Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ידידי,

אני נמצא בפרשת דרכים וממש ממש חייב עזרה.

היו הייתה לי סובארו ג'אסטי שנת 88 אוטו', מכרתי אותה לפני פסח ומאחר ומשרד הרישוי לא עבד באותו היום, כתבנו זכרון דברים וקבענו להיפגש יום ראשון מיד לאחר החגים.

הזמן עבר, אני רכשתי כבר אוטו חדש והבחור ממש התחמק מהעברת הבעלות ראיתי שהוא לא רציני, הודעתי לו שאני ניגש להקפיא רשיונות, מאחר והוא לא עמד בהסכם, ואכן עשיתי כך.

הקפאתי רשיונות, דיווחתי לחברת הביטוח שלו (שאגב נכון להיום פג תוקף הביטוח שלו גם) וגם למשטרה דיווחתי טלפונית אבל הם אמרו שאם הרשיונות קפואים שיעצור אותו שוטר הוא יסתבך.

בינתיים הבחור נוסע ברחבי העיר עם אוטו על שמי, רשיונות קפואים וללא ביטוח.

זה מתכון לאסון - רציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל לכסות את עצמי במקרה שחלילה יקרה משהו, אחרי הכל מבחינת המדינה הרכב עדיין שייך לי - האם לבטל את הרכב לגמרי?

מה לעשות?

בברכה,

אילן.

פורסם

בהחלט להודיע על הרכב כגנוב!

ככה אם חס וחלילה יקרה משהו האחריות לא טיפול עליך אלא על הגנב.

השאלה היא האם ה''גנב'' אח''כ יוכל לעשות משהו עם הזכרון דברים...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

להודיע על הרכב כגנוב? ואללה, עצות אחיתופל רצות פה בצרורות.

אם יש זכרון דברים והועבר כסף תמורת הרכב - להודיע עליו כגנוב זו תלונת שקר במשטרה וזה פלילי.

אם הקונה ייעצר על ידי יס"מניקים כגנב רכב, יחטוף מכות רצח וייאנס במעצר עד שמישהו אצלו בבית יצליח למצוא את זכרון הדברים ולהוכיח שהרכב לא גנוב - הוא יוכל גם לתבוע תביעה אזרחית על העוול שנגרם לו.

צריך ליצור קשר עם הבחור ולהבהיר לו שכרגע הרכב עם רשיונות מוקפאים, אבל ביום X בשעה Yאתה הולך למשרד הרישוי. אם הוא יהיה שם להעברת בעלות, טוב ויפה. אם הוא לא יהיה שם אתה מבטל את רשיונות הרכב וזה כבר בלתי הפיך. את האמת? אני לא בטוח שאפילו זה חוקי במעמד צד אחד. כדאי להתייעץ עם מישהו במשרד הרישוי כדי שאתה לא תחטוף על הראש בסופו של דבר בגלל פגיעה ברכושו של הקונה.

פורסם

אישפוז צודק, בגלל זה גם שאלתי מה הוא יוכל לעשות עם הזכרון דברים כי המוכר מפר אותו.

בכל מקרה גם תלוי בזכרון דברים, כשאני קניתי רכב אז שיניתי כמה סעיפים והוספתי גם והיה סעיף: המוכר מתחייב למסור את הרכב במצב שבו הקונה ראה אותו ובמצב שגרם לקונה לחתום על הסכם זה.

זה היה מנוסח יותר טוב אבל העקרון היה אותו דבר.

אבל אם הוא יעשה עבירות, יצולם על מהירות או דברים חמורים יותר המצב לא יהיה טוב.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תדגיש לו שאם תוך שבוע אין העברת בעלות אתה מוריד את הרכב מהכביש, וגם אם יקרה משהו בזכרון דברים מצויין שהרכב כבר לא שלך, וגם הוא הנוהג ברכב.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אתה צריך לגשת לתחת משטרה ולפתוח תלונה,מזכר עם צילום של הזיכרון דברים,והיה ויגיע דו"ח מהירות או בריחה משוטר ,אתה מכוסה וזה מתועד בתיק תלונות של המשטרה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

בזכרון כתוב מתי הרכב ימסר לקונה?

כתוב שהרכב אצלו מתאריך X עד שתועבר הבעלות?

אם אתה יודע איפה הוא גר, ויש לך מפתחות רזרבה אצלך, לך אליו קח את האוטו תעמיד אצלך בבית ותגיד לו שיקבל את האוטו במעמד העברת הבעלות.

אגב קיבלת בכלל כסף?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אישפוז צודק,.
אישפוז לא כ"כ צודק - עצת אחיתופל הייתה דווקא עצה טובה. ואני מאמין שאישפוז התכוון לכך ששאר העונים באשכול נתנו הצעות גרועות.

:lol:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

כרובי צודק. :oops:

בדקתי, ואכן זו טעות לאמר שהעצות של אחיתופל היו גרועות. אמנם חז"ל מציינים אותו לשלילה וכיועץ לדוד המלך הוא לא ממש כיכב (בגד בו ועבר לצד השני) אבל עצותיו לאבשלום היו טובות.

אני מתנצל בפני אחיתופל שהכפשתי את שמו, ובפני קוראי הפורום שעזרתי להשריש פתגם שגוי.

אבל בכל זאת - להתלונן שהרכב גנוב זה לא לעניין. כנ"ל ללכת ולגנוב אותו עם מפתח ספייר.

פורסם

אישפוז זה כן לעניין, כי ברגע שהוא יתחיל לקבל דוחות על שמו הוא יקלל את הרגע שהוא איפשר לעבריין הזה לנסוע ברכב. אלא אם בזכרון דברים צויין היום שבו הרכב נמסר ומאותו הרגע בעליו ברישיון אינו אחראי.

ומעבר לזה אם הוא גם לא קיבל כסף זה עוד יותר לעניין ללכת ולקחת את הרכב כי זאת כבר באמת גניבה.

וגם כדי לזרז הליך העברת בעלות זה טוב כי ברגע שהוא לוקח את האוטו הקונה יכול לבחור או לקבל את האוטו במעמד העברת בעלות או לא לקבל בכלל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

טוב, אז כסף יש.

כתוב בחוזה ששני הצדדים יפגשו ב 20.4.06 להעברת בעלות במשרד הרישוי,

וכן,

כתוב שהחל מה 18.4.06 האחריות על הרכב לרבות תאונות, נזקים, דוח"ות היא על הקונה.

הא,

אם לא היה לי כסף הייתי שורף לו את האוטו :-)

אני אדבר עם משרד הרישוי,

ואדבר עם המשטרה.

פורסם

במקום לחפש עצות לא מוסמכות ממקורות אנונימיים באינטרנט פנה לעו"ד ותקבל דעה מוסמכת לפני שאתה נוקט בפעולות שיכולות לעלות לך ביוקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם הקפאת רשיונות ויש בידך את זכרון הדברים עם הסעיפים שציינת - מצבך לא כ"כ גרוע.

רצוי לדעתי ללכת למשטרה בנוסף ולא לצאת משם עד שיסכימו לרשום תלונתך עם הסיפור.

הם לא יעשו עם זה כלום, אבל יהיה לך אישור שהיית במשטרה ודיווחת על העניין.

אל תבטל את הרכב באופן בלתי הפיך, הוא עוד עלול לתבוע אותך על ערך הרכב, ואז אתה נשאר בלי כסף ובלי רכב ורק עם קוביית מתכת עם מנוע שלא ניתן לנסוע בה באופן חוקי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...