Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הראשון שלי לפני הרשיון הרישמי היה טרקטור ג'ון דיר לימוד נהיגה על פג'ו 404 והרכב שבו עשיתי סטאג' היה אופל רקורד 1700 שנת 1969

מתגעגע - עמוס דור

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני...

בגיל 5 הצלחתי להניע את הוריאנט של ההורים, אולם לא להזיז

בגיל 9 הצלחתי להניע וגם להזיז רנו 12 של שכנים, אחרי התנעה בכבלים

על הדרך אי אלו טרקטורים בקיבוצים ומושבים, וכמובן אופנועים כולל מוטקרוסים מוברחים

בגיל 15 סחבתי לסבא את הגולף 83 LX (שנתון אחרון לגולף דור 1), כאשר היתה שבועיים על הכביש.

בצבא כמעט על כל מה שזז, כולל מובילי טנקים.

מגיל 10 ועד היום...קטרים וקרונועי רכבת.

בלימודי הנהיגה ואחרי:

כבוגר בית ספר חקלאי, מספר ג'ון דירים ולאחר מכן עוד ג'ון דירים, פרגוסונים, פורדים, דיויד בראונים, אינטרים (הכי כיף הידרוסטטיים), קטרפילרים אופניים וזחליליים ועוד המון סוגים

לימודי נהיגה במכונית - אודי 80, ודקה אחרי קבלת הרשיון בוולוו 145 של ההורים. הוולוו חיה ונוסעת עד היום אצל הברנש שרכש אותה מאיתנו. מאז כבר לא סופרים, הרשימה ארוכה מידי. הראויים לציון - סאאב סונט 1 ממנו יוצרו רק 6 יחידות, וזה היה בחצר המוזיאון של סאאב. הנוסף הוא אב הטיפוס הראשון והמקורי של סאאב, ואותו זכיתי רק להניע.

לימודי נהיגה במשאית - פורד קרגו בחיפה, כאשר למורה נוסף היה איווקו ולכל השאר דודג'. הבדל עצום של משאית בת שנתיים עם מנוע דיזל ואגזוז ברקס מול דודג' בת 20. גם במשאיות כבר לא סופרים.

יש עוד כלים רבים עם ובלי, אבל מספיק.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אין צדיק בסדום שלא חיכה עד הרשיון ??

טוב , זה בטח לא אני.

טרקטור - דיוויד בראון , גיל 7 (יותר מאוחר גם הצלחתי ללחוץ על הקלאץ'...)

מכונית - רנו 4. עבירות מופלאה בשדות.

אחרי הרשיון (64 שניות אחרי קבלתו) - רנו 12 סטיישן.

פורסם

טוב לי אין עבר של גנבות

:twisted:, הרכב הראשון היה הקורטינה(אוטו') של אבא ,כשהוא יושב

לידי מחזיק את ההנד ברקס מן הסתם, אהה שכחתי לציין שבאותו גיל לא הגעתי גם

לדוושה וגם לחלון אז פשוט לחצתי קצת ועליתי עם הראש לבדוק לאן אני משייט.:lol:

אחרי זה נהגתי על הרנו של המורה נהיגה (לא להבהל בקשר לאיזה מורה נהיגה בוחר ברנו בתור רכב, כי זו הייתה רנו מילניום משאית למתקשים):???:

בזמן הלימוד גם לקחתי את הסובארו לסיבוב כמובן שעם אבא וההנד ברקס

אחרי הרשיון נסעתי לדודים ושם רק נסעתי פעם ראשונה חוקית על הסובארו איפרזה הישנה ועל דיוויד בראון (טרקטור) ומאז על הסובארו GL עד שנגנבה

ומאז אני על היונדאי אקסנט (סוף סוף ידני):roll:

עומר

פורסם

חבורה של עבריינים פשוט.......

האוטו הראשון שנהגתי עליו בצורה רצינית היה 206 ראלי שנת 89 שהיא עוד היתה חדשה מהנילונים... חבר של ההורים שבגיל 14 אני כבר כשיר לצאת לכביש ותרם את המכונית החדשה שלו. חוויה שאני בחיים לא אשכח... הריפודים האדומים, הכיסאות, והתחושה של הדבר האמיתי.

