רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
מפגש צפוני 21.08.09 1 2
מאת r_ofer- 17 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תמונות............:wink:
הודעה אחרונה מאת r_ofer, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
לפניכם כמה תמונות של הרכב שלי לאחר שעבר שיפוץ במשך תקופה ארוכה
הודעה אחרונה מאת פ ו כ י, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הבוקר הגיעו רוב חברי השרון להציג את מכוניותיהם בבית הורים "גני שרונים" באבן יהודה. רבים מדיירי הבית ואורחיהם באו לראות את המכוניות, להעלות זכרונות ולשמוע הרצאה בעניין רכבי אספנות מאבי נוף. האירוח היה למופת. ארוחת בוקר מכל טוב בלובי הממוזג שמשקיף על המכוניות, לסיום אפילו טילונים טעימים וחלוקה של תעודת הוכרה מהמארחים. תודה לאבי נוף על הארגון המופתי למרות כל הבעיות שבדרך, כמו למשל - מקום חניה מוצל לספיידר היה בוקר מהנה ביותר. כן ירבו. ולתמונות שצילמתי.
הודעה אחרונה מאת razirene, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש בחיפה כמה רכבי אספנות שהדביקו להם בחלונות שלטים של עסק מסוים, סביר להניח שהעסק של בעל הרכב. ראיתי רכבים עם פרסומים של פיצריות, חברות אינסטלציה ועוד כמה דברים בסגנון. אני לא רוצה להראות כאן תמונות כדי שבעלי הרכבים לא ייעלבו, אבל הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על הנושא. יהיה טוב גם לדעת האם הדבר מתנגש עם תקנות רכב אספנות, כי לפי מה שראיתי, לא משתמשים בהם לעבודה כלשהי, אלא רק כפירסומת על גלגלים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחי היקר המון מזל טוב להולדת הבת מאחלים אבי עדינה והילדים
הודעה אחרונה מאת אבי קליינמן, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברי פורום אספנות, אתמול נתקלתי ברכב מסוג אופל ככל הניראה שנת 83 (לפי המספר) ,הרכב קופה,פנסי הרכב מקדימה מרובעים,והתחת של הרכב מזכיר שברולט קמארו. מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול לשפוך קצת פרטים? אני אחזור לשם בימים הקרובים ויצלם אותה,פשוט היה חשוך והתמונות לא יצאו טוב.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם גם על סעפות פליטה/יניקה, ברזלים למינהם צריך אישור? האם רק חלקים ספציפים או כל חלק שמוצהר שהוא לרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 881 צפיות
שלום! אני עומד לעשות טיפול 10,000 לוולוו שלי (244GLE, ידני, קרבורטור, 2300 סמ"ק, מודל 83, מזגן לא מקורי). את הטיפול אני עושה לבד בחצר, במסגרת יישור קו שלאחר רכישת הרכב והשמשתו. בכוונתי להחליף גם את נוזל הקירור, ולעשות את זה בדרך הזאת: לשחרר את הצינור התחתון של הרדיאטור לתת לנוזל להישפך ואח"כ למלא נוזל חדש של פרסטון. האם יש דברים מיוחדים שעלי לדעת (למשל ברז מסויים שצריך לפתוח איפשהו, להעביר מתג למצב חום וכיוצ"ב)? האם אחרי הריקון לתת לאוטו לעבוד כמה שניות עם צינור פתוח כדי שיזרוק את שאריות המים? האם כדאי למלא אחרי הריקון מים מזוקקים, לתת לרכב לעבוד דקה, לרוקן שוב ורק אז למלא את הפרסטון? דבר נוסף: איך אני יכול לבדוק לבד האם חסר שמן גיר (ידני)? ת…
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
- 3 תגובות
- 886 צפיות
שמעתי אתמול מחבר על אירוע של מועדון ה-5 בעירי הלא נאותה '' קרית גת'' אמיתי או סתם שמועה ? אפשר לבוא להתרשם? או שזה למוזמנים בלבד ?
