Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Suzuki New swift Vs Toyota Yaris

idan2002lb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

כפי שכבר ציינתי בעבר הלא רחוק, הזמנתי את הסוויפט החדשה שאמורה להגיע לידי בעוד כחודש.

אתמול ראיתי בצד הדרך יאריס חדשה לבנה וברצוני לציין שהרכב ממש קסם לעיני!!!

העובדה שכיום אני מחזיק ביאריס 2000 שעשתה את עבודתה נאמנה בצורה אבסולוטית, רק חיזקה את מעמדה של היאריס החדשה בעיני!

הדבר הכניס אותי להתלבטות קשה: האם לוותר על הזמנת הסוויפט ולהזמין יאריס במקום???

נתונים:

מחיר הסוייפט (מאובזרת יותר מהיאריס) - 103,500 ש"ח על הכביש.

מחיר יאריס: 117,000 ש"ח על הכביש- משמע, משמעותית יקרה מהסוויפט!

לכאורה הסוויפט נראית עיסקה כדאית ומשתלמת יותר. ההתלבטות שלי קשה יותר מכיוון שאני ומשפחתי "חסידי טויוטה" - ומאד מרוצים מהרכבים שברשותנו (RUNX לאבי).

עם השם סוזוקי אין לי כלל ניסיון, אני בעיקר מפחד מכל מיני רשרושים שעלולים להופיע בתא הנוסעים בסוויפט לאחר מספר חודשים (ביאריס אין שום רשרוש לאחר 7 שנים).

בקיצור חברים, מה אתם הייתם עושים?

דרך אגב- קראתי את ההשוואה המשולשת יאריס, ג'אז, סוויפט.

הייתי מעוניין לקבל תשובות ופידבקים גם מאנשים שהם בעלי אחד מהרכבים הנ"ל.

נ.ב: נהגתי על היאריס, התיבה הרובוטית לא מפריעה לי- התרגלתי לעניין במהרה!

בתודה מראש לכולם.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מה אני הייתי עושה?

קודם כל פותח את הגיליון האחרון של "אוטו" ששם נעשה מבחן שהתמקד בעיקר בהבדלי התמסורות אבל בחנו גם את הרכבים.

קודם כל תעשה סיבוב ביאריס ואז תראה אם היא עדיין "קוסמת" לך מכיוון שאין לה תיבה אוטומטית מלאה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כפי שכבר ציינתי ביצעתי נסיעות מבחן בשני הרכבים!

התיבה הרובוטית אינה מפריע לי, התרגלתי לרעיון דיי מהר! פרט לכך הבנתי שהרכב מאד חסכוני בדלק בזכות תיבה זו.

מבחינת נסיעות המבחן, הסוויפט מעט זריזה יותר (ההפרש אינו משמעותי כמו הפרש הנתונים ה"יבשים").

היאריס מעט רכה ונוחה יותר ופנים הרכב מעוצב בצורה יעילה יותר!

קראתי מספר השוואות והמסקנה העיקרית הינה "תיקו" בין הרכבים! דבר המקשה על ההחלטה!

ההתלבטות שלי היא יותר באספקט האיכות- האם הסוזוקי איכותית? לפחות כמו הטויוטה?! ברור לי שתיהיה אמינה כמו כל יפנית ממוצעת.

ובכלל הייתי מעוניין לקבל חו"ד מבעלי הרכבים הנ"ל.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

המחיר של היאריס הוא שערוריתי.

בנוסף להכל יש לבדוק לפעמים גם יחס עלות-תועלת וכאן הוא מגוחך.

גם פעם היאריס הייתה מהיקרות בסגמנט, אבל בהפרש קטן יחסית, היום זהו הפרש של 15K! - מספיק לעוד סופר מיני לא ישנה כ"כ (95).

אם בא לך לשלם עןד 15K כי רשום טויוטה מאחורה - אז בבקשה.

פורסם

צודק בהחלט הכותב מעליי,

כמו גם ואני לא בטוח שזה פרמטר עבור פותח השרשור אבל לדעתי

הre-sell value של היאריס יהיה בעייתי משהו לעומת זה של הסוויפט.

עלות קניה גבוהה+ ממסרה שלא ברור מה טיבה-עלולים לגרום לירידת קרנה של היאריס בשוק המשומשות לעומת היאריס הקודמת הסופר מבוקשת.

אבל את זה נדע בעוד שנתיים שלש.

נהגתי בשתיהן-אהבתי יותר את הסוזווקי , עניין של טעם?

יובל

פורסם

יובל ונקמיצי

אין ספק כי היחס תמורה/מחיר הינו גבוה יותר בסוזוקי סוויפט.

ההתלבטות שלי היא פחות בעניין המחיר אלה האם היאריס באמת טובה יותר, הן מבחינת איכות החומרים, איכות הנסיעה, מנוע, אמינות לאורך זמן. בקיצור- האם סוזוקי סגרו פערים בהשקת הרכב הנ"ל.

לגבי התיבה הרובוטית, קראתי השבוע כתבה שאלו צפויות להיות "תיבות ההילוכים של הדור הבא" כלומר ישנו תהליך מעבר הדרגתי לתיבות רובוטיות שחסכוניות בדלק.

