Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן לאחר זמן מסויים שאני אוהב לנהוג בדרכים עם רדיו 99 אסקייפ הם לא מזמן העלו לי ת'קריז ...

בשנה וקצת האחרונה יש להם דבר שבכול הסופ"ש הם מנגנים מוזיקה על מנת להוריד את תאונות הדרכים אבבבללל!!! יש להם תשדיר מטומטם ,לדעתי בכול אופן, שמדבר "האיש עם הקסדה" שהוא הרי רוכב האופנוע והוא מדבר על כמה אני ,נהג המוכנית, צריך להיות זהיר בכול מעשה שאני עושה על הכבישעל מנת שלא לפגוע בו אך בפועל הם אינם זהירים לרוב ומזגזגים בעיר או בכבישים מהירים ..... ( אנשי הדו"ג שבפורום - איתכם הסליחה ) היום חזרתי מהצפון ודבוקה של אופנועני ספורט שיהיו לי בריאים שלמים חתכו אותי מימין ועלו לגשר לכביש 6 ....... טירוף .....

והשאלה שלי בסוף : מדוע התשדיר מפיל על על נהג המכונית את האשמה כאשר שרוכב הקטנוע/אופנוע מתפרע ?

וד"א : שימו לב וקחו ותקראו

http://motobike.msn.co.il/motobike/news/news.asp?id=3440

אז רוכבי הכביש היקרים - רכבו בזהירות ...... כי יש גם כלים עם 4 גלגלים .......

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כי יש המון תאונות שקורות בגלל שנהגי מכוניות לא שמים לב לאופנוענים. נניח היית עירני וחסכת תאונה שהיתה יכולה לגרום למוות של רוכב אופנוע. כבר שווה הפרסומת, לא ?

ההתייחסות המזלזלת הזאת באופנוענים היא שגורמת לתאונות הללו. ישנם אופנוענים שמתפרעים אבל רובם דווקא מודעים למצב שלהם הרבה יותר טוב ממך.

פורסם

מסכים במאה אחוז. נהגי הדו גלגלים הם אלה שמסכנים את עצמם, אף אחד לא מחפש אותם ולא צריך אותם, הם אלה שחושבים שבגלל שהם קטנים הם מסוגלים לעקוף אותך משמאל/ימין באותו נתיב (תתפלאו, נפגשתי במפגרים כאלה).

היה לי מקרה פעם, שבאמצע ירידות מסוכנות לכיוון צומת יסיף, מגיחים לי מאחוריי 2 אופנוענים, רוכבים במקביל אחד לשני, ואחד המטונפים הללו מנסה לעקוף אותי באמצע סיבוב, בתוך הנתיב שלי!!!

כמו שאבא שלי אמר - הם לא ימותו מוות טבעי.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
כי יש המון תאונות שקורות בגלל שנהגי מכוניות לא שמים לב לאופנוענים. נניח היית עירני וחסכת תאונה שהיתה יכולה לגרום למוות של רוכב אופנוע. כבר שווה הפרסומת, לא ?

ההתייחסות המזלזלת הזאת באופנוענים היא שגורמת לתאונות הללו. ישנם אופנוענים שמתפרעים אבל רובם דווקא מודעים למצב שלהם הרבה יותר טוב ממך.

זה משהו אחר מה שאתה מתאר כאן .

אבל אני מתכוון לפרסומת הזו , הרי היא זו שנותנת לגיטימציה לאופנוענים להתפרע !!! הרי הם מפילים עלייך נהג המכונית את העיניין של לחפש אותם על הכביש !

