Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא אם יש הבדל כזה גדול בין הרמקולים, ששווה לעשות הגבהה מקדימה כדי להכניס רמקול 6.5 או שחבל לטרוח ועדיף לדחוף איזה 5.25

נגיד בהשוואה של:

פיוניר 5.25 130W

או:

פיוניר 6.5 160W

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

אין הבדל גדול בכלל , ועוד אם הרמקולים לא יחוברו למגבר אלה לרקיו דיסק אז גם לא תשמע הבדל בכלל.

בגדול ממיכוון שהשטח של הרמקול 6.5 יותר גדול מין הסתאם מה 5.25 ולכן הוא בגדול יכול לתת יותר באסים

אבל שוב ההבדל לא כזה מורגש , הצעה שלי קנה 5.25

פורסם
ד"א

כמה שהמיד יותר קטן ככה יהיה יותר מדויק

בברכה

רועי

המתקין באוטוס גם אמר לי שבדרך כלל רמקול בגודל 5.25 נשמע יותר טוב מ 6.5 ,זה נכון?

פורסם

מכירים את האימרות האלה של לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? לרקוד בשתי חתונות? להחזיק את החבל משתי הקצוות בו זמנית?...

וובכן זה זה, למה הכוונה

לרמקול יש קוטר מסויים, בגלל הקוטר הזה הרמקול מסוגל להפיק גלי קול מסויימים בצורה טובה יותר מגלי קול אחרים. באס זה תחום תדר נמוך, הוא עובד על גלי קול ארוכים יותר ואיטיים יותר ממיד או מטרבל - בכדי להפיק גל יותר גדול צריך קוטר יותר גדול, לכן, רמקול יותר גדול - וזאת גם הסיבה שככל שהרמקול יותר גדול בקוטר שלו ככה הוא יפיק צלילים נמוכים יותר טוב יותר - אבל קחו בחשבון שככה הוא גם יתרחק מתחום הצלילים הגבוהים וגם מתחום המיד בסופו של דבר...

רמקול 5.25 נחשב לפשרה הכי טובה בין מיד לבין באס - כי הוא מסוגל להפיק תוצאה יפה משניהם.

6.5 אינטש זה רמקול שעדיין נותן מיד יפה - אבל הוא יהיה פחות מדוייק ברוב המקרים מה5.25

4 אינטש ושלוש וחצי אינטש הם מידים מובהקים ופחות מזה זה כבר טוויטרים.

הסיבה שסט שלוש חלקים עדיף יותר על סט שני חלקים הוא בגלל שלא מנסים לרקוד שם על שתי חתונות ברמקול אחד (המידבאס השערורייתי...) ומפרידים את הגבוהה, הבינוני והנמוך לשלושה כלים שונים שכל אחד מהם עושה את עבודתו בצורה הטובה ביותר.

בגלל זה - כשקונים סט של שני חלקים רצוי שנקודת החיתוך בקרוס בין הטוויטר למידבאס תהיה מתאימה לקומפוננטים - ברוב הסטים של מוראל למשל - נקודת החיתוך מתבצעת ב3800 הרץ בזמן שהטוויטר מתחיל מ2000 הרץ ומעלה. הסיבה שבחרתי בסט של אינפיניטי 6.5 אינטש היא בגלל שהטוויטר נחתך בו ב3200 הרץ ולכן, יכסה חלק גדול יותר מהתחום של המידבאס ובעצם יפצה בכך על אובדן כלשהו בצליל - אבל עדיין זה לא יבצע את העבודה בצורה שבה רמקול מיד נקי היה מבצע... בסופו של דבר - גם אני מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

יש סטים שני חלקים מעולים, שהמידבאס בנוי בצורה כזו שהוא ממש מסוגל לנגן מידבאס ומיד יפה מאוד - אבל מדובר בציוד היי אנד והמחירים שם, למי שיש כסף... זאת כבר סקאלה אחרת... יותר זול בהרבה לקנות סט 3 חלקים נורמלי.

אני מוסיף לזה - קניתי בתחנה מרכזית קרוס של RCF שהוא שלושה חלקים - אבל נקודת החיתוך בין הבאס למיד היא 700 הרץ שזה יחסית גבוה (מיד אמור להתחיל מסביבות ה300 עד 400 הרץ) והתחום העליון נחתך ב3800 - יום אחד אני אנסה את הקרוס הזה - אבל אני מפקפק בתוצאות כי בשביל רמקול 6.5 שאמור לעבוד בתור סאב - 700 הרץ זה קצת גבוה. יתכן ואני אנסה להמיר את הסט של האינפיניטי לסט שלושה חלקים - לא בזמן הקרוב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הסברת הכל מעולה, רק דבר אחד קצת לא דייקת

גלי קול ארוכים יותר ואיטיים
גלי הקול של תדר נמוך אומנם ארוכים יותר, אך הם לא איטיים יותר. הם בעלי אותה המהירות, מהירות הקול. אני מניח שכוונתך הייתה שהתדירות שלהם נמוכה יותר. ואז כמובן שזה ברור עקב אורך הגל הגדול יותר.
פורסם
השאלה היא עם יש לי מקום ל 6.5 (לאנטיס 323) האם כדאי בכל זאות לקנות 5.25?
אם ההגבה תילך חלק , בלי לחתוך פח וכדומה אלא עם טבעת עץ קטנה והכל ישב במקום , תכניס 6.5'

אם לא , תשאיר את הדלת מקורית ושהרמקול ישב במקומו הנורמלי וכך גם לא יהיה בעיה בקירקושים בדלת.

אם מתקין מקצועי מתחייב לעשות לך את זה או שיש לך ידים טובות, אז אין סיבה שלא.

ושוב ההבדל זה שטח של הרמקול והיכולת שלו לדחוף אוויר , במקרה של 5 ורבע הוא לא מוציא הרבה באס.

לי זה לא מפריע כי כמובן הסאב עושה את העבודה הזו, אולי פחות טוב בתדרים הגבוהים שקרובים לתפקידו של המיד , אבל עדיין.

• תוכן חדש...