Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב של 8K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

יש לי מין בעיה בקניית רכב,ואני חושב שזה הכי מתאים לכאן כי אני לא מבקש פירוט על רכב או על משהו אחר פשוט צריך כמה תשובות.

אז ככה אני וחברה שלי רוצים ליקנות רכב עכשיו הבעיה היא שסבתא שלה רוצה להביא לה 8 אלף מתנה ליום הולדת לקניית רכב ואני אמור להוסיף עוד כסף וזה בתנאי שאני יעבוד(אני מתחיל לעבוד עוד מעט),

אני חייל שעושה שבוע שבוע וביגלל זה אני רוצה לעבוד.

בקיצור אני מאמין שיצא לנו איזה 12 אלף לקיית אוטו והשאלה שלי האם זה מספיק לאוטו טוב?

והאם אני יוכל לתחזק את האוטו בחצי משכורת? כלומר משהו כמו אלף וחצי אלפיים לחודש?!

תודה לעוזרים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח בחשבון שתצטרך בערך 3K לביטוח (חובה+ג)

הרכב יצטרך טסט 700 ש"ח בערך תלוי ברכב (אם תקנה רכב עם טסט לשנה הרווחת-אבל בכל זאת תצטרך להעביר אותו טסט מתישהו)

בלי להניע את הרכב כבר איבדת רבע מהתקציב. ב 8K תמצא מכוניות כמו 205 ,ג'אסטי, אונו, פיאסטה וכו' ותצטרך לעשות להן יישור קו. נצא מתוך נקודת הנחה שהרכב שקנית במצב מושלם (ז"א מנוע, גיר וקלאץ' תקינים וכמו כן גם מערכת קירור תקינה- אין ממש סיכוי שזה יהיה ככה, אבל בכל זאת, בוא נגיד שכן) עדיין תצטרך לעשות לרכב טיפול (החלפת שמנים פלאגים ומסננים) וכנראה גם טיימינג ז"א עוד כסף.

אני לא יודע איזה מרחק אתה מתכוון לנסוע אבל ליטר בנזין עולה כבר מעל 6 שקלים לליטר, יותר כמו 6.20 וכנראה שעד שתמצא רכב אז יותר קרוב ל 6.50.

הרכב יצטרך טיפולים ותיקונים שונים. בד"כ יש נטייה שתקלות קורות דווקא בזמנים הכי לא מתאימים.

יהיה די מציק ומעצבן להעמיד את הרכב בצד כי יש תיקון לעשות ובינתיים אין כסף.

רכב משותף הייתי קונה (אולי וגם זה אני בספק) עם האישה (כשאני אתחתן) ולא עם החברה כי זה נראה לי מקור לצרות.

במקומך הייתי ממתין עוד קצת, מתחיל לעבוד ולחסוך והייתי מגדיל את התקציב הבסיסי וכן הייתי שם כסף בצד.

אסף

פורסם

קודם כל תודה.

ומה בעצם אתה אומר? שאין מצב שאני יוכל לתחזק רכב?

אני לא מאמין שהולך כל כך הרבה כסף...סה"כ יש לי חברים עם רכבים שלהם ולא שומעה מהם הרבה תלונות.והביטוח חובה+צד ג זה למשך שנתיים לא?

אגב.

אבא שלי עובד במוסך.למרות שאני דיי בסיכסוך איתו אבל אני מאמין שאני יוכל לסדר אצלו כמה דברים.

פורסם

הביטוח לשנה.

אני אומר שאתה יכול להסתדר. רק שכדאי שתחסוך עוד כמה חודשים ואז לא תרגיש "לחוץ" או "חנוק" מהעלויות אחזקה כי ישאר לך כסף בצד.

אסף

פורסם

אההה סבבה כבר הפחדתה אותי...

ועוד משהו:

אתה יכול להסביר קצת או לתת לי קישור להסבר על ביטוח? מיצטער על השאלה המפגרת אבל אני פשוט רוצה לדעת את כל הפרטים על ביטוח חובה וצד ג

פורסם

(1)תתחיל בקריאת כללי הפורום(אל תאמר לי שקראת אותם, עובדה היא שנאלצתי לערוך את כותרת הנושא ולהזיזו לפורום המיועד).

