Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה אני חייב עזרה למה המגבר קופץ כל פעם? יכול להיות שבגלל עומס המגבר קופץ לשניה ?

שאלה נוספת היא האם 150 RMS של מונו שונים מ150 RMS שאני אקבל ממגבר בגישור או שמי שאמר לי את זה סתם מזיין במוח

בתודה מראש

HU-premier 770 AMP1-jbl gto 75.4

AMP2-lightning-audio 150.2 SUB-KICKER COMP 12

REAR- infinity refrence COMPONENT-morel dotek

פורסם

אולי הסאב מכביד על המגבר

תנתק את הסאב ותשמע כרגיל

בJBL הוא מתחמם ונסגר על מנת להגן על עצמו

כמובן שחיווט הוא נושא בדיקה חשוב

לספורט הייתי מחליף לך חיווט ל 4G

פורסם
חברה אני חייב עזרה למה המגבר קופץ כל פעם? יכול להיות שבגלל עומס המגבר קופץ לשניה ?

שאלה נוספת היא האם 150 RMS של מונו שונים מ150 RMS שאני אקבל ממגבר בגישור או שמי שאמר לי את זה סתם מזיין במוח

בתודה מראש

חבר, בוא נתחיל מזה,שאני לא סתם "מזיין במוח". ואני עומד מאחוריי מה שאמרתי.

דבר שני, אם תתבטא בדרך טיפה יותר תרבותית אני בטוח שכולנו נודה לך.

מגבר מונו מיועד לסאב, זו הסיבה שסאב מתפקד טוב יותר כאשר מאחוריו יש מגבר מונובלוק. כאשר במגבר 4 ערוצים שני ערוצים מזינים קומפוננט, ושני ערוצים מזינים סאב, המגבר "מתאמץ", והסיכוי שתזיק לרכיבים שלך גבוה יותר.

בברכה, שי.

פורסם

טוב זו שטות גמורה אני לא יודע אם לצחוק או לבכות....

150RMS זה 150RMS גם אם זה של קליפורניה בום או של ג'נסיס,זה שזה נשמע שונה זה משהו אחר,אבל זה בטח לא בגלל שהמגבר הוא מונו ולא 4\2 ערוצים.

סאב מתפקד בדרך כלל עם מונו טוב יותר כי לרובם יש סאבסוניק שבדרך כלל אין במגברי סטריאו ממוצעים,בגלל שהם צורכים פחות חשמל במידה והם קלאס D (רובם) וככה קל יותר לרכב להתמודד עם החשמל שהם צורכים.

זה שמחוברים X אלמנטים זה לא אור שהמגבר צריך לעוות את הצליל וכו',הכל תלוי בכיוון.

זה שהמגבר מתחמם זה אומר שהכיוון לקוי או שההתקנה לקוייה או חוסר התאה בין האלמנטים להגברה.

פורסם
טוב זו שטות גמורה אני לא יודע אם לצחוק או לבכות....

150RMS זה 150RMS גם אם זה של קליפורניה בום או של ג'נסיס,זה שזה נשמע שונה זה משהו אחר,אבל זה בטח לא בגלל שהמגבר הוא מונו ולא 4\2 ערוצים.

סאב מתפקד בדרך כלל עם מונו טוב יותר כי לרובם יש סאבסוניק שבדרך כלל אין במגברי סטריאו ממוצעים,בגלל שהם צורכים פחות חשמל במידה והם קלאס D (רובם) וככה קל יותר לרכב להתמודד עם החשמל שהם צורכים.

זה שמחוברים X אלמנטים זה לא אור שהמגבר צריך לעוות את הצליל וכו',הכל תלוי בכיוון.

זה שהמגבר מתחמם זה אומר שהכיוון לקוי או שההתקנה לקוייה או חוסר התאה בין האלמנטים להגברה.

אחרי זה אנשים כמוך באים ובוכים... ואז שואלים בפליאה: "אבל למה עפו לי טוויטרים???"

