Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם.

אני יודע שזה נושא עמוס, ביחוד לאחר התראד של שי לגבי "עובדות על קבלים".

העניין הוא שלא ממש הבנתי מה קובע אם אני צריך או לא צריך קבל, מה שגם יש הרבה אנשים (מתקינים מנוסים שלא ירוויחו מלמכור לי כלום).

בכל אופן המערכת תורכב מהמגבר הנוכחי שלי, סוליד אודיו MS40, הוא מוצהר 140 W בגישור ולפי הידוע לי המגבר עומד בהספקים שלו.

כלומר 280WRMS, בנוסף אני יפעיל מגבר נוסף לסאב. עוד לא ידוע אם מונו קטן או שני ערוצים בגישור, בכל מקרה מדובר על צריכה של בערך 200-250W.

כלומר בסופו של דבר אני מצפה למערכת עם הספק של בערך 500WRMS.

עכשיו עשיתי צת חישובים שאני לא יודע כמה הם תקפים בעולם האמיתי...

חישבתי כך: 500WRMS ביציאות של המגבר לאחר חישוב האפקטיביות (הנחתי 60%) נותן תוצאה של בערך 830WRMS ומכאן שבמתח עבודה של 13.5V מקבלים זרם של בערך 61A. (אם יש משהו תקול בבקשה לתקן, ביחוד לגבי האפקטביות, קצת ניחשתי)

עכשיו השאלה אם מערכת החשמל של פיאט אונו (מצבר ואלטרנטור חדשים) יכולה לעמוד בעומס כזה? האם יש לי צורך בקבל? והאם החישוב נכון?

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

קראת את המאמר, ועדיין אתה שואל שאלה שכזאת ?

קבל איננו מייצר כוח, ואינו בר קיבולת בשביל לייצב אספקת חשמל עבור המגברים שלנו.

אם האלטרנטור נכשל במשימה, לאחר חלקיק שניה, גם הקבל נכשל.

לגבי האונו שלך, אני יכול לנחש שהיא תעמוד בזה, במקרה הכי גרוע תוכל למדוד נפילות מתח.

אבל חוץ מלמדוד בפועל ולראות בשטח, אי אפשר לנחש את מבחן המציאות..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אם האלטרנטור שלך והמצבר חדשים תוכל אולי לברר בידיוק מה ההספק של האלטרנטור

אם האלטרנטור הוא מעל 60 אמפר אז לא תהיה לך שום בעיה בכלללללל

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

אולי נחכה ונראה לאן התר'ד יתפתח? אולי כן ימליצו על קבל, ואז יהיה לך שווה?! NOT!

לא הבנתי מה הבעיה להתקין הכל ברכב, ולראות אז, לאחר מעשה - כיצד המערכת מתפקדת על

המערכת החשמלית של הרכב? :?

פורסם

דרך אגב, רק רציתי להזכיר לפותח התרד, שהנתונים שהוא נתן הם אכן אופטימליים מבחינת ניצול חשמל.

אבל יש לזכור שמוסיקה הינה דינאמית והמצב ההספק של המגברים הוא במקסימום.

משמע, צריכה מאספקת החשמל בזמן מוסיקה תהייה נמוכה בהרבה ממצב מקסימלי ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...