Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות בגלל זה בסיבבת הראש מנוע יש הרבה שמן או השמן מתערבב עם המים? יש מצב אולי בגלל שניפתח קצת הראש מנוע?

יש לי גולף 92 1300 פתחתי את המכסה למעלה ויש 8 ברגים גדולים כוכב, אותם יש לחזק? ואם אני יחזק לא תהייה לי בעיה יותר?

בני מאיפה אתה?

תמיר

פורסם
יכול להיות בגלל זה בסיבבת הראש מנוע יש הרבה שמן או השמן מתערבב עם המים? יש מצב אולי בגלל שניפתח קצת הראש מנוע?

יש לי גולף 92 1300 פתחתי את המכסה למעלה ויש 8 ברגים גדולים כוכב, אותם יש לחזק? ואם אני יחזק לא תהייה לי בעיה יותר?

בני מאיפה אתה?

תמיר

שלום.

האם פרקו ראש מנוע אם לא אין מה לחזק הבעיה לא משם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

תגיד לי מה אתה מבלבל את השכל?

הרי מדובר בפיאט ובפיאט המדוברת מחזקים בדיוק את המידה שכתבתי.

בנוסף אני לא יודע מה איתך אבל! אני כאשר למדתי את המיקצוע לפני 40 שנה +- למדנו גם את תורת סוגי הברגים עובי, קוטר, אורך ,ומומנטים לסגירה. כלומר אני רק ממבט על הבורג יודע מי אמא שלו ומי אבא שלו וכמה צריך ומותר לחזק.

לגבי אופן הסגירה הרי שזה ברור שמחזקים לפחות בשלושה שלבים אבל זו לא השאלה שנישאלה.

אגב תמיד יש לשחרר את הבורג לפני שממשכים את החיזוק כי יש מצב שהברגים "נידבקים" ומרמים בחיזוק.

בברכה בני ל.

זה בדיוק העניין.... הדברים שאמרת רלוונטים למכוניות לפני 40 שנה.....

פורסם

חברים,

חיזוק ראש אחרי X ק"מ עבר מהעולם! (אולי קיים בפיאט 600....לא מכיר)

אם אין הנחיית יצרן לבצע --אז לא לבצע, נקודה.

טכנולוגיית האטמים עברה שידרוג ב 10-20 שנים האחרונות, וזה מבטיח אטימה מלאה בפעם הראשונה שהאטם נלחץ.

סגרתי כמה וכמה ראשים בחיי, גם של פיאט, ולעולם לא חיזקתי שנית, כמובן ללא תקלות וללא דליפות.

מאיפה ההמצאות האלו? מה אנחנו פתאום יודעים יותר טוב על המנוע מיצרן המנוע?

ולדוד,

לגבי אטודאטה, נכון, הם רוכשים את המידע אך לא את כולו, רק מה ש'פופולרי'. אם תעיין בספרות יצרן מקורית, תבחין עד כמה מעט מידע מספק האוטודטה לעומת המקור.

פורסם

כפי שכבר נכתב אין צורך לבצע חיזוק ראש לאחר XXX קילומטר.

מוצרף קובץ הוראות ייצרן עבור גולף שנת 96 ואין שום איזכור לגבי חיזוק הראש לאחר מספר קילומטרים וגם בספרות של HAYNES עבור FIAT UNO מנוע 1.3L אין שום איזכור.

Pages from Haynes Manuals - Fiat Uno Service And Repair Manual (83-95).pdf

69.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
לפי הוראת יצרן(פיאט ) יש לבצע חיזוק ראש מנוע בין 500-1000 ק"מ.

יש אפילו התניה ללקוח שאם לא יבצע חיזוק ראש ,האחריות לעבודה לא תכובד.

לכן על החשבונית נהוג להוסיף את הדרישה לבצע חיזוק ראש+להשאיר את הרכב ליום עבודה שלם.

נתי

אתה יכול להביא מקור מוסמך להוראות היצרן? (צילום מספר או תוכנה). פשוט אני לא מצאתי כאלה, אבל שמעתי ממכונאי של פיאט שכן צריך.

אני אנסה בלי לחזק פעם אחת, וניתן למנוע לרוץ קצת (בסל"ד כמו של נסיעה) ונראה מה יקרה :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...