Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את מי שזה יעניין כאן.... כי לרובכם יש מנוע שיכול להזיז רק את הוישר שלי :) בלי להעליב...יחסי משקל/מנוע וכו'... :)

צירפתי תמונות ותיאור של התוספות העדכניות לרכב שלי :

Headers מתוצרת Hedman כאן הם "עירומים", כלומר סטנדרטיים כפי שקונים אותם, אני שם עליהם ספריי צבע עמיד בחום, רק בכדי ליצור שכבה נגד חלודה ומעל זה מלפף רצועות ציפוי קרמי/טרמיות המונעות פליטת חום לתא המנוע מההדרס. תוספת של 6%-9% כ"ס בממוצע.

דודים מתוצרת Flowmaster שהם למעשה דודים שחוץ מצליל מדהים גם לא "מפריעים" לפליטת גזי הפליטה - פתוחים לחלוטין ללא רשתות בידוד/השתקה. יציאה וכניסה בקוטר של 2.5 אינץ'. תוספת של 8% כ"ס בממוצע.

X-Pipe - נמצא בדיוק במרכז הרכב, שני הצינורות המגיעים מההדרס מתחברים אל ה -X שמחבר במרכזו את יציאות המנוע, V8, להזכיר... ומשם הלאה לכיוון הדודים. תוספת של 5% בממוצע.

Exhaust Cut-Out - מתחבר ביציאה מההדרס לצינורות שמובילים לדודים, במשיכה של כבל מתוך תא הנוסעים אני בעצב מבטל את שתי בצינורות והדודים והפליטה היא ישירה מהמנוע לאוויר הצח! לשימוש על "מסלול המרוצים" בלבד.... תוספת של עד 15% (!!) בממוצע בזמן השימוש.

לכל החבילה כמובן שמחובר (לצינורות הפליטה) שעון יחס דלק/אוויר מקצועי (הכוננה לא לאלה שעולים 50$ וככה הם גם עובדים...) מתוצרת K&N.

Ring gear and Diameter Pinion בכדי לעזור לרכב לזנק מהמקום כמו שצריך, הוחלפו גלגלי השיניים של הדיפרנציאל רינג/פיניון או בלשון הישראלים, קורונה/פיניון) מיחס של 2.73 (מתאים למהירויות גבוהות) ליחס של 3:42 (פתיחות והאצה מותאמות למהירויות 1/4 מייל ממוצעות - 100-120 מייל לשעה). לכל זה עומד להיות משולב גיר מיוחד שיטפל בכוח המנוע במסירות ובנאמנות...

Traction Bars בכדי לשמור שהרכב לא ישקע לאחור, כמו שכל רכב שוקע בזמן תאוצה, אני מחבר לו Traction Bars בסרן האחורי (אחד לכל מתלה) ובכך הוא נשאר ישר בזמן תאוצה ולא מבוזבז כוח על השקיעה.

עוד חלקים רבים ומעניינים....בדרכם מארצות נוכריות לארץ הקודש....אם זה יעניין אתכם, אני אמשיך לעדכן :)

המטרה הסופית, סיום בניית המנוע, מינימום 450 כ"ס, שמשולב למרכב, שלדה, גיר, מתלים, היגוי ובלמים המוגדרים כ - Street/Strip.

מי שמכיר והבין הכל, אחלה. מי שלא, מוזמן לשאול :)

ליאור.

wrap.jpg

Traction Bars.jpg

cutout.jpg

x-pipe.jpg

flowmaster.jpg

headers.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

סוף סוף רואים שיפורים רציניים ולא מנורות לשפירצרים ...

תגיד ,

איך אתה מסתדר עם צריכת הדלק של המפלץ הזה ? ( עושה בטח 1- 5 בממוצע ) .

פורסם

כמה יש לך כ"ס עכשיו :?:

כמה הקאמרו שוקלת :?:

במקרה ואתה שם את ה Exhaust Cut-Out אתה מבין איזה רעש יהיה? :twisted:

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

הרכב צורך פלוס מינוס 1:6-7, איך אני מסתדר עם זה? עובד קשה בשביל הכסף :) אני מעדיף לשלם כפול דלק אבל לנסוע בתוך רכב שהוא מבחינתי החלום שלי.

