Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צה"ל,טמפונים? שמר???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי כבוד לאנשים שמתיחסים אלי כמו לזבל איך שאני מגיע בצו ראשון, אחרי שעשיתי קצת שרירים הם מיד היו נחמדים.

אני שונא אנשים כאלה!

אני יודע קצת מה זה צבא בתור ילד שאמא שלו היתה שם 22 שנים. כבוד מרוויחים ולא לוקחים בכוח, מעבר לזה המצב המשפחתי שלי כנראה קצת שונה משלך.

בנוסף לזה כשבחורה לא מתגייסת זה בסדר (ולא התכוונתי ליוליה אלא בכלל) אבל כשגבר לא מתגייס אז ישר קופצים (ואני לא מתכוון לבדיחות של יאשה), זה שלא עשיתי צבא כי לא רציתי לא אומר שאני פחלות טוב ממך או מכל אחד אחר במדינה הזאת, ואם הית במצב שלי אתה הית כבר עובד לגור במקום אחר בעולם אני בטיח לך.

פחחח. איזה ב ו ל ש י ט .

חבר של חבר שלי, בהנדסה קרבית, הוא חייל בודד, בקושי יודע עברית, עם 700 שקל בחודש, ודירה מעפנה ממומנת מהצבא. אתה רוצה להגיד לי שהמצב שלך יותר גרוע משלו? אמנם מי אני שאשפוט אותך, אבל לפחות תודה שלא עשית שירות בגלל שאתה בנאדם קצת (הרבה) חלש, שלא היה בזין שלו לתרום מעצמו, ובזמן שאתה יושן בבית, ונהנה מהפטור, אני (או כל אחד אחר) יכול לעמוד ולשמור עליך והמשפחה שלך. ד"א, אני יכול לתת לך מלא דוגמאות של חיילים הרבה יותר מסכנים ממך, שלנסוע על 106GTI שחורה מלוקקת בשבילם זה עדיין חלום.

172

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רגע של רצינות

כולי תקווה שהבעיות המשפחתיות שלך הן לא שכול חס וחלילה .

זו לדעתי הסיבה היחידה שמישהו יכול להגיד" אני לא מתגייס ושכולם יקפצו אתם עדיין חייבים לי".

הגיע הזמן שתבינו שתפקיד הצבא הוא לא לספק אתגרים לרוני צוקרמן וחברותיה ,ולא שיוויון לפמניסטיות .

אין לצבא שום תפקיד במדינה ובפוליטיקה .

יש לצבא רק תפקיד אחד ומיוחד ,הוא צריך לדאוג ששום מדינה צבא או ארגון לא יפגע באזרחי המדינה בתחום האחריות שלו ,אפילו את זה הצבא לא עושה לבד ויש גם את אירגוני הביון .

כל עוד הצבא מקיים את זה לא אמור לעיניין אף אחד מי מרגיש מקופח פחות או יותר ,אם אפשר לשפר תנאים סבבה ,אם אי אפשר אז אי אפשר .

אתם מדברים על טמפונים ,ב"חומת מגן" היה חסר לי תחמושת בסיסית לפק"ל שלי .

כל מי שהצבא בחר שלא לגייס אותו מסיבות שהן לא באמת רפואיות או ת"ש ,זה אומר שבאמת הוא לא שווה הרבה אם אפילו צה"ל לא רצה אותו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
וחבל שכך. היה צריך לכתוב "מסיבות של בריאות הנפש". והיה צריך שכל מקום עבודה יוכל לדרוש לראות את זה. שיידעו עם מי יש להם עסק.

אולי גם מקום העבודה יוכל לדרוש את התיק האישי ואת התיק הרפואי ולעשות לך חיפוש בבית ובדיקה פולשנית?

עוד משהו שחכתי?

פורסם

יוליה שאלה עקרונית סבבה

אבל אם את לא חלק מהעיקרון של אותה שאלה שאת שואלת אז זה בדיוק כמו הת'רד שמוטי פתח על ילדים קטנים שמייעצים בקשר לקניית מכוניות בלי בעצם לדעת כלום

את כמובן יכולה להגיד שאני עוד לא בצבא אבל אני במיסגרת צבאית מגיל 13, ורק ליפני חצי שנה בערך נתתי לצבא אישור להשאיר אותי בקבע עוד שנתיים אז ככה שרק כוחות עליונים ימנעו ממני להגיע לצבא

מי יתן ותעבדי בעבודה שאת תיבחרי בה ואם בארגון שלך תיהיה בעיה כזאת אז התגובות שלך יהיו עקרוניות

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אל תגיד אתן. אני לא חיילת. לא הייתי ולא אהיה.

