Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגלגלה לידיים שלי אונו 1.4 מושבתת (בלי טסט עקב תאונה) ואני רוצה ללמוד עליה איך עושים ראש מנוע.

יש לי את הנתונים מהיינס ו-autodata, ובשום מקום לא כתוב שום דבר לגבי חיזוק של הברגים אחרי X קילומטרים, דבר שנאמר לי ע"י מכונאי במוסך של פיאט.

אחרי כמה זמן / קילומטרים צריך לחזק את הברגים של הראש מנוע?

האם מחזקים רק את עשרת הברגים הגדולים? או גם את שמיניית הברגים הקטנים יותר?

מה המומנט שצריך לסגור אותם בחיזוק? או כמה מעלות צריך בשביל לחזק אותם?

תודה מראש!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אין כיום חיזוק ראש לאחר X ק"מ. לפחות ממה שאני מכיר במנועים שיוצרו ב 2 העשורים האחרונים.

המושג 'חיזוק ראש' נשאר אצל המכונאים והוא מציין סך הכל ביקורת (נזילות וכו') למנוע אחרי עבודה גדולה שבוצעה, כגון ראש מנוע או שיפוץ מנוע.

פורסם
אין כיום חיזוק ראש לאחר X ק"מ. לפחות ממה שאני מכיר במנועים שיוצרו ב 2 העשורים האחרונים.

המושג 'חיזוק ראש' נשאר אצל המכונאים והוא מציין סך הכל ביקורת (נזילות וכו') למנוע אחרי עבודה גדולה שבוצעה, כגון ראש מנוע או שיפוץ מנוע.

שלום.

אתה לא צודק ביכלל ביכלל ביכלל!!!

כמעת כל המנועים צריכים חיזוק ברגי ראש למעט מיספר מצומצם של מנועים שלא ניתן תכנית לבצע חיזוק ברגי ראש. בפיאט מומלץ מאוד מאוד לבצע חיזוק בירגי ראש רק מה יש בעיה , זה כרוך בעבודה רבה ולא נוחה כי מבנה גל הזיזים מפריעה אבל יש פיתרונות לבעיה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לא זכור לי כלל הוראות יצרן לחיזוק ראש בפיאט אחרי X ק"מ....

אני אשמח אם תוכיח לי, ע"י צרוף הוראות יצרן ולא משנה לי איזה דגם, ולא של משהו לפני 30 שנה.

במסמך שדוד צרף לא רשום כלום על חיזוק נוסף, וזה שנהוג במוסכים לא עושה את זה נכון כלל, ואפילו מיותר.

לגבי סגירת ראש בפיאט 1400 סמ"ק אתה כנראה מתכוון למפתח 17 מכופף, להגיע לברגים בחלק האחורי, לא?

פורסם

דניאל מה קורה איתך,אתה מתווכח עם בני ל. ומכניס אותי.

קודם כל לא התייחסתי לחיזוק ראש לאחר שיפוץ.

ואם כבר אני מצטרף לדעתו של בני.כן צריך לחזק.או לפחות לבדוק אם הוא מחוזק כראוי.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
במסמך שפלוני צרף לא רשום כלום על חיזוק נוסף, וזה שנהוג במוסכים לא עושה את זה נכון כלל, ואפילו מיותר.

עכשיו יותר טוב...?

פורסם
שלום.

אתה לא צודק ביכלל ביכלל ביכלל!!!

כמעת כל המנועים צריכים חיזוק ברגי ראש למעט מיספר מצומצם של מנועים שלא ניתן תכנית לבצע חיזוק ברגי ראש. בפיאט מומלץ מאוד מאוד לבצע חיזוק בירגי ראש רק מה יש בעיה , זה כרוך בעבודה רבה ולא נוחה כי מבנה גל הזיזים מפריעה אבל יש פיתרונות לבעיה.

בברכה בני ל.

תודה לכל המגיבים. את הנתונים איך לבצע את הסגירה של הראש יש לי (היינס ואוטודאטה) ובשניהם לא כתוב כלום על חיזוק אחרי X ק"מ או Y חודשים.

בני, אני אשמח אם תוכל לומר לי באיזה מומנט מחזקים, או איזה זווית, והאם הסדר חיזוק זהה לסדר של סגירת הברגים?

וכמובן השאלה, מה קורה אם לא מחזקים?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תודה לכל המגיבים. את הנתונים איך לבצע את הסגירה של הראש יש לי (היינס ואוטודאטה) ובשניהם לא כתוב כלום על חיזוק אחרי X ק"מ או Y חודשים.

בני, אני אשמח אם תוכל לומר לי באיזה מומנט מחזקים, או איזה זווית, והאם הסדר חיזוק זהה לסדר של סגירת הברגים?

וכמובן השאלה, מה קורה אם לא מחזקים?

שלום.

יתכן שלפי הוראות יצרן אין הסבר על חיזוק ברגי ראש אחרי X ק"מ.

אבל יש ניסיון חיים! ומתוך נסיון רצוי מאוד לבצע חיזוק כי הברגים ניסגרים הרבה.

המידה לחיזוק הברגים הוא 55 LB (ליברות-פיט) .

את הברגים מחזקים בצורה הבא מהמרכז בצורה סיבובית או בהצלבה לצדדים.

חשוב לציין שכדאי לחזק יש קודם כול לשחרר מעט את הבורג והכלל הזה תופס בכול המנועים.

יש הרבה מכונאים שלא משחררים את הבורג ומנסים ישר לתזק וזה לא טוב.

בברכה בני ל.

פורסם
שלום.

