Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזה בי אמפינג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז לא ממזמן החלטתי לשדרג את האוטו ופתחתי על זה פוסט

אבל כרגע אף אחד לא טרח להסביר לי בדיוק מזה בי אמפינג.

ניסיתי לעשות חיפוש. ומצאתי כמה וכמה הסברים אבל לצערי הם לא היו מספקים.

לכן אשמח מאוד לקבל הסבר על המושג הזה, מה הייתרונות, חסרונות וכו'.

לדוגמא:

בוא נקח את המורל אוביישן 6 2WAY

הספק וופרים 160W RMS

הספק טוויטרים 110W RMS

בחיבור רגיל אני אחבר מגבר לדוגמא:

רוקפורד P6002 בעל 2 יציאות 2x150W RMS

לקרוסים שיחלקו את הזרם בין הטוויטר והוופר

בחיבור בי אמפינג נקח מגבר לדוגמא:

רוקפורד P6002 בעל 2 יציאות 2x150W RMS

שיחבור לקרוסים בחיבור ישיר לוופרים

ונקח מגבר שני לדוגמא:

ליטנינג אודיו B2.300.4 בעל 4 יציאות 4x50W RMS

נגשר כל זוג ערוצים וכל זוג יחובר לקרוסים בחיבור ישיר לטווטרים.

זה מה שהצלחתי להבין מהחיפוש שעשיתי בפורם. אשמח אם תוכלו להעיר את עיני. תודה.

פורסם

הכוונה ב-בי אמפינג היא הגברה של מספר תחומי תדר בעזרת שני מגברים נפרדים או בעזרת שני ערוצים נפרדים של מגבר.

יש כאלה שקונים סט קומפוננט שניתן דרכו להגביר את הטוויטר דרך מגבר או ערוץ נפרד וכך גם את המידבאס

יש כאלה שקונים טוויטר וקרוס (או הקרוס של המגבר או הHU בעצם קרוס כלשהו...) או רק טוויטר ומגבירים אותו לבד

ואת המידבאס גם בערוץ נפרד באותה השיטה

בי - אמפינג המצוי יותר הוא כאשר אתה רוצה לעשות מערכת 3 חלקים - סאב - מיד וטוויטר אבל אין לך הרבה כסף לסט שלושה חלקים - אז אתה קונה סט קומפוננט טוב ומגביר אותו על ערוץ אחד ואת הסאב או הוופר על הערוץ השני...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד לא יצא לי לגעת בכזה קרוס (בא לי לבכות כשאני כותב את זה)

אבל אני מניח שיש שם או אפשרות של חיבור ע"י ברגים, או מתגים או שילוב של שניהם

שמאפשר לך להכניס כניסה אחת לטוויטרים וכניסה אחת למיד או כניסה אחת לשניהם.

בקטע הזה - מציע לך לפנות לאתר הבית של היצרן - www.morel.co.il איזה כיף שהסיומת היא משלנו? נכון??? פשוט מקור לגאווה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז אני צודק במחשבה לקנות מגבר נפרד לטויטרים?

אשמח לשמוע מישהו שיש לו ניסיון עם המורל בבי אמפינג

פורסם

זה נותן לך גמישות שלא תהיה לך בהגברה משותפת של המיד והטוויטר

משום שאתה תוכל להגביר או להנחית את הטוויטר במידה ויהיה חזק או חלש מידי וכך באותה מידה תהיה לך שליטה על המיד - אני בעד הרעיון

מה שאתה מאבד כאן זה את האיזון המקורי של הסט שהיצרן הכתיב לך בעשותו את הקרוס כפי שהוא

אבל לפי דעתי בקטע הזה זה בולשיט כי בסופו של דבר אתה צריך לכוון את המערכת כמו שאתה רוצה לשמוע ולא כמו שהמליצו לך...

אני אומר - לך על זה!