זו עובדה ידועה שסאב מתפקד טוב יותר כאשר מאחוריו עומד מונובלוק.

בכל אופן טוב יותר מאשר שהוא יעבוד כאשר מאחורי שני ערוצים מגושרים.

זה מיטיב גם עם הפקת התדרים הנמוכים של הסאב, גם בבריאות לשאר האלמנטים שעל אותו מגבר, ואפילו תורם לאורך חיי המגבר.

בשורה התחתונה, מגבר שלא אונסים אותו חי יותר זמן. מגבר שעליו מחובר סט קומפוננט, וסאב בגישור הוא מגבר שעובר אונס קבוצתי.

אתה רואה לאן אני חותר גבר, גבר?!

כמו כן מה שאתה אומר לא סותר את מה שאני אמרתי, אז מי שביניו שמדבר שטויות גמורות זה אתה ולא אני.

בברכה, שי.

פורסם

אז לפי החתימה שלך אני מבין שיש לך מגבר jbl 75.4

קומפוננט דוטק, סאב קיקר קומפ (איזה), ואינפינטי ריפרנס אוקי?!

כל זה דורש 6 יציאות למגבר שלך יש 4 יציאות?! עונה לך על השאלה?!

במקרה שאתה לא חיברתה את הסט האחורי וחיברתה רק 4 יציאות כלומר זוג קומפוננטים

וסאב בגישור הבעיה הנפוצה היא חיווט לקוי, אבל יכול להיות עוד אלף ואחת סיבות.

במקרה שכן חיברתה 6 יציאות למגבר 4 יצאות התוצאה היא ברורה אחוז העיווט של המגבר עולה, הוא עמוס יותר ויכול לגרום נזק הן למגבר עצמו והן לאלמנטים שמחוברים אליו, משום שהוא לא מיועד לזה במקרה שלך נכנס לפרוטקשנים.

פורסם

זה נכון שאם הוא אכן חיבר 5 אלמנטים (קומפ', זוג רמקולים וסאב) למגבר 4 ערוצים (והוא צריך כנראה להיות ממש יצירתי בשביל זה....), אז המגבר לא יתפקד כמו שצריך.

אבל זה לא כל כך קשור ל"אחוז העיוות" שהמגבר מוציא.

בואו אני אסביר כאן משהו שמשום מה אנשים ומתקינים לא מצליחים להפנים:

המגברים הפשוטים לא בנויים לעבוד בגישור 2 ערוצים בהתנגדויות נמוכות - רובם.

אני לא מבין למה המתקינים בעצמם לא קוראים את ה MANUAL ופועלים לפיו?

חיבור סאב בהתנגדות נמוכה (2 אוהם) ממה שמוגדר לאותו המגבר בגישור (4 אוהם, במגברים פשוטים כאלו) - יגרום ל"קפיצות" - כלומר לפעולה לא תקינה ולנזק.

גרוע מכך, כמובן, הוא חיבור לאותו ערוץ - כמה אלמנטים ועוד שונים בהתנגדותם ובנצילותם.....

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

קצת סדר בבקשה חברים, החיווט שלי מעולה עלה לי הרבה כסף והוא כבר 4 גייג' דבר שני הרפרנס מחובר לרדיו דיסק ולא למגבר דבר שלישי הסאב הוא קיקר קומפ סי 150 RMS והוא 4 אום סליל בודד כלומר המגבר לא יורד ל2 אום! השאלה שלי האם יכול להיות שסאב של 150 RMS מכביד על מגבר שנותן בגישור 284 ? כאילו אם לי זה מכביד על המגבר אז מה קורה לאנשים ששמים סאבים יותר חזקים ופותחים יותר את הגיין?

