Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הוא הונדה סיביק, 1600 אוט', מודל 1998.

לאחרונה מורגש ערפול חזק מאוד באמצע ההגה. ז"א, צריך לסובב יותר הגה כדי שהרכב יסטה מהמסלול (מורגש בעיקר בכביש מהיר). לחלופין, ניתן "לשחק" בהגה מעט ימינה שמאלה במהירות של 80-90 קמ"ש לערך, והרכב עדיין ממשיך ישר.

חיפוש בפורום העלה כמה טיפים טובים; זה רק אחד מהם.

(1)עמוד במקום, אחוז בגלגל ההגה עם יד אחת בשעה 12 והזז את ההגה לסירוגין ימינה ושמאלה בתנועות קצרות ומהירות.

אם נשמעו נקישות, יש סיכוי סביר לחופש במסרק ההגה(זרועות היגוי).

(2)תגביה את הרכב בחלקו הקדמי, אחוז בגלגל בשעה 09:15, נסה לנדנד את הגלגל לצדדים מבלי לסובב אותו על ציר הבולם(חזור על הפעולה גם בצד השני).

אם הרגשת תנודות, קיים סיכוי סביר לחופש באחד מחלקי ההיגוי/מתלה(הגה, תפוח הגה, זרוע פרונט, מיסב גלגל).

את חלק 1 עשיתי, ואכן נשמעות נקישות.

שאלתי היא כזאת: האם מכון לכיוון פרונט הוא מכון לתיקון כל מכלולי ההגה והוא יעלה מיד על הבעיה, או שהוא קודם יעשה לי כיוון פרונט, ואם הבעיה תישנה, אני אאלץ לחזור אליו בשיטת מצליח?

כמו כן, אם למישהו יש המלצה למכון טוב בפ"ת, אז בבקשה!

תודה מראש,

צבי

פורסם

לא ניסיתי להאיץ מעבר ל-110 במצב הזה, וגם שם זה לא הרגיש ממש בטוח.

ההרגשה היתה כאילו אני כל הזמן צריך לעשות תיקונים קטנים בהגה כדי לשמור על הרכב בקו ישר. לא נעים.

פורסם

תודה רז.

האן מכונאי יכול לטפל בבעיה ללא מכשיר כיוון פרונט?

ולגבי המלצות, האם יש מישהו מומלץ בפ"ת (במקרה הזה, הדגש הוא רק על איכות העבודה)?

פורסם

אם המכונאי יגלה שהבעיה היא רק בכיוון פרונט - גש לכיוון פרונט.

אם המכונאי יגלה שהבעיה מצריכה החלפה / שיפוץ של חלקים - הוא יוכל לבצע אותה, ואח"כ תצטרך לבצע כיוון פרונט.

בשבוע שעבר פניתי לבני ל עם בעיית חופש בהיגוי במרצדס שלי.

בבדיקה קצרה הוא מייד מצא את הבול-ג'וינט החופשי, הזמין ממחסן חלפים והחליף אותו.

החופש כמובן נעלם.

באותו היום ניגשתי עם הרכב למכון כיוון פרונט - אה-מחייה.

לפני מספר שנים הגעתי עם ה-205 למכון כיוון פרונט "יואל" בפ"ת. אינני זוכר את הכתובת המדוייקת.

הם מצאו בפיג'ו שלי תוך 2 שניות בעיה שבמוסך פיג'ו מורשה בת"א לא גילו במשך יום שלם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עם יואל יש לי קצת בעיה.

בעבר, במשך תקופה ארוכה מאוד, זה היה נחשב אחד המכונים הדייקנים ביותר שיש והמחמירים ביותר שיש בכל מה שקשור לבדיקות רכב ופרונטים. הוריי היו בודקים שם כל מכונית שקנו בעבר - והיו מפרנסים את יואל בכבוד רב באותה תקופה.

לצערי, מהשנים האחרונות יש לי סה"כ 2 ניסיונות עם יואל - אחד מוצלח (רז) והשני כשלון טוטאלי ואכזבה (אביעד עם הוולקן).

מאז שלקחתי פיקוד על אחזקת הרכבים בבית - כל אותם מוסכים ששירתו את הוריי במשך שנים כבר לא זוכים מהם לשקל אחד של פרנסה - זאת לאור כמה עובדות: 1. המוסכים הללו היו מיושנים ויקרנים. 2. השירות היה איטי למדי. 3. עברתי לתחזק בעצמי את האוטו שלי ושל אימי.