Pioneer TS-X150

פורסם

הקרוס של ההיבריד מורכב כך(,מימין לשמאל).

tweeter out,amp 1,amp2,woofer out

יש לך 2 אופציות:

1. מגבר 4 ערוצים.

2. 2 מגברי 2 ערוצים.

החיבור יתבצע כך:

באופציה 1:

לקחת את הפרונט ולחבר אותם כך, CH1 לטוויטר ימין, CH2 לטוויטר שמאל.

לקחת את הרייר ולחבר אותם כך, CH3 וופר ימין, CH4 וופר שמאל.

אופציה 2:

מגבר A, ערוץ 1, לטוויטר ימין, ערוץ 2 לטוויטר שמאל.

מגבר B, ערוץ 1 לוופר ימין, ערוץ 2 לוופר שמאל.

השליטה על חיתוכי התדרים יתבצעו ע"י קרוס אקטיבי חיצוני, או ע"י קרוס במגבר שיודע לחתוך זאת (בנד פאס). או ע"י מעבד צליל (פרוססור), או ע"י HU שבעל פונקציית קרוס אקטיבי 2/3 WAY, כמו אלפיין ודומיו.

כאשר לא מחברים את הפונקציה של בי-אמפינג, לקרוס של ההייבריד יש 2 מגשרים (ג'אמפרים), שבעצם מקצרים את AMP 1 וAMP2, (+ ל+ , -ל-).

הספק אידיאלי לסט הזה ללא בי-אמפינג הוא באיזור ה120-160 וואט RMS בחיבור ישיר, או כ100 וואט RMS לכל אלמנט בנפרד.

רק לקחת בחשבון נושא של נצילויות(הטוויטר פשוט הרבה יותר נציל, ולכן לא נדרשת הגברה מטורפת על מנת להפיק ממנו את המירב, לדעתי יספיקו גם כ70-80 וואט RMS לטוויטר על מנת להגיע לשיויון מבחינת צליל ברכב.)

זהו בגדול, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות עליהם...

under construction..

פורסם

השאלה שלי הייתה בכיוון של לחבר שני סטים

זאת אומרת 4 וופרים למגבר אחד, השאלה איזה מגבר ינצל אותם בצורה אופטימלית.

השאלה השניה הייתה האם יש סיבה להרכב את שני זוגות הטוויטרים או זוג אחד.

ואם זוג אחד האם הלייטנינג אודיו B2.300.4 בגישור מספק.

פורסם

אני לא כלכך הצלחתי לעקוב אחריך...

מה זאת אומרת, חיבור 4 וופרים.?

2 סטים?

אין בעיה, עם 2 מגברים 4 ערוצים אתה יכול לחבר 2 זוגות של הסט הנ"ל.

אתה רק צריך כ100 וואט RMS לפחות בשביל כל וופר.

ועוד כ60-70 וואט RMS לכל טוויטר.

אתה יכול להשתמש במגבר כמו הלייטנינג אודיו 300.4, בשביל הטוויטרים.

ומגבר כמו האינפינטי,JBL או משהו בסגנון בשביל הוופרים.

בכל מקרה, לא מומלץ להשתמש בגישורים לסט הזה מהסיבה הפשוטה שאתה לוקח סט איכותי, ואתה מנסה לשדך לו הגברה ראויה, מגבר תמיד יעוות יותר כאשר הוא מחובר בגישור, יש לך אפילו מגברים שבגישור הם יודעים לעבוד רק מונו.

ולכן זה לא פתרון, אם כי מבחינת עוצמה, אני מניח שגישור על 300.4, יספיק לסט(כלומר 2 גישורים 1 לימין 1 לשמאל).

השאלה היא רק איך זה ישמע מבחינת צליל, יכול להיות שהוא יעוות יותר מוקדם מאשר מגבר חזק יותר.

