Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קושיה בדיני רשיון לאופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שבסביבות 2007 ישתנו חוקי הרשיונות לרכב דו גלגלי.

במקום רשיון לפי נפח מנוע - יהיה רשיון לפי הספק.

אז כל מי שיש לו רשיון על 50 סמ"ק - יהיה לו רשיון גם על 125...

מאיזה נפח מנוע ההספק עובר את ה30 כ"ס?

אם זה 250, כמה שיעורים (אם בכלל) אני צריך לעשות כדי לגשת לטסט על דבר כזה?

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

אתה לא יכול לחזות את העתיד. בישראל אומרים אחד ועושים 2.

אם אתה רוצה רישיון תעשה לפי השיטה של היום

בנוגע לך יש שני סוגי רישיונות:

קטנוע עד 500

ואופנוע עד 500

(אתה צריך להיות בן 18 )

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אוקיי...

אז מה אם אני בן 25 ויש לי רשיון לאוטו כבר 8 שנים?

אני עדיין צריך אי אילו שיעורי נהיגה מינימליים בשביל לעשות רשיון עד 500 נגיד?

- מוכר?

- לא

פורסם

פטור מתיאוריה

על 500 חייב מינימום שיעורים כמו כולם וגם טסט ומגרש

על קטנוע - טוסטוס 50 סמק צריך כמה שיעורים בודדים ומבחן שליטה בלבד היינו מגרש

תעשה חושבים למה אתה רוצה רישיון לדו"ג ותחליט

אם זה סתם לשייט בעיר או יותר מזה. אם לעבוד אז תעשה 500. כמו כן קח בחשבון ש50 סמקים מאד מאד חלשים ולא יכולים להיכנס לאיילון וכבישים מהירים כגון ת"א ירושלים וכו'

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני גר בכרמיאל, אז אין לי הרבה בעיה עם איילון.

עד כמה סמ"ק אני יכול לעשות רק מבחן שליטה באיזה מגרש חניה?

- מוכר?

- לא

פורסם

בנוגע לשינוי הרישוי לאופנועים לפי הספק ולא לפי נפח שזוהי למעשה השיטה האירופאית

התחילו לדבר כבר מאז 98. עצתי לך תעשה עכשיו רישיון עד 500, בעוד שנה תחזור ותעשה רישיון לא מוגבל,(חובה וותק של שנה) ואז כבר הסוגיה הזו לא תעניין אותך יותר כי בכל מקרה שלא יהיה תהיה

פטור משינוי ברפורמה הזו.

במידה ויהיה לך רישיון עד 500 בלבד בזמן הרפורמה תועבר לקטגוריית ה"עד 33 כ"ס" וההפסד יהיה כולו שלך.(לאופנוןעי ה-500 כיום יש עד 60 כ"ס).

מתאוריה אתה פטור בכל מקרה.

עבור 50 סמ"ק מספיק מבחן שליטה פשוט ולא מחייב כלל שיעורים.

עבור 500 סמ"ק תצטרך להקדיש 15 שיעורים בלבד וטסט כולל מבחן שליטה ונסיעה בכביש.

(במידה והיה לך רישיון כבר עלך 50 סמ"ק יהיו מספיקים 8 שיעורים בלבד והטסט הנ"ל)

לאחר וותק של שנה בלבד עם רישיון 500 יספיקו 8 שיעורים פלוס טסט מלא(שליטה וכביש) לקבלת רישיון מעל 500 (כל האופנועים)

50 סמ"ק לא מומלץ לכרמיאל כיוון שלא תצליח להתרחק יותר מכפר מנדא כי יתר הכבישים באיזור אסורים עליו.

אופנוען

פורסם

אני אתעלק על הת'רד, אם יש לי רישיון כבר 3 שנים ואני רוצה קטנוע 50 סמ"ק, האם אני צריך רק מבחן שליטה? אם כן אז מה הפרוצדורה? צריך לגשת למשרד הרישוי או שצריך לפנות למורה (כמו עם אוטו)? האם המורים באמת מוכנים להגיש אותך ישר לטסט או שהם מחייבים אותך לקחת כמה שיעורים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גש למורה לנהיגה, עשה נא שיעור קליל [פטור מתיאוריה] ובו תלמד מה עושים בטסט [במגרש בלבד: 1. נוסעים בקו ישר לאט. 2. שמיניות. 3. סלאלום. 4. בלימת חרום.], גש לטסט וברוך הבא לעולם האופנועים.

dirty old man

need love too

פורסם
עצתי לך תעשה עכשיו רישיון עד 500, בעוד שנה תחזור ותעשה רישיון לא מוגבל,(חובה וותק של שנה) ואז כבר הסוגיה הזו לא תעניין אותך יותר כי בכל מקרה שלא יהיה תהיה

פטור משינוי ברפורמה הזו.

במידה ויהיה לך רישיון עד 50 בלבד בזמן הרפורמה תועבר לקטגוריית ה"עד 33 כ"ס" וההפסד יהיה כולו שלך.(לאופנועי ה-500 כיום יש עד 60 כ"ס).

מתאוריה אתה פטור בכל מקרה.

עבור 50 סמ"ק מספיק מבחן שליטה פשוט ולא מחייב כלל שיעורים.

עבור 500 סמ"ק תצטרך להקדיש 15 שיעורים בלבד וטסט כולל מבחן שליטה ונסיעה בכביש.

(במידה והיה לך רישיון כבר על 50 סמ"ק יהיו מספיקים 8 שיעורים בלבד והטסט הנ"ל)

לאחר וותק של שנה בלבד עם רישיון 500 יספיקו 8 שיעורים פלוס טסט מלא(שליטה וכביש) לקבלת רישיון מעל 500 (כל האופנועים)

50 סמ"ק לא מומלץ לכרמיאל כיוון שלא תצליח להתרחק יותר מכפר מנדא כי יתר הכבישים באיזור אסורים עליו.

וואלה, החכמתי. :-)

את הטופס הירוק כבר יש לי, עכשיו רק צריך להחתים את משרד הרישוי, לעשות בדיקת עיניים ולחוש לעבר הבית ספר (ללימוד נהיגה).

יש איזה נפח מסוים בינהם? כי לפי מה שהבנתי - 50 סמ"ק יהיה שווה ערך ל125 סמ"ק (שאיתו כבר אפשר לצאת מהעיר?)

ולגבי ה"יציאה מכרמיאל" יש לי אוטו, אני רק מחפש משהו קטן להסתובב איתו בתוך העיר (גם יעזור למצוא עבודה בתור שליח וגם כשאני אלמד במכלאה...)

- מוכר?

- לא

• תוכן חדש...