Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור מישהו שמפרסם כרגע רכב למכירה, אני יכול לספר על מיקרים של אנשים, כנראה משועממים, שמגיעים רק כדי "להרגיש את הנהיגה" ב-205GTI.

לצערי אני נאלץ לבזבז מזמני כדי להפגש עם חלקם, ובכל המקרים עד היום מייד בהתחלה קלטתי שלא מדובר בקונה רציני אלא במישהו שבא כדי "לקבל סיבוב".

ליאור, לפני שאתה שופט את האדם שאצלו היית, ואין לי מושג מיהו, לך תדע, אולי לפניכם היו אצלו 2 מתלהבים שבאו רק כדי לקבל "פירפור" ולתת "לחיצות" ב-106 עצרת (ראלי).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתור מישהו שמפרסם כרגע רכב למכירה

זה לא הפורום הנכון, עוד פעם אחת תפרסם בפורום כללי רכב למכירה ותכנס למעקב.

בברכה,

הנהלת החניון.

מסכים איתך, אולי לפנינו הגיעו מתלהבים שפרפרו (האאחח ... איך אתם קוראים לפרפור כזה פרפור... תלחצו על הלינק בחתימה שלי, זה פרפור :)), אני אשפוט אותו רק על-פי העובדה שהוא שיקר ואמר בואו תנהגו, באנו וקרה מה שקרה...אבל זה מקרה לגופו, אני התייחסתי לכללי וכאמור, מקבל לגמרי את החשש של בעלי המכוניות, גם אני לא הייתי נותן לכל אחד לעלות על ההגה (או לפחות לשבת מולו).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

זה רק חברי מועדון מדברים ככה, לכן אני שונא אותם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ליאור, במקרה שתיארת המוכר באמת היה "לא נורמאלי" במיוחד שהוא יכל לשבת עם הבוחן.

לפני כחודשיים רציתי למכור את הקופה. באו מס' קונים שונים ביניהם זוג בני 50+. אף פעם לא מכרתי רכב בסכום שהקופה שווה וזה הרכב הראשון שאני באמת משקיע בו את כולי (כלכלית, נפשית וזמן). התחילו לבדוק את הרכב ולהזיז כיסאות כדי לראות אם ניתן לשבת בנוחות מאחור (זאת קופה, היא לא מיועדת להסיע 4). בזמן שהם מזיזים לי את הכיסאות, כל הזמן ניסיתי לשמור על איפוק ואפילו הצלחתי. הקונה ביקש לעשות סיבוב. התיישבנו והוא התחיל לנהוג. לא עברה דקה והוא כמעט הוריד קטנוע שעמד בצד ! אם לא הייתי מזיז לו את ההגה באמצע היה נכנס בו בטוח (הרגשתי כמו מורה נהיגה). אחריו באו עוד מס' קונים שונים ולכולם אמרתי ישר שלתת להם לנהוג אני לא יכול. בבדיקה דווקא נתתי לבוחן לנהוג.

הרכב דרך אגב לא נמכר בסוף בגלל שהבנתי שהקליאו גדולה עלי כספית כרגע.

Veni Vidi Vici

פורסם

נראה שהבחור עם הפיג'ו באמת הגזים, אבל אני יכול להגיד שכשמכרתי את המיאטה, הקונה הפוטנציאלי היה מי שהיה לא קיבל סיבוב על הרכב, אלא רק לאחר הבדיקה.

וגם אני נשאלתי: "מה איך אני אמור להרגיש את הרכב ? "

ועל כך עניתי: "תרגיש אחרי הבדיקה, כי אם יצא שיש שאסי או תקלה אחרת, לא תיקח ולכן הרגשת הרכב הופכת רלוונטית רק לאחר הבדיקה" .

- מה גם שבכל רכב שבבעלותי ישנו ביטוח לנהג יחיד, על השם שלי, ואין טעם להתחיל לכתוב ולחתום על כתבי ויתור עם קונה שאינו מספיק רציני, ואם חס וחלילה קורה משהו, להתחיל עם בתי משפט ושאר כאבי ראש !

כך גם כשאני מחפש רכב (הרכבים האחרונים היו ספורטיביים), לצורך הזהירות אני מבקש סיבוב רק לאחר הבדיקה.

