Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לתת לאף אחד לנהוג ברכב, כל שכן למי שלא ידועות יכולותיו - עניינים תמיד יכולים להסתבך.

שיבוא עם אבא או מכונאי או מישהו מבוגר ואחראי - והמבוגר ייסע בנסיעה מנהלתית. (וזה רק לאחר שראיתי אותו מגיע ברכב ונוהג בעצמו)

אביעד

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמנסה כרגע למכור את הקליאו, אין לי שום בעיה לתת לבן אדם שנראה בעיני רציני לנהוג על הרכב.

הרקע שלי בשיווק ומכירות מאפשר לי לעשות סלקציה עוד בטלפון, וב-70% מהזמן לדעת מי האדם שנמצא מעברו השני של הקו (סוחר, סתם ילדון משועמם, קונה פוטנציאלי וכו...), והצורה וטון הדיבור משתנים בהתאם.

אבל, אני בחיים לא אמרתי לקונה רציני שבא לראות את האוטו שרק אני נוהג עליו, ואף אחד חוץ ממני לא נוגע בו. אני מחתים את מי שבא לראות על כתב הסכמה, ושיסע ויבדוק את האוטו כמה שבא לו...

המקרה כמו שליאור תיאר קרה לי כבר לא פעם, ואני פשוט לא מבין בן אדם שמנסה למכור רכב מבלי לתת לקונה פוטנציאלי לנהוג! הוא הולך להיות תקוע עם הגרוטאה שלו עוד הרבה זמן...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

ליאור - הרי גם אתה בעצמך לא ממש נתת לאחרים לנהוג ברכב שלך, כך שנהגת בצורה דומה בעצמך... (אולי לא בכל הרכבים שהיו ברשותך, אבל בכל זאת)

פורסם

לא לתת לבוחן במכון בדיקה לנהוג על הרכב ולבדוק אותו אחרי שהוא רואה שהקונה רציני והוא שילם 450 שקל לבדיקה לא כי מתחשק לו לזרוק כסף על כלום וככה להרוס מכירה ואת המצב רוח של הקונה זה פשוט טמטום ואני הייתי מסוגל להרוג כזה בנאדם אם לא הייתי קשור לרצועת חנק.

אין ספק שהבנאדם הזה אידיוט ממדרגה ראשונה.

איזה צבע הראלי לידע כללי..?

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

לא יודע מה איתכם אבל אני מכרתי אתמול קטנוע כשהקונה עשה סיבוב חמש דקות שאני אפילו לא ראיתי אותו בעין

אומנם הוא השאיר אצלי ערבון למקרי שהוא ינסה לברוח אבל בכל זאת אי אפשר לקנות כלי רכב כלשהו בלי לבדוק אותו אם הוא תקין ומתאים לצרכים שלך

כשאני קניתי את אותו הקטנוע אפילו לא שמעתי אותו מותנע ... הייתי תמים

אבל ואללה לא היה שום בעיה לקטנוע המוכר היה הגון ולא נתן סיבוב בגלל שיש ביטוח לנהג יחיד

פורסם

אני רק יכול לספר לכם משו,

כן גם אני הייתי ילד שרצה סיבוב על וולקן של מישו פה מהפורום,נפגשנו עשיתי סיבוב ממש ממש בלי לשחוט את האוטו עד שהבעלים -אור ,אמר לי לתת קצת גז להרגיש את האוטו.

נכון,הסיבוב היה לפני חודש-אבל אור היום יכול לחתום לעצמו שבקרוב במהלך החודש אני הולך לקנות ממנו את הרכב.

וגם אני הבאתי לו סיבוב על שלי,כדי שיגיד לי מה דעתו על חופש קל בהגה.

וגם הזמנתי אותו לבירה :-D .

חוץ מזה לרוב אנשים שקונים יד שניה רכבים,לא מכירים את הרכב ולא הרגישו את הרכב מעולם.

ולכן סיבוב הוא הכרחי,אפילו כדי לראות אם אתה שמנמן ובכלל מצליח להכנס לרכב :lol: .

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

בכל המכוניות שמכרתי נתתי לנהוג ובכל המכוניות שקניתי נהגתי בעצמי.

זה הכל עניין של רושם שהקונה הפוטנציאלי משאיר עליך או הרושם שאתה משאיר אצל המוכר. אני לא הייתי לוקח רכב לבדיקה לפני שנהגתי עליו כי מנהיגה קצרה ורגועה למדים הרבה על מצב הרכב.