רק תגיד לי דבר אחד - אם דפקו אותך - אתה תלך לדפוק מישהו אחר כדי שלאף אחד לא תהיה תוספת בשכר?

זה עניין עקרוני..

בסדר, לא אומר "אתן", שלא יחשבו שהיית חלילה חיילת.

אם דפקו אותי אני אנסה לתקן את העוול - או במקרה זה: לנסות להשוות את התנאים שלי (כן, שלי, אני כן הייתי חייל, 3 שנים וחמישה חודשים תרמתי למדינה הזאת) לתנאים של חיילת.

אין שום סיבה שאופלה לרעה.

לא נותר לי אלא להצטער על כך שהתוספת לחיילות בוטלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
יוליה שאלה עקרונית סבבה

אבל אם את לא חלק מהעיקרון של אותה שאלה שאת שואלת אז זה בדיוק כמו הת'רד שמוטי פתח על ילדים קטנים שמייעצים בקשר לקניית מכוניות בלי בעצם לדעת כלום

את כמובן יכולה להגיד שאני עוד לא בצבא אבל אני במיסגרת צבאית מגיל 13, ורק ליפני חצי שנה בערך נתתי לצבא אישור להשאיר אותי בקבע עוד שנתיים אז ככה שרק כוחות עליונים ימנעו ממני להגיע לצבא

מי יתן ותעבדי בעבודה שאת תיבחרי בה ואם בארגון שלך תיהיה בעיה כזאת אז התגובות שלך יהיו עקרוניות

זה עקרוני לא לי, אלא לאבא שלי ששרת כאן בצבא. לאחותי ששוחררה גם על רפואי, לחברים שלי שמגוייסים, לחברות המגוייסות, לבן דוד שהשתחרר לפני 3 חודשים ואני לא חושבת שאני צריכה להמשיך.

אם יש לי שאלה - אני אשאל אותה. זהו עיקרון חופש הדיבור.

עם יש לי תהיה - אני אביע אותה.

אם יש לי ערקון פילסופי שאני רוצה לשתף אתכם בו - אני אעשה את זה.

אל תנסה להשתיק אותי. לעומתך, אחרים ענו לי.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אולי גם מקום העבודה יוכל לדרוש את התיק האישי ואת התיק הרפואי ולעשות לך חיפוש בבית ובדיקה פולשנית?

עוד משהו שחכתי?

אחלה תגובה דמגוגית. חשבת להתקשר לזהבי עצבני לפעמים? רק אל תשלח לו פקסים, כי הוא מתעצבן משגיאות כתיב.

לדעתי, מי שמכריז בפני הצבא שהוא סובל מבעיות נפשיות שלא מאפשרות לו למלא אפילו תפקיד פקידותי פשוט בבסיס פתוח או איזה תפקיד של מש"ק ממטרות רבע שעה נסיעה מהבית שלו, ומסתיר את העובדה הזו ממעסיק פוטנציאלי הוא נוכל. רמאי. שקרן.

או שהוא משקר למעסיק על חוסר היכולת שלו למלא כל תפקיד בסיסי ופשוט, או (וזו האפשרות הסבירה יותר) שיקר לצבא ההגנה לישראל כדי להתחמק ממילוי חובתו למדינה.

איך שלא תסתכל על זה - מדובר בהתנהגות בזויה שיש לחשוף אותה.

מי שהצהיר בפני הצבא שהוא לא כשיר אפילו להיות ג'ובניק - שיהיה מספיק מוסרי כדי לא להסתיר את זה בפני מקום עבודה פוטנציאלי. ומאחר ומשום מה יש לי את החשד העמום שמעטים יהיו מספיק מוסריים לעשות כך (ואלו יהיו ודאי אותם אנשים שאכן יש להם סיבה נפשית אמיתית שמנעה מהם ספציפית להיות בצבא), יש לאפשר למעסיק לדרוש שמידע כזה יהיה מצורף לקורות חיים של בן אדם.

אני מאמין שיש לאפשר למעסיק לפטר ללא פיצויים ואף לתבוע פיצויים מאדם שהציג מצג שווא משמעותי בקורות חיים. בן אדם שישב בכלא על מעילה ומסתיר דבר כזה ממעסיק, ראוי להיענש על כך, לא?