הודעה אחרונה מאת ג'ק, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כשבועיים במסגרת טיול באוסטריה יצא לנו ללון במלון בעיר Kaprun במקלט המלון קיים מוזיאון רכב ששיך לבעל המלון אדם חביב להפליא, לצערי שוחחתי איתו רק מספר דקות אבל עוד נשוב. מצורפות מספר תמונות וגם חידה. מאחר ואינני מבין גדול הופתעתי מרכב אחד שלו דלת כניסה קידמית (סגנון איזטה)וכיסא לשנים נהג ונוסע. מאחור יש דלת באותו סיגנון למושב נוסף גם לשניים או שלשה נוסעים אבל יושבים נגד כיוון הנסיעה, המנוע מוצנע אי שם בתוך הקופסא הזאת ולפי הפרסומת שאתרתי זה גם נוסע פנטסטי, משו משו !? מי יכול לזהות את הרכב ? למיטב ידיעתי לא היה כזה בארץ. שבת שלום נתי
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגדול מכולם, שוקעתיק ענק, מאות רכבים קלאסיים למכירה, תצוגה שלא ראיתם כמותה של רכבי אספנות שמחכים לשיפוט. וגם, חנות שוקולד ענקית ואאוטלט מעולה צמוד. והכל במרחק נגיעה מניו יורק. זהירות! זה ממכר! הייתם פעם, מישכנתם את עצמכם לעוד הרבה פעמים! והשנה האירוע מתקיים בחוה"מ סוכות מיום רביעי, 7 אוקטובר עד מוצ"ש 10 אוקטובר. שבוע לפני כן ולא רחוק בזמן (30 ספט' - 3 אוקט') במרחק מתקיים האירוע הקטן יותר בקרלייל. איפה זה? הרשי (Hershey) וקרלייל ( Carslile) נמצאות במזרח ארה"ב במדינת פנסילוניה סמוך לבירת המדינה - הריסבורג. זה באמצע שבין ניו יורק וושינגטון. שדות התעופה הגדולים של ניו יורק נמצאים במרחק של כשלוש - שלוש וחצי שעות נהיגה כאשר ניוארק הוא הקרוב יותר (בעצם מהשד…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המודעה משנת 1966
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
גיר350,400,700 האם מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין הגירים הנ"ל ?350,400,700
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בלארוס, מאגילוב, 1989. מי שמזהה מוזמן להגיב.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
יש לי 304 קבריולט 72 . פירקתי את המנוע ואני לא מצליח לחלוץ את הקלאטש. ניסיתי אפצירים מאולתרים וללא הצלחה. האם יש למישהו אפציר שיכול לעזור אשמח לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת frik, -
- 0 תגובות
- 715 צפיות
אפשר למחוק
הודעה אחרונה מאת ohadc, -
- 4 תגובות
- 774 צפיות
ערב טוב, רציתי לדעת עם יתקיים מחר המפגש באבן יהודה?? תודה לעונים ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת אבי נוף, -
מטפים בתצוגות 1 2
מאת מצא-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חברים שלום!! כאחראי על האירועים בשנה שחלפה וכאחד שמשתתף, יחסית די הרבה, בתצוגות של המועדון, שמתי לב שבהיבט הבטיחותי אנו חסרים באמצעי לכיבוי אש מיידי ומקומי בתצוגות. ברצוני להציע על שתי חלופות למתן פתרון לסוגיה זו:- הצעה א' - שלכל חבר מציג יהיה ברכב מטף קטן של חצי קילו אבקה. או הצעה ב' - שהאחראי מטעם המועדון על האירוע/תצוגה - יביא עימו, מטעם המועדון, 2 מטפים גדולים שישמשו את התצוגה. המטרה של מטפים אלו לתת כיבוי מיידי במקום ועד להגעת רכב כיבוי אש. חשוב לעלות נושא זה על סדר היום ולקבל החלטה.
