Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עופר שלום

לא התייחסת למה ששאלתי, וגם לא ענית, למרות ששאלותי נגעו לתגובותיך, ותרשה לי לומר לך ולכולם: זה קורה הרבה בפורום הזה, מה שנקרא דו שיח של חרשים, ובגלל זה לא מגיעים לשום דבר.

אינני חושב ששירשור זה אמור (וזה בהתאם לכללי הפורום) להיות חוג לשיחות נפש (למרות, שבהחלט אפשר לפתוח כזה-אני מניח שיהיה פופולארי) אלא הערות על תפקוד המועדון, ואם תגובותיך הן כפי שאתה אומר, הן מנוונות את השירשור ועוצרות כל התקדמות, אם הייתה כזו, כמו ההתחכמות של טזיו, שהיא מיותרת.

לצערי, לא מצליחים להגיע למהות מכיוון שכל השטח מתבזבז על פילוסופיות, התחכמויות וקלוצקעשס'. וזה חבל.

קדימה תתנפלו עלי

אילן

זלינגר אתה מצטט את עופר ידידך בו הוא אומר מפורשות שכל מילה שיוסיף תהייה מיותרת, ומביע בכך מאד ברור שאין ברצונו להמשיך אתך את הדו שיח, על כן זה נראה לי יותר דו שיח של עיוורים מצידך, בנתיים אתה לא מרפה והשירשור הזה הפך למונולוג שלך אז עשה לכולנו טובה -

LET GO!!!

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 237
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נכנסתי לתרד הזה כי נראה לי מיותר להתלונן על תיפקוד המועדון יותר מפעם בחודש. מילא פעם בכמה חודשים.........

עדין לא ניתן לחברי הועד להיתייחס לתלונות מהפעם האחרונה בצורה מעשית.

(נכנסתי כי התבקשתי במסנג'ר ולכן חלק מהתגובות בפורמט שונה)

אירית

לא נדע עד שלא ננסה... ולא נפסיק עד שלא נצליח.......

עכשיו יקומו החכמים ובעקבות דברי יגידו אז בואו ונצמצם את השרות שנותן המועדון רק לחבריו בלבד

.רן

הנה לך משהו "הזוי" כל רכב אספנות שייובא לארץ , בעל הרכב יצטרך להציג בנוסף לניירת הרגילה גם אישור שהוא חבר מועדון החמש, נראה לך שמישהו יאשר את זה למועדון מסחרי שנותן הנחות ללונה פארק, חצי חינם ולרב חן?

אירית

ואני מוסיף: רכב בן 30 שנים ירשם ברשיונו רכב אספנות ויהנה מכל התנאים הקימים כיום (העברת בעלות, ביטול אגרות, וכו'...) בכך כל אחד יוכל לרכוש איזה רכב שהוא רוצה וכמה רכבים שהוא רוצה. אבל!!! רכב אספנות שירצה לקבל אישור תנועה יזדקק לאישור מועדון ה-5 שידאג שרק רכבים ברמה נאותה (לא רכבים חלודים ורקובים, לא רכבים אחרי תאונות. ועוד..) יוכלו לגשת מבחן רישוי. אישור כזה יונפק אחת לתקופה שתיקבע

בנוסף: מועדון החמש יהיה אם/אב כול מועדוני הרכב בארץ, והמועדון ידאג לכל התרבות המוטורית בארץ. משמע אלפי חברים פקידה (או יותר) במשרה מלאה. מגוון עיתונים/בטאונים (אותן חסויות תכנים שונים בהתאם לקבוצה עימה נמנה החבר). יחצן בשכר. וכו'.....

על זה צריך הסכמה של כלל מועדוני הרכב בארץ (נושא לדיון אחר אולי בפורום הכללי??)

שלום לכולם

כחלק מדמיי החבר שאני משלם 44 דולר הוספתי עוד 10 וקיבלתי דיסק שמכיל בתוכו את כל פרטי 18000 חבריי המועדון שלדעתי ניתנו מתוך הסכמה הדדית.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

לצערי, לא מצליחים להגיע למהות מכיוון שכל השטח מתבזבז על פילוסופיות, התחכמויות וקלוצקעשס'. וזה חבל.

