מונה למרות שסביר להניח תתרוצצו בין כמה מוניות

זה שווה ואתם חוסכים בממוצע 30-50 באט בכל נסיעה.

בנוגע לקניות בפאנטיק MBK וגם ברחוב עצמו , להתכווח כמה שיותר , אמנם זה לא הודו

ובשלב מסויים הם יתעצבנו ויעיפו אתכם אבל כך תדעו את הרף מחירים פחות או יותר ,

לא להתבייש להתווכח , אבל רק בצורה נאותה ובלי לריב לצעוק ולרדת על המוכר .

מצלמות ושאר מוצרי אלקטרוניקה הכי טוב לקנות בפאנטיק אבל לשים לב כי יש הרבה זיופים

אני קניתי לפני 10 חודשים פליסטיישן 2 במחיר מצויין משם עם צ'יפ 2 שלטים ו 100 משחקים

במחיר מגוכך , המכשיר עד היום טפו טפו עובד בלי בעיות כך גם מצלמות שקנו מכרים שלי .

בנוגע לביגוד , מול הפאנטיק יש שוק ענק של בגדים , שם שווה לקנות ולהתווכח , ואם יוצא לכם

ליהיות בסופשבוע בבנקוק , יש את הweekendmarket שהוא שוק ע-נ-ק-י

ושאני אומר ענקי אני מתכוון לכך , סביר להניח שבחיים לא תעברו על חצי מהחנויות שבו

המחירים שם מצויינים והסחורה מדהימה .

בכל מקרה שיהיה נסיעה טובה , אני אישית ממש אבל ממש לא אהבתי את תאילנד .

• תוכן חדש...