Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדבר דודי מהמחשב של אחי..

אז ככה עידכון..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

ניסיתי להניע ולא הלך.. הוא לא היה קרוב גם.. לאחר בדיקה חוזרת שלי התברר כי

אכן אין קומפרסיה בצילינדר מספר 1..

והבדיקה של סבא שלי היתה נכונה.. בשאר הצלינדרים קיים קומפרסיה..

לאחר בדיקות ופתיחת מכסה קאמשפט התברר לי שהשסתום השמאלי התעקם.. לא התייאשתי והמשכתי בניסיונות להניע.. ולא הניע..

פתחתי מכסה רוטור וכיוונתי אותו לצלינדר 4.. ואחרי כמה ניסיונות הנעה הוא הנעה בזיוף כבד..

(עובד על 3 ציל') נתתי לו לעבוד עם גז ולאט לאט הוא עבד יותר ויותר עגול.. מה שניראה כאילו הבוכנה מיישרת את השסתום העקום.. והוא כבר התחיל לעבוד בלי גז שלי ועובד עגול.. לא מאה אחוז אלא 99 אחוז..

עשיתי שוב בדיקה והוצאתי את החוט הצתה של צלינדר אחד והוא התחיל לזייף מה שנותן אינדיקציה שהצילדר התחיל ליצר קומפרסיה...

וברוך השם האוטו מניע כמו שצריך אבל.....

ואבל קטן הפעם..

בשביל לחבר טיימינג הוצאתי את רצועת האלטרנטור ורצועת המזגן..

עכשיו חיברתי אותה חזרה והיא לא הדוקה במאת האחוזים רופפת קצת ועל הלוח מופיע לי סימן של מצבר.. רק חיזוק חזק ממש יפתור את זה..?

תודה לדויד על העזרה הרבה שהוא נתן לי וכנ"ל לגבי בני..

ולחברי פורום שלא תומכים בעשה זאת בעצמך יש לי משהו להגיד.. פעם ראשונה היא לא קלה ולמודת טעויות שמפיקים מהן לקחים.. כמו חיזוק הברגים ללא מפתח מומנט.. אז למדתי מטעות ובטח ובטח שבפעם הבאה זה לא יקרה.. אני לא מתחרט לרגע שעשיתי זאת לבדי וזה היה עונג וגם אם עוד חודשיים יהרס משהו בהרכבה אני בטוח שהפקתי הרבה לקחים שלא יקרו להבא.. ואני לא יצטער על זה..

100 אחוז עבודה קשה ו-1000 אחוז נהנתי מהזמן שהקדשתי לעיניין..

תודה לכולם ופורום מעולה יש לנו שיכול לתרום לכולנו עם קצת רצון לעזור מהידע שיש פה למומחים..

פורסם
מדבר דודי מהמחשב של אחי..

אין מחשבים שמדברים עברית.

מה שניראה כאילו הבוכנה מיישרת את השסתום העקום..

אם תרצו , אין זו אגדה.

פורסם

כל הכבוד.

לפי דעתי הרצועה של האלטרנטור צריכה להיות מתוחה מאד.

תעדכן אותנו כמה זמן זה מחזיק.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אכן ניסים קורים גם בארץ , ובעיקר בפורום זה:שסתומים מתישרים על ידי הבוכנה, מחשבים מדברים עברית, ושסתומים עקומים מתפקדים ב99 אחוז..?!

לגבי הרצועת אלטרנטור, יש למתוח אותה ברגש, שלא קונים אותו במכלת השכונתית, ויש למתוח את הרצועה, שבעת לחיצה קלה עליה, היא יורדת כסנטימטר. מתיחה חזקה מדי תשרוף לך את מסבי האלטרנטור ומשאבת המים,לחיצה רפויה מדי תגרום להתחממות הרכב, בגלל קירור לא יעיל של משאבת המים, ולטעינה לקוייה של האלטרנטור, , לכן יש למצוא את דרך הפשרה בין מתיחת יתר, לבין רצועה רפויה,שום נורת אזהרה בצבע אדום אסור לה להמשיך לעבוד, לאחר שניה מהתנעת הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לאחר בדיקות ופתיחת מכסה קאמשפט התברר לי שהשסתום השמאלי התעקם.. לא התייאשתי והמשכתי בניסיונות להניע.. ולא הניע..

...

נתתי לו לעבוד עם גז ולאט לאט הוא עבד יותר ויותר עגול.. מה שניראה כאילו הבוכנה מיישרת את השסתום העקום..

עלית כאן על סטארט-אפ רציני. אם תבין מה בדיוק קורה במנוע שלך, תוכל לקרוא תיגר על הפיזיקה המוכרת למדע.

קרה לך פעם שדפקת עם פטיש על מסמר ועיקמת אותו ?

ברור שקרה. יפה.

לפי התאוריה שלך, מה שמתרחש במנוע שלך זה שהבוכנה (הפטיש) ממשיכה לדפוק על הראש של השסתום (המסמר העקום), ולמרבה הפלא, הוא מתיישר במקום להמשיך להתעקם ! :shock:

יש לך פרס נובל ביד. רק תבדוק מה בדיוק קורה שם בפנים, ותכתוב על זה מאמר מדעי. אתה עומד להתעשר. :-D

פורסם
עלית כאן על סטארט-אפ רציני. אם תבין מה בדיוק קורה במנוע שלך, תוכל לקרוא תיגר על הפיזיקה המוכרת למדע.

