Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן-ג'יפולוג,לרכב פרטי יספיקו 8 חיישנים 4 קדימה ו4 אחורה ,לא?

ידוע לך על מקום שמוכרים שם מערכת של 8 חיישנים?

הכל יחסי בעולם...

פורסם

לאחר דוקטורט שעשיתי לאחרונה בנושא...

ההבדל בין 2, 3 ו 4 חיישנים הוא במידת הכיסוי, כאשר ככל שיש יותר חיישנים % השטח המת פוחת אבל גם 2 חיישנים נותנים כיסוי טוב למכונית פרטית.

במערכות 4 חיישנים משוכללות יותר, ה 2 המרכזיים נותנים גילוי לטווח 1.5 מ' וה 2 הקיצוניים לטווח 0.3-0.5 מ' כדי להתריע על עצמים קרובים לפינות אבל לא לצפצף ברציפות כאשר חונים במאונך בין 2 מכוניות כגון במגרש חניה.

שכלול נוסף הוא תצוגה מספרית או גראפית או משולבת, המראה את המרחק או גם את המרחק וגם את הצד בו נמצא המכשול, כאשר המיקום הטבעי לתצוגה הוא מעל החלון האחורי, אבל משום מה רוב התצוגות המוצעות הן קדמיות.

קיימות גם תצוגות המשולבות במראה ואפילו כאלה המערבבות את הסיגנל של התצוגה עם אות וידאו ואז ניתן לראות את אינפורמציית החיישנים על מסך וידאו משולב במראה או אחר אם מותקן כזה, ואף בשילוב עם תצוגה של מצלמת רוורס.

במערכות מקוריות המגיעות עם מכוניות חדשות לפעמים הצפצוף יגיע מהצד שבו נמצא המכשול והמערכת תחריש את הרדיו בזמן שהיא מגלה.

לגבי מערכות קדמיות, בעלות 2 או 4 חיישנים, ההתקנה הפשוטה ביותר היא של מערכת זהה לזו המותקנת מאחור ובמקום לחבר אותה לאורות הרוורס, מחברים אותה למתג המופעל ע"י הנהג.

מערכות משוכללות יותר עובדות רק כשהרוורס לא משולב, או עובדות כל הזמן אבל מכוונות לטווח קצר יותר כדי למנוע צפצוף כל פעם שעומדים בפקק תנועה.

יש מערכת שמתחברת לסיגנל המהירות של ה CAN-BUS ומפסיקה לגלות במהירויות מעל 12 קמ"ש.

מערכות משוכללות אחרות מופעלות למשך 30 שניות מרגע לחיצה על הבלם או העברה מהילוך אחורי לקדמי.

מערכת עם אופי פעולה נחמד במיוחד היא מתוצרת STEEL MATE: בזמן נסיעה לאחור עובדים החיישנים האחוריים וגם שני החיישנים הקדמיים הפינתיים לטווח קצר כדי להתריע על עצמים בפינות הקדמיות שעלולים לפגוע בהם בזמן רוורס. בזמן נסיעה לפנים עובדים כל 4 החיישנים הקדמיים למשך 30 שניות. למערכת הזו יש גם תצוגה משולבת המראה גם מרחק במספרים, גם את צד המכשול - שמאל או ימין, וגם חץ המראה אם הוא מלפנים או מאחור. יש לה גם זמזם נוסף למכשול קדמי. (אפשר לראות מצגת פלאש כאן אם בוחרים משמאל Parking Assist System).

גם בארץ ניתן לקנות מערכת משולבת קדמית+אחורית עם תצוגה שלטעמי היא גדולה מדי ומכוערת ואופן הפעלה פשוט יותר (השהייה).

פורסם
ידוע לך על מקום שמוכרים שם מערכת של 8 חיישנים?
בירושלים ראיתי אצל אפרתי בתלפיות (בבניין של ביתילי וטויס-אר-אס)
פורסם

ULY כל הכבוד ,תשובה מקיפה כל אספקט במערכת,תודה רבה!!!!!!!!

2 שאלות אחרונות ברשותכם,

1.מערכת STEEL MATE נמכרת בארץ? מה מחירה?

(אני די בטוח שמערכת כזו די יקרה ,אבל בכל זאת ,מערכת מרשימה שטוב לדעת את מחירה ,לחסוך כסף ולקנות אותה)

2.כמה תעלה מערכת פשוטה יותר מ STEEL MATE אבל בעלת 8 חיישנים?

הכל יחסי בעולם...

פורסם

עכשיו מישהו מוכן להסביר לי לשם מה אתם צריכים חיישני חניה? נגיד ואתם נוסעים בספינה אמריקקית, עדיין, לא עדיף פשוט להסתכל ובמקרה הצורך "אפילו" לצאת מהרכב ולראות כמה מקום נשאר וללמוד להביט כמו שצריך מאשר לסמוך על כל מיני חיישנים ולהפוך כל דבר לאוטומטי?

ROOONEEYY

פורסם

1.מערכת STEEL MATE נמכרת בארץ? מה מחירה?

2.כמה תעלה מערכת פשוטה יותר מ STEEL MATE אבל בעלת 8 חיישנים?