קדימה תתנפלו עלי

אילן

אילן, אני לא אתנפל - אני רק אציג דעה שונה, ומסר קטן לכולם: הפורום הזה הוא איזון עדין של פורום החלפת ידע בנושאי אספנות, פורום העוסק בענייני דיומא של מועדון החמש, ופורום חברתי של חברי מועדון וחובבי אספנות שאינם חברי מועדון. לכן יש כאן הודעות "חברתיות" שבפורומים האחרים של קארספורום היו עפות מזמן לאוף-טופיק. האיזון הזה הוא כאמור עדין, אין כאן שחור או לבן, ויש תחומים אפורים שנמצאים בתחום שיקול הדעת של מנהלי הפורום. אם התחכמות מוסיפה "צבע" לשירשור ולא מסיטה אותו לכיוונים לא-עיניניים, היא תישאר, אבל אם הדיון יוסט ויתקע באזור של "צ'אט לא רלוונטי על עניני גברים-נשים" נצטרך להתחיל למחוק/לנעול/להזיז בהתאם לצורך.

בברכה

קובי

אחראי פורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
זלינגר אתה מצטט את עופר ידידך בו הוא אומר מפורשות שכל מילה שיוסיף תהייה מיותרת, ומביע בכך מאד ברור שאין ברצונו להשיך אתך את הדו שיח, על כן זה נראה לי יותר דו שיח של עיוורים מצידך, בנתיים אתה לא מרפה והשירשור הזה הפך למונולוג שלך אז עשה לכולנו טובה -

LET GO!!!

שלילי,עופר ידידי, הוא פשוט בחור עדין, שמנסה להרגיע את השטח, למרות שאין בערה.

כשהוא אומר שאין לו מה להוסיף, זה אומר אומר שלא ישתתף בוויכוח.

תשובתי בעצם מיועדת לכולם (זה פורום), וגם צדקתי בה- ולראיה תגובתך שאין לה שום קשר למציאות, ואינה אלא נסיון להטיף מוסר, ולא במקום.

אני מבין שכוונתך לדו שיח של חרשים, וזה בפירוש לא כזה. אמת, דו השיח, אינו בדיוק מה שהיה אמור להיות, אבל זה מסיבה, שכבר אמרתי אותה עשרות פעמים (וזה, דרך אגב, גם תשובה בענין המונולוג), לא מצליחים להגיע למהות. אם שמת לב, חלקי, בשרשור הזה, התחיל, כהמשך להצעה של קובי מילוא, בנושא השרשור, ומאז אני נאלץ, ללא הרף, לענות על, הערכות לא ענייניות או "לא מחמיאות" שאנשים כותבים בפורום בהקשר אלי, לא נראה לי שאת היית נוהגת אחרת. אבל כמו שאמרתי, וודאי תסכימי עמי, זה, ממש, לא נותן לקדם את העניו הראשי.

אז עשה לכולנו טובה - LET GO!!! -עוד התנשאות מיותרת מצידך, אך לא אשיב לך באותו מטבע, כי אני מנסה להיות נחמד (עדיין), אבל אני חושב שאת טועה. חוץ מזה במי תתעמרי אם אני אפסיק לכתוב ?

מחכה ברעד

אילן

פורסם
זלינגר אתה מצטט את עופר ידידך בו הוא אומר מפורשות שכל מילה שיוסיף תהייה מיותרת, ומביע בכך מאד ברור שאין ברצונו להשיך אתך את הדו שיח, על כן זה נראה לי יותר דו שיח של עיוורים מצידך, בנתיים אתה לא מרפה והשירשור הזה הפך למונולוג שלך אז עשה לכולנו טובה -

LET GO!!!

שלילי,עופר ידידי, הוא פשוט בחור עדין, שמנסה להרגיע את השטח, למרות שאין בערה.

כשהוא אומר שאין לו מה להוסיף, זה אומר אומר שלא ישתתף בוויכוח.

תשובתי בעצם מיועדת לכולם (זה פורום), וגם צדקתי בה- ולראיה תגובתך שאין לה שום קשר למציאות, ואינה אלא נסיון להטיף מוסר, ולא במקום.

אני מבין שכוונתך לדו שיח של חרשים, וזה בפירוש לא כזה. אמת, דו השיח, אינו בדיוק מה שהיה אמור להיות, אבל זה מסיבה, שכבר אמרתי אותה עשרות פעמים (וזה, דרך אגב, גם תשובה בענין המונולוג), לא מצליחים להגיע למהות. אם שמת לב, חלקי, בשרשור הזה, התחיל, כהמשך להצעה של קובי מילוא, בנושא השרשור, ומאז אני נאלץ, ללא הרף, לענות על, הערכות לא ענייניות או "לא מחמיאות" שאנשים כותבים בפורום בהקשר אלי, לא נראה לי שאת היית נוהגת אחרת. אבל כמו שאמרתי, וודאי תסכימי עמי, זה, ממש, לא נותן לקדם את העניו הראשי.