דוגמא לסיום - לפני 3-4 שנים חיפשתי פיאט קופה. כפגשתי את הבחור, הוא אמר לי כנס לאוטו וסע.

תוך כדי נסיעה, הוא אמר: "תן לה גז, תראה איך היא עפה...".

מיותר לציין שמאחד כזה לא קניתי.

פורסם

מה הבעיה?

תעשו כמו בצ'רלי וחצי.

תשאירו את הילד ערבון.:-D

וברצינות,המקסימום שאפשר לעשות לדעתי זה לנסות לאבחן איזה אדם מולך ולעשות "סינון" מי יכול/ לא יכול לקבל סיבוב בדיקה על הרכב.

אמנם סיכון אבל מה לעשות,מוכר או לא?

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אף פעם לא תדע מי עומד מולך,יכול להיות שתבוא בחורה קטנה וצנומה שיצאה מסרט פעולה והיא מרגישה נהגת פעלולים ותנהג בהתאם.

סיכונים צריך לקחת אם אתה מעוניין למכור,לא נותן סיבוב?תגדל ידיים ארוכות כי אתה הולך לחבק את האוטו לעוד הרבה זמן.

פורסם

אני אתן למישהו לנהוג לי על האוטו בזמן מכירה רק אם אני ארגיש שאני יכול לסמוך עליו. זה לא חייב להיות מישהו שאני מכיר, אבל לאנשים שאני לא מכיר זה יהיה מלווה במגוון אזהרות ודרישות. לדעתי זה פשוט לא הגיוני לקנות רכב מבלי לנהוג עליו.

משום מה זה מזכיר לי סיפור שקרה לפני כמה שנים - מישהו שהכרתי דרך הפורומים החליט שאני "מבין" ולאחר שקנה רכב ספורטיבי הוא הגיע לאזור שלי וביקש ממני להרגיש את הרכב ולהגיד לו מה דעתו.

נסעתי בכביש המוכר לי היטב, עשיתי אותו די מהר (כולל מספר החלקות ציר אחורי, כמובן) ואמרתי לו את דעתי על הרכב. בין השאר ציינתי שהצמיגים (שהיו כל אחד מפירמה אחרת) די עלובים ושלרכב יש המון תת היגוי (מזל שזו הייתה צרפתיה חמה שידעה איך לבטל את התת היגוי :wink: ).

וכעת לפואנטה - הוא ביקש לנהוג ושאשב לידו ואגיד לו מה דעתי על הנהיגה שלו. הזהרתי אותו שיסע לאט כי הכביש חלק, והוא מיד אמר שהוא מעולם לא עשה תאונה ושהוא תמיד יודע מהם הגבולות שלו (סימן אזהרה מספר 1).

נסענו בסיבוב ספציפי והוא עשה בו את כל השגיאות האפשריות - נכנס עם גז, בקו לא נכון, ועם תפעול הגה נוראי (סימן אזהרה מספר 2).

עצרתי אותו, אמרתי לו שהוא לא יודע לנהוג (בעדינות) ושמומלץ קורס נהיגה ומהר. הוא ביקש עוד פעם לנסות, הסכמתי, (טעות מספר 1).

הוא עשה את זה שוב, והפעם ממש הייתי צריך לצעוק לו לעזוב את הגז ולהפנות את ההגה כי הוא נכנס מהר יותר ממקודם ולא היה לו מושג מה לעשות. (סימן אזהרה מספר 3 - גלידה).

ואז הוא ביקש "רק עוד פעם אחת", ואני, ששכחתי לספור את סימני האזהרה, הסכמתי. (טעות מספר 2, ואחרונה, לצערי).

את התוצאה אתם בטח מנחשים. הוא נכנס מבפנים החוצה, סובב את ההגה לכל מיני כיוונים רנדומליים, לחץ פול גז ולא הרפה כלל עד שהיינו עם הגלגל החיצוני על המדרכה (זוכרים את התת היגוי מהצמיגים העלובים?) וחצי שנייה אחרי זה היינו על הצמחייה שצומחת באלכסון על האספלט. הנזק כלל כל מיני דברים שבורים בחלק הקדמי ימני של האוטו, ואולי גם פגיעת שלדה.

מאז, אני זהיר הרבה יותר. לא בנהיגה שלי - עם מי אני יושב באוטו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מקרה שהיה, כך היה.