אף אחד לא נתקל בבעיה הזאת בעבר והצליח לסדר אותה??? אני יודע שעוד אנשים נתקלו בבעיה כי כבר כמה אנשים מהפורום שלחו לי הודעות לפרטי שגם להם זה קורה

דני זומרשטיין אני יודע שאתה מתקין מערכות אין לך פתרון בשבילי או יותר נכון הצעה לפתרון

פורסם

אף אחד לא ראה/שמע את הסט-אפ שלך, אבל יודעים כבר להרים ויכוחים.

אז נכון - יכול להיות שהכל מחובר כמו שצריך, אבל גם יכול להיות שיש לך פיוז לא טוב/רטוב וזה גם

גורם לבעיות, והוא אמנם יכול להיראות תקין אבל עדיין בעייתי.

יכול גם להיות נתק כלשהו, יכול להיות אופן חיבור לקוי (שלא במתכוון)

אתה צריך לעבור על כל המערכת מההתחלה ועד הסוף ולבדוק את נקודות הכשל האפשריות.

אז שוב:

1. פיוזים - בדוק תקינותם, ושוב, לעיתים הם נראים שלמים - אך בפנים הם לא.

הכי טוב זה להחליף לאחד חדש בשביל לוודא שזו לא הבעיה.

2. מגעים רופפים בכל מה שקשור לחיווט רמקולים, כבלי מתח (פלוס ומינוס בכל הנקודות!) וסיגנל.

3. חיבור לקוי:

ז"א אם אתה מניח שמערכת מחוברת בצורה שלא מזיקה למגבר? תוודא שזה נכון.

שלא תגלה שבנקודה מסויימת הרמקולים האחוריים מחוברים על אותו הקו למגבר עם הקומפוננט.

4. תנסה לאפיין - האם זה קורה כשהרכב בנסיעה? עומד? דומם? דולק?

(אם שכחתי נקודות כשל אפשריות - אתם מוזמנים להוסיף עלי)

פורסם

סבבה בוא נעבור דבר דבר. איזה פיוזים אתה מתכוון?? אני יחליף אותם, שתיים הבעיה קורת בנסיעה ובעמידה שאני מגביה את המערכת וברוב המקרים שהסאב מתאמץ, אני מעריך שהבעיה היא בגלל מאמץ אך האם יכול להיות שסאב של 150 RMS יגרום לנפילות של מגבר שמסוגלל לתת 284 קצת מוזר העניין כי אני בטוח שאנשים אחרים מאמצים את המגבר יותר ממני,לי יש מגבלה של מאמץ בסופו של דבר הסאב שלי יחסית חלש

יכול להיות שהסאב בעייתי למגבר או שאין דבר כזה סך הכול הסאב עובד שלושה חודשים

עריכה:חיזקתי את החוטים של המגבר מספר פעמים

פורסם

לפי דעתי אחד הרכיבים מקצר לך ומכניס את הכל לפרוטקשן

גש למתקין מנוסה ודבר איתו

(/__\)

( O.o)

( > <)

זהו ארנב.

אנא העתיקו את ארנב אל חתימותייכם על מנת לעזור לו לכבוש את העולם!!!

מחפש סאב קיקר C12 למעוניינים למכור לפנות אלי

פורסם

הייתי אצל מתקינים והם לא יודעים ממה הבעיה כל אחד משער משהו שונה אבל לאף אחד אין פתרון. יכול להיות שאחד האלמנטים מקצר בווליום גבוה?? ממה יכול להיות נובע הקצר דווקא בווליום גבוה

פורסם

נתק בעומס גבוה נוצר בעקבות עומס על המגבר, כגון אי עמידה בהתנגדות מסויימת,

שאגב יכולה לנבוע לא רק מאי התאמת הרכיבים לפי התנגדות ב OHM אלא גם התנגדות שנוצרת

בכבל מתח עצמו.

פורסם

לא הבנתי אחי. יכול להיות שאם החוט של הסאב לא מספיק עבה אז זאת הבעיה???.

• תוכן חדש...