Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו מעשן בכמויות די גדולות דווקא שהוא חם...

מוזר לפי מה שאני יודע זה אמור להיות הפוך אם זה רינגים!

שמן סמיך יותר + תוסף MOS2

כבר בפנים והוא המשיך....

כבר כמעט אמרתי נואש....

אך בבדיקה שלי נמצא שמשום שנשם גל הארכובה של המנוע מחובר ישירות ( כן כן ) לסעפת היניקה

הרכב מעשן!!

כשהנשם מנותק הרכב לא מעשן אלה מעשן את השמן שנשאר בחיבורים ומפסיק!

החיבור לסעפת היניקה שצינור הנשם מכסה אותו מפוצץ שמן אבל זה נורמלי.

למה הנשם לא מחובר לפני הקרבורטור?

או שזה בהחלט סוג של קומבינה למרות שהחיבור לסעפת נראה כחיבור אמין ולא קומבינה אך יכול להיות שהוא בעצם חיבור וואקום שעבר הסבה מקומבנת עד מאוד???

מישהו יכול להגיד לי איך זה במצב המקורי?

ועכשיו שאלת השאלות.....

נגיד ואני באמת צריך להחזיר את זה למקום אני חייב סינון טוב כדי שהשמן לא יגיע לצילינדרים כי הכניסה לסעפת רטובה לגמרי!

באיזה חומר אני יכול להשתמש ואיך ( צמר גפן נפסל בגלל שהוא יתפורר ויכנס לתא השריפה! )

האם ספוג יעשה את העבודה? אולי סוג של בד עמיד?

האם בטוח לעבוד עם ספוג?

האם יש חומר שמשתמשים בו לפילטרים שאני יוכל להשיג ולהשתמש בו?

הלכתי היום לכמה חנויות חלפים שטענו שלפורד סיירה אין בכלל נשם גל ארכובה :?

במקרה וזה לא תקין ולא טוב אני צריך בית פילטר חדש עם כניסה לנשם או לעשות חור במקורי ולאטום לגמרי.

האם ניתן להשיג למרות שהמוכרים ה"משכילים" טוענים שאין נשם?

אני לא מעוניין בפילטר חיצוני כי אני המנוע צריך את התת לחץ בתיבת גל הארכובה אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם נזילות!

יש לציין שהמנוע לא "מנפח" ויציאות המילוי והנשמים לא פולטות גזים בצורה פראית ( למרות שזה לא אינדקציה לכלום אבל בכל זאת תיארתי לעצמי שמישהו ישאל אם זה ככה אז זה לא! )

אשמח לעזרה בפתרון הבעיה!

פורסם

בקו המקסימום!

20W50 של קאסטרול (GTX )

+ תוסף למניעת שחיקה במנוע!

אני רוצה לקחת בד ולנסות לשים אותו ואחרי כמה זמן לפתוח ולבדוק אם הוא רטוב לגמרי....

אשמח לעוד הצעות!

פורסם

הנשם בסיירה לא אמור להתחבר לסעפת היניקה, אלא לשסתום אל חוזר מתחת לסעפת היניקה בחיבור לבלוק מנוע, קיים בית נשם, בעל שסתום אשר ביניקת וואקום נלחץ וסוגר מעבר!

יתכן והצינור וואקום שלך,מחובר לטי של צינור וואקום למגבר בלם, במקום לנשם שהוזכר למעלה,וזוהי הסיבה לעשן היתר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יתכן מאד שיש לך יותר מדי שמן במנוע. קרא את תגובתו של איציק למעלה, והמתן לתגובתו של פותח השרשור, על פניו הבעייה לא נראת בעייה של עודף שמן!

בברכה

צביקה

פורסם

אני רוצה להוסיף שאלה, למה בחלק מהרכבים הנשם רטוב כולו משמן, ובחלק מהרכבים (אפילו באותם דגמים) הנשם יבש לחלוטין?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני רוצה להוסיף שאלה, למה בחלק מהרכבים הנשם רטוב כולו משמן, ובחלק מהרכבים (אפילו באותם דגמים) הנשם יבש לחלוטין? לרוב הבעייה של נשם סתום ולא מטופל, הגורם ללחצים גדולים למנוע, לנזילות/ הזעות/ ובמקרים חמורים גם לפריצת מחזירי שמן!

בברכה

צביקה

פורסם

אכן צביקה אתה צודק זה מה שאמרתי בהודעה הראשונה שלא נראה לי שהוא במקום הוא אכן מחובר לטי של מגבר הבלם....