יתכן שלפי הוראות יצרן אין הסבר על חיזוק ברגי ראש אחרי X ק"מ.

אבל יש ניסיון חיים! ומתוך נסיון רצוי מאוד לבצע חיזוק כי הברגים ניסגרים הרבה.

המידה לחיזוק הברגים הוא 55 LB (ליברות-פיט) .

את הברגים מחזקים בצורה הבא מהמרכז בצורה סיבובית או בהצלבה לצדדים.

חשוב לציין שכדאי לחזק יש קודם כול לשחרר מעט את הבורג והכלל הזה תופס בכול המנועים.

יש הרבה מכונאים שלא משחררים את הבורג ומנסים ישר לתזק וזה לא טוב.

בברכה בני ל.

נו, באמת.... :???:

קודם כל, במכוניות מודרניות לרוב אין צורך בהידוק נוסף וגם הוראות היצרן לא מדברות על כך.

ברוב המכוניות יש ברגי ראש מסוג Stretch Bolts ואין צורך לחזק אותם בשנית.

חוץ מזה, הנתון של 55lb... הרי בכל מנוע יש אטם שונה, ברגים שונים, חומרים שונים וכו' לכן ברור שהנתון של 55lb אינו יכול להיות נכון לכל המנועים, אז למה סתם להגיד ?

בנוסף, אם תהדק את כל הברגים לפי קריאת מומנט, אז סיכוי טוב שהלחץ על פני האטם ראש לא יהיה שווה ואחיד. זה נובע מהבדלים בחיכוך בין הבורג להברגה (שמן, ליכלוך וכו').

מה שמקובל היום זה לסגור את הברגים בכמה שלבים, כאשר השלבים הראשונים הם לפי מומנט (סגירה למומנט נמוך יחסית) ואח"כ סגירה בשלבים לפי מעלות (למשל, לסגור את כל הברגים 90 מעלות - רבע סיבוב). שיטה כזאת מבטיחה שהלחץ על האטם ראש יהיה יותר אחיד.

כל יצרן נותן הוראות שמתאימות למנוע שלו והידוק הראש לפי הוראות היצרן יבטיח פעולה תקינה של המנוע.

פורסם

שלום!

את הסגירה בשלבים מבצעים, לא רק כדי להגיע לסגירה שווה.

יש להמתין מס" דקות בין שלב לשלב,כדי לאפשר ללחץ האוויר שנוצר בקדח להשתחרר.

לפני הכנסת הברגים,יש לנקות את החורים הייטב,עם לחץ אוויר.

דניאל,לאחר בירור עם מומחים שונים,נאמר לי שאוטו דאטא, קונה בכסף חי את הנתונים מהיצרנים.

ברור שלא קיים מצב של "יש מאיין".(כתבת שזה לא נתוני יצרן)

וכל הכבוד לך על העבודה בקשר לממיר מומנט.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
נו, באמת.... :???:

קודם כל, במכוניות מודרניות לרוב אין צורך בהידוק נוסף וגם הוראות היצרן לא מדברות על כך.

ברוב המכוניות יש ברגי ראש מסוג Stretch Bolts ואין צורך לחזק אותם בשנית.

חוץ מזה, הנתון של 55lb... הרי בכל מנוע יש אטם שונה, ברגים שונים, חומרים שונים וכו' לכן ברור שהנתון של 55lb אינו יכול להיות נכון לכל המנועים, אז למה סתם להגיד ?

בנוסף, אם תהדק את כל הברגים לפי קריאת מומנט, אז סיכוי טוב שהלחץ על פני האטם ראש לא יהיה שווה ואחיד. זה נובע מהבדלים בחיכוך בין הבורג להברגה (שמן, ליכלוך וכו').

מה שמקובל היום זה לסגור את הברגים בכמה שלבים, כאשר השלבים הראשונים הם לפי מומנט (סגירה למומנט נמוך יחסית) ואח"כ סגירה בשלבים לפי מעלות (למשל, לסגור את כל הברגים 90 מעלות - רבע סיבוב). שיטה כזאת מבטיחה שהלחץ על האטם ראש יהיה יותר אחיד.

כל יצרן נותן הוראות שמתאימות למנוע שלו והידוק הראש לפי הוראות היצרן יבטיח פעולה תקינה של המנוע.

שלום.

תגיד לי מה אתה מבלבל את השכל?

הרי מדובר בפיאט ובפיאט המדוברת מחזקים בדיוק את המידה שכתבתי.

בנוסף אני לא יודע מה איתך אבל! אני כאשר למדתי את המיקצוע לפני 40 שנה +- למדנו גם את תורת סוגי הברגים עובי, קוטר, אורך ,ומומנטים לסגירה. כלומר אני רק ממבט על הבורג יודע מי אמא שלו ומי אבא שלו וכמה צריך ומותר לחזק.

לגבי אופן הסגירה הרי שזה ברור שמחזקים לפחות בשלושה שלבים אבל זו לא השאלה שנישאלה.

אגב תמיד יש לשחרר את הבורג לפני שממשכים את החיזוק כי יש מצב שהברגים "נידבקים" ומרמים בחיזוק.

בברכה בני ל.

פורסם

לפי הוראת יצרן(פיאט ) יש לבצע חיזוק ראש מנוע בין 500-1000 ק"מ.

יש אפילו התניה ללקוח שאם לא יבצע חיזוק ראש ,האחריות לעבודה לא תכובד.

לכן על החשבונית נהוג להוסיף את הדרישה לבצע חיזוק ראש+להשאיר את הרכב ליום עבודה שלם.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

• תוכן חדש...