לפני היו כמה סיבובים על חיפושית, BX 1900 GTI 87, סוזוקי וולף וכמה באגים תוצרץ בית

אחרי הרישיון רכב ראשון חוקי היה הסוזוקי שחיכה לי בחניה חודשים (בלי שאני אגע בו....:-D ) והרכב 4 גלגלים הראשון היה CJ 83' שגם חיכה קצת ליפני הרישיון

מאז עברו הרבה מתחת לידיי...........

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם
אני ציינתי! למה? אני די בטוח, שהיה קירור אוויר! וכמובן, ש"צורה חדשה" מתייחסת לדגם האחרון עם מנוע האחורי, לפני שיצאה פרודיה על האוטו עם מנוע והנעה קידמי, שניקראת היום "טרנספורטר"!

לצער אוהבי הקירור האוויר, הצורה הזאת כזכור לי כבר לא הייתה קירור אוויר אבל המנוע היה מאחורה...

לירן

http://chevyman.hevre.co.il/

זכרו-בכביש אין מועד ב'

פורסם
לצער אוהבי הקירור האוויר, הצורה הזאת כזכור לי כבר לא הייתה קירור אוויר אבל המנוע היה מאחורה...

עד 83 היה קירור אוויר באופן בלעדי , והוא המשיך להימכר גם אח"כ עוד קצת.

פורסם
עד 83 היה קירור אוויר באופן בלעדי , והוא המשיך להימכר גם אח"כ עוד קצת.

ידעתי! את הרעש הזה אי-אפשל לבלבל עם שום דבר! :twisted: יש הבדל בין רעש של "מקורר אוויר" ו"רגיל"- וגם קצת בהתנהגות - היו לנו במפעל שני טרנספורטרים, זהים "לכאורה"- אחד-82, ואחד -85, והיה הבדל גם ברעש (85' היה הרבה יותר שקט), וגם בהתנהגות - 82' היה הרבה יותר "עצבני", למרות שזה גם אפשר לייחס לזה, שהיה הרבה יותר מכוסח, מן הסתם. בכל מיקרה, שניהם היו אחלה, ואין הרבה רכבים עד היום, שנהנתי לנהוג בהם יותר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
השאלה מה היה הרכב הראשון שנהגתם בו.

:smile:

יוליה- לשאלתך:הרכב הראשון בגיל 9 כשאבי לידי - פיג'ו 202 נסיעה בדרך אבא-הלל ברמת-גן עד בריכת גלי-גיל

: הרכב הראשון בגיל 10 בנהיגה עצמית (עם אחי לידי) - פיאט

בלילה משפחתי.

:הרכב הראשון בזכות עצמי - הילמן משנת 45 עם מע' בלמים - מכנית

, בלועזית טכנית - "שטאנגות"

מצא

מצא משה

פורסם

לא חוקי-פיאט 127 5 דלתות מנוע 900 שנת 83 .

חוקי-סובארו 1300 אוטומט שנת 83 .

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

החוויה המוטורית הראשונה שלי הייתה אולי בגיל 10 , התנעתי את הגולף 81 של אבא, ניסיתי להזיז ונכבה. הנהיגה הראושנה שלי הייתה בגיל 12 על אוודי 80 , שנת 84 ,זה היה הרכב האוטומטי הראשון שלנו , פשוט שמתי D ונתתי גז , נסעתי אולי 100 מטר עד שכול העולם התחיל לצעוק. ה"JOY RIDE" הראשון שלי היה על אוודי 80 , שנת 89 , ידנית 4 הילוכים משהו כמו 15 דקות.

לאבא של חבר של היה חניון רכב , ככה שיצא לעשות סיבובים על הרבה מכוניות בגיל 15 , 16 .

למדתי נהיגה על אוודי A4 TDI .

הנהיגה החוקית שלי הייתה על אוודי 80 , מנוע 1.6 ידנית שנת 94.

אחרי האוודי הנ"ל היה לי גולף ועכשיו אני על אוודי A3

אחרי שאני מסתכל על זה עכשיו, נהגתי רק על VAGים .. מעניין ..

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

• תוכן חדש...