כנ"ל בן אדם שטען בפני הצבא שהוא סובל מבעיות נפשיות כה קשות שהוא לא יכול לשבת משמונה עד חמש במשרד. זה דבר שפשע להסתיר, וצריך להתייחס לזה כאל פשע.

נקודה.

פורסם

אני מסכים אישפוז. זה חלק מהמנטליות של הישראלי המכוער. סטייל: אני אלכלך שמישהו אחר ינקה...

לכל מי שלא עשה צבא (ומתגאה בזה) תמיד משהו בהוויה הישראלית יהיה חסר. זו חווית חובה לדעתי. לטוב ולרע.

המע' הצבאית דפוקה לגמרי (בגלל זה ביטלו את התוספת לחיילות ולא הוסיפו לחיילים) אבל צבא לא עושים בשביל המערכת הצבאית, אלא בשביל העם כולו, שגם תקוע עם אותה מערכת.

כשהייתי בן 18 הייתי אחרי פציעה.בוועדה הרופאים (אזרחיים) שאלו אותי אם אני רוצה או לא...מה שאגיד יקבע...בלי היסוס מיותר אמרתי "רוצה!"

פורסם

כשהייתי בן 18 הייתי אחרי פציעה.בוועדה הרופאים (אזרחיים) שאלו אותי אם אני רוצה או לא...מה שאגיד יקבע...בלי היסוס מיותר אמרתי "רוצה!"

לגיטימי לאדם שעוד לא התגייס.

אני התגייסתי לצבא עם רעל של אוגדה. רציתי הכי קרבי שיש - רק תנו לי רובה ואני יוצא למלחמה...

ואחרי שנפצעתי, והחלמתי - אמרתי לעצמי איזו מערכת מדהימה זו. מערכת משומנת. האמנתי בצבא. ואפילו נלחמתי לצאת לקצונה וניצחתי במלחמה הזו - ואחרי שיוצאים מהבועה של בה"ד 1 ושאר המסלולים למינהם, מתגלה צה"ל האמיתי.

כמו שכתבו פה כמה:

- חייל בודד מקבל 700 ש"ח בחודש ודירה מעפנה. זה לא מספיק לשבוע.

- חייל שאין לו תחמושת להילחם, ועוד במבצע מאורגן כמו חומן מגן. לא פלא שנהרגו שם 13 לוחמים מילואים - לא במקרה אחד מהם היה בן משפחה שלי.

ואם צריך לקחת תוספות שכר (זעום לצערנו..) מחיילים, כדי שתהיה תחמושת להגן על המדינה, או שנוכל לממן את אלה שלא יכולים, אני מוכן לזה.

וכל אלה שיקפצו ויגידו - "לא לכל הורה יש אפשרות לממן את בנו החייל". אז נא לגשת למש"קית הת"ש הקרובה לביתכם, כי שם תמצאו תשובה.

אלון.

פורסם

חייל בודד שמקבל 700 שקל?

לא כתבתי על זה לפני זה אבל אם באמת זה המצב אז המשקית ת"ש שלו בזיון שלא יאמן ,שיפנה ישר למ"פ או המג"ד .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

1. אני ילד יחיד, חתימה לא קיבלתי מאמא שלי לקרבי

2. אבא שלי נרצח ע"י ערבי (שנת 90 מפעל אלומניום ביפו מול פרונט התחיה), מה לעשות אבל המדינה רואה בי סוג ב' כי מי שנרצח לו אח שווה יותר ממני

3. לא הסתרתי כלום מהצבא, ישבתי אצל הקבנית אמרתי לה הכל וההחלטה היתה בידיים שלה, וגם לא יצאתי על נפשי

4. חייל בודד זה בדרך כלל חייל שעלה מחו"ל, זאת בחירה שלו והוא יודע לאן הוא נכנס, ואם הוא לא עלה מחו"ל שידרוש יותר מה לעשות, כמו שאני דרשתי במידה מסויימת גם הוא יכול

5. לא ציפיתי לזר פרחים וכ"ו, אבל לבוא ולהתנהג אלי כאילו אני חייל וכשאני לא מסכים לעשות משהו אז חיילת מחייבת אותי כמו איזה מפקדת, מצטער אני עוד לא התגייסתי וגם כשאני אתגייס אני לא מוכן לקבל יחס מזלזל, מפקד לא שונה מחייל פשוט אז כמו שהיא מצפה לכבוד שתתן כבוד.