פורסם

צודק. נהיגה זה דבר מספיק קשה גם בלי העזרה של האופנוענים האלה שעושים לנו את החיים עוד יותר קשים. למה שהם לא יפסיקו להתפרע ולהמרח כמו זבובים במקום שאנחנו נחפש מתפרעים? מספיק יש גם בעלי 4 גלגלים שמתפרעים יפה מאוד, עכשיו אני צריך לחפש גם 2 גלגלים?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

סתכל, נהגי הדו"ג נוסעים (לא כולם) כמו משוגעים, עוקפים מימן, עוברים תמהירות המותרת, ואחרי זה הם מתפלאים שאנחנו (נהגי ה-4 גלגלים) מסכנים אותם, ופוצעים אותם. היום היה לי מקרה מעצבן, נסעתי בכביש של 2 נתיבים, שהמהירות המקסימום בו היא 60. איזה רוכב אופנוע נוסע לי במהירות של 40 באמצע הכביש בנסיעה של זיגזגים כמו מפגר ולא נותן לרכבים אחרים לעקוף, יש גם הרבה ילדים בני 21 שנותנים להם אופנוע כבד (CBR600) שבעצם אין להם ניסיון על הכביש, כמו 2 הילדים שנהרגו השבוע ברחוב ריינס בגבעתיים (שבמקרה הכרתי אותם) והם גורמים להרג ופציעות של אחרים ושל עצמם.

וכמו ש-TheHunter88 אמר, גם ככה נהיגה זה דבר שדורש ריכוז מוחלט ברכב ובכביש, וגם ככה יש מספיק מופרעים שנוהגים על 4 גלגלים ורוכבי האופנוע המופרעים (וגם אלו שנוסעים לאט מידי) מקשים על הנהיגה שלי ושל כל נהג אחר.

אז בבקשה, רוכבי הדו"ג תעשו טובה לעצמכם ולכולם, תשימו לב איך אתם נוהגים.

פורסם

טוב, כולם להירגע.

התשדיר לא מפיל עליכם שום אחריות. החוק עושה את זה ורק הוא, ואילו מערכת המשפט והמשטרה הן אלה שאוכפות את האחריות.

בסך הכל התבקשתם בתשדיר לשים לב, ולחפש את האופנוען. החוק גם קובע שאתם חייבים להביט במראות ולדעת מה קורה מסביבכם, והתשדיר רק מזכיר את זה.

ולגופה של הטענה, גם אם האופנוען הוא בן עוולה ורוכב כמו פושטק, לא מגיע לו עונש מוות על זה. אם אתם יכולים למנוע מעצמכם לפגוע בו פגיעה שהיא אשמתו, הצלתם את חייו, ובכך גמולכם.

אתם לא לבד על הכביש, והגישה הזו של אני ואפסי עוד תהייה בעוכרכם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

צודק ב-100%, אפילו אם אני רואה אופנוען שנוהג כמו מטורף, אני לא יהיה זה שינסה לעקוף אותו, או להיצמד לו ל"תחת" פשוט מאוד, אנחנו ניפגש עוד 100 מטר ברמזור ואני ידע להסביר לו טוב מאוד, שהוא מסכן קודם כל את הנהגים האחרים בכביש, ואחר-כך את עצמו, ושאם הוא נוסע כמו שהוא נוסע, אז באמת לא אכפת לו מעצמו. תסבירו לו גם שכדאי מאוד שיתחיל להירגע כי הוא נוסע עדין מלפניכם והמספר של האופנוע שלו רשום אצלכם בפלאפון.

בכל מקרה, צריך לעשות משהו בנידון (משטרת ישראל).

פורסם

d00G - השאלה היא אם הוא יעצור ברמזור, או שפשוט יאט לשניה, ואז ידפוק ווילי בשביל לעבור את הצומת במהירות...

------

זכור לי שמישהו סיפר לי פעם שהוא וחבר שלו היו נוסעים על אופנועים באיזור ירושלים-מבשרת..

עוקפים מכוניות מימין ומשמאל..

נדבקים לאנשים לאוטו ואז שמים גז בניוטרל בשביל "להפחיד"..

פעם אחת נהגת ששמעה את צרחת המנוע הזאת, נבהלה - וסטתה ימינה..

כאשר בצד ימין היה החבר שלו..

מיותר לציין שכשרכב (אני חושב שהוא אמר שזה היה פאסאט) סוטה על אופנוע במהירות של מעל ל100 קמ"ש ומעיף אותו עם הצד ישר לתוך דופן ההר - לאופנוען אין הרבה סיכוי..