מבחינתי, בעל רכב שלא מוכן שאף אחד ינהג עליו הוא חוצפן...צריך להיות ממש תמים כדי לקנות רכב שאף אחד לא נהג עליו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מבחינתי, בעל רכב שלא מוכן שאף אחד ינהג עליו הוא חוצפן...צריך להיות ממש תמים כדי לקנות רכב שאף אחד לא נהג עליו.
אין מה להתלהם.

זה שוק חופשי - אף אחד לא מכריח אותך לקנות רכב ממי שלא נותן לך סיבוב, כמו שזכותו של בעל הרכב לא לתת סיבוב ולשאת בתוצאות.

כשמכרתי את המיאטה, אף אחד לא קיבל סיבוב, בין היתר מכיוון שהביטוח איפשר רק לי לנהוג.

למרות זאת, מכרתי אותה בהרבה מעל המחירון.

אז אתה מגדיר אותי כחוצפן? :lol:

בבדיקת הקנייה נתתי לבוחן לנהוג, מכיוון שעם כל הכבוד מדובר במיאטה סטנדרטית ולבוחן במכון אמור להיות ביטוח סחר.

אם היה מדובר, נניח, ב S2000 - אני לא בטוח שהייתי שקט עם לתת לבוחן לנהוג, ואם כן - הייתי מצטרף אליו לנסיעה.

על אחת כמה וכמה אם היה מדובר בבחור צעיר שכל היום בוחן לנטיסים ואקסנטים (וביום טוב במיוחד נופלת לו לידיים מזדה 6 או פוקוס 2 ליטר).

אל תהיו תמימים כל כך בלסמוך על בוחנים ומוסכניקים.

במוסך מורשה של מזדה (שרוב פרנסתו על רכבי ציי רכב) התרחשו יותר מפעם אחת מקרים שבהם מכונאים צעירים לקחו מיאטות לסיבוב דאווין, סתם כך, מה שאילץ אותי לחכות במוסך בכל פעם שהרכב היה בטיפול.

פורסם

לפני כמה שנים עזרתי לאבא שלי למכור את הרכב הישן שלו- סובארו ליאונה.

ביום שישי בשעה 11 בערך התקשר אליי מישהו שהיה נשמע כמו ילד ובירר פרטים על הרכב. הוא שאל איפה הרכב נמצא ואם הוא ואבא שלו יכולים להגיע מאוחר יותר בצהריים. אמרתי לו שכשיהיו למטה יתקשרו.

הטלפון צלצל עוד פעם בערך ב 15 וירדתי למטה. כל המשפחה היו שם, האבא, האימא הבן (זה שהתקשר) ואחותו. הבן והאבא התחילו לבדוק את האוטו ,לשאול שאלות ולנסות להוריד את המחיר שגם ככה היה מתחת למחירון (די בהרבה). האבא שאל אם אפשר לעשות סיבוב. עניתי בשמחה.

התישבתי במושב לצד הנהג. הבן הלך בחזרה לרכב שלהם והאבא משום מה נכנס למושב האחורי. הייתי מופתע כי לא הבנתי מי נוהג אם לא האבא. פתאום אני רואה שהילד (לפי איך שהוא נראה לא הייתי נותן לו יותר מבן 12) חוזר עם כריות מהרכב של האבא. ישר שאלתי את האבא" יש לילד רישיון"? האבא ענה קצת בעצבנות " עזוב אותו זה בסדר, תאמין לי שזה בסדר". לא ויתרתי והמשכתי "אי אפשר שהוא ינהג, מה אם יקרה משהו? אני יושב לידו. ילד בן 12 לא אמורלנהוג או לבדוק מכוניות". סיימתי את המשפט והבן נכנס לרכב. אני כבר פתחתי את הדלת בשביל לצאת החוצה ואז האבא אומר לילד, תראה לו את הרישיון נהיגה שלך. הילד מוציא את הארנק ומראה לי רישיון נהיגה. אני מסתכל על התאריך לידה, הוא בן 18. אני עדיין לא מאמין כי לפי הגובה, מבנה הגוף והשיער על הפנים אין סיכוי שהילד חגג בר מצווה. יצאתי מהאוטו ואמרתי שאין מצב שילד שעוד לא חגג בר מצווה ,בא אליי עם רישיון נהיגה מזויף ואני עוד נותן לו לעשות סיבוב. הם יצאו בעצבנות , הבן חזר לרכב שלהם ואז האבא הסביר שהילד נכה, שיש לו בעיית צמיחה. אני עמדתי ולא ידעתי מה להגיד. האבא המשיך לרכב שלהם והם נסעו.כשהם הסתובבו בשביל לצאת מהחנייה, הבן נהג ברכב של האבא שהחזיק בידיו את התו חנייה שמאשר שהבן שלו נכה. פאדיחה.