הרכב שוקל כ- 1600 ק"ג, כיום יש לו מנוע "רגיל", כלומר לא יותר מדי שיפורים, והספק של כ 260 כ"ס, אני מניח שלגלגלים האחוריים מגיעים 15-20 אחוז פחות.....לא משהו, אבל מומנט גבוה. מה שבטוח, שלא יטעה, תאוצות ביניים ותאוצות מהמקום חזקות מאד שלא מביישות אף רכב מודרני, בכל זאת, מנוע V8 5000 סמ"ק (למרות שהנפח לא ממש רלוונטי לכח המנוע).

כאמור, מנוע חדש נמצא בהליכי בניה/קניה עם מטרה של מינימום 450 כ"ס אטמוספרי, לפני הבלון הכחול ההוא.....שיוסיף מכה של 75-150 כ"ס בכל לחיצה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

עד כמה זה לא חוקי? אם אתה נתפס אחלת אותה או שיש דרך לאשר את כל זה?

או שזה לא נחשב שיפורים כי זה רק החלפת חלקים קימים?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

ההבדל הגדול, העצום הענק בין כל הרכבים האירופאיים או האמריקאיים החדשים לישנים הוא שבדגמים רבים הוצע לקנות מהיצרן או דרך הסוכנות בה קניתם את הרכב שיפורים ותוספות לרכב ולמנוע.

לכל רכיב וחלק שאני מוסיף/משפר אני דואג למצוא באתר או בספרות שלי את השיפור או האיבזור המקביל שהוצע עם הרכב ביום שיצא עם המפעל. עם זה משרד הרישוי לא יכול להתווכח מכיוון שתוספות ושיפורים כאלו הם חוקיים. מה שכן...אני צפוי כנראה להרבה וויכוחים עם שוטרים...אבל אני מכין את כל האישורים מראש....

לדוגמא יש בעיה עם לקחת מנוע 6 צילינדר ולשים במקומו 8 צילינדר, אמנם היו כאלה רכבים אך הבלמים שונים, הבולמים שונים וכן הלאה.

הרכב שלי די "פתוח" לשיפורים מכל כיוון אפשרי, כולל כל השיפורים שאני עושה במנוע, מהסיבה הפשוטה שחברת שברולט בכבודה ובעצה מכרה מנועים כאלה בעצמה.

כמובן ש NOS וסופרצ'רג'ר הם לא חוקיים אבל טורבו אני יכול להתקין ברכב וזה חוקי (!) בשנים 1980-81 היו גירסאות Trans-Am וקמארו עם טורבו מקורי מהחברה.

כל מה שאני אומר עכשיו מגובה על ידי אדם שאת שמו אני לא אזכיר למען שמירת פרטיותו, אך הוא אחד מהבוחנים הראשיים של משרד התחבורה.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

Headers

אז ככה....למנוע הV8, יש 4 יציאות מסעפת הפליטה בכל צד (ניתן כמובן להרכיב הדרס גם במנועי 4-6 צילינדר טורי וכו'). בכדי לאפשר למנוע "לנשוף" את הגזים בצורה הכי יעילה, ההדרס בין היתר מאפשרים פליטה המפחיתה הפחתה בדחיסה כשהבוכנה עולה במעלה הצילינדר לקראת פעימת הפליטה.

לדוגמא, בסל"ד של 2000 סל"ד, מנוע V8 מפיק כ-70 פעימות פליטה כל שניה לכל בנק צילינדרים (2X4 במקרה הזה). פליטת הגזים באמצעות הדרס בתצורת ארבעה צינורת המגיעים מכל יציאה בסעפת הפליטה בבנק צילינדרים ומרוכזים לצינור אחד בעל קוטר גדול מאפשרים פליטת חופשית ורציפה של גזים ובכך פעולת פעימת הפליטה של המנוע (אחת מארבעת הפעימות במנוע 4 פעימות..יניקה, דחיסה, שריפה, פליטה, למי שתהה למה הכוונה).

השיפור הוא משמעותי ומורגש, אפילו ברכבים אירופאים חדשים ניתן להתקין הדרס, בג'יפים יפניים וכו'.

הסברתי? או עוד? :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

• תוכן חדש...