אז עשה לכולנו טובה - LET GO!!! -עוד התנשאות מיותרת מצידך, אך לא אשיב לך באותו מטבע, כי אני מנסה להיות נחמד (עדיין), אבל אני חושב שאת טועה. חוץ מזה במי תתעמרי אם אני אפסיק לכתוב ?

מחכה ברעד

אילן

מר זלינגר

נו, תגיע למהות ותפרט אותה, אבל בקצרה.

טוב?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

קצת להבהיר:

רכב בן 30 שנים ירשם ברשיונו רכב אספנות ויהנה מכל התנאים הקיימים כיום (העברת בעלות, ביטול אגרות וכו'....), בכך כל אחד יוכל לרכוש איזה רכב שהוא רוצה וכמה רכבים שהוא רוצה. אבל!!! רכב אספנות שבעליו ירצה לחדש את רשיון הרכב, יתטרך לקבל אישור ממועדון ה-5 שידאג שרק רכבים ברמה נאותה (לא רכבים חלודים ורקובים,לא רכבים אחרי תאונות וכדומה) יוכלו לגשת למבחן רישוי.

אישור זה יונפק אחת לתקופה. שתיקבע.

אין הכוונה שהמועדון יכנס לקטע של תקינה. לשם כך יש את משרד התחבורה-אגף הרישוי.

המועדון ידאג למראה הרכבים. רכב אספנות שניראה טוב מציג כך את מועדון ה-5.

אני לא אומר שיש לבצע שיפוץ ברמה בין לאומית, פשוט אחת ל שלוש עד חמש שנים לראות שהרכב אכן ראוי לשאת לוחיות אספנות, ולא במצב גרוטאה מתגלגלת שנתונה לחסדיהם של בוחני הרישוי.

התוצאה:

פחות רכבים שנראים לא טוב.

יותר רכבים שניראים כמו שרכב אספנות צריך להיראות.

משה אזולאי.

Moshe Azulay

פורסם

מושון

הכוונה העיקרית שלי היתה: למשרד הרישוי ומועדון החמש יש אינטרס משותף שלא לעלות על הכביש רכב אספנות (ישן) רק בגלל שניתן להשיג בגללו רווח כספי בביטוח, בכדי למנוע תופעה זו כל רכב שיוגדר אספנות יצטרך להציג תעודת חבר במועדון החמש....את הכללים לקבלת התעודה יקבע המועדון על פי החלטה פנימית, וכך הרווחנו מס' דברים:

1. חבר מועדון משלם דמי חבר=הכנסה נוספת.

2. כל מי שחושב להעלות רכב בגלל רווח כספי, יקח בחשבון תוספת של דמי החבר, והגבלה של המועדון.

3. בקרה נוספת על כלי הרכב העולים על הכביש.

4. תיפסק התופעה בה רכבים נוסעים בשעות האיסור, בגלל שבמידה וידווח על רכב כזה למועדון תופסק חברותו והוא לא יוכל לחדש רשיונו!

AII WIN

רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מושון

הכוונה העיקרית שלי היתה: למשרד הרישוי ומועדון החמש יש אינטרס משותף שלא לעלות על הכביש רכב אספנות (ישן) רק בגלל שניתן להשיג בגללו רווח כספי בביטוח, בכדי למנוע תופעה זו כל רכב שיוגדר אספנות יצטרך להציג תעודת חבר במועדון החמש....את הכללים לקבלת התעודה יקבע המועדון על פי החלטה פנימית, וכך הרווחנו מס' דברים:

1. חבר מועדון משלם דמי חבר=הכנסה נוספת.

2. כל מי שחושב להעלות רכב בגלל רווח כספי, יקח בחשבון תוספת של דמי החבר, והגבלה של המועדון.

3. בקרה נוספת על כלי הרכב העולים על הכביש.

4. תיפסק התופעה בה רכבים נוסעים בשעות האיסור, בגלל שבמידה וידווח על רכב כזה למועדון תופסק חברותו והוא לא יוכל לחדש רשיונו!

AII WIN

רן

אענה לפי סעיפים:

1+2 מסכים.

ההקדמה+3 נכון לגבי הבקרה של רכב שעולה לכביש אבל תחשוב רגע: אם על כול רכב יצטרכו לדווח למועדון זה יקטין את כמות הרכבים בארץ שאפשר לשקם. בגלל פרוצדורה אנשים ינטשו אותם. ברגע שרכב כזה יהפוך לרכב אספנות ויהנה מחלק מההטבת ותיהיה לו המשכיות.

4 עם זאת יקבעו מספר אפשרויות לנסוע. יש מצבי חרום (הרכב היומיומי עושה בעיות 2מבחני רישוי...)