האופנוען מת במקום..

מסכן? ממש לא.. מי שמסכנה זאת הנהגת - שצריכה לחיות עם זה שהיא גרמה להרג של רוכב אופנוע.. (וזה הרבה יותר קשה מכל מה שהיא קיבלה במשפט)

ולמה? כי ל2 חבר'ה צעירים באיזור גיל 18 שעמם יום שישי/שבת אחרי הצהריים..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
טוב, כולם להירגע.

התשדיר לא מפיל עליכם שום אחריות. החוק עושה את זה ורק הוא, ואילו מערכת המשפט והמשטרה הן אלה שאוכפות את האחריות.

בסך הכל התבקשתם בתשדיר לשים לב, ולחפש את האופנוען. החוק גם קובע שאתם חייבים להביט במראות ולדעת מה קורה מסביבכם, והתשדיר רק מזכיר את זה.

ולגופה של הטענה, גם אם האופנוען הוא בן עוולה ורוכב כמו פושטק, לא מגיע לו עונש מוות על זה. אם אתם יכולים למנוע מעצמכם לפגוע בו פגיעה שהיא אשמתו, הצלתם את חייו, ובכך גמולכם.

אתם לא לבד על הכביש, והגישה הזו של אני ואפסי עוד תהייה בעוכרכם.

יש הבדל בין לבדוק מה קורה סביביך לבין הטלת אשמה/ הטלת אחריות בכביש ובהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני אקליט את התשדיר המדובר .

ולאחד שרוכב כמו פושטק מגיע דבר אחד : קטנוע 2.5 סמ"ק שלא מניע

פורסם

אני מדבר בתור אופנוען ונהג.

הדרך שבה מרבית הרוכבים מתנהגים היא מחפירה

אבל גם הנהגים בארצנו שווים לתחת

כשאני רוכב על קטנוע אני נמצא במרכז הנתיב, שומר מרחק כמו בן אדם ובכללית מתנהג כאילו אני ברכב, אבל נהגים חושבים שאם אני על טוסטוס מקומי בשולי הנתיב, נצמדים אליי כ"כ , מנסים לעקוף בסיבוב ומסכנים את חיי, בתקופה שבה רכבתי סדיר הייתי נקלע למריבות רבות עם נהגים מטומטים שלצערם הרב ברכבם החדש אין ככל הנראה ידית איתות.

אני ברכב יש לי מראה פנורמית כפולה כדי שתמיד אדע מה מחכה לי בנתיב שלידי, איתותים אצלי ברכב זה סיוט אבל אני מקפיד על איתות, בכל פניה שהיא בת מספר נתיבים אני רואה ש70% מהנהגים גולשים לנתיב הסמוך. אין פה תרבות וגם לא תהיה תרבות אם אין הסברה נכונה.

על זה יכול להעיד קוביסו שאני זוכר היטב שבכיכר של וולפסון נהג סטה לו לנתיב ואילץ אותו לשפשף את הגלגלים של המוסטאנג במדרכה.

נהגי אוטובוס נוסעים כמו מטורפים (אני נסעתי בקו 46 בשעה 23:30 בלילה בתוך ת"א על יותר מ80 קמ"ש), נהגי מוניות יסטו גם בכביש עם 7 נתיבים מהשמאלי לימני בחדות וללא איתות בשביל לקחת נוסע .

אני יכול לכתוב שעות על טעויות מסכנות חיים של נהגים, על כמה פעמים נכנסתי לצומת בירוק ורכב נכנס באדום (אפילו נכנסו בי פעם אחת), על זה שלא משנה כמה נשים יבכו הן מביאות על עצמן את הסטיגמה בכל בוקר כשאני באיילון אני סופר יותר מאישה אחת מתאפרת\ מסתרקת\סתם שקועה במראה תוך כדי נהיגה.

אני גם יכול לכתוב עוד 2 עמודים על זה שביפו אף אחד לא יודע מה זה חד-סיטרי\עצור\זכות קדימה.

