Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון הוא כזה - כולם מכירים את הקטע בפיג'ו 307 שהאור בפנים האוטו נדלק כאשר מוציאים את המפתח מהswitch.

מה שאני חשבתי, הוא לנסות לעשות את אוטו הדבר בדייהטסו שרייד שלי....

השאלה שנשארה עכשיו היא איך :?::?:

אם למשהו רעיון/המלצה איך לעשות את זה והוא מוכן לשתף אותי אני אודה לו מאוד... :wink:

פורסם
הרעיון הוא כזה - כולם מכירים את הקטע בפיג'ו 307 שהאור בפנים האוטו נדלק כאשר מוציאים את המפתח מהswitch.

מה שאני חשבתי, הוא לנסות לעשות את אוטו הדבר בדייהטסו שרייד שלי....

השאלה שנשארה עכשיו היא איך :?::?:

אם למשהו רעיון/המלצה איך לעשות את זה והוא מוכן לשתף אותי אני אודה לו מאוד... :wink:

לא נשמע לי מסובך במיוחד, מכיוון שגם ככה יש את הנורה הירוקה ליד הסוויצ שנידלקת כאשר אתה מוציא את המפתח, על מנת שץראה במידה ותרצה להחזיר... אז לפרק, למצוא את המקום ממנו נשלחת הפקודה, לפצל, ולהוסיף כבל חדש שיוביל לבית הנורה של האור המרכזי שלך בשריידר, ולחבר.

זה כמובן טאורתית, אני לא מכיר ממש את השריידר (והאם יש לך את הנורה המדוברת...)

אבל בתור רעיון טאורתי... :D

בטח משהו עם יותר ידע יוכל לעזור לך יותר.... :?

לתמונות של המזדה 323F שלי תלחצו כאן >> http://www.cardomain.com/id/marco_michieli

פורסם

אתה בטח תרצה שהתאורה תדלק אוטומטית לכמה זמן, נאמר דקה, ואז תכבה.

אם אתה מבין קצת באלקטרוניקה, מה שאתה צריך זה one shot למשך כדקה שיקבל

טריגר מכיבוי המתח ה- switched - ז"א מסגירת הסוויץ, ויפעיל ממסר שיפעיל למשך

דקה את תאורת הפנים (במקביל למפסק בדלת).

המעגל כולו, כולל רכיבים וממסר צריך לעלות כמה שקלים - תמצא לך איזה חובב אלקטרוניקה שיבנה אותו...

:turn-l:
פורסם

1. לא נראה לי שבשרייד יש את הנורה הזו

2. הפרוייקט הזה אמנם לא קשה, אבל זה די הרבה התעסקות בשביל feature לא מרגש במיוחד. אם זה חשוב לך, לך על זה. אם אתה סתם מחפש פרוייקט מעניין, אולי יש משהו יותר קל (למשל לארגן שהאור ידעך לאט בכיבוי).

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

וכמו שכבר נחשת, אני עושה את זה יותר בשביל הכייף מאשר בשביל השימושיות...

בקשר לדעיכה של האור, איך עושים את זה?

פורסם

בעיקרון כל מה שצריך זה קבל (capacitor, לא cable), אבל זה בתאוריה. אני לא בטוח שקבל לבד מסוגל לסחוב את הזרם הדרוש לזמן הדרוש. תן לי קצת זמן ואני אחשוב על מעגל מעשי. או שאולי מישהו פה מכיר כזה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

בפיז'ו - יש מיקרו סוויץ' בתוך מתג ההתנעה שסוגר מעגל כאשר המפתח בחוץ.

לכן קיימת האפשרות למנגנון להדלקת תאורה הפנימית אחרי שמוציאים מפתח מהמתג.

בשרייד אין מיקרו סוויץ' במתג התנעה, ואני לא מוצא כל אפשרות להתקין אחד כזה בפנים.

לכן תנסה להתקין פטנט אחר!

תנסה את זה...

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=7872&highlight=%EE%F2%E2%EC+%E7%F9%EE%EC%E9

פורסם
וכמו שכבר נחשת, אני עושה את זה יותר בשביל הכייף מאשר בשביל השימושיות...

בקשר לדעיכה של האור, איך עושים את זה?

עברו כמה שנים טובות מאז שלמדתי אלקטרוניקה אבל יש כל מיני סו'יצ'ים יעודיים שאפשר לקנות בחנויות אלקטרוניקה שעושות את זה , ברגע שאתה מכבה משהו זה פשוט מצמצם את המתח לאט לאט ולא במכה ,

כמה שקלים בחנות אלקטרוניקה .

• תוכן חדש...