Moshe Azulay

פורסם
אענה לפי סעיפים:

1+2 מסכים.

ההקדמה+3 נכון לגבי הבקרה של רכב שעולה לכביש אבל תחשוב רגע: אם על כול רכב יצטרכו לדווח למועדון זה יקטין את כמות הרכבים בארץ שאפשר לשקם. בגלל פרוצדורה אנשים ינטשו אותם. ברגע שרכב כזה יהפוך לרכב אספנות ויהנה מחלק מההטבת ותיהיה לו המשכיות.

4 עם זאת יקבעו מספר אפשרויות לנסוע. יש מצבי חרום (הרכב היומיומי עושה בעיות 2מבחני רישוי...)[/QUOT

להיפך מי שמתכנן לשפץ יצטרף בשימחה ומי שלא או ישלם ויהיה כפוף לתקנות או שלא יעלה סתם רכב....

פורסם

משה ורן,

אני מסכים במאה אחוזים שרכב אספנות צריך להיראות טוב ושהוראות החוק ימולאו ורכבים אלו לא יהוו רק אלטרנטיבה זולה לגרוטאה נוסעת.

אלא שמאד לא מומלץ לקשור בין הזכות להנות מהנחת הביטוח/אפשרות הייבוא/הקלות הרישוי ולבין גוף "מונופוליסטי". יובהר,אינני נכנס כמנהגי מעולם לויכוח על ענייני המועדון ואין לי טענה כנגד המונופול אך ההצעה קושרת בין זכות אזרחית לבין גוף אחד ויחיד שאינו מבוקר אלא על ידי חבריו ועל איכות הביקורת ניתן ללמוד ממאות (אולי אלפי) ההודעות,הויכוחים,הגידופים וההתנצלויות בפורום זה שכנראה הוא רק קצה הקרחון.

כך לא הייתי מפקיד את זכות השיבה בידי עמותת אל המעין,את הזכות להחזיק חיית מחמד לתנו לחיות לחיות וכיו"ב.

את הזמנים שהיינו מחייבים אדם להיות חבר באיגוד מסויים ע"מ לקבל זכויות לגיטימיות,תודה לעיל שעברנו ותודה לאל שאנו יכולים להנות היום מחוקי עבודה ושירותי בריאות ללא צורך להחזיק בפנקס בצבע כזה או אחר.

זה שרוצים להגדיל את הכנסות המועדון זה בסדר גמור,אך לא בדרך של כפיה ואילוץ הציבור להיות חלק ממנו ולשלם לו דמי חבר.

אנחנו כחברה משלמים מחיר כבד מאד עבור החופש של הפרטים שחיים בה,המועדון וחבריו הם חלק מהחברה וכנראה גם עליהם להשלים עם המציאות הנוהגת.

המשטרה צריכה לאכוף נסיעה בהתאם לתנאי הרשיון,המועדון צריך לעודד באמצעות תחרויות,תעמולה,מבצעים אצל ספקים ונותני שירותים וכיו"ב את שיפור מראה הרכבים.

מטרות אלו אינן צריכות להיות מושגות ע"י הטלת "מס מועדון" מאונס. אנו משלמים מספיק מיסים ויש לנו הזכות להנות מתחביב מבלי להיות חייבים כסף לאף אחד.

הזכות להתאגדות היא זכות חופש יסודית אך היא פועלת לשני הכיוונים,גם לכיוון שיש את הזכות שלא להתאגד...

ושוב פעם, אין באמור לעיל כדי להוות ביקורת על המועדון או מי מטעמו,כמובן שלא מדובר בהמלצה שלא להיות חבר,ההיפך הוא הנכון,מועדון חזק יתרום לתחביב אך הטיעון הוא עקרוני לענין חיוב הציבור בחברות בו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
משה ורן,

אני מסכים במאה אחוזים שרכב אספנות צריך להיראות טוב ושהוראות החוק ימולאו ורכבים אלו לא יהוו רק אלטרנטיבה זולה לגרוטאה נוסעת.

אלא שמאד לא מומלץ לקשור בין הזכות להנות מהנחת הביטוח/אפשרות הייבוא/הקלות הרישוי ולבין גוף "מונופוליסטי". יובהר,אינני נכנס כמנהגי מעולם לויכוח על ענייני המועדון ואין לי טענה כנגד המונופול אך ההצעה קושרת בין זכות אזרחית לבין גוף אחד ויחיד שאינו מבוקר אלא על ידי חבריו ועל איכות הביקורת ניתן ללמוד ממאות (אולי אלפי) ההודעות,הויכוחים,הגידופים וההתנצלויות בפורום זה שכנראה הוא רק קצה הקרחון.