לספר בכייף על זה שאני נקרא מצחוק בכל פעם שהולכי רגל מסתכלים בפליאה כשאני עוצר להם במעבר חצייה (דבר שכנראה לא קרה להם מעולם). לספר על זה שהמשטרה מחפשת טרף קל ומתחבאת בצמתים כדי לראות מי עוצר ומי לא אבל לתת דוחות או לדאוג לזה שקיוסק שיש בגבול בין יפו לבת ים, אנשים חונים כפול בסיבוב - דבר שמחייב אותך לעקוף על קו הפרדה רצוף כשאין שדה ראייה לפנים, ולא יעזור כמה רכבים יעלו על הכיכר, או כמה רכבים יכנסו אחד בשני, הכסף האמיתי הוא ברחובות שקטים שבהם לתמרור עצור יש חשיבות מטורפת כי גם ככה מהקו עצירה אתה לא רואה כלום כי אוטובוס חונה קבוע בתוך הצומת ומסתיר את כל צד ימין.

להגיד שאני בן אדם רגוע אני לא יכול, אני מתמלא בזעם מדי יום, פעם חשבתי שאני יכול לשנות משהו, אבל ללכת מכות עם מישהו בגלל שהוא אמר לך לסתום את הפה כשהערת לו בצומת על זה שהוא חתך אותך לא עוזר בכלום. וזאת עוד בעיה.

haters will hate

פורסם

עוד לא הבנתי למה יש הבדל בין רוכב אופנוע אידיוט לבין רוכב מכונית אידיוט.

בגלל שהוא קטן אז הוא מסכן?

בגלל שהוא יותר פגיע הוא מסכן? לרחם עליו? לא!

אין (לי) שום הבדל בחוסר רחמים בין אם זה נהג מכונית אידיוט או רוכב אופנוע אידיוט.

שניהם אידיוטים שלא מצליחים בכלל לבצע פעולה של מחשבה, ולהגיע למסקנות של מה ההשלכות.

אז, סלחו לי כל בעלי האופנועים, וגם אני בדרך להיות אחד מהם, אין לי שום סימפטיה אליכם בגלל שאתם קטנים וחסרי אונים, וגם לא תראו אותי בוכה בתור רוכב אופנוע.

אחרי שתתחילו להתנהג כמו בני אדם, אני אתחיל לחפש את הקקנוע שלכם.

כנ"ל לגבי נהגים טיפשים, כן טיפשים, מי שלא מצליח לבצע פעולה של מחשבה, הוא טיפש, וזאת לא קללה, זה המצב.

וכמובן לרוכבי האופנועים שהם אכן אנשים טובים, לא פניתי אליכם.

פורסם

Discover - להגיד לך ת'אמת? על אנשים כאלו, שצריכים לחיות עם דבר כזה שהרגו מישהו בגלל רשלנות של מישהו אחר, אני מרחם. זה פשוט גועל נפש וחבר שלו צריך כל החיים שלו לסבול שהוא גרם לנהגת מסכנה להרוג את חבר שלו. אם יקרה לי מקרה כזה אני מתאבד.

מצער.. פשוט מצער.

אופנוע כמו שאבא ואמא תמיד היו אומרים לי ועדין אומרים לי עד היום שאני מתחנן להוציא רישיון על 500, זה כלי הרג. (כלפיך וכלפי אחרים)

לא סתם אומרים שהורים יודעים הכל!

פורסם

אופנוע כמו שאבא ואמא תמיד היו אומרים לי ועדין אומרים לי עד היום שאני מתחנן להוציא רישיון על 500, זה כלי הרג. (כלפיך וכלפי אחרים)

לא סתם אומרים שהורים יודעים הכל!

אותו דבר אצלי..

אבא לא מוכן לשמוע בכלל על להוציא רשיון לאופנוע.. 50, 500 כלום..

וזה לא משנה שאני רק רוצה את הרשיון - ולא לקנות אופנוע..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תיקון - הורים לא יודעים הכול אלא יש להם 2 יתרונות קטנים עלינו שתמיד יהיה לצידם -

ניסיון ונק' ראיה אחרת

• תוכן חדש...