6. כן מודה תמיד היו לי בעיות לקבל הוראות מאנשי סמכות, לא מסתיר את זה מאף אחד ואני מאמין שבצבא קראו את התיק שלי מליון פעם בשביל לדעת עם מי יש להם עסק ואם הם החליטו לשחרר סבבה להם אני נהנה מזה.

אחרי כל זה למי שיש בעיה שילך לטפל בעצמו כי לי טוב איפה שאני נמצא, אני לא בוכה שיש עשירים וכמה טוב להם בחיים אז שאף אחד לא יבכה כמה טוב או לא טוב לי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לא ציפיתי לזר פרחים וכ"ו, אבל לבוא ולהתנהג אלי כאילו אני חייל וכשאני לא מסכים לעשות משהו אז חיילת מחייבת אותי כמו איזה מפקדת, מצטער אני עוד לא התגייסתי וגם כשאני אתגייס אני לא מוכן לקבל יחס מזלזל, מפקד לא שונה מחייל פשוט אז כמו שהיא מצפה לכבוד שתתן כבוד.

כן מודה תמיד היו לי בעיות לקבל הוראות מאנשי סמכות, לא מסתיר את זה מאף אחד ואני מאמין שבצבא קראו את התיק שלי מליון פעם בשביל לדעת עם מי יש להם עסק ואם הם החליטו לשחרר סבבה להם אני נהנה מזה.

כבר כתבתי שמי שמקבל פטור על ת"ש בטח יש לצבא סיבות טובות לעשות את זה ואתה לא חייב הסברים לאף אחד פה.

אבל ממה שאתה כותב לגבי היחס שלך לסמכות, ואפילו סמכות של רב"טית מושתנת בצו ראשון - תאמין לי שאם היית עושה צבא היה לך הרבה יותר קל בחיים אחר כך.

אין מה לעשות. כל דבר בחיים הוא היררכיה, ולפעמים בן אדם צריך לעשות מה שאומרים לו. וכנראה אתה לא מבין, אבל מפקד כן שונה מחייל פשוט. הוא אמנם מפליץ מסריח וצומחים לו זיפים כמו לחייל פשוט, והוא לא מקבל תוספת היגיינה למשכורת בדיוק כמו חייל פשוט. אבל מדינת ישראל נתנה בידיו סמכות לפקד. והסמכות הזו שניתנה בידיו מעניקה לו את הזכות לתת פקודות בלי שהוא יצטרך להוכיח את עצמו בפני כל פישר על מנת שהפישר הנ"ל יואיל בטובו לציית לו.

אז גם אם מדובר ברב"טית מושתנת בבקו"מ, שלא ראויה לשום כבוד כבן אדם מפני שהיא חרא של בן אדם, היא מדיפה ריחות רעים כי היא מנצלת את תקציב ההיגיינה שלה לוודקה זולה שבעזרתה היא מפתה פועלים זרים, וכל כולה זוועת עולם של יחסי אנוש באושים - זה לא משנה כלום. אתה חייב לציית לה אפילו כאזרח מפני שמדינת ישראל פקדה עליך להתייצב בלשכת הגיוס ביום זה ולעשות כמו טעטעלה כל מה שאומרים לך באותו יום, ומינתה את גב' פיכסה לייצג אותה עלי אדמות.

ככה זה בחיים. לפעמים אתה צריך לעשות דברים שלא מוצאים חן בעיניך. לפחות בחיים של אדם בוגר. ואולי הצבא היה מלמד אותך להתמודד עם סיטואציות כאלו. כי הגישה שלך כפי שהיא מצטיירת כרגע היא מאוד מאוד ילדותית.

פורסם

אם כבר פתחנו את נושא הקב"ניזם - האם יש כאן בפורום מישהו שיצא על 21 והלך לראיון בחברת הי-טק לתפקיד רציני (רציני = הנדסה\פיתוח\ניהול, ולא טכנאות מחשבים ורשתות. אה, וגם לכתוב ASP ו-HTML זה לא הי-טק!!) והתקבל?!

שוב - ממקור ראשון - האם מעסיקים שואלים על העבר הצבאי? האם זה באמת משנה?

בינתיים הדעות ממש ממש חלוקות ונדמה שלא שווה לקחת את הסיכון.

• תוכן חדש...