קרה לך פעם שדפקת עם פטיש על מסמר ועיקמת אותו ?

ברור שקרה. יפה.

לפי התאוריה שלך, מה שמתרחש במנוע שלך זה שהבוכנה (הפטיש) ממשיכה לדפוק על הראש של השסתום (המסמר העקום), ולמרבה הפלא, הוא מתיישר במקום להמשיך להתעקם ! :shock:

יש לך פרס נובל ביד. רק תבדוק מה בדיוק קורה שם בפנים, ותכתוב על זה מאמר מדעי. אתה עומד להתעשר. :-D

מה שלא תגיד השסתום היה עקום בברור ולא היתה קומפרסיה בכלל בחלל הצילינדר.

האוטו הניע עם גימגומים חזקים!! ולאט לאט התעגל.

הצלינדר התחיל לייצר קומפרסיה ובדיקה חוזרת של הסתום מראה שהוא התיישר.

יום טוה דודי..

פורסם
מה שלא תגיד השסתום היה עקום בברור ולא היתה קומפרסיה בכלל בחלל הצילינדר.

האוטו הניע עם גימגומים חזקים!! ולאט לאט התעגל.

הצלינדר התחיל לייצר קומפרסיה ובדיקה חוזרת של הסתום מראה שהוא התיישר.

יום טוה דודי..

אבל לא הבוכנה עשתה את זה.

מה שקרה, ככל הנראה, זה שהשסתום התיישר בגלל החבטות החוזרות שלו אל מול המגרעת בראש המנוע בה הוא יושב. גם הלחץ שנבנה בצילינדר אולי סייע.

כך או כך, האטימה לא טובה, כנראה שיש שם הרבה פיח שמסייע לאטימה, השסתום הזה לא ישרוד. תוצרי הפליטה שדולפים דרך האטימה החלקית שלו יגרמו במוקדם או במאוחר לשריפתו והתפרקותו.

בנוסף, עקמומיותו שוחקת את ראש המנוע - החלקים שמבצעים את עבודת ה"יישור" מולו, נשחקים בעצמם.

פורסם
אבל לא הבוכנה עשתה את זה.

מה שקרה, ככל הנראה, זה שהשסתום התיישר בגלל החבטות החוזרות שלו אל מול המגרעת בראש המנוע בה הוא יושב. גם הלחץ שנבנה בצילינדר אולי סייע.

כך או כך, האטימה לא טובה, כנראה שיש שם הרבה פיח שמסייע לאטימה, השסתום הזה לא ישרוד. תוצרי הפליטה שדולפים דרך האטימה החלקית שלו יגרמו במוקדם או במאוחר לשריפתו והתפרקותו.

בנוסף, עקמומיותו שוחקת את ראש המנוע - החלקים שמבצעים את עבודת ה"יישור" מולו, נשחקים בעצמם.

את זה ניראה אם אתה צודק.. אני יבדוק קומפרסיה בצילינידר וניראה אם הוא חזר לעצמו או שהוא עדיין חצי עקום..

פורסם

שעון קומפרסיה לא נותן אינדיקציה לעקמומיות של השסתום - הוא רק מציין מה רמת הקומפרסיה. יתכן שהרכב מאבד קומפרסיה מטבעות הבוכנה או אפילו מאטם הראש.

בדיקה נכונה יותר היא "נפילת לחץ" - מכניסים לחץ אוויר דרך החור של הפלאג, עם מתאם מיוחד, ודרך שעון מיוחד. הבוכנה חייבת להיות בנקודה מתה עליונה, ובמצב "עבודה" (שסתומים סגורים). לא עושים את זה בניוטראל, כדי שהבוכנה לא תרד למטה בגלל לחץ האוויר. כדאי להכניס לרביעי ולהרים הנדברקס כדי שהמכונית לא תקפוץ לה קדימה... לפי השעון אפשר לדעת מה אחוז נפילת הלחץ. זרימת אוויר מיציאת המפלט תעיד על שסתום פליטה שלא אוטם טוב, זרימת אוויר מפתח מילוי השמן תעיד על רינגים חלשים, ועליה של מפלס המים ברדיאטור תעיד על פריצה בין הצילינדר למעברי המים (בד"כ בגלל אטימת ראש לא תקינה).

טריק נוסף - נתק את הכבל של הכויל ותן סטארטר כמה שניות - אם הסיבוב לא יציב ויש "קפיצות" זו אינדיקציה לצילינדר אחד חלש יותר, ואז קל יותר לסטארטר לסובב את המנוע.

לגבי "נס יישור השסתום" - בוכנה לא מיישרת שסתום - היא לא אמורה לגעת בו אם הטיימינג מכוון נכון. אם יש טעות בכיוון, הבוכנה דווקא תעקם ותשבור אותו, בדרך-כלל עם נזק לבוכנה עצמה. אני גם לא מאמין ששהשסתום התיישר בגלל החבטות החוזרות שלו אל מול המגרעת בראש המנוע בה הוא יושב - החזרת השסתום לתושבת מבוצעת ע"י הקפיץ, שאינו חזק מספיק כדי ליישר שסתום עקום.

יתכן שה"שלייף" בין השסתום לתושבת לא בוצע היטב, ונשאר שם גרד או ליכלוך קטן שיצא אחרי כמה דקות של עבודה של המנוע. לכן הוא עובד יותר "עגול" עכשיו.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

The lord works in mysterious ways...

תיקון טעות , אלהים מרים ידים מראש , כשאתה חבר פורום מכוניות ואופנועים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...