אני לא הייתי ממליץ על גישור על מגבר כזה, הייתי ממליץ על מגבר 2 ערוצים איכותי שנותן באיזור ה-140-120 וואט RMS, לא חסרים כאלו, או מגבר כמו שכבר אמרתי, כמו הJBL שנותן קצת יותר מ85 וואט RMS לערוץ, והוא נשמע טוב בבי-אמפינג על הסט הזה

under construction..

פורסם
הJBL נותן 4x104W RMS

והוופרים הם 200W RMS

לא יודע בזאפ אני לא מוצא מגבר מתאים

הוופרים של ההיבריד אוביישן 6 הם 160 וואט RMS, בפועל אני לא הייתי נותן להם יותר מ120-140.

והטוויטרים של ההיבריד אוביישן 6 (MT22) הם 110 וואט RMS, ואני הייתי נותן להם 80 וואט RMS גג.

בהמלצה מתוך נסיון רב עם הסטים האלו, הJBL מחזיק אותם יופי טופי, ואין צורך של יותר מ100 וואט RMS לערוץ הגברה בחיבור בי-אמפינג.

אפילו 60-80 וואט RMS מספיקים לטוויטרים לחולל פלאים..

יש גם את עניין הנצילויות המאוד גבוהות של הסט הנ"ל (91DB לוופר- 91DB לטוויטר).

לכן זה מספיק בהחלט.

under construction..

פורסם

כ"כ הרבה סתירות יש בתרד הזה...

מצד אחד,"הסט צריך לפחות 100W RMS ...."

מצד שני,"הJBL יספיק.."

א. אני לא מבין מה אתם עושים עניין כ"כ גדול מהJBL העממי הזה?!

ב.לדעתי כל מגבר טוב שמספק 75RMS לכל ערוץ יגביר ובצורה טובה מאוד את הסט (היבריד אוביישן).

ג.מוזר שלא הוזכר פה מתח הקדם מגבר של ההד יוניט...

ד.בנוגע ל בי אמפינג,מישהו חשב על RCAים?

אם נתחיל לפזר מגברים ברכב ובהנחה שיש לנו רדיו דיסק בעל שלושה יציאות מגבר אני מניח שמישהו כאן מתכנן לפזר מפצלים.

מפצלים רבותיי או יתר כבלאז' RCA לא עושים כ"כ טוב לשמע.

זו דעתי.

בתיאבון לכולם.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

דודו, צר לי אך כנראה שלא ממש קראת את התרד הנ"ל...

מה עכשיו קשור RCA?

ודעתך לצערי לא קובעת כלום כי דעה זה לא משהו מדעי,בפועל מפצל סה"כ "פוגע" בכ10 אחוז מהעוצמה.

דבר שמתבטא בצורה זניחה באיכות הצליל.

אתה חושב שתשמע הבדל של חיבור עם מפצל?---> תחשוב שוב.

דבר שני אם יש לך רעשים ב2V, הם יהיו גם ב4V, רק יותר מטושטשים.

ודבר שלישי, עוצמה של 75 וואט RMS לא מספיקה בחיבור ישיר, אך 75 וואט RMS לערוץ בחיבור בי-אמפינג , זה מספיק.(בחישוב מהיר זה אומר שהסט יקבל בסה"כ 150 וואט RMS).

ולכן המגבר הנ"ל,אם כמה שהוא "עממי" הוא מספיק להחזיק סט כזה.

דבר אחרון המגבר הנ"ל הפך להיות "עממי" רק בגלל שהפכו אותו להיות כזה, בפועל המחיר שלו היה צריך להיות גבוה בכ35-40 אחוז יותר ממה שהוא נמכר כרגע, ומה לעשות, מבחינתי המגבר הזה, הוא" הפתעת השנה", מגבר בעלות מינימלית עם מקסימום תמורה לכסף.

כל מגבר אחר שיתחיל להראות כמו מגבר, יעלה בערך פי 2.

ולכן, האופציה הזולה והמשתלמת ביותר בארץ היא המגבר הנ"ל.

בתאבון גם לך ידידי.

under construction..

• תוכן חדש...