יצרתי בעבר קשר עם מישהו שמכר בארץ מערכת STEEL MATE פשוטה (2 חיישנים עם זמזם בלבד) אבל הוא לא היה יכול להביא דגמים אחרים ונראה שלא עבד מול היצרן אלא מכר סטוק שהגיע אליו.

באנגליה מצאתי מישהו שמוכר ב190 פאונד ומוכן לשלוח לישראל תמורת 55 נוספים, אבל מחיר של כ2000 ש"ח לפני התקנה ועוד סיכוי שאדרש לשלם גם מכס נראה היה לי מופרז.

בארה"ב המערכת נמכרת בפחות מ 150$. יש לי את כתובת הסוכן בסן-פרנציסקו, אבל קניה דרכו באמצעות דואר אלקטרוני ומסירת מס. כרטיס אשראי בטלפון היא כמעט בלתי אפשרית.

המערכת שראיתי בירושלים נמכרה כמדומני בסביבות ה1200 ש"ח, כך נראית התצוגה שלה - גדולה למדי - 3.5 אינץ'.

לא עדיף פשוט להסתכל ובמקרה הצורך "אפילו" לצאת מהרכב ולראות כמה מקום נשאר וללמוד להביט כמו שצריך מאשר לסמוך על כל מיני חיישנים ולהפוך כל דבר לאוטומטי?
אני מסכים איתך שאם מישהו מוותר על העיניים כי הוא משתמש בחיישנים אז עדיף שיוותר על החיישנים, אבל אם משתמשים בהם בתור מערכת עזר הם עשויים להועיל מאד, במיוחד במכוניות עם ראות לקויה כמו מיניוואנים.

אני משוכנע בזה עוד יותר אחרי שבשבת האחרונה בתי בת ה 3 כמעט נדרסה ע"י נהג שנסע לאחור ביציאה מחניה מותרת על מדרכה ולא ראה אותה בגלל גובהה.

אני לא יכול לדבר מניסיון אישי, אבל כל מי שאני מכיר ומשתמש במערכת כזו ממליץ עליה מאד.

sensor12.jpg

פורסם
עכשיו מישהו מוכן להסביר לי לשם מה אתם צריכים חיישני חניה? נגיד ואתם נוסעים בספינה אמריקקית, עדיין, לא עדיף פשוט להסתכל ובמקרה הצורך "אפילו" לצאת מהרכב ולראות כמה מקום נשאר וללמוד להביט כמו שצריך מאשר לסמוך על כל מיני חיישנים ולהפוך כל דבר לאוטומטי?

אתה מוזמן לנסות לעשות את זה בטנדר כמו שלי. בלי חלון אחורי. כשעומד מאחוריי רכב פרטי, זה לא שקשה לראות אותו... הוא פשוט לא קיים. לא במראות ולא בכלל. שלא לדבר על דברים קטנים יותר, כמו ילדים, שעלולים להגיע לאחר שאתה ירדת מהרכב ובדקת וחזרת אל הרכב. באופן כללי, אני פשוט נמנע מלחנות היכן שצריך לעשות רוורס, וגם אם צריך לחנות עם רוורס אז אני בודק את האיזור לפני שאני בכלל נכנס אליו, אבל אם מתייחסים אל המערכת כאל עוד מערכת התרעה, ולא כאל מכשיר שסומכים עליו בלעדית, אז היא יכולה רק להועיל.

P1040513.JPG

פורסם

כן, 8 חיישנים.

ע"פ דפ"ז הטלפון שלהם 02-6481555.

לחנן: איך התקנת את החיישנים אצלך? ע"פ התמונה נראה שהפגוש שלך ממתכת ורוב החיישנים מותאמים לפגושי פלסטיק.

פורסם

אתה צודק. כשהתקנתי את החיישנים עד הסוף בפגוש, הם צפצפו בלי הפסקה. שלפתי אותם החוצה כך ששטח הפנים שלהם יהיה כעשרה מ"מ משטח הפנים האחורי של הפגוש, והדבקתי אותם עם סיליקון שחור שלא יתנדנדו. זה לא פתרון מאוד אסטטי, מה גם שהחיישנים כך פגיעים יותר למכות, ואני צריך למצוא לזה פתרון בהמשך. יתכן שאני אמצא צינור פלסטיק שחור בקוטר של 40 מ"מ, אחתוך ממנו פיסות של 10 מ"מ ועם זה אני אקיף את החיישנים כדי להגן עליהם.

פורסם

איך מחזקים את החיישן אל הפגוש?

הוא נקדח אל הפגוש, או שמובדק חיצונית?

האם ידוע על "גניבות" של חיישנים כאלה?

זה נראה דווקא חמוד על הפגוש, ככה שאולי זה ימשוך לאנשים את העיניים?

פורסם

uly,איך בדיוק נקרא הדגם שיש בו 8 חיישנים?

שאלה בקשר למיקום חיישנים קדמיים,

באיזה אופן יש למקם את החיישנים על מנת שהם יבחינו במדרכה ובכך יהיה אפשר למנוע פגיעת גלגלים או החלק שנמצא מתחת לפגוש הקדמי במכונית?

תודה רבה חברים!!!!!!!!

הכל יחסי בעולם...

• תוכן חדש...