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, היום בבוקר הלכתי לחשמלאי שימלא לי גז למזגן ,הוא מילא ותיקן את הקלאץ' של המדחס ,לא נסעתי קילומטר ואז המזגן הפסיק לקרר והיה ריח של שרוף . עשיתי פרסה ועצרתי מיד בצד -גיליתי שהרצועה עשתה סיבוב והיא לא יושבת על הפולי אלא על המדחס עצמו. נסעתי בטורים כמה שיותר נמוכים חזרה לחשמלאי, שם הוא פירק את הרצועות והחליף את השתיים מתוך השלושה והרכיב חזרה הפעם כמו שצריך. עכשיו אני בא להניע -אין ,המנוע לא מניע. בדקתי דלק מגיע למזרקים . הצתה יש. סטרטר כמובן שיש, וכל היום היו נסיונות התנעה לחינם(זה הזמן לשבח את מצבר נשיונל 55 אמפר במקום ה95 שהיה) חיברתי כבלים אבל זה לא עזר .(יש סטרטר אז זה לא הסיבה) מה עוד לבדוק? פלאגים היו מפוייחים מאוד ונוקו על ידי החשמלאי בעזרת מבר…
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 1 תגובות
- 630 צפיות
שמתי לב בפירסומי EBAY שחלקים רבים משותפים לסדרת 1XX ולסדרת 2XX. ׁׁ(מיסב דרייושפט זהה אפילו ב960 ) האם"מתג מונע התנעה " ב164 זהה לאלו ב240 ? היכן ניתן להשיג ?
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פורסם היום בידיעות שחברת הספנות הישראלית בונגוויל זכתה במכרז לניקוי אתר קרבות ממלחה"ע ה-II בפפואה ניו גיני. למה זה מעניין ? באתר יש אלפי טנקים, ג'יפים, משאיות וציוד מלחמתי שננטש בקרב ע"י האמריקאים- לפי הכתוב, החברה תשלח הכל להתכה במפעלי פלדה בוויטנאם. אולי עם קצת קשרים, ניתן יהיה לייבא ג'יפ 1942 יד ראשונה http://aquaviews.net/wp-content/uploads/2009/07/Blackjack-B17-Milne-Bay-Papua-New-Guinea.jpg
הודעה אחרונה מאת koral7, -
- 0 תגובות
- 982 צפיות
מצ"ב כתבה מעיתון מעריב לגבי מרוץ מכוניות שאמור היה להתקיים בשכונת ברנע באשקלון ב 1970. בסופו של דבר לא התקיים המרוץ. בכתבה מוזכרת גם מכונית ה'טרנטה האדומה' של פשנל ואורי זוהר. האם אולי זוהי המכונית המופיעה על עטיפת אחד מתקליטי ה'תרנגולים'? [ATTACH]168545[/ATTACH
הודעה אחרונה מאת amnontre, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 837 צפיות
מצ"ב צילום מתוך עיתון מעריב בינואר 1966. הקטע מדווח על כוונתה של חברת הינו היפאנית (יצרנית קונטסה, המכונית היפאנית הראשונה בישראל) להשקיע בתעשיות א. אילין מליון דולר. נחמד לראות הסטוריה זו, כאשר החודש עומדים להשיק בריסקה מבית הינו-קונטסה. אמנון
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מזה כמה שנים שאני מתגורר בקליפורניה, עוקב מקרוב אחר פורום זה. בסוף השבוע האחרון נערך במונטריי מירוץ רולקס ה-36 למכוניות היסטוריות - 36th Rolex Monterey Historic Automobile Races השנה פרשה PORSCHE את חסותה על הארוע כפי שניתן לראות. כבעליה של 911 וחובב רכב ותרבות מוטורית פשוט התמוגגתי. לא ניתן לתאר במילים את החויה... אתן לתמונות לנסות ולספר מעט...