אסף

פורסם
אין מה להתלהם.

זה שוק חופשי - אף אחד לא מכריח אותך לקנות רכב ממי שלא נותן לך סיבוב, כמו שזכותו של בעל הרכב לא לתת סיבוב ולשאת בתוצאות.

כשמכרתי את המיאטה, אף אחד לא קיבל סיבוב, בין היתר מכיוון שהביטוח איפשר רק לי לנהוג.

למרות זאת, מכרתי אותה בהרבה מעל המחירון.

אז אתה מגדיר אותי כחוצפן? :lol:

בבדיקת הקנייה נתתי לבוחן לנהוג, מכיוון שעם כל הכבוד מדובר במיאטה סטנדרטית ולבוחן במכון אמור להיות ביטוח סחר.

אם היה מדובר, נניח, ב S2000 - אני לא בטוח שהייתי שקט עם לתת לבוחן לנהוג, ואם כן - הייתי מצטרף אליו לנסיעה.

על אחת כמה וכמה אם היה מדובר בבחור צעיר שכל היום בוחן לנטיסים ואקסנטים (וביום טוב במיוחד נופלת לו לידיים מזדה 6 או פוקוס 2 ליטר).

אל תהיו תמימים כל כך בלסמוך על בוחנים ומוסכניקים.

במוסך מורשה של מזדה (שרוב פרנסתו על רכבי ציי רכב) התרחשו יותר מפעם אחת מקרים שבהם מכונאים צעירים לקחו מיאטות לסיבוב דאווין, סתם כך, מה שאילץ אותי לחכות במוסך בכל פעם שהרכב היה בטיפול.

מי מתלהם?

ציינתי שבעל רכב שלא מוכן שאף אחד ינהג על הרכב, כלומר גם לא בוחן במכון בדיקה, נחשב לדעתי לחוצפן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לפני כמה שנים עזרתי לאבא שלי למכור את הרכב הישן שלו- סובארו ליאונה.

ביום שישי בשעה 11 בערך התקשר אליי מישהו שהיה נשמע כמו ילד ובירר פרטים על הרכב. הוא שאל איפה הרכב נמצא ואם הוא ואבא שלו יכולים להגיע מאוחר יותר בצהריים. אמרתי לו שכשיהיו למטה יתקשרו.

הטלפון צלצל עוד פעם בערך ב 15 וירדתי למטה. כל המשפחה היו שם, האבא, האימא הבן (זה שהתקשר) ואחותו. הבן והאבא התחילו לבדוק את האוטו ,לשאול שאלות ולנסות להוריד את המחיר שגם ככה היה מתחת למחירון (די בהרבה). האבא שאל אם אפשר לעשות סיבוב. עניתי בשמחה.

התישבתי במושב לצד הנהג. הבן הלך בחזרה לרכב שלהם והאבא משום מה נכנס למושב האחורי. הייתי מופתע כי לא הבנתי מי נוהג אם לא האבא. פתאום אני רואה שהילד (לפי איך שהוא נראה לא הייתי נותן לו יותר מבן 12) חוזר עם כריות מהרכב של האבא. ישר שאלתי את האבא" יש לילד רישיון"? האבא ענה קצת בעצבנות " עזוב אותו זה בסדר, תאמין לי שזה בסדר". לא ויתרתי והמשכתי "אי אפשר שהוא ינהג, מה אם יקרה משהו? אני יושב לידו. ילד בן 12 לא אמורלנהוג או לבדוק מכוניות". סיימתי את המשפט והבן נכנס לרכב. אני כבר פתחתי את הדלת בשביל לצאת החוצה ואז האבא אומר לילד, תראה לו את הרישיון נהיגה שלך. הילד מוציא את הארנק ומראה לי רישיון נהיגה. אני מסתכל על התאריך לידה, הוא בן 18. אני עדיין לא מאמין כי לפי הגובה, מבנה הגוף והשיער על הפנים אין סיכוי שהילד חגג בר מצווה. יצאתי מהאוטו ואמרתי שאין מצב שילד שעוד לא חגג בר מצווה ,בא אליי עם רישיון נהיגה מזויף ואני עוד נותן לו לעשות סיבוב. הם יצאו בעצבנות , הבן חזר לרכב שלהם ואז האבא הסביר שהילד נכה, שיש לו בעיית צמיחה. אני עמדתי ולא ידעתי מה להגיד. האבא המשיך לרכב שלהם והם נסעו.כשהם הסתובבו בשביל לצאת מהחנייה, הבן נהג ברכב של האבא שהחזיק בידיו את התו חנייה שמאשר שהבן שלו נכה. פאדיחה.

