Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מכשיר kenwood קורא mp3

50W*4

אני לא מתכוון לרכוש לו מגבר.

בהתחשב בכך, האם רמקולים אחוריים 280W שבקישור הבא יתאימו לו או שהם "חזקים" מדי:

http://www.kenwoodeurope.com/products/ListProduct.aspx?k1=2&k2=7&k3=55&pr=987

לחילופין, על מה הייתם ממליצים (אודה למי שיוכל לנקוב בדגמים ספציפיים)

פורסם

אם יש לך רמקולים קדמיים חזקים - כדאי לך לקנות אחוריים שיגבו אותם - פחות חזקים מהם.

ואלה נראים באמת יותר מדי חזקים בשביל לשים מאחורה אלא אם כן אתה שם משהו לפחות כפול מהם מקדימה (500 W?!?) - וזה נשמע דיי כואב :)

פורסם

שאלה, יש לך מגבר בהד יוניט שמוצאים 20 וואט RMS, מה יהיה חזק יותר, אם תחבר אליו רמקול של 50 וואט או רמקול של 100000 וואט?

נתחיל מזה שהרמקולים שאתה מדבר עליהם הם משהו כמו 80 וואט RMS ושאר הנתונים הם נתוני MAX מנופחים שנועדו להרשים את מי שאין לו ידע בנושא.

לרמקול אין חוזק, הWATT שכתוב על הרמקול זה ההספק שהוא יכול לקבל מהמגבר באופן רציף (כשמדובר על RMS) מבלי שיגרם לו נזק.

אם תיקח את שני הרמקולים ההוא שיכול לעמוד ב50 וואט וההוא שיכול לעמוד ב100000 וואט ותגביר אותם בגבר של 20 וואט תהיה להם את אותה העצומה פחות או יותר. מה שבכל זאת יכול גרום לשינו בינהם היא הנצילות של אחד מהם. כי יכול להיות רמקול שכאשר מספקים לו 1 וואט יש לו נצילות של 93DB כלומר העוצמה היא 93DB ולאחר שב1 וואט יתן 89DB לכן עוצמתו תהיה נמוכה מהשני כאשר שניהם יקבלו את אותו ההספק אך גם כאן נוספים עוד משתנים. בקיצור אין דבר כזה רמקול חזק, הרמקול הזה עם המספרים המנופחים וחסרי המשמעות שלו לא יהיה חזר מרמקול 6X9 בעל יכולת לעמוד ב150 וואט (גם כן מנופחים).

(מאוחר ואני עייף אני אקרא את מה שכתבתי שוב בבוקר אני מקווה שמשהו מזה מובן)

פורסם

כן כן :lol:

פשוט במקום לחשוב על זה שהקדמיים והאחוריים יקבלו את אותו הספק מהמגבר - ישר חשבתי על העוצמה של הרמקולים :)

אבל התכוונתי להגיד את מה שהסברת על חיבור הקדמיים למגבר שני ערוצים ואחוריים למגבר של ההד יוניט כדי שהאחוריים לא יגנבו את במת הסאונד :p

פורסם

אז מה בשורה התחתונה? האם אפשר לקנות את הרמקולים ששמתי בקישור שהם בעלי Rated input power של 70 וואט, או שזה מיותר בהתחשב בכך שאין מגבר ועלי לקחת משהו עם Rated input power של 50-60 וואט?

לתשומת ליבכם בדלתות הקידמיות יש לי רמקולים סטנדרטיים פשוטים ואולי אחליף אותם בשלב מאוחר יותר.

פורסם

אייל, מדוע לוותר על רמקולים אחוריים? שכן כיום יש לי צליל רק מקדימה.

הייתי בכמה מקומות התקנה עם הרכב כדי לשאול מה אפשר לעשות כדי לשפר את השמע. כולם אמרו שצריך לשים רמקולים אחוריים אובליים (לצורך כך יש לחתוך את פאנל הבד שמאחור כי ביונדאי אין הכנה מאחור ל9*6 אלא לרמקולים קטנים יותר).

לא תיכננתי להשקיע בקניית מגבר וסאב, אך אולי את הרמקולים הקידמיים באמת אחליף בקומפוננט.

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שרוב המקומות לא מבינים בסאונד, שנית הם מציעים לך שידרוג שמבחינתם ההתקנה פשוטה וזה אולי מה שימשוך אותך כי זה לא יגרום לך להוצאה גדולה.

אולי אם יש לך רמקולים לא משהו ולא מגברים, הוספת 6X9 תעזור.

אם אתה מחפש איכות, רמקולים קדמיים הם הדרך הנכונה. כשאתה שומע דיסק במערכת בבית בכמה רמקולים אתה שומע אותו? התשובה היא שניים. יש לכך סיבה, כי ככה הקליטו את הדיסק וככה התכוונו שהוא ישוחזר. ברגע שאתה מוסיף אחוריים אתה רק מוסיף על שאר המגבלות שיש ברכב להגיע לשחזור טוב.

• תוכן חדש...