Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מילות קישור: (פגו, פיגו, פיג'ו, פזו, פז'ו, פיזו, פיז'ו, מאורר, אויר מבחוץ, אויר מבפנים)

שלום לכולם, היום שיפצתי את הדשבורד של הפג'ו 205 שלי. בחודשים האחרנים חלק הפלסטיק שמתחת לפנל המאוורר (זה עם הכפתורים למיזוג, משולש אזהרה) התחיל "ליפול" למטה, לרעוד בזמן נסיעה.

אז פתחתי את הכל לפני שבועיים, והיום סגרתי. לאחר שחשבתי על הדבקת החלקים השבורים יחדיו, החלטתי שזה לא יעזור, שכן על הדשבורד יש לחץ שהדבקה לא תחזיק מעמד הרבה בו.

לכן החלטתי על פתרון באמצעות אזיקונים, שבאמצעותם הצמדתי את חלקי הפלסטיק הפנימיים זה לזה.

אין לי תמונה של הדשבורד מפורק לגמרי. אבל יש לי כמעט

הנה כך נראה הדשבורד לאחר שחיברתי לפלסטיק מאחורי פנל המאוורר 2 אזיקונים כדי להצמיד אותו למעלה, לפתח יציאת המיזוג המרכזי(דשבורד1, דשבורד2):

• בעיגולים האדומים מסומנים האזיקונים
  • בעיגול הכחול אתם רואים את בורר מצב כניסת האויר : אויר מבחוץ או אויר מפנים (כאשר חוט המתכת משוך מלוא אורכו מתוך מעטפתצ הפלסטיק העוטפת אותו, האויר מגיע מתוך הרכב). כאשר פתחתי את הדשבורד החלק הזה לא היה מחובר לכלום. ראיתי שהוא אמור להיות מחובר לכפתור שבורר את עוצמת האוורור, ואת כיוון כניסת האויר. אני לא יודע בדיוק למה, אבל ברגע שחיברתי אותו לכפתור, הכפתור נהיה קשה לתפעול, ובסופו של דבר שברתי את גלגל השיניים שאחראי להזיז את חוט המתכת יחד עם סיבוב הכפתור. המנגנון שמפעיל את המאורר לא ניזוק.
    בסופו של דבר ניתקתי את החוט הזה, כפי שאתם רואים בתמונה, מהמנגנון הפלסטי. בסוף תראו מה עשיתי עם הצינור הזה.

מה הלאה? צריך לחבר את החלק התחתון של הדשבורד, זה שמחזיק את הכפתורים (של משולש האזהרה בין היתר) והמאפרה. בתמונה (דשבורד3) אתם רואים כבר את החיבור של האזיקון. בפוסט הבא שלי אני אצרף תמונה נוספת שמראה בדיוק לאן חיברתי את האזיקון. בינתיים אני אתאר את זה במלים:

• בעיגול האדום מסומן האזיקון החדש
  • בכחול מסומן זוית הצילום של התמונה הבאה, דשבורד4, ממנה ניתן לראות לאן מחובר האזיקון.
  • קודם כל עשיתי טעות, וחיברתי קודם את פנל המאוורר, אשר מסתיר ומקשה את הגישה לחלק הפלסטיק האחורי אליו חיברתי את החלק התחתון של הדשבורד.
  • יש חלק פלסטיק שנמצא בדיוק מאחורי החלק הלבן (החלק הלבן הוא החלק האחורי של פנל המאווררים)
  • חלק הפלסטיק הזה אמור לתמוך בחלק הלבן, אבל משום מה כשניסיתי לעשות את זה פנל המאווררים התמקם נמוך מדי.
  • בחלק הזה יש נישות בשני צדדיו, שבהם מוברגים גם ברגים. דרך הנישות האלא העברתי את האזיקון.

דשבורד2.jpg

דשבורד1.jpg

דשבורד3.jpg

פורסם

המשך:

בתמונה (דשבורד4) ניתן לראות היכן חיברתי את האזיקון מפנים. אני יודע שזה קצת לא ברור. אני ממליץ להסתכל בתמונה דשבורד3 כדי לראות מאיזה זוית צילמתי את התמונה הזו.

בתמונה דשבורד5 ניתן לראות את חיבור האזיקון מזוית אחרת.

בתמונה דשבורד6 צילמתי את הצד השני של הדשבורד, לפני שחיברתי את האזיקון. בעיגולים האדומים רואים את הפתחים שדרכם חיברתי את האזיקון. ובעיגול הכחול, שוב, צינור הפלסטיק שבורר את מצב כניסת האויר לרכב

דשבורד4.jpg

דשבורד5.jpg

דשבורד6.jpg

פורסם

נמשיכה:

בתמונה דשבורד7 רואים שהרכבתי את חלק פלסטיק שחור שנשבר. הוא מורכב מתחת ללוח המאווררים.

ניתן לראות גם שהרכבתי את האזיקון בצד ימין של הדשבורד. כעת הלחץ שמופעל על הדשבורד מנוטרל ע"י האזיקונים שמחזיקים את הכל ביחד. זה הטריק. עכשיו אין בעיה להרכיב את הפלסטיקים, והם לא ישברו.

בדשבורד8 רואים שהרכבתי את הברגים במקומם (לאחר שהדבקתי למקומו חלק פלסטי ששייך לחלק החיצוני של הדשבורד - מוקף בעיגול אדום).

בדשבורד9 הרכבתי את הפנל החיצוני של המאווררים, וחסר רק לשים את הכפתורים עצמם במקום.

דשבורד7.jpg

דשבורד8.jpg

דשבורד9.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ולסיום, מרכיבים את הפלסטיק התחתון במקום, יחד עם כל הכפתורים (מיזוג, משולש אזהרה) - להלן תמונה דשבורד10.

לאחר מכן מרכיבים את תא המאפרה, וזהו. (אין לי תמונת סיום).

הדשבורד נראה בסוף בדיוק כמו שהוא היה, רק שהחלקים השונים מחוברים יחדיו, ויותר הוא לא יקרוס בגלל הלחץ הפנימי. והכל תודות לאזיקונים!

אז למי שקרא עד עכשיו תודה, ובהצלחה. ניתן לפנות אלי בשאלות מי שרוצה.

דשבורד10.jpg

• תוכן חדש...