אסף

תגיד לי אם איזה כלי חפרת את הבור אחרי שהם נסעו ?? :-D (אני צוחק כמובן) גם לי לא חסר פאדיחות שעשיתי . בעצם לאף אחד לא חסר

פורסם

בתור אחד שמוכר בעצמי כרגע 106XSI, אני גם לא מאפשר לכל ה"ילדונים" לנהוג ברכב, ומסכים לסיבוב רק אם אבא שלהם או מישהו מבוגר ואחראי ינהג ברכב.

זה רכב שהשקעתי בו המון ואין לי כוונה שלמשך תקופת המכירה הרכב יהיה רכב "חארקות\פירפורים\פתיחות" וכו', אצלי במשך יותר משנה וחצי הוא לא היה ככה, והוא לא יתחיל להיות כך עכשיו.

אין לי בעייה שבמכון הבדיקה יעשה בוחן סיבוב על הרכב, אבל אין לי עניין שכל ילד מתלהב שבא לו לנהוג על רכב ספורטיבי ישחק אותה קונה פוטנציאלי, לכן מראש אני מצנן את ההתלהבות ומרגיע את הרוחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשמכרתי בזמנו את המגאן קופה, הבחור לא נהג ברכב עד שעשינו העברת בעלות.

הוא גר בחיפה ואני במרכז ומהבדיקה בחיפה חזרה אליי אני נהגתי.

בבדיקה אגב, נתתי לבוחן לסוע ללא ליווי, והאידיוט נכנס לאיזה שביל בוץ וליכלך את כל הרכב,

רכב ששמרתי עליו בבת עיני ושלא ראה חצץ מעולם שלא לדבר על בוץ,הבוחן קיבל ממני צעקות

והענין צרם לי למרות שהעסקה כבר הייתה סגורה.

STI 2004

פורסם

כשמכרתי את הפולו האהובה שלי לחבר פורום , למרות שידעתי שמבחינת בן אדם הוא אחלה,

לא היה לי חצי מושג על יכולות הנהיגה שלו, לכן לקחתי אותו למגרש חניה ענק סגור , ונתתי לו שם לנהוג ברכב,

ולא בכביש הציבורי גם מכיוון שלא היה לי ביטוח לכל נהג, ובעיקר בשל החשש שיפגע הרכב בזמן שלנהג אין ביטוח,

מה עוד שרכבים כאלו שווים מעל המחירון ואם יקרה משהו, אני אפסיד בגדול.

לדעתי זה הפתרון האולטימטיבי, כי מצד אחד : אני לא מצפה מבן אדם להיות פראייר ולקנות חתול בשק ,

ומצד שני, אני מחפש מינימום סיכון לי ולרכבי.

כשרכשתי את הרכב, הילד (האידיוט) שקניתי ממנו את הרכב נכנס לפאניקה מזה שהבוחן במכון הבדיקה לוקח אותו לסיבוב (הרצליה בשעת השיא, כל הרחוב היה פקוק) , למזלי הוא לא ידע שזה מה שהולך לקרות ולא מנע ממנו.

בכל מקרה, מכוני הבדיקה למיניהם מבוטחים מפני מקרים כאלה, לכן אין חשש.

וסתם קוריוז : כשבאתי לראות לראשונה את הרכב הנוכחי, ולקחתי אותו לסיבוב (כולל נהיגה מעט אגרסיבית כדי להרגיש שהכל בסדר) , כמובן שעם המזל שלי עצרה אותי משטרה על נסיעה עם נורה שרופה , כמובן שלא היה לו ביטוח לכל נהג, וכמובן שרשיון הנהיגה שלי היה ברכב הליסינג בו נסעתי בתקופה ההיא, והכי גרוע : המוכר היה ילד מתלהב פלספן שהתחיל לצעוק על השוטר. בסופו של דבר אמרתי לו שיסתום את הפה, ושכנעתי את השוטר לנסוע אחריי עד הרכב שלי וסגרתי את הפרשה בשקט ובנימוס.... :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ביום רביעי לקחתי הונדה סיויק האצ'בק 99' לבדיקה

שילמתי את הכסף על הבדיקה ואמרו לנו לחכות במסעדה עד שיסיימו את הבדיקה

אני יושב שם עם הבעלים של הרכב ועוד חבר (צ'יקווו) ואנחנו רואים את הסיויק חונה בחוץ לפני הנסיעת מבחן של הבוחן, פתוחה לגמרי ! עם המפתחות בסויץ' ! ואף אחד לא שומר עליה או בכלל בטווח יכול לראות אם קורה משהו

קומפיוטסט ראשל"צ =\

• תוכן חדש...