בעבר לאימי היה אופל קאדט. היא מאוד אהבה את הרכב, אך הגיע היום בו צריכים להיפרד מהרכב, ולהתחדש במשהו אחר.

הגיעו מספר קונים, ואחד מהם ביקש לעשות סיבוב על הרכב. יצאו הם לדרך, כאשר במהלך הנסיעה קרתה תאונה. הנהג נכנס ברכב חונה, וסיים את חייו של הרכב. כמובן שלאימי שלום.

בלאגאן בבית משפט, הביא לפיצוי כספי מלא.

כך נפרדה אימי מן הקאדט שכה אהבה.

עכשיו אתה מבין למה אנשים חוששים?

אני לא נבהלתי מזה שאנשים לא רצו לקנות את הרכב הקודם שלי, כי לא נתתיל להם לנהוג. הביטוח גם ככה לא כיסה.

"לכל סיר יש מכסה", זה מה שהנחה אותי, וכאשר הגיע הקונה שאכן קנה את הרכב, הוא היה מספיק רציני כדי להבין שהרכב במצב טוב, מתוצאות הבדיקה, ומהסיבוב שעשיתי לו ולחברתו ברכב. ומההכירות שלו עם הרכב בעבר.

!AWDSOME

פורסם
אני אתן למישהו לנהוג לי על האוטו בזמן מכירה רק אם אני ארגיש שאני יכול לסמוך עליו. זה לא חייב להיות מישהו שאני מכיר, אבל לאנשים שאני לא מכיר זה יהיה מלווה במגוון אזהרות ודרישות. לדעתי זה פשוט לא הגיוני לקנות רכב מבלי לנהוג עליו.

משום מה זה מזכיר לי סיפור שקרה לפני כמה שנים - מישהו שהכרתי דרך הפורומים החליט שאני "מבין" ולאחר שקנה רכב ספורטיבי הוא הגיע לאזור שלי וביקש ממני להרגיש את הרכב ולהגיד לו מה דעתו.

נסעתי בכביש המוכר לי היטב...

מאז, אני זהיר הרבה יותר. לא בנהיגה שלי - עם מי אני יושב באוטו...

רוני

מתוך סקרנות,

איך יישבתם את ההדורים?

פורסם
מתוך סקרנות,

איך יישבתם את ההדורים?

אילו הדורים? אם תקרא הכל תראה שלא מדובר ברכב שלי אלא ברכב שלו (כמובן! נראה לך שהייתי נותן לו לעשות את זה לרכב שלי?). הוא בסה"כ רצה חוות דעת ממני.

אחרי שזה קרה הרמתי טלפון לחבר וביקשתי שיבוא לקחת אותי, וכך זה נגמר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אילו הדורים? אם תקרא הכל תראה שלא מדובר ברכב שלי אלא ברכב שלו (כמובן! נראה לך שהייתי נותן לו לעשות את זה לרכב שלי?). הוא בסה"כ רצה חוות דעת ממני.

אחרי שזה קרה הרמתי טלפון לחבר וביקשתי שיבוא לקחת אותי, וכך זה נגמר.

לזה התכוונתי

(ניסוח גרוע - מודה)

פורסם

נק' מאוד מעניינת העלתם כאן. לא פעם בקניית רכב שמעתי את הביטוי ואללה אני בד"כ לא נותן לאף אחד סיבוב על הרכב לבדיקהף אתה הראשון. גם אני חשבתי לעצמי איך אני אמור להרגיש את ההגה את המצמד ובכלל את הרכב בלי לעשות עליו סיבוב (אני לא מדבר על רכב ספורטיבי).אחרי קריאה פה של מקרים שקונים גרמו נזק בנסיעת מבחן. זה מעלה בי הרבה תהייה. לי לדוגמא ישנו ביטוח לרכב שבו מותר רק לי ולאבא שלי לנהוג, כנ"ל ברכב השני שלנו רק להורים שלי יש היתר לנהוג בו. במצב כזה אם כל אחד אחר עושה תאונה כאן מתחיל הסרט.

האם ניתן במצב כזה ללכת לעו"ד ולהכין איתו זכרון דברים הדומה לזכרון דברים של לפני קנייה, שאם במידה וקונה עושה נזק כלשהו לרכב יחוייב הקונה לקנות את הרכב בסכום שיקבע לפני.

מה דעתך זה ניתן ליישום?

• תוכן חדש...