בכל מקרה עשיתי מספר בדיקות, כנראה שבסופו של דבר אשאר עם הזמנת הסוויפט.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
יובל ונקמיצי

אין ספק כי היחס תמורה/מחיר הינו גבוה יותר בסוזוקי סוויפט.

ההתלבטות שלי היא פחות בעניין המחיר אלה האם היאריס באמת טובה יותר, הן מבחינת איכות החומרים, איכות הנסיעה, מנוע, אמינות לאורך זמן. בקיצור- האם סוזוקי סגרו פערים בהשקת הרכב הנ"ל.

לגבי התיבה הרובוטית, קראתי השבוע כתבה שאלו צפויות להיות "תיבות ההילוכים של הדור הבא" כלומר ישנו תהליך מעבר הדרגתי לתיבות רובוטיות שחסכוניות בדלק.

בכל מקרה עשיתי מספר בדיקות, כנראה שבסופו של דבר אשאר עם הזמנת הסוויפט.

עידן

לפי דעתי סוזוקי התקדמו מאוד אך עדיין, טויוטה = שמה הולך לפניה בכל הקשור לאמינות\איכות בנייה ועמידות לאורך זמן, כמו כן לטויוטה שמירת ערך טובה יותר.

סוזוקי לא יישרו קו עם טויוטה .

אם יש ברשותך 15 אלף שקל ספאר, בלי להיכנס להלוואות ושאר השטויות, אני הייתי הולך על הטויוטה, לא כל יום קונים רכב חדש ואם אתה מתכוון להחזיק אותה לזמן ממושך זה שווה.

מה שכן, אני לא אהבתי את הגיר עם הקלאצ, הרכב נוסע מצויין אבל או אוטומטי או גיר רגיל,אני לא אוהב באמצע,שאלה של טעם.

מנגד שמעתי לא אחת על נשים מבוגרות שקנו יאריס חדשה בלי לנסוע עליה בכלל, וכשנודע להם שזה "חצי אוטומטי" , לאחר שקיבלו את הרכב כמובן, זה יצר בעייה ,שאל אשה מבוגרת שיש לה יאריס,את דעתה על הרכב - היא תאמר לך שהיא מצטערת על הקנייה, שאל למה? היא תענה לך בגלל הגיר.

פורסם

ראשית למה ללכת על תיבת הילוכים של הדור הבא לפני שנולדו המכונאים של הדור הבא?:)

וברצינות: לפי מה קבעתם שסוזוקי פחות אמינה מטויוטה?

מה הם המשתנים? ואם התשובה היא סקרי שביעות הרצון שנערכים למשל באנגליה , אז כדאי לבדק היטב את השאלון שעליו משיבים שם בסקר שכזה.

סוזוקי היא יצרן קטן ומוכשר שמתמחה ברכבי נישה קטנים וכמובן אופנועים.

אמינות? : בלנו,ליאנה,איגניס,סוויפט דור ראשון .

יובל

פורסם

אז ככה:

לאחר קריאת ההשוואה במגזין אוטו, המסקנות שהועלו הן:

ראשית הסוויפט כצפוי מנצחת בעיקר בגלל הגיר ביאריס וחבילה משתלמת יותר!

איכות החומרים הפנימיים דווקא בסוויפט טובה יותר (מפתיע) מאשר ביאריס הסובלת מאיכות חומרים ירודה ופשוטה יחסית.

היאריס מרווחת יותר, נוחה יותר ופחות קופצנית!

הסוזוקי קופצנית יותר, קשיחה יותר.

היאריס מרווחת יותר.

ביצועים: ההבדלים על הנייר (מנוע 1.5 המפיק 102 סוסים בסוזוקי לעומת 1.3 המפיק 87 סוסים ביאריס) לא באים לידי ביטוי באופן משמעותי ביחס לנתונים היבשים. הסוזוקי מעט זריזה יותר-כצפוי.

הדבר המפתיע ביותר הוא בעניין צריכת הדלק: בתנאי המבחן (הקשים) היאריס גמעה 11.7 ק"מ/ליטר לעומת 13.2 ק"מ/ליטר בסוזוקי.

לסיכום- עפ"י בני ברק הסוזוקי סוויפט היא המנצחת במבחן הרבה בעיקר בגלל התיבה הממש לא מוצלחת של היאריס וכדאיות הרכישה של החבילה המוצעת בסוויפט.

בברכה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

Haimy

תגובה מאד "הולמת".

וכן, רשרושים וגימור סופי של פנים הרכב הינו פרמטר משמעותי עבורי וחבל שאתה מזלזל בפרמטרים החשובים לאנשים אחרים.

פרט לכך, תוצאות ההשוואה דיי הפתיעו אותי מכיוון שדווקא בסעיף זה הסוזוקי נצחה.

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לפי דעתי לך על הסוויפט....שאמינות לא תדאיג אותך בסוזוקי. על הכבישים יש המון סמוראים בשנתונים משנות ה80 שנוסעים וחיים. ומה גם הוכחה נוספת לאמינות היא מרכבי סוזוקי הנוספים.

שורה תחתונה אם יש לך ספק אתה צריך שוב ללכת לעשות נסיעת מבחן ברכבים הנ"ל ולהחליט שוב.

מה גם שהסוויפט זכתה במכונית השנה ביפן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...