מאז ועד היום השתנו הרבה דברים. אצל יואל תעבורת הרכבים פר יום ירדה למספרים מגוכחים ביחס לתהילת העבר ולפחות בכל מה שקשור למיכשור כיוון הפרונט - למיטב הפעם האחרונה שהייתי שם, הציוד מיושן ולא עומד בסטנדרטים של היום (שעונים מכאניים פשוטים ביחס לאלטקרוניקה ולייזר של היום).

הסיפור על יואל היה פשוט;

רז הגיע אליו עם בעיה בהמלצתי - והמחיר למרבה הפלא היה הוגן לחלוטין (אובחן משולש לא תקין) והדיאגנוזה היתה נכונה.

עם אביעד הסיפור הזה שונה לחלוטין - ובו הדיאגנוזה היתה לקויה והמחיר היה אבסורד ! ובשביל לסבר את האוזן - יואל רצה להחליף את כל הסרן האחורי של ה ZX בתמורה ל 3500 שח עבור הסרן ועוד משהו כמו 1500 שח על עבודה וחלקים מסביב - כל זאת עקב זרוע אחת שנשחקה\קיבלה מכה וזווית הקאמבר שלה השתנתה (ככל הנראה המיסבים נאכלו).

למיטב זכרוני - הרכב נגרר למוסך ליטל שם תוקן בסכום של כ-2500 שקלים (זרוע מפירוק עם מיסבים חדשים ועבודה). הרכב נגרר עקב כך שאינו היה בר נסיעה בגלל שיואל החל את הפירוק ולא ידע להתמודד עם סיום העבודה (ככל הנראה החל בעבודה שלא עשה מעולם) ולכן רצה להחליף את כל הסרן.

בקיצור- דעותיי בעניין הזה חלוקות לגמרי אבל בעניין אחד הן בטוחות; אם מדובר על כיוון פרונט - אין מה לגשת ליואל. אני ממליץ על מכון התחיה בתל-אביב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זכרונו של איציק מדויק. סתם כדי לסבר שוב את האוזן, גם 2500 שח שנלקחו ממני ונראו כמו מבצע השנה בזמנו [לפני 4 שנים~] הוא מחיר גבוה מאד.

היום הייתי סוגר סיפור כזה בלא יותר מ1000 שח.

פורסם

תודה רבה על ההבהרות.

לאחר שנסעתי על האוטו היום, אני יכול לחדד מעט את התופעה:

כאשר נועלים את הרכב בהילוך (נניח הילוך 3 במהירות 80-90 קמ"ש) ומאיצים בפתאומיות עם רגל כבדה, הרכב סוטה ימינה בצורה מאוד מורגשת, שכמובן דורשת תיקון עדין ומיידי בהגה. כאשר מרפים מדוושת הגז בפתאומיות, חוזרת התופעה על עצמה בהיפוך - הרכב סוטה שמאלה.

כאשר אני עושה את הבדיקה שכתב עמית - עומד במקום ומזיז את ההגה לסירוגין ימינה ושמאלה בתנועות קצרות ומהירות - נשמעות נקישות ברורות.

ע"פ המידע הנ"ל, האם זה נשמע לכם כמו חופש במסרק ההגה? ואם כן, האם כל חופש בהגה דורש החלפה של מסרק ההגה, או שניתן פשוט לחזק משהו ולתקן נקודתית.

המחיר, אגב, של מסרק חדש ומקורי עומד על 6300 ש"ח, בעוד המחיר למשופץ עומד על פחות מאלף שקלים. אלו הפרופורציות.

תודה מראש,

צבי

פורסם

תודה רבה לכולם, הנושא נסגר.

הוחלף מוט הגה שמאלי.

עלויות:

מוט הגה - 91 ש"ח.

עבודה - 140 ש"ח.

המחירים כוללים מע"מ, לפני הנחה (10%).

העבודה בוצעה במוסך המרכזי של הונדה בפ"ת.

יום טוב,

צבי

פורסם
תודה רבה לכולם, הנושא נסגר.

הוחלף מוט הגה שמאלי.

עלויות:

מוט הגה - 91 ש"ח.

עבודה - 140 ש"ח.

המחירים כוללים מע"מ, לפני הנחה (10%).

העבודה בוצעה במוסך המרכזי של הונדה בפ"ת.

יום טוב,

צבי

נשמע מחיר מצויין.

לאיזה מוט הגה אתה מתכוון? (סתם מסקרנות)

קו---------------------------------------

• תוכן חדש...