הודעה אחרונה מאת oldcar, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
42 אחרי שננטשה ע"י הסובייטים, המכונית שחנתה בחצר סרגיי בירושלים חוזרת לכבישים. במקרה של הרכב הזה המושג "חנית ארוכת טווח" מקבל משמעות חדשה: אחרי 42 שנה שהעלה חלודה בחצר סרגיי בירושלים, ייצא הרכב לתיקון כללי ויחזור כנראה לכבישים. הרכב מדגם שברולט קורוואיר, היה שייך לנציג בכיר של השגרירות הסובייטית. אחרי מלחמת ששת הימים וניתוק היחסים בין ישראל לבין ברית המועצות שבא בעקבותיה נטשו הרוסים את החצר-והשברולט נותרה מיותמת. במשך 42 שנה כל ניסיון של עיריית ירושלים ושל האפוטרופוס הכללי להזיז את המכונית מהמקום נדחתה על ידי מוסקבה. לפני שנה הסכים ראש הממשלה דאז אהוד אולמרט להחזיר את "החצר" לידי הרוסי, ואלה החליטו להחזיר את המכונית לחיים. מתוך "ידיעות אחרונות" מאת ד…
הודעה אחרונה מאת ofurst, -
-
רכב לחתונה
מאת לירוי1- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא אני מתחתן .היום התקשר אלי בחור מאיזור חדרה שמחפש רכב לחתונה בתאריך 30.9 .אין לבחור יותר מדי דרישות לדגם מסוים 0505990506 מישה אין לי קשר לבחור בסך הכל הבטחתי לו שאני אפרסם מודעה בפורום
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
משלוח דלת לארץ
מאת yami- 5 תגובות
- 976 צפיות
שלום חברים, מבקש עזרתכם במשלוח דלת של רכב לישראל. המוכר ב-EBAY מאוד נחמד ואף ניסה לעזור אולם USPS אינם מוכנים לשלוח (גדול מדיי) ו- UPS מבקשים כ-$600 ! מה אתם מציעים? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tis34, -
- 0 תגובות
- 741 צפיות
הגשת מועמדות לתחרות הגביע הנודד 2009- ע"ש שאול גלאי ז"ל זוהי השנה האחד עשר בה אנו מתכננים להעניק את הגביע הנודד של מגזין "אוטו" ומועדון ה-5 לבעל/ת מכונית שביצע/ה מלאכת שיקום ושיחזור מעולה. הגביע נקרא על שמו של שאול גלאי ז"ל, עיתונאי רכב לשעבר מעיתון "חדשות", שכתב בעיקר במגזין "אוטו" ונמנה על חובבי האספנות האמיתיים. סגנונו המיוחד בכתיבה ואהבתו למכוניות עתיקות וקלאסיות הפכו אותו לחביב במיוחד על רבים מחברי מועדון ה-5, הקוראים את המגזין. לאחר מותו , בגיל צעיר, ביקשה משפחתו להנציח את זכרו בשילוב עם תחביבו/תחביבנו. לפיכך הוחלט על הענקת גביע נודד על שמו לחבר/ת המועדון ששיפץ/ה או שיקם/ה מכונית ממצב גרוטאה, או ממצב גרוע אובייקטיבי, והביא/ה אותו למצב תצוגה מושלם, מק…
הודעה אחרונה מאת מועדון החמש, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1951-NASH-Airflyte-Rambler-Convertible-44-100-Miles_W0QQitemZ120460823682QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?hash=item1c0c064c82&_trksid=p4506.c0.m245 היא שלמה, נוסעת ומצריכה שיפוץ די קל. נאש רמבלר המקורית היתה המכונית האמריקאית הקומפקטית הראשונה - וזכתה להצלחה רבה בזכות עיצובה, חסכוניותה וביצועיה הזריזים. דגם זה, הקונברטיבל(היה גם סטיישן מדליק), נחשב לפריט אספנים מבוקש כיום ושוויו יכול להגיע בקלילות ל-5 ספרות במצב סביר. בארץ, מעולם לא נתקלתי ברמבלר מהדור הראשון - וגם לא באחיו הגדול, נאש איירפלייט. מישהו ירים את הכפפה?
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 4 תגובות
- 964 צפיות
שלום לכולם, היום קיבלתי הודעה לחידוש רשיון הרכב אספנות שברשותי. הרשיון החדש הוא לתוקף של חצי שנה כפי שהיה נהוג עד כה. קראתי בפורום שיצא חוק לפיו התוקף רשיון הוארך לשנה, מישהו יודע מתי חוק יכנס לפועל? תודה.
הודעה אחרונה מאת elkmino,