כך לא הייתי מפקיד את זכות השיבה בידי עמותת אל המעין,את הזכות להחזיק חיית מחמד לתנו לחיות לחיות וכיו"ב.

את הזמנים שהיינו מחייבים אדם להיות חבר באיגוד מסויים ע"מ לקבל זכויות לגיטימיות,תודה לעיל שעברנו ותודה לאל שאנו יכולים להנות היום מחוקי עבודה ושירותי בריאות ללא צורך להחזיק בפנקס בצבע כזה או אחר.

זה שרוצים להגדיל את הכנסות המועדון זה בסדר גמור,אך לא בדרך של כפיה ואילוץ הציבור להיות חלק ממנו ולשלם לו דמי חבר.

אנחנו כחברה משלמים מחיר כבד מאד עבור החופש של הפרטים שחיים בה,המועדון וחבריו הם חלק מהחברה וכנראה גם עליהם להשלים עם המציאות הנוהגת.

המשטרה צריכה לאכוף נסיעה בהתאם לתנאי הרשיון,המועדון צריך לעודד באמצעות תחרויות,תעמולה,מבצעים אצל ספקים ונותני שירותים וכיו"ב את שיפור מראה הרכבים.

מטרות אלו אינן צריכות להיות מושגות ע"י הטלת "מס מועדון" מאונס. אנו משלמים מספיק מיסים ויש לנו הזכות להנות מתחביב מבלי להיות חייבים כסף לאף אחד.

הזכות להתאגדות היא זכות חופש יסודית אך היא פועלת לשני הכיוונים,גם לכיוון שיש את הזכות שלא להתאגד...

ושוב פעם, אין באמור לעיל כדי להוות ביקורת על המועדון או מי מטעמו,כמובן שלא מדובר בהמלצה שלא להיות חבר,ההיפך הוא הנכון,מועדון חזק יתרום לתחביב אך הטיעון הוא עקרוני לענין חיוב הציבור בחברות בו.

אנשים שלא מבינים קושרים את צמד המילים רכב אספנות אלינו, וכל בעיה עם רכב זה אוטומטית משליכה עלינו...כמעודון רישמי ניתנת לך הזכות לברור.... ממס"י מנפיקה רשיונות נהיגה בין לאומיים-למה?

עצם היותי שוטר לא מקנה לי כל זכות אבל אם אני משלם כרטיס חבר אני חבר איפ"א חבר אירגון השוטרים הבין לאומי-רן

פורסם

ממסי זאת דוגמא נהדרת.

כי המונופול שלהם נשבר.

מחר גם ממסי ירצו לתת תקינה לרכבי אספנות...

אז מה השגת? (חוץ מיצירת מחלקה משפטית ענקית לטיפול בתביעות של אלה שלא זכו במעמד של רכב אספנות).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כמועדון מקצועי עלינו לקחת את זה בשני ידיים,כי אם לא בסוף מישהו אחר יקח את זה ואנחנו נפסיד, היית מסכים שדינמומטר יקח את זכות ההחלטה והכסף? בני, הגנה התקפית

על המועדון להיות יותר אסרטיבי בדברים הנוגעים לו...לא לפחד כי בכל חלל שישאיר המועדון בסוף מישהו אחר יכנס ואז המאבק יהיה יותר קשה-רן

פורסם

רן ידידי,

ממסי היא חלק מגופים בינ"ל שמצויים כמעט בכל מדינה ורשאים להנפיק רשיונות . בממסי אינך חייב להיות חבר,העמלה הנגבית עבור הנפקת הרשיון היא תשלום ישיר,נמוך וסביר לקבלת שירות (שכולל שכירות משרד,כוח אדם,צילום,עלות הכרטיס וכיו"ב).

לגבי התשלום לאיפ"א,אתה לא חייב לשלם,זו זכותך אבל אם לא תשלם עדיין תשאר שוטר,עדיין תזכה להנחות שנהנים אנשי כוחות הבטחון,עדיין תהיה זכאי לתנאי השירות ו...אפילו תהיה זכאי להנחות בפלפלים שנותנים "הנחה לחיילים ושוטרים במדים"..:lol:

אסור לחייב להיות חבר,הדבר ימוטט גם את המועדון שלא יוכל להתמודד עם חברים שיש להם אינטרס למוטט אותו ולא להיות בו חברים מאונס.

בתחילת השרשור כיוונת נכון,המועדון צריך להיות אטרקטיבי לחברים,מכל הגילאים,מכל הארץ ומכל רבדי החברה אך אסור לו להיות דיקטטורה המאלצת את הציבור להיות בה חבר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...