לא הבנתי את מיקום צינור הנשם לפי התאור שלך איפה בדיוק הצינור מתחבר?

מה אמור להיות במקום הנשם בטי של מגבר הבלם?

אם כלום וזה אופציונלי למערכת מסוג כלשהו אז מאיפה אפשר לקנות פקקים כאלה כמו שיש לפעמים בקרבורטורים שמתלבשים וסוגרים?

פורסם

אכן צביקה אתה צודק זה מה שאמרתי בהודעה הראשונה שלא נראה לי שהוא במקום הוא אכן מחובר לטי של מגבר הבלם....

לא הבנתי את מיקום צינור הנשם לפי התאור שלך איפה בדיוק הצינור מתחבר?

מה אמור להיות במקום הנשם בטי של מגבר הבלם?

אם כלום וזה אופציונלי למערכת מסוג כלשהו אז מאיפה אפשר לקנות פקקים כאלה כמו שיש לפעמים בקרבורטורים שמתלבשים וסוגרים? אני חוזר על המיקום: מתחת לסעפת היניקה קיים קופסת מתכת מלבנית, או ישירות שסתום חד כווני , שתקוע בלחץ, אך ניתן לשליפה למטרות החלפה/ נקוי/ ואליו אמור להתחבר צינור הנשם שאמור להגיע מפקק מילוי השמן, או ישירות ממכסה השסתומים!

את הטי שאליו היה מחובר הנשם, יש לחסום בפקק/ כובעון מגומי ולחזקו בבנד ממתכת, אשר ניתן להשיגם בכל חנות חלקי חילוף לרכב!

בברכה

צביקה

פורסם

אני יחפש ויראה אך למיטב ידיעתי לא קיים כזה....

אני מדבר על מנוע OHC PINTO 1.6 88

אנחנו מדברים על אותו דבר????

כי אין לי נשם ממכסה השסתומים למיטב זכרוני.....רק פקק שמתיימר לשחרר לחץ מהצדדים שלו!

זה אומר שהמכסה שלי לא מקורי?

תודה רבה על העזרה!

אני יבדוק את העניין בהיינס של חבר בהזדמנות הכי קרובה!

פורסם

תיקון קל: צינור הנשם בדגם זה עד כמה שזכור לי, מחובר ישירות מהטי בסעפת היניקה ישירות לשסתום אל חוזר, וזהו לא אילתור אלא חיבור מקורי!

בפורד פיאסטה לעומת זאת ,הנשם מחובר מהסעפת יניקה ,למכסה מלוי השמן שבו היו שלושה יציאות,

אחת לעבר סעפת היניקה, שניה למסנן האוויר ושלישית כמדומי חשופה!

בברכה

צביקה

פורסם

אהלן ערב טוב,

אני מצטרף לשרשור (לא רוצה לפתוח חדש בנושא נשמים). לי יש וליאנט שנת 74, עכשיו כפי שניתן לראות בתמונה (יש לי כזה מנוע בדיוק) ישנם שתי צינורות שיוצאים מהמכסה שסתומים, אחד לקרבורטור (ששואב אותו) והשני לביתש ל הפילטר.

מה תפקידו של כל אחד? אני יודע שפעם אחת הייתי צריך צינור לשמן גיר שהתפוצץ באמצע נסיעה אז ניתקתי את הימיני וסתמתי את החור בקרבורטור (אם מברג!) ונסעתי ככה עד התחנת דלק הכי קרובה ולא קרה כלום (אילטור חבל על הזמן). יום אחד ניתקתי את השני והנעתי ויצא מלא עשן מבית הפילטר ומהחור. למה, יש לכם אולי רעיון?

dart6.jpg

פורסם

את שניהם אין לנתק!

צינור ימני מחובר לשסתום תת לחץ, ותפקידו למחזר את הגזים בבית הארכובה, ולשימון השסתומים, השני הוא צינור נשם רגיל , אשר גם ממחזר את הגזים, ודואג למניעת זיהום האוויר, ניתוקו יזהם לך את המנוע, ויגרום לריחות לא נעימים, בחלל הרכב!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה עם כל הכבוד, העיניין של השימון לשסתומים זה חרטה ברטה . הצינורות נשם האלה רק מזיקים .

ברכב שמעשן הרבה הכי טוב זה לחבר צינורות מתחת לאוטו .

JDM :twisted:

• תוכן חדש...