(2)השתמש ב"כפתור" החיפוש, תמצא בפורום חומר רב כמעט על כל נושא(גם על רכבים בתקציב נמוך ובודאי על סוגי הביטוחים השונים).

(3)המשך שהיה נעימה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ב 12 אלף אתה רוכש רכב סבבה לגמריי.

קח בחשבון שפה ושם יהיו בעיות, מכניות, שאם אתה יודע לסדר לבד אז סבבה ואם לא אז זה לבטח עולה כסף.

נגיד לקנות מאזדה 323 משנת 94 או לאנסר משנת 92 או סובארו דיאל משנת 93 אלו רכבים ללא תקלות כמעט.

ליטר בזנין אני בטוח שאתה יודע כמה עולה, אז זה כבר לחוד לפי כמה שתסעו.

אגרת רישוי לרכב כזה עולה 980 ביטוח צד ג' וחובה עוד 2800 לשנה (נהג חדש, כולל שמשות וגרירה)

בערך 400 שקל לפני הדלק, תשים בצד עוד 140 לתיקונים ותחזוקה חודשית.

ודלק כמה שתסעו.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

למה חייל צריך משפחתית?

אני חושב שכדאי שתקנה טנדר. אתה לא יודע כמה זה מועיל שפעם בשנה אפשר לעזור לסבתא עם ההובלה של הדירה, או בסחיבת קרשים למדורה של ל"ג בעומר :screwy:

בקיצור - התקציב חנוק ואתם צריכים רכב קטן וזול לאחזקה, לא משאבת דלק כמו הסופר-לאנסר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שבמקום להתחבט לגבי איזה אוטו לקנות ואז איזה יישור קו לעשות לו, כדאי לך קודם לישר קו עם אבא שלך. הוא עובד במוסך - אני נוטה להאמין שהוא מבין במכוניות...

טיפלת בזה - טיפלת בבעית בחירת האוטו ובבעית יישור הקו שלו.

בקניית רכבים מיד 2+ כדאי תמיד לבוא עם מכונאי שיבדוק את הרכב בדיקה ראשונית.

פורסם

טוב תודה רבה לכם חברה...

וזה לא בתקציב של 8 אלף כתבתי שאני מוסיף ככה שיצא עוד איזה 12-15 אלף!!! צריך לערוך נכון את הכותרת.

ועוד משהו קטן:

מה הביטוח כל כך יקר?! איזה 3 וחצי אלף יצא לי לשנה?! על רכב ישן.

ואני לא נהג חדש האם זה משנה את המכיר?!

פורסם

לדעתי הרכב הכי משתלם עבורך ובכלל בתקציב הנ"ל סקודה פליסיה 95-96

גם רכב יחסית חדש, יחסית אמין,חסכוני,זול לאחזקה ופשוט,קטן ויחסית צעיר.

אפשר למצוא רכב כזה במצב דיי טוב ב8-9 אלף.

להשקיע עוד קצת על יישור קו לבטח ולצאת בנזק של כ12-13 אלף..

ובאמת להינות.

פורסם

או רואה פה דעות קדומות....

מה רע לך בדיוק בסקודה?

אין רכב שיתן לך תמורה יותר טובה לכסף שלך כשמדובר בסכומים כאלה!!!

ואתץה מדבר פה עם בעלים של סקודה פיבוריט שבכמעט בנתיים הוצאתי על מוסכים פחות מ500 שקל לאחר היישור קו.

ואחרי שקניתי כבר שני פליסיות לחברים ועוד פיבוריט לידידה תאמין לי סקודה פליסיה היא רכב מצויין לתקציב דל!

אבל זאת החלטה שלך.

(קצת לקחתי ללב את ההודעה שלך אבל חפיף אתה לא הראשון עם דיעות קדומות).

• תוכן חדש...