Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סליל הצתה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, מבקשת חוות דעתכם בנושא הבא:

יונדאי אקסנט 2007 מטופלת ממש טוב ( חוץ מדפיקה שלא השאירו פתק הכל סבבה)

הבוקר הרכב התחיל לקרטע עם התחלת הנסיעה ונדלקה נורת צ'ק אנג'ין.הגעתי למוסך מורשה של יונדאי- בדקו אמרו צריך להחליף סליל הצתה, אמרו 1033 ש"ח כולל עבודה

אחרי שהעלו על הליפט מצאו תקלות נוספות לתיקון- החלפת מצתים ,החלפת רצועת אלטרנטור, רצועת מזגן ,4 פלגים או שסתומים,אטם מכסה שסתומים

ובנוסף טיפול בסיסי והעברת טסט

הכל ביחד אחרי הנחה 4500 ש"ח וזה גם אם לא ימצאו עוד משהו על הדרך

האם זה מחיר סביר? האם שווה את ההשקעה?

תודה מראש

פורסם

אין שום סיבה להכניס רכב כזה למורשה יונדאי.  

בגדול אם זה כל מה שמצאו אז הרכב במצב מעולה. 

יש כאן כמה דברים כפולים, מצת זה פלאג,  רצועת אלטרנטור, ברכבים רבים היא גם הרצועת מזגן (לא בטוח לגבי הרכב שלך). 

בכל מקרה אם תכניסי למוסך רגיל ככל הנראה שתצאי בחצי מחיר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

מחיפוש זריז (=חובה לבדוק שאכן מתאים לדגם הספציפי ברשותך):

מצתים מתאימים עולים 12 ש"ח ליחידה (לינק לדוגמה), סליל הצתה אחד עולה 250 ש"ח לתחליפי OEM (לינק לדוגמה) ויתכן שניתן למצוא תחליפיים יותר זולים.

רצועת מזגן תחליפית 34 ש"ח (לינק לדוגמה), רצועת אביזרים 32 ש"ח (לינק לדוגמה).

אטם מכסה שסתומים 220 ש"ח (לינק לדוגמה).

מה שמותיר את עלות הטיפול (שכוללת מה? יש הצעת מחיר מסודרת?).

לך 4500 ש"ח נראה סביר כעת?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, ELI001 כתב:

אין שום סיבה להכניס רכב כזה למורשה יונדאי.  

בגדול אם זה כל מה שמצאו אז הרכב במצב מעולה. 

יש כאן כמה דברים כפולים, מצת זה פלאג,  רצועת אלטרנטור, ברכבים רבים היא גם הרצועת מזגן (לא בטוח לגבי הרכב שלך). 

בכל מקרה אם תכניסי למוסך רגיל ככל הנראה שתצאי בחצי מחיר. 

התקשר אלי יועץ השירות וזה הפירוט שנתן לי בטלפון ,יש מצב שמנצלים את היותי בחורה ולא הכי מבינה, באסה. הוא גם אמר לי מעצמו שלדעתו צריך להחליף פנסים בעוד אלף שקל אבל אמרתי לו שאם זו דעתו אני אוותר, הוא לא מוסכניק. השאלה אם יש טעם לשאול שם את המנהל אם עלות החלפת סליל מצת אחד באמת עולה מעל אלף שקל כולל עבודה,שעת טיפול שם עולה 450 ש"ח אולי קצת יותר, על טיפול קטן לוקחים בערך 1200 שח לא כולל כל התוספות.תודה על המענה!

לפני שעה, Tom_22 כתב:

מחיפוש זריז (=חובה לבדוק שאכן מתאים לדגם הספציפי ברשותך):

מצתים מתאימים עולים 12 ש"ח ליחידה (לינק לדוגמה), סליל הצתה אחד עולה 250 ש"ח לתחליפי OEM (לינק לדוגמה) ויתכן שניתן למצוא תחליפיים יותר זולים.

רצועת מזגן תחליפית 34 ש"ח (לינק לדוגמה), רצועת אביזרים 32 ש"ח (לינק לדוגמה).

אטם מכסה שסתומים 220 ש"ח (לינק לדוגמה).

מה שמותיר את עלות הטיפול (שכוללת מה? יש הצעת מחיר מסודרת?).

לך 4500 ש"ח נראה סביר כעת?

האם אמורים לתת לי הצעה מסודרת במוסך מורשה? שלחו אותי הביתה ואמרו לי בטלפון, גם לא רצו לבדוק בהתחלה כי יש להם הרבה עבודה שם, התעקשתי אז בדקו והשארתי את הרכב שם ליום ראשון שיתקנו,גם אמרו לי מראש שכאשר הרכב יעלה לליפט יש סיכוי גדול שימצאו לי עוד דברים חוץ מהסליל הזה, כבר אישרתי להם לעבוד על הרכב בלית ברירה כי אמרו לי שאם לא אאשר אני משלמת 1000 ש"ח על הבדיקה הזו לשם הצעת מחיר.אני מאוד מקווה שלא יהיו עוד דברים בראשון,כי כל מה שהיועץ שירות אמר לי פשוט קרה, אז הוא אמר לי שגם בראשון אולי ימצאו עוד דברים כשמתקנים.

פורסם

זה נראה לי מקרה חריג ממש, וחבל שנתת אישור, אם את יכולה לחזור בך אפי' אם תצטרכי לשלם 1000 שקל לדעתי זה עדיף.  כנראה שהרכב עוד לא עלה על ליפט וכשיעלה יכולים למצוא לך עוד דברים ולהגיע בקצב הזה ל10000. 

כדאי שתתקשרי בראשון על הבוקר תקליטי שיחה ותשאלי אם התחילו לעבוד על הרכב, אם יענו שלא תבקשי מיד לבטל הכל. 

בנתיים תתעדי ותשמרי כל שיחה והתכתבות.  יכול להיות שתצטרכי להגיש תלונה לאיגוד המוסכים או גוף דומה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

יש לך הצעת מחיר כתובה, המוסך צריך להעביר לך אחת כזאת עם פירוט, לפני שמאשרים.

יכולה להעלות לפה. נבין יותר מה החלקים בדיוק והעלויות.

איזה מורשה? באיזה עיר מטפלת?

גם אני מטפל ברכבים ישנים יותר במורשה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 40 דקות, שירונת כתב:

אני משלמת 1000 ש"ח על הבדיקה הזו לשם הצעת מחיר

1000 שקל על בדיקה?! 

נשמע מוגזם. תתקשרי מחר על הבוקר אם פתוח, בטלי את ה"צ'ק הפתוח" לבדוק ולתקן, ובקשי הצעת מחיר כתובה על כל מה שמצאו עד כה והצעה נפרדת לאיבחון בלבד שבגינה נאמר לך המחיר הנ"ל. 

וכן, נראה שבמוסך כללי, עם חלקים שתביאי בעצמך, תוכלי לצאת עדין בזול יותר. 

לגבי הפנסים, אם מדובר בפלסטיק, ניתן לשייף. 

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

יש לך הצעת מחיר כתובה, המוסך צריך להעביר לך אחת כזאת עם פירוט, לפני שמאשרים.

יכולה להעלות לפה. נבין יותר מה החלקים בדיוק והעלויות.

איזה מורשה? באיזה עיר מטפלת?

גם אני מטפל ברכבים ישנים יותר במורשה.

אין לי הצעה כתובה, אף פעם לא נתנו לי, זה תמיד נישאר אצלם, אם אני במוסך הם מחתימים שמאשרת אבל לא נותנים העתק

זה במרכז, לא נעים לי לבזות אותם ולציין עיר. אבל תמיד נותנים קבלה על התשלום בסוף ומחלקים לתשלומים הרכב שלי מטופל אצלם הרבה שנים.

פשוט הפעם קיבלתי הרגשה מוזרה כשפתאום גם ככה ההוצאה גדולה ודוחפים בכח גם החלפת פנסים, ואז כשביקשתי לוותר על החלפת פנסים אמר לי שאקח בחשבון שהרכב לא יעבור טסט ואז אהיה חייבת להחליף,המוסך גם לוקח את הרכב לטסט כך שאני חוששת שבסוף זה מה שיהיה...המוסכניקים שמטפלים בפועל לא יודעים מה מחויב בסוף, סה"כ הם עובדים קשה, אבל היועץ שירות פשוט הדליק לי נורה

פורסם (נערך)

את מעידה שאת מכירה את המוסך שנים רבות. עד כה היו הוגנים? התחלפה הבעלות, ההנהלה או היועצים והבוחנים?

לגבי ״כדאיות״ ביצוע הטיפול - את נכנסת לפינה בעייתית. מן הסתם את זקוקה לרכב תקין. את צריכה לשאול את עצמך מה האלטרנטיבה לביצוע התיקון, והאם אלטרנטיבה זו מתאימה לך כעת. נושא לדיון נפרד.

לגבי הטסט - אם לא היה מדובר ברכב ישן מאוד, ועם כל ההפחדות, הייתי ממליץ לך לבצע בעצמך, או לבקש מבן משפחה או חבר לבצע בשבילך. סה״כ, אם הרכב מטופל, חבל על ה-200 ש״ח שהמוסך גובה תמורת השירותך. ולגבי הפנסים - את צריכה להבין מה לא תקין בהם, כי עכירות של עדשות פלסטיק שכיחה מאוד ובדרך כלל מיתנת לליטוש, עניין של. 20 דקות ו-100 ש״ח אצל כל חשמלאי רכב. קחי חוות דעת שניה בעניין זה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, שירונת כתב:

אחרי שהעלו על הליפט מצאו תקלות נוספות לתיקון- החלפת מצתים

איך זה הגיוני? מצתים מחליפים על הקרקע בדרך כלל, לא על הליפט

אני החלפתי מצתים (פלאגים) על הקרקע

המצתים נמצאים מתחת לסלילי ההצתה

אני לא מכיר אף אדם שהחליף מצתים על ליפט או בוקים

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם

1300 בחיים לא, תקרא מה הם רוצים לעשות ברכב שלה,

תעשה חישוב:

טיפול זה בערך 700-800 ש"ח כולל מע"מ (כולל זה שהמוסך מביא את השמן והפילטרים)

כל שאר מה שהוזכר זה לפחות שעתיים עבודה ככה שתוסיף 750 ש"ח ותוסיף מע"מ יוצא 885

חלקים כ 700 ש"ח במוסך ותוסיף מע"מ שזה 826 ש"ח

במוסך מרוויחים גם על החלקים...

אם היא מביאה חלקים זה מוזיל קצת

לקחת לטסט זה 200 ש"ח בערך? כולל מע"מ

פורסם

אין לי מושג איפה אתה מטפל 

במוסך שלי אני מביא חלקים ואני משלם 100 על טיפול, ו150 על אטם מכסה שסתומים, ו100 על פלאגים וכויל בכלל זה, ו100 ליטוש פנסים.

סה"כ 450 ועוד איזה 350 על העברת מסלול

פורסם (נערך)

אתה מדבר על מוסך שלא מנפח מחירים בכלל.

התעסקתי בחיים עם 3 מוסכים, באחד רצו על טיפול שנתי 1,000 ש"ח (לפני 4 שנים) מורשה יבואן.

באחד רצו על טיפול שנתי 800 ש"ח (לפני 3 שנים) מורשה לא יבואן.

באחד רצו על טיפול שנתי 700 ש"ח (לפני שנתיים) מורשה לא יבואן.

מה שקורה, טיפול שנתי לוקח גג חצי שעה. הם מקפיצים לשעה עבודה, שעת עבודה ללא מע"מ היא 370 ש"ח.

למה הם מקפיצים? כי הם רוצים להרוויח יותר.

הם צריכים לשלם לעובדים, ארנונה, מים, חשמל, מיזוג, מיסים ועוד.

אתה מדבר על מוסך שלא מנפח בכלל אבל גם לוקח ממש מעט על העבודה. השאלה למה?

האם זה בשטחים או האם הם יודעים שאם לא תבוא אליהם אתה תטפל לבד והם רוצים להרוויח ממך קצת כסף?

לא שמעתי אף פעם על מוסך שלוקח 100 ש"ח על טיפול שנתי בעבודה (שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן)

רק במקרים מיוחדים מישהו משלם את המחירים שלך. או שזה חבר שלו, או שזה בשטחים, או שהם רוצים להרוויח אותך כי יודעים שאתה תרים עם 2 בוקים ולא יראו ממך שקל.

יש מצב שטיפול לוקח להם רבע שעה ולכן זה המחיר? יעני בכלל לא מנפחים?

נדיר מאד בארצנו. הבאת פה מידע מטורף.

נ.ב

בפוסט אחר אמרת שאתה לא הולך למוסכים, הכל לבד,

אז אתה מדבר על מישהו שיודע שאתה לא תבוא אליו ברגיל ורוצה להרוויח אותך כי הוא יודע שמעכשיו שנים תטפל לבד ? למה אתה מתכוון ?

עריכה